URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es van? La base i l'auditori

Alternativa | 16 Març, 2007 12:59 | facebook.com twitter.com

Aquests dies Pollença ha ocupat un lloc destacat als diaris, avui comentarem una mica el tema de la Base i l'Auditori, demà més...

Primer una bona notícia; un pas important per a la recuperació de la Base. 

Ahir  "El Congrés insta Moncloa a tornar els espais militars de Pollença i Alcúdia. La proposta presentada per ERC tingué el suport de tots els partits menys el PSOE (Balears)"
"Aprobada la devolución de la Base y Cap de Pinar al pueblo. Las minorías y el PP apoyaron la propuesta de Esquerra Republicana y el PSOE se opuso (Diario de Mallorca)

Esquerra Unida va votar a favor d'aquesta proposta ( que podeu veure a l'article polítics singulars i el retorn de la base, però sense el suport del PSOE, avui ha explicat la seva negativa. D'aquesta manara és molt complicat aconseguir la devolució de la base, ja que al final ha de decidir el govern. També un petit detall, hem de dir que la proposició no de llei de la recuperació de Cap de Pinar d'Alcúdia la va proposar Esquerra Unida i no ERC ( el podeu veure al bulletó del Congrés)

Avui El PSIB discrepa de Madrid y se suma a la devolución de Cap del Pinar y la base

 Ara sembla que el PSIB  no s'havia enterat de les propostes d'ERC i EU respecte a la devolució les instal·lacions militars. No era tan vcomplicat, el dilluns nosaltres ens vam possar en contacte amb EU a Madrid per explicar- les el tema.

Les declaracions de Miquel Serra de Gayeta (PSIB), tenen una part de raó respecte als dos partits majoritaris, el partit que governa sempre vota en contra de aquests tipus de canvis. Per això és hora de votar altres partits. L'altre excusa que esgremeix de caràcter mediambiental  "antes de soltar el queso hay que atar a los ratones", no té sentit i demostra que Miquel Serra no ha llegit la proposta d'ERC que diu clarament "Dicho pacto deberá establecer cláusulas de protección medioambientalque no permitan ninguna construcción en aquellos terrenos y que garanticen la conservación y restauracióno readaptación de los edificios ya construidos".

Segon el teatre sobre l'Auditori.

UM i PP es barallen a dos mesos de les eleccions, cosa ja esperada, el que resulta escandalós es que el preu de l'Auditori puja de notícia en notícia. Un Auditori projectat sense cap planificació sobre necessitats, sense cap consens, sense cap participació ciutadana, sense cap previsió de despeses... 

Ahir: 

Creix la crispació entre PP i UM per la retirada dels fons per a l'auditori. Matas promet que el Consell de Govern aprovarà divendres un nou conveni de finançament(Balears)

El auditorio permanece en suspenso después de subir Moneo su presupuesto a 11,6 millones de E (Mundo)

Matas reacciona y el Govern aprobará mañana el dinero para la obra de Moneo
El prestigioso arquitecto se muestra preocupado, rebaja el proyecto de 11,6 a 9,5 millones y urge a "tomar una decisión" 
(Diario de Mallorca)

Justament  jo deia que el debat de polítics de la ràdio municipal podia ser molt interessant, perquè el mateix fos suspès. El batle va anular la tertúlia perque no hi podia anar ningú del PP i no volien ser criticats  sense poder defensar-se. Em sembla molt bé que els del PP prefereixin anar a un acte clarament electoralista (conferència de Ramis d'Ayreflor) que a debatre un tema que interessava al poble , però el batle no tenia cap dret a anul·lar la tertúlia.

Avui, ha seguit el tema, el que ja és clar es que en teoria Joan deixava la batlia un any a Tomeu amb tot ben atat, però la realitat és altra. Quina pena de parella.
Los números de la discordia El Consell de Govern aprueba hoy un nuevo convenio de financiación del teatro auditorio de Rafael Moneo (Útima Hora).

El Govern aprueba hoy otro acuerdo para el auditorio de Moneo en Pollença (Mundo)

El Govern reitera su compromiso de financiar el auditorio de Rafael Moneo (Diario de Mallorca)

 Aquest és el document que va mostrar Biel a la premsa, com podeu llegir (pitjar per fer més gran) és de novembre del 2006. El govern avisava a l'Ajuntament de que si no signava el conveni s'hauria de fer un nou.

Primera curiositat han esperat  bastant de novembre a febrer per fer públiques les discrepàncies i falta d'acord al conveni. 

Segona curiositat la quantitat  que aportava el govern  al 2006 era de 131.989,93 euros o sigui mirau si fan falta duros fins els 9,5  u 11 milions ( segur que al final el pressupost supera la xifra més alta). Com a altres temes ells es possen les medalles i els deutes resten per  un bon grapat de governs.

Tercera i gran curiositat, el document  del Govern que demana a  l'Ajuntament signar el conveni  és d' octubre del 2006, o sigui quan Tomeu ja era batle. QUIN TEATRE, tornam a dir que són uns estafadors, ja és hora que els estafats, la ciutadania de Pollença reaccioni.


Comentaris

Pepe

Ports i costes

Pepe | 20/03/2007, 15:20

De moment Costes i Ports no ajuden res a protegir les seves competències. Tenim experiències dolentes amb uns i altre.

Joan Ramon vetera

limitacions

Joan Ramon vetera | 20/03/2007, 12:36

Preservar la zona que pugui deixar lliure la Base i la Fortalessa no sols depén de l'Ajuntament de Pollença, pero una vegada retornada, es qui mes pot fer

Pepe

L'experiència ésun grau

Pepe | 20/03/2007, 09:04

Una vegada més gràcies JR, poc a poc entre tots surt una història de la base i un projecte de futur.
El tema és que tenim un paratge ben consevat que hem de recuperar pel poble i conservar.
El tema és una vegada recuperat el podrem conservar?

Joan Ramon veterà

ecosistema platjola

Joan Ramon veterà | 20/03/2007, 08:39

La meva familia han sigut pescadors al port des de enllà 1855, i ja des de sempre sé que la zona compresa entre el passeig voramar i la Punta avançada ha sigut lloc on hi ha hagut mes quantitat i varietat de peix, i també, juntament amb la llosa de Llenaire , una zona de cria i regeneració mes important de la badia de Pollença. Ente els anys 1938 i devers 1965, la zona fou esquilmada pels mateixos militars, que pescaven amb totes les arts i sense cap consideració. Després, i degut a la quasi desafectació de la Base, es va regenerar i repoblar la zona de forma natural, i alla, entre l'Illa d'Or i l'Avançada, no hi arribaren els efectes nocius de la brutal aportació artificial d'arena a les platges, que va tapar tots als forats de les rocas on habitava i es refugiava el peix. La preservació marina no fou intencionada, fou completament casual en el seu moment, el mateix que la muntanya de la Base al Caló, pero benvinguda sigui qualsevol preservació dins aquest àmbit devorador de natura.

Pepe

Programa, programa, programa

Pepe | 19/03/2007, 23:17

Moltes gràcies Joan
He llegit el programa del PSOE de fa 8 anys, al de fa 4 anys només l'he fet una ullada, sí es deia com tú dius “10 propostes pel municipi de Pollença”. La veritat que m'enrecord més de internet per tothom o recuperar la fàbica que de les mesures socials.El tornaré a demanar per llegir-ho amb més cura.
Et contaré com estam fent el programa. Per fer el programa hem partit de les línies generals del programa del BLOC i d'altres documents d'EU i el Verds sobre el model de ciutat ideal, mesures ecològiques... també hem utiltizar el programa d'EU-EV a Artà ( que és molt complet) , a partir del mateix ens hem repartit la feina i hi ha gent que ja ha fet la seva part. També hem rebut aportacions i idees de gent que fa feina o té més coneixements d'un tema encara que no siguin d'EU-EV. Una vegada fet l'esborrany hem comentat els punts més conflictius o no clars a l'Assemblea, encara hem de votar algún d'aquests punts. Després es tracta de mostrar aquests borradors a persones o gent que encara ens pugui aportar més.
En la fase final es troben ja la part de medi ambient ( que és una gran part ja que inclós temes com mobilitat, aigues, residus...), esport, cultura, educació,participació ciutadana, economia.
El tema més complicat és el d'urbanisme, estam cercant informació i gent que ens ajudi ja que és un tema molt tècnic i no volem ficar la pata.
Un tema molt important serà triar els punts del programa que aniràn al díptic de campanya i que votarem en assemblea. Ja que hem de ser realistes i el programa sencer només és llegirà una minoria.
Bé en resum fer un programa és molt ilusionant, sobre tot quan el fas amb una idea de futur i pensant que realment el vas a complir, però també dona molt de feina.

Te cojo la palabra y espero tus ideas, toda ayuda es bien recibida, cuantos más pensemos en cómo mejorar Pollença seguro que sale mejor.

Pepe

Tens raó

Pepe | 19/03/2007, 22:17

Tens raó Joan, hem d'anar alerta, gent que fa submarinisme a la zona em va dir el mateix. És més l'ecosistema ja no és tan gran des de la corda qeu delimit ala base a la punta avançada ( ja es nota la presió de les embarcacions. Una vegada méshe d edir que m'encanta el tema del blog per què et fa veure la realitat d'una manera més completa.

Pepe

Detalls

Pepe | 19/03/2007, 22:13

No pasis pena animalista que la sang no arriba al riu, però si no tinc raó vull proves. Els militars evidentment hauran d'acceptar el que digui el govern, si no presionam evidentment no voldran "líos".
Estic esperant el diari de sessions per saber els arguments del PSOE

Joan m.

PROPOSTES ELECTORALS 2007

Joan m. | 19/03/2007, 21:44

Si recordau, o teniu el programa de propostes electorals que va presentar el PSOE a les passades eleccions, trobareu allà un bon punt de partida. Crec que les propostes que presentava el PSOE, (crec recordar que eren “10 propostes pel municipi de Pollença”) eren d’un important calat social. El que passa és que durant aquest 4 anys de legislatura, no han estat capaços de dur cap d’aquestes propostes a terme mitjançant proposicions, propostes, iniciatives socials, pressions, etc. No tan sols no han estat capaços de defensar el seu programa electoral, sinó que s’han oblidat d’ell. Això vol dir dues coses: que cap regidor del PSOE va formar part en la redacció del programa i que els socialistes d’aquest poble son incoherents amb les propostes que presenten.
Crec que aquest programa podria ésser un bon punt de partida per EU-Verds.
De todas formas Pepe, te cojo la palabra y me comprometo a enviaros algunas propuestas electorales.
SALUT!

Joan

La base

Joan | 19/03/2007, 19:57

Bones,heu d'anar alerta amb això de la base. Encara que és un carametlo per a les barques sense amarraments, s'ha d'entendre que tota la zona fins a la punta de l¡avançada, gaudeix d'una molt acceptable qualitat de vida marina..., NACLES, POSSEIDÒNIA,LLOBARROS, PALOMINES,POPS,... un ecosistema molt equilibrat que ha subsistit gràcies a la proximitat militar. Un augment de població nàutica als molls, seria la destrucció de tot aquest hàbitat degut a la contínua pèrdua d'olis a les sentines de les embarcacions, lo qual se traduiria en una contaminació marina ben igual com el que passa en el club nàutic i a ports. ALERTA AMB AFLUIXAR MASSA EN AQUEST TEMA!!.

Animalista Convencido

No us feu mala sang

Animalista Convencido | 19/03/2007, 17:27

No us feu mala sang amb el tema de la base.

Desgraciadament el tema va per a llarg i a més caldrà tenir colque cosa més que el suport del PSOE, no crec que aquesta gent vulgui renunciar tan fàcilment a les seves vacances "semigratuites".

Pepe

Dubte

Pepe | 19/03/2007, 17:07

Una pregunta Pere Joan, s'ha donat una passa més en aquest tema però realment quines conseqüències penses que tindrà? A mi em dona la impressió que sense el suport del PSOE no canviara res.I dic això no per llevar merit a la iniciativa d'ERC( molt ben pensada i redactada) sinó per què és realment el que pens. Ja m'agradaria que al base tornés al poble

Pepe

Informació

Pepe | 19/03/2007, 17:02

Hola Pere Joan. Jo m'he basat en una informació que em va donar Miquel Angel Llauger i en el que he trobat a la pàgina web del Congrés. Hi ha dues proposicions no de llei registrades: la primera en el temps, del grup IU-ICV (feta a instàncies d'Esquerra Unida-Els Verds de Mallorca) sobre l'ús públic i civil del Cap des Pinar d'Alcúdia (i del Polvorí del Puig de Santa Magdalena d'Inca), i després la d'ERC sobre el retorn dels terrenys i instal·lacions militars de Pollença al municipi.
De bons i de veres ( no siguis mal pensat) que no tinc la referència de la petició d'ERC d'Alcúdia, i l'he cercat, jo només coneixia la petició de Pollença ( per la que vaig a demanar el vot favorable a EU Madrid).
Et demanaria la referència de la pàgina del Congrés on fa la petició ERC d'Alcúdia i també seria interessant publicar el diari de sessions de la Comissió de Defensa. Per veure si el que es va aprovar era una proposició no de llei que era el resultat de refondre les dues anteriors, o el text d'una de les dues al qual s'hi va incorporar el contingut de l'altra mitjançant una esmena.

A continuació teniu la proposició de llei que va presentar el grup IU-ICV (feta a instàncies d'Esquerra Unida-Els Verds de Mallorca) el 29 d'abril de 2005:
Proposición no de Ley sobre el uso público y civil de
propiedades del Ministerio de Defensa en Alcudia e
Inca (Illes Balears).
Acuerdo:
Considerando que solicita el debate de la iniciativa en
Comisión, admitirla a trámite como Proposición no de
Ley, conforme al artículo 194 del Reglamento, y disponer
su conocimiento por la Comisión de Defensa. Asimismo,
dar traslado del acuerdo al Gobierno y al Grupo
proponente y publicar en el Boletín Oficial de las
Cortes Generales.
En ejecución de dicho acuerdo, se ordena la publicación
de conformidad con el artículo 97 del Reglamento
de la Cámara.
Palacio del Congreso de los Diputados, 10 de mayo
de 2005.—P. D. El Secretario General del Congreso de
los Diputados, Manuel Alba Navarro.
A la Mesa del Congreso de los Diputados
Al amparo de lo establecido en el Reglamento de la
Cámara, los Grupos Parlamentarios firmantes presentan
la siguiente Proposición no de Ley sobre el uso
público y civil de propiedades del Ministerio de Defensa
en Alcudia e Inca (llles Balears), para su debate en la
Comisión de Defensa.
Exposición de motivos
Existe, en la actualidad una falta de correspondencia
entre las nuevas necesidades de la defensa y las propiedades
e instalaciones de que dispone el Ministerio de
Defensa. La nueva Directiva de Defensa Nacional (Directiva
de Defensa Nacional 1/2004, de 30 de diciembre de
2004) pone el énfasis en la modernización de las Fuerzas
Armadas y en su adaptación tanto al nuevo modelo profesional
como a las nuevas circunstancias derivadas de la
situación de España en el entorno internacional.
Es evidente que, con unas Fuerzas Armadas de
menor número de efectivos y con una política de defensa
condicionada por una situación diferente (disminución
de las amenazas tradicionales, pero emergencia de
nuevas amenazas de naturaleza diferente, énfasis en la
seguridad compartida) muchas de estas propiedades e
instalaciones dejan de tener valor estratégico.
El propio Ministerio de Defensa ha iniciado una
política de poner a disposición de la Gerencia de Infraestructura
y Equipamiento de la Defensa una serie de
propiedades. En el caso de las Islas Baleares, ya se han
iniciado procesos de cesión a ayuntamientos de diferentes
inmuebles para su uso civil.
Siguen existiendo, sin embargo, instalaciones cuya
desafectación no está prevista o no ha sido iniciada, a
pesar de carecer de valor estratégico y de contar con un
alto valor de cara a su posible uso civil.
En el municipio Alcudia (Mallorca) existe la Batería
de Cap des Pinar, en terrenos de propiedad municipal
cedidos en uso al Ministerio de Defensa. Se trata de un
terreno de alto valor paisajístico, que el Ayuntamiento
de Alcudia ha reclamado para que se les pueda dar una
utilización que compatibilice su preservación con su
disfrute por parte de la población y su valor para tareas
de educación ambiental.
En el municipio de Inca (Mallorca) se encuentra el
Polvorín Norte del Puig de Santa Magdalena, una instalación
que ha dejado de utilizarse por parte del Ministerio
de Defensa y que el Ayuntamiento ha reclamado,
dadas las posibilidades que ofrece para su utilización
de cara a cuestiones como el ocio juvenil o la educación
ambiental.
Por todo ello, se presenta la siguiente
Proposición no de Ley
«El Congreso de los Diputados insta al Gobierno a
que:
1. El Ministerio de Defensa dé por finalizada la
cesión de uso de la Batería de Cap des Pinar (Alcudia,
Mallorca), de manera que el Ayuntamiento, propietario
del terreno, lo recupere plenamente.
2. El Ministerio de Defensa inicie el procedimiento
para la cesión al Ayuntamiento de Inca (Mallorca)
las instalaciones del Polvorín del Puig de Santa Magdalena,
para su uso público y civil.»
Palacio del Congreso de los Diputados, 29 de abril
de 2005.–Gaspar Llamazares Trigo y Joan Herrera
Torres, Portavoces del Grupo Parlamentario de Izquierda
Verde-Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya
Verds.

Pere Joan

Re: Es van? La base i l'auditori

Pere Joan | 19/03/2007, 15:53

Bones , PEPE, El vostre partit com tants d´altres han intentat aconseguir les dues zones militars , amb això estam d´acord .
Però sabeu molt bé que Esquerra Republicana ha donat aquesta passa .
Si ha estat un ò s´altra tant és.
Però les coses són clares .
El vostre enllaç és del 2005 no de Març de 2007.Les propostes les va dur Esquerra.

Pepe

Polítics singulars i el retorn de la base

Pepe | 19/03/2007, 12:30

Hola Joan tant de bó que ERC hagués aconseguit el retorn del Cap de Pinar i la Base a Pollença, però no és així. Has de llegir l'article "polítics ,singulars i el retorn de la base"m, (pitja l'enllaç).
El que ha aconseguit ERC és que la comisió de defensa acepti (amb els vots de tots els partits llevat del PSOE) una proposició no de llei pel que el Congrés insti al govern al retorn de la Base. Nosaltres varen fer nostra feineta de informar i demanar el vot a favor a EU en Madrid.
A pesar dels titulars de la premsa, la proposició del Cap de Pinar la va fer EU-EV i el pots comprovar a aquest mateix article ( no és una opinó és un fet).
La pena és que en els dos casos és una proposta al govern i com el PSOE ha votat en contra és molt complicat que vagi endavant.És un pas però encara hem de fer d'altres i s'han de fer plegats. El que no has d epensar és que a nosaltres ens molesta que ERC o altre partit aconsegueixi coses que nosaltres pensam que són positives pel poble, van ser els primers (abans que la premsa) en anúnciar el fet.
Si vols informar-te millor has dellegir aquest blog abans de la premsa. Encara que sigui el blog d'un partt aqui tendrás l'oportunitat que no et dona la premsa poder comentar i debatre

Joan

Cap Pinar i La Base

Joan | 19/03/2007, 11:04

Esquerra ha aconseguit Cap Pinar i la Base de Pollença. Izquierda Unida no ho ha aconseguit mai.

No manipuleu.

Pepe

Frase

Pepe | 16/03/2007, 22:47

La frase la vam triar amb molta intenció i cura. Tot suma i com professor he vist moltes vegades que les llavors floreixen. El que avui sembla petit o insignificant pot ser l'inici de canvis més importants.

Joan Ramon veterà

valgue la pena

Joan Ramon veterà | 16/03/2007, 22:36

A l'encapçalament del blog teniu aquesta frase que sembla insignificant i formalista, però esta plena de significat: "cap objectiu...etc.". Fa devers 10 anys, i es repetí 7 anys desprès, primer amb el PSOE i despres amb el PP, es pretengué destinar el Cap de Pinar a residencia de caps d'estat, construint ex profeso un gran edifici. Ens varem movilitzar, penjant pancartes per tot Mallorca i manifestant-nos en el plenari de l'Ajuntament d'Alcudia que havia de decidir. Avui veig que els nosatres esforços han contribuit a una solució convenient als interessos del poble mallorqui. Però suposo que ara ens haurem de movilitzar perque no ho urbanitzin o o facin malbé.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb