URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Democràcia participativa.

Alternativa | 15 Març, 2007 12:45 | facebook.com twitter.com

I si fos la ciutadania la que directament decidís com es gasten els seus doblers, si s’ha de fer l’Auditori, què s’ha de fer amb el Col·legi Miquel Capllonch o amb els espais públics de Pollença ?

Pensam que la Participació Ciutadana és el futur de la democràcia que  no només es votar cada quatre anys, després de 30 anys de democràcia representativa, hem de començar l'etapa de la democràcia participativa.  Per això l dimecres 21 de març a les 20:30 h organtizam  a l’antic col·legi Miquel Capllonch ( Port de Pollença) una conferència de Marc Parés i Franzi regidor de Medi Ambient i  Participació Ciutadana de l’Ajuntament de  Figaró – Montmany  (poble del nord de la comarca del Vallès Oriental). El tema serà el de Participació Ciutadana i aquesta conferència és la continuació de la realitzada per Imma Mayol.

Pensam que finalment no haurà problema per fer la conferència a l'antic col·legi, però habeu de saber que en un principi ens vam posar "pegas", o sigui UM-UNPI poden fer matances ( i això el diuen política), però fer conferències ... De veritat que és per donar-les de menjar apart.

Hem fet un gran esforç i Marc també per fer aquesta conferència, pensam que ens pot aportar moltes idees i projectes per fer a Pollença, esperam que doneu la màxima difusió a la conferència i vostra presència 

La Generalitat de Catalunya va atorgat a l'Ajuntament de Figaró-Montmany el Premi a la Innovació Democràtica per la millor experiència participativa de Catalunya (2006).

 L’ajuntament del Figaró-Montmany té mecanismes de participació ciutadana molt interessant (la Consulta Ciutadana, el Consell de Poble, els Nuclis d'Intervenció Participativa ) i han desenvolupat processos oberts de Participació ciutadana com l’Agenda 21, Pressupostos Participatius ( que volem instaurar a Pollença).

Pdt. Avui Pollença ocupa molt d'espai a la premsa, són molt de temes que mereixen un article, properament a aquest blog.

 

Comentaris

Pepe

Us esperam

Pepe | 21/03/2007, 08:08

Una bona notícia, esperam que serveixi perquè avui omplim la sala. Mereix la pena, és el futur del que ha de ser la política municipal.

Luis

Enhorabona

Luis | 21/03/2007, 00:06

Enhorabona l'article es troba entre els més comentats.

Pepe

Forma de democràcia participativa

Pepe | 20/03/2007, 15:35

S'ha obert un nou bloc de Pollença, firmat per emroc el primer article fa referència al tema del BLOC a Pollença ( pitjar enllaç)

Pepe

Bona nit

Pepe | 18/03/2007, 00:21

Del tema de Biel prefereix no opinar, només com dius tú donar les gràcies a J. B.
Esper que les bones sensacions de la manifestació arriben al 27 de maig.
D'Ochogavía que hem de dir?
En el tema de la conferència he de dir que Margalida Reynés ha estat molt amable, em va donar les claus, ensenyar les aules, inclós es va oferir a ajudar-nos a fer net.

Joan Ramon veterà

uniqusquen suum

Joan Ramon veterà | 17/03/2007, 22:24

A cadascu el que es seu. Sapigeu que qui s'oposava a l'utilització per part vostra, del col·legi M. Capllonch per a la conferencia de dimarts, era Martí Ochopgavia, i qui va lluitar per a que pogesiu dispossar del mateix fou Malena Estrany, amb el suport de Toni Oliver.
(Fuentes de toda solvencia)
La regidora de P. Ciutadana, n/s, n/c

Joan Ramon veterà

aclaració

Joan Ramon veterà | 17/03/2007, 22:17

L'aclariment de la frase es senzill. Els motius de Biel per NO anar en bloc, no son per cap tipus d'animadversió cap a tu ni cap membre d'EU, cosa que si passa sovint a molts pobles. Crec que son , en part per motius ideològics, en part per no poder pactar posteriorment amb qualque partit i en part per no valorar amb realisme la situació política a Pollença. Moltes gracies a J.B. per l'esforç i la demostració de seny, tan escàs actualment.
Altra cosa: la manifestació a Palma, vista de primera mà, benissimim. No crec que la xifra de 60.ooo persones sigui certa, però 40.000 - 45.000 , segures.

Pepe

POLIBLOCS

Pepe | 17/03/2007, 10:56

Podeu veure aquest bloc i altres a Poliblocs (enllaç, una publicació electrònica basada en continguts de bitàcoles de naturalesa política escrits en llengua catalana.

Pepe

Bon dia JRV

Pepe | 17/03/2007, 09:55

El teu fill t'informarà, jo estic escrivint un article. En el tema de les llistes sincerament nosaltres no hem tingut cap problema ( Manolo diu que mai s'havien fet tan aviat), també és ver que no hem anat a cercar a cap fitxatge estrella. La primera setmana d'abril ens farem les fotografies i la farem pública.No entenc aquesta frase;
"No crec que formar el bloc a Pollença sigui per motius personals amb absolut"??
Jo deia que la reunió havia partit d'una persona i que darrera no havia cap partit

Joan Ramon Veterà

ignorant

Joan Ramon Veterà | 17/03/2007, 08:35

Doncs no se res de cap reunió, però no n'estranya que les coses segueixin igual, i també hem sap greu que en aquest especte no millorin. La questió de formar les llistes suposo que es el gran entrebanc de les tres formacions, trobar gent "atractiva", i quan dic atractiva dic gent que s'integri a un equip i estigui capacitada i disposada a fer feina pel comú, no cantamanyanas. Això, ja es veia venir, al manco als àmbits Psm, i pitjor ERC. No crec que formar el bloc a Pollença sigui per motius personals amb absolut, son altres que ja explicarè al seu moment.
En quan a la brega PP -UM, no arribara la sang al riu, els del PP son prou hàbils per no fer sang en època electoral. Però si els del PP tenen possibilitat de governar sense UM, els enviaran a fer punyetes.

Pepe

Bon dia Joan

Pepe | 17/03/2007, 08:26

Com he comentat la reunió va ser iniciativa d'una persona anivel particular, evidentementvam dir que era molt tard i que s'haurien de fer les coses amb molta velocitat. Nosaltres sempre hem tengut la volutat d'anar units i podein fer l'esforç, de totes maneres com llegiras a l'article cap canvi.

Joan

BLOC

Joan | 17/03/2007, 07:09

Les presses mai duen rés de bò, intentar crear el bloc pollencí a correcuita no és seriós i la política necessita de pautes sedimentades per a garantir una gestió de govern estable.Però així i tot s'han de valorar les exposicions i comentaris de cada partit dins el contexte de la reunió, fer balanç, i mirar d'extreure el màxim en positiu.Fet aquest petit incís, com sempre, confiaré en les decisions dels polítics "no professionals"(supòs que la metàfora s'entén).

Pepe

Bona nit

Pepe | 16/03/2007, 23:11

Em sap greu, m'he d'anar, demà més i millor.

Pepe

El paradís

Pepe | 16/03/2007, 23:01

Jo vinc d'un lloc que no és especialment guapo, i on hi ha molt de terreny, la veritat que a Zaragoza no sentia una especial atracció per ficar-me en la política activa. Però quan vaig arribar a Mallorca i més concretament a Pollença; muntanya, mar, un paisatge únic i vaig començar a veure com aquel paisatge era aniquilat... ës impossible quedar-se sense fer res.

Joan

...seguim

Joan | 16/03/2007, 22:51

Si per a salvar Mallorca m'he de fer "fatxa", demà mateix cant el "cara al Sol". No sóm orgullós-egoïste, sóm orgullós-ECOÏSTE. Donar l'ànima per a la terra que ens ha vist néixer.(Pepe a Tu que t'ha vist créixer)

Pepe

Darrer intent bloc a Pollença?

Pepe | 16/03/2007, 22:51

JRV pels teus comentaris veig que no saps que avui ha hagut una reunió per intentar fer el bloc a Pollença. No havia dit res per què la reunió ha partit d'una persona del PSM a nivell personal i amb molt bona volutnat. Ens hem reunit dos representants de cada partit. Ja explicaré en un article els details, però no ha canviat res

Pepe

Opinió

Pepe | 16/03/2007, 22:43

Aquest blog s'ha convertit en un xat, estic d'acord Joan. Les diferències entre PSM, ERC, EU i EV són d'accent i pens que en aquest moment el tema prioritari és l'ecològic sense llevar importància a la resta. Amb aquest creixement descontrolat, la cultura de la illa no té futur i en quants als temes socials, estam armant una bomba de rellotgeria.

Joan R. Veterà

raó

Joan R. Veterà | 16/03/2007, 22:41

Estic molt d'acord amb vosaltres, Pepe i Joan, i aqui a Pollença ERC hauria d'aver fet un esforç per pactar amb un altre partit afí, i no dispersar forces i vots

Pepe

Futur concurs.

Pepe | 16/03/2007, 22:38

Sí animalista, després parlan del populisme de Chavez. Tinc un rellotje dels que vam regalar a la gent de la tercera edat del Port, farem un concurs per sortejar-lo.

Joan

ERC

Joan | 16/03/2007, 22:36

Bon vespre J.R.V. Si jo estic molt més d'acord amb ells del que vos podeu pensar, el que dic és que la temàtica a nivell Pollencina, és dèbil i fluixa.Només expòs que la temàtica cultural catalana no és prioritària dins l'actual sistema econòmic devastador en el que ens han inmers els capitalistes. Simplement és qüestió de prioritats.

Pepe

Opinió ERC

Pepe | 16/03/2007, 22:34

El que més m'agradava d'ERC era la seva claredat i fermesa quan han renunciat primer a la C i ara també a la R pens que han començat a perdre aquesta claredat. També pens com tu Joan que no s'han mullat i que han guardat la roba. A més a més pens que estarien disposats a pactar amb UM per governar i que vols qque et digui, jo amb l'UM actual no vull saber res.

Joan Ramon veterà

tòpics

Joan Ramon veterà | 16/03/2007, 22:23

Joan, no hem de creure tot el que ens diuen, i molt manco el que llegim. Els de ERC no estan convençuts de partanyer a cap raça, com no sigui la raça humana, el mateix que els bascos. Tan sols defensen una cultura , i viure dins ella respectant les altres, i també aprenent de les altres. La culpa del cents d'anys de guerres a Europa, i també a Espanya, no son les nacions, sino els estats de fronteres artificials, que, i el mapa n'està farcit d'exemples, separa pobles i cultures .

Pepe

Gràcies

Pepe | 16/03/2007, 22:08

Gràcies pels elogis Joan, els teus ànims em donan força. Si alguna vegada et decebo no dubtis de dir-me'l. Estic d'acord amb tú el futur és de la gent jové.
Jo tinc bones sensacions,al manco estic orgullós d'haver estat coherent amb les meves idees i haver donat tot el que pogut. Fa queatre anys després de la desfeta del pacte de progrés vaig decidir intentar aportar alguna cosa més que el meu vot. Esper que els resultats acompanyin.

Animalista Convencido

ja ja ja ja ja ja ja ja ja

Animalista Convencido | 16/03/2007, 20:49

Com bé diu Juan són els joves qui han de canviar el món. En Pollença també? Perquè de moment el que he llegit en el "Punt Informatiu" és que les dues associacions de la tercera edat estan "d'ungles" perquè el PP ha convidat a una a un menjar i a l'altra no.

De moment els menjars i matances han decidit les eleccions Les pròximes també?

Joan

Re: Democràcia participativa.

Joan | 16/03/2007, 19:56

E.R.C,a nivell de Pollença, no expressa una claretat d'idees en temes socials i ambientals, els articles i comentaris són molt suaus i sense mullar-se en aquests aspectes, és més un partit ideològic de sentiment nacional que altre cosa,( cosa que me pareig perfecta), ara el demés pareix que ho van amollant segons veuen per a replegar quatre vots perduats. Per a simplificar, més catalanistes que defensors de l'espai visual biotòpic-biocenòsic. La subjectivitat de la pertanyença a una raça no està de "moda" i s'ha de deixar per a millors temps. Per a quan arrivi la pau socio-ambiental.

Garci

Re: Democràcia participativa.

Garci | 16/03/2007, 19:21

A la presentació d'Esquerra Republicana de Catalunya no arribaven a les 40 persones. La meitat eren de fora de Pollença. Alguns eren d'altres partits, polítics... Ja se que ha passat un temps però la dificultat per fer la llista la tenen, a no ser que la reomplin amb gent de fora, cosa que es pot fer. De totes maneres no dubto de que en tendran una de llista.
Per cert, tot i la llista i les sigles, lo que se sent és que la gent votarà a ne'n Pepe. Ànim Pepe que ets un bon nº1.

Joan

Re: Democràcia participativa.

Joan | 16/03/2007, 18:43

Si qualcú ha de canviar el món, aquest qualcú són els joves. Una joventut forta, treballadora,valenta i amb el cap damunt les espatlles no els frenarà ningú. El problema és quan s'acceleren sense el cervell moblat, que no és el vostre cas pel que la cosa pinta bastant bé, els fums de mica en mica se dissipen. Venga molt bona feina, i com a pollencí vos don les gràcies per ésser així.

Pepe

Llistes

Pepe | 16/03/2007, 13:14

Hola Hans que ERC tingui a Pollença dificultats per formar llista, és normal, una agrupació nova i que a les primeres de canvi va cesar al seu priemr secretari. Però pens que sí que haurà llista. Com dius tú la pena és tota la genta vàlida i treballadora no vagi en una única candidatura d'esquerres( igual encara estam a temps).
En el tema del PSOE, el problema, m'han comentat, és que volien dos policies municipals a la llista i haurien de demanar excedència, crec que finalment no aniran.
Nosaltres per nostra part ja tenim la llista feta, cumplint la llei de paritat. No hem cercat cap fitxatge "popular" , és la gent que ha fet feina aquests quatre anys. La veritat que com capçelera de la llista estic molt content de la mateixa, hi ha molta de gent jové amb il·lusió, ganes i sobre tot directes i clars, sense "dobleces".
De moment no hem publicat la llista per què esperam fer-la oficial el 31 o 1.

Hans

rumors

Hans | 16/03/2007, 11:57

Rumor de que ERC a Pollença te dificultat per formar llista, i tal volta no es presenti. No m'extranyaria, però en part me sabria greu per quan els pocs que son ,son molt vàlids i treballadors, i integrats a qualsevol candidatura d'esquerres farien molt bona feina. Per altra part, la candidatura del PSOE també te dificultats, per quan alguns membres de la mateixa son funcionaris i les exigencies legals els perjudican

Pepe

Malos tiempos para la lírica.

Pepe | 15/03/2007, 22:26

El tema de la denúncia aMiquel Angel March no té nom, ja que al denunciat l'agrada denunciar irregularitats des de l'aire, el que vaig fer ahir va ser enviar la fotografi aèria del Google del gol il·legal Can Guilló del que el denunciant va se advocat.

Joan Ramon veterà

rumors

Joan Ramon veterà | 15/03/2007, 21:23

Doncs si, ara ve l'època dels rumors constants, de les irritacions, insults, falses noticies, i porcades a dojo (Ja heu vist lo de Miquel Angel March). Preparau-vos a mantenir el cap fred i les idees clares i no fegeu cas de les bajenades que vindran. Aixó pasa a cada eleccions municipals, cada vegada es pitjor.

Joan Ramon veterà

dubtes

Joan Ramon veterà | 15/03/2007, 21:16

Dubto molt de que el cap de la brigada d'obres estigui enfadat amb vosaltres, no en tinc cap evidencia. Tinc a repetir que la situació no es culpa seva. Pero els seus enfados son frequents, degut al desgavell i merder municipal, que moltes vegades es veu obligat a resodrer el caos que els regidors han organitzat. I vosaltres no sou regidors

Pepe

Dos sous per a una feina

Pepe | 15/03/2007, 19:41

Ha parlat amb na Margalida Reynes i demà aniré a triar l'aula per la conferència, sembla que no haurà cap problema.
També m'ha aribat la notícia de que el darrer càrrec de confiança el cap de servei d'obres està molt emprenyat amb nostra denúncia i que ha escrit una carta demanant rectificació. J am'havien arribat queixes de que deia que mentiam. Bé si llegiu nostra nota de premsa( pitjar enllaç) nostra crítica no anava contra él sinó contra l'Ajuntament que paga dos sous per una feina.Tot el que dim és veritat i no llevarem ni una coma, poden estar d'acord o no però no mentim. Però com diu el proverbi " Quien se pica, ajos come".

Pepe

Dubte

Pepe | 15/03/2007, 19:31

És possible. Però que pinta Fluxà en aquesta història?

talaieta

Re: Democràcia participativa.

talaieta | 15/03/2007, 19:21

Quanta rumorología, tothom esta escalfant motors, comença a haver nervis. En Fluxà, president de la AAVV és d'UM. Possibles pactes de futur?

Pepe

Informació

Pepe | 15/03/2007, 18:35

Per cert algú té notícies del remor que ens ha arribat d'una reunió realitzada el dimarts entre el president de l'Associació de Veïns de la Cala San Vicenç, Joan Cerdà, Biel Picarol i alguan persona del PSOE ?

Pepe

temes

Pepe | 15/03/2007, 13:36

Molt de temes i en temps de correció d'examens( t'anim a que facis un article d'un dels temes per aquest bloc, tota ajuda va bé)el pots enviar a eurxella@yahoo.es.
Les pegues són totlam en serio, encara he de parlar amb Margalida Reynes per confirmar el lloc, així anam.
Aquest tipus de política de fotografies i saraos és total, el dia abans vam omplir le obres de cartells i ferratines del Consell que avui han aparegut plenes de pintades contra les obres, si no les han esborrat faré fotografies.
Sobre la foto amb Mito ja he enviat una nota a la premsa, després que no digan que no sabien res com va dir Rodríguez després de fer-se la fotografia amb Hidalgo.
Les xifres de l'Auditori pujen i pujen... i com tu dius no s'ha fet un mínim plà de que costrarà le seu manteniment.

talaieta

Donde está Martí Wally?

talaieta | 15/03/2007, 13:25

Pepe tens raó: Avui no poden sortir més noticies de Pollença als diaris.
En serio us han posat pegues per celebrar l’acte al Miquel Capllonch però UM i pot fer matances?.
Com dirien els anglesos: “no comment”
Us heu fixat que a la presentació d'en Joan Cerdà, en Martí no seu a la taula devora na Munar sinó que hi seu n'Antoni Pascual?. Segur que va fer potadetes perquè no va sortir a la foto, però quin fallo més gros ¿o no? Per part d’en Joan "oblidarse" del seu soci que li organitza amb els nostres doblers tots els "saraos" de Pollença.
De la foto Tomeu+Matas+Mito no comento res: a veure si després els hi sabrà greu haver-se fet la foto… poca vista política baix el meu punt de vista.
Sobre l’auditori no només esgarrifen les xifres que surten a la premsa, el que voldria que algú m’expliqués és el que ens constarà a tots els pollencins i pollencines el seu manteniment.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb