URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Metalls pessants al Torrent 2

Alternativa | 08 Març, 2007 12:27 | facebook.com twitter.com

Continuam narrant nostra feina només per intentar aconseguir informació  d'un estudi sobre metalls pessants al Torrent de S. Jordi.

Esperavam des de finals de gener notícies de l'Ajuntament quan vam  veure que el regidor feia una nota de premsa ( publicada al Mundo el 6 de febrer, al PIP i al Part Forana) on feia propaganda de les analítiques que havia fet l’Ajuntament ( oxigen, coliformes, fòsfor...) i anunciava que l’IMEDEA col·laboraria amb l’Ajuntament en un anàlisis de metalls pesants al Torrent. Aquests estudis són conseqüència de la preocupació que ha despertat en l’IMEDEA el estudi que nosaltres volem consultar però el regidor en les seves notes de premsa no feia cap referència a l'estudi ja realitzat. Aquest ocultisme és totalment contrari a la Directiva 2003/4/CE del Parlament Europeu que insisteix en la necessitat de transparència en aquest temes.

Més d’un mes després encara el senyor regidor de medi ambient no només no ens ha deixat consultar l’estudi si no que ni tan sols s’ha dignat a contestar-nos. Aquest regidor Joan Comas és el mateix que quan varen fer l’anàlisi d’aigües de la Badia amb una alta presència de fecals, ens va dir que ens podien haver estalvia l’estudi que el mateix ens hagués informat. Bé senyor Comas ara ha tingut l’oportunitat d’informacions i mostrar la seva gestió transparent i no l’ha fet.

A nostra petició recordàvem al senyor regidor que ens empara la Directiva 2003/4/CE del Parlament Europeu que garanteix l’accés del públic a la informació  mediambiental, i que al seu article 3.2 diu que la informació d’aquest tipus s’ha de donar al sol·licitant el més aviat com sigui possible i a més tardar en el mes següent a la recepció de la sol·licitud ( 22 de gener).  En base a aquesta Directiva ja hem posat el cas en mans de nostre advocat per fer el corresponent recurs administratiu o judicial i obligar al senyor regidor de Medi Ambient a complir la llei i ensenyar-nos el corresponent estudi.

És realment lamentable i antidemocràtic que un partit en la oposició hagi de recórrer a contenciosos i tribunals per simplement accedir a informació pública.  Els partits que actualment ocupen el poder a Pollença han de pensar que són gestores i no propietaris de l’Administració Pública.

Amb la seva negativa a donar accés a la informació el regidor no ajuda a evitar l’alarma social, sinó tot el contrari, ja que si a l’estudi no hi ha cap resultat preocupant no té sentit aquesta manca de transparència.

8 de març dia internacional de la dona treballadora.

 

Comentaris

Pepe

4

Pepe | 11/03/2007, 18:24

Quatre gats i separats, quina pena. Ja que no ens sobre ni forces, ni temps pens que ja tenim suficient feina donanat branca a PP UM per fer crítiques entre nosaltres.

Joan Ramon veterà

no tan clar

Joan Ramon veterà | 11/03/2007, 09:29

Garci, has dit les paraules clau: Peresa, o ganes de fer feina. Si aixó sempre ha sigut essencial, avui en dia, a l'ambit geografic-econòmic de panxes contentes encara es pitjor. Tu mateix fas una llarga llista on jo n'hi podria afegir el doble, de xanxullos i questions d'abusos a engrescarse per impedirlos, doncs mira quantes poques persones hi ha amb ganes de posar-si i el temps que comporta fer un seguiment minimament rigoros i veurás les dificultats. A mes, que cremarse en dos dies el quatre gats que som no serveix de res. D'aqui el meu respecte pel GOB, o CCOO, o el que queda del PSM, o l'Obra Cultural, i tantes altres organitzacions que continuen a la bretxa, malgrat les garrotades que han rebudes. Evidentment que son percepcions fruit de l'experiencia que imposa ser realistes sense caure en el cinisme, cosa que no sempre aconsegesc i tu ets jove i veus les coses d'altra manera.

Pepe

Unitat

Pepe | 10/03/2007, 15:28

Estic d'acord per això sóc candidat, encra que sic pensant que un Bloc a Pollença era el millor,units pens que ens podien convertir en el principal partit de l'oposició

Garci

Re: Metalls pessants al Torrent 2

Garci | 10/03/2007, 12:25

Vivan las cadenas! Tens raó, m'he passat. Però veure tot lo que hi ha per fer i que ningú faci res me crema.
-Via de circumval·lació
-Destrucció de l'Ullal
- " de la Font
- " del Vilar
- " de Gotmar
- " de Formentor
- Superpoblació de xalets il·legals
- Merda a la bahia
- Xanxullos al Moll
- Amiguisme, enxufes, obscurantisme...
Segueixo demanant-me, on és l'oposició?
Tu bé saps que des de dins l'ajuntament les possibilitats d'oposició són infinitament majors que des de fora. I nosaltres som fora i crec que feim més feina. Destapam coses que tothom sap però que ningú denuncia, passam hores davant papers i redactant textos que no tenen resposta, feim denuncies i propostes...Realment feim el que podem, i no crec que siguem millors que els altres, simplement crec que som una mica més feiners i no ens callam per por a perdre vots.
No se com estan els partits de la oposició, o si no diuen res per poder pactar després amb UM o si simplement és peresa.
P.D: Som conservador però no tant.

Pepe

"me mojo"

Pepe | 10/03/2007, 12:07

Bé Pere no has de ser tan "absolutista" dir que el PSm no s'ha mullat en res és una exageració.
Alguns factors en la debilitat de l'oposición pesn que són.
.- Algunes pensan que millor callar i no criticar, ja que si criticas molestes i perds possibles vots ( ahir a l'assemblea el vas poder veure)
.- Tant el PSM com el PSOE han governat amb UM i no descarten fer-ho en un futur. No poden criticar coses que els han fet igual de mal i per altra part en un futur no descarten tornar a governar amb UM

Garci

Correcte

Garci | 10/03/2007, 11:21

Entenc el que dius i tens raó. Però...sempre hi ha un però...ets molt correcte.El PSM crec que no s'ha mullat en res,(podriem posar exemples) encara que han sigut els únics que han fet oposició. El PSOE no existeix més que en unes cartes i uns comentaris inintel·ligibles que els han portat aquí on són, a un lloc on ningú sap si existeixen.
És la meva opinió. Però la part del PSOE és constatable amb el fil directe del PiP.

Pepe

Oposició

Pepe | 10/03/2007, 10:53

Pens que el PSM ha fet una oposició correcta ( si no pensas que la puc millorar no em presentaria), mentre que el PSOE amb 4 regidors no ha fet tot el que podia fer. De totes maneres el 27 de maig veuràs que al final a vegades és millor no fer res que ser sincer i criticar tot el que no trobas correcte.

Garci

Re: Metalls pessants al Torrent 2

Garci | 10/03/2007, 01:19

On és la resta d'oposició?

Pepe

P.P. S.A.

Pepe | 08/03/2007, 13:03

Avui teniu un interessant article al UH i al Balears,pitjar enllaç, demà el comentarem; Un dirigent veïnal del Moll afirma que la Sala els forçà a contractar Leymen

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb