URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una gran manifestació per acabar una setmana vergonyosa

Alternativa | 18 Març, 2007 10:37

Un gran éxit. Prop de 60.000 personeses manifesten a Palma exigint que els Governs de Mallorca i de les Illes Balears aturin tanta barbaritat destructiva. Hem trobat aquests blog on podeu llegir i veure bones fotografies de la manifestació

Ateneu Llibertari. 

Blog proactiu de l'Arc Mediterrani. 

Joana María. 

Reportatge fotogràfic de Pep Torró

 UNA SETMANA VERGONYOSA.

Munar es fa fotografies davant la destrucció 

Aquesta setmana va venir Mª Antònia Munar a visitar la segona fase de la circumval·lació del Port i davant de les queixes dels veïns de Gotmar pel fort impacte de l'obra ( s'han arrasat amb centenars de pinars i una part de la zona humida de l'Ullal) el director insular de Carreteras, Gonzalo Aguilar, va dir que no havien inventat res i que la circumval·lació fa 20 anys que s'havia projectat. Precisament aquest és el problema d'UM i PP no tenen imaginació ni capacitat per inventar res, i mantenen projectes obsoletes, com aquest, que destrueixen el gran valor afegit que té pel turisme aquesta illa, el seu mitja natural. Nosaltres si que tenim imaginació i inventam alternatives com la que en el seu dia varen presentar a les al·legacions; utilitzar el carrer de la Cadernera que és fàcil d'enllaçar amb el passeig marítim. Una obra menys costosa i impactante pròpia del segle XXI no de fa 20 anys. A un article anterior podeu trobar una fotografia aèria de l'alternativa que vam proposar.

 UM va dir  que  estava d' acord amb " el missatge" de la manifestació, però no en manifestar-se, es veu que no acaben d'enetendre el missatge, el 27 de Maig el repetirem més fort

Munar a los vecinos que critican la variante del Port: «También causan impacto ambiental sus casas» Mundo

UM revalida a Joan Cerdà y aspira a poder gobernar sin pactar con el PP
Munar destaca los 16 millones de inversiones y recalca: "Nosotros sí hemos cumplido"
(Diario de Mallorca).

Per altra part aquesta setmana també el senyors batle Tomeu Cifre i el president Jaume Matas amb fet oficial la coalició amb UMP amb una fotografia amb el president d'UMP Guillem Coll per reeditat el pacte PP- UMP amb

Com hem denunciat públicament des de que el senyor Guillem Coll va ser nomenat assesor de Ports (com pagament del primer pacte entre PP i UMP) s'han multiplicat les accions irregulars al Port d'aquest personatge, protegit per l'empresa pública Ports de les Illes Balears. Aquesta empresa no només no condemna les irregularitats realitzades al Port de Pollença com la cessió irregular (a dit i durant tres anys) del varador del Port a una empresa que té com sòcia a la dona de l'assessor de ports, sinó que fa oïdes sordes a les nostres peticions de documentació. Ni per telèfon, ni per correu electrònic ( ja hem enviat més de 30 correus electrònics) ni per escrit ( varen presentar una instància el 19 de febrer i aquesta setmana farem el recurs d'alçada), hem aconseguit parlar amb cap responsable. Tampoc hem aconseguit que l’empresa pública Port de les Illes Balear ens doni resposta a nostra petició de la documentació de les concessions i cessions que s’han fet al Port de Pollença.

Tomeu Cifre i Jaume Matas es fan la fotografia amb Mito.

Tomeu Cifre i Jaume Matas no podran dir que no sabien res de les irregularitats de Guillem Coll ( denúnciades públicament) com Rodríguez després de fer-se la fotografia amb Hidalgo. Si realment no hi ha corrupció a Ports i les nostres acusacions són tan greus ( paraules del propi Mito) el normal és que l'empresa pública de Ports es posés ràpidament en contacte amb nosaltres per demostrar que tot està en regla, legalment parlant. De moment el silenci de Ports el que fa es augmentar nostres sospites de què realment hi ha corrupció.
PP y UMP irán de la mano en las elecciones en Pollença (Mundo)

Esperam que algun dia s'avergonyeixin d'aquesta foto

 La redacció del Mundo menteix.

Aquesta setmana també ha sortit una notícia on Bartomeu Cerdà, el darrer càrrec de confiança, nomenat per l'Ajuntament nega pertànyer o haver pertangut a UNPI a la notícia la redacció del Mundo diu que es va limitar a fer-se eco de nostres manifestacions cosa que és falsa, ja que la nota de premsa que vam enviar, era igual que la publicada a aquest blog amb el títol de dos sous per una feina on ni citaven el nombre del càrrec de confiança ni que fos afiliat a cap partit. Si la redacció del Mundo va voler posar un titular impactant que assumeixi el seu error.

Bartomeu Cerdà niega en una carta ser militante de UM

Fotografia ( blog de Joana María) una pancarta directa, sense mitges tintes.

 

 

 

 

A continuació el manifest que es va llegir a la manifestació.

Fa tres anys que milers i milers de persones vàrem sortir junts al carrer sota el lema «Qui estima Mallorca no la destrueix». Demanàvem un canvi de tarannà, que no es duguessin endavant projectes que han suposat una destrossa ambiental mai no vista.

Dissortadament no ens van escoltar, i ara tots els illencs i els que ens vendran al darrere haurem de pagar les seves conseqüències ambientals i econòmiques.

Per això avui tornam a ser aquí, per dir que ja n'hi ha Prou!

Temps enrere vàrem sortir per demanar la protecció de sa Dragonera, des Trenc, de Cabrera, per demanar una Llei d'Espais Naturals. Avui no som aquí per protegir una zona humida, un alzinar o una cala. Hi som per fer front a tot un desgavell de projectes. Ara que ja tenim bona part de la costa desfigurada toca trinxar el sòl rústic. Amb la destrossa de les carreteres s'ha servit Mallorca en safata de plata als qui especulen amb el territori. Aquests darrers anys també hem vist desprotegir espais naturals com el Parc de Llevant o el de Cala d'Hort, per molt que ara es vulguin maquillar amb noves figures de protecció de nom altisonant i poca efectivitat. I què dir de Ciutat, on s'ha de lluitar pam a pam contra el ciment i l'asfalt per aconseguir zones verdes. Tot plegat fa que Mallorca i les illes ens quedin cada vegada més petites i la gent s'hi senti més ofegada.

Per això volem dir Prou!

A més de demanar respecte pel territori, també volem demanar netedat en les formes i en el fons de les accions polítiques. A la desfeta territorial s'ha afegit una gran permissivitat enfront de les irregularitats urbanístiques. Algunes d'aquestes irregularitats constitueixen vertaders atemptats als espais naturals. D'altres han degenerat en casos de corrupció que han acabat en els tribunals. Demanam a les administracions responsables que d'una vegada per totes es prenguin seriosament l'ordenació i la disciplina urbanística i que sancionin amb decisió totes les irregularitats.

També davant la deixadesa i la corrupció urbanística cal dir Prou!

Potser diran que som els de sempre i que demanam el de sempre. Però resulta que els de sempre som cada vegada més i venim de més indrets. La Real, es Carnatge, ses Fontanelles, Son Sardina, Bunyola, Sóller, Inca, Campanet, Búger, sa Pobla, Marratxí, Felanitx... Avui, aquí, hi ha gent que mai s'havia manifestat abans, persones que provenen de tots els àmbits socials i idees polítiques. Tota una fita en la història d'aquesta illa, una fita que reflecteix com van les coses en el nostre limitat territori insular.

Quinze plataformes i tanta de gent que s'ha afegit a dir Prou!

A tots els que heu vingut, gràcies. En nom d'aquestes illes malmenades i de les generacions futures. Hem de ser conscients de la importància de fer sentir la nostra veu. Pensem per un moment què seria de sa Dragonera, des Trenc o de Cabrera si en el seu moment la gent no hagués sortit al carrer. Podem fàcilment imaginar-les plenes de xalets i de ciment, com la costa d'Andratx, Calvià, Palma o Llucmajor. Ara que el Govern presumeix de tenir aquests espais naturals protegits, i que els utilitza per fer promoció turística, potser cal fer memòria i recordar de qui és el mèrit de la seva protecció; i també de qui N0 ho és. Fa anys, un president d'aquesta comunitat va menysprear una manifestació com la d'avui, dient allò de «tanmateix no n'hi ha cap dels nostres»...; idò aquells que no eren dels seus són els que han fet possible protegir els indrets més bells d'aquestes illes. Potser d'aquí a uns anys també se'ns recordarà per haver alçat la veu davant tants despropòsits i tanta destrucció del paisatge.

Se'ns recordarà per haver dit Prou!

De manera especial, volem manifestar també la nostra total solidaritat amb les persones i les entitats que estan en el punt de mira de campanyes de manipulació i de descrèdit utilitzant arguments falsos i barroers, i d'aquelles que han estat amenaçades o agredides pel senzill fet de pensar diferent. El GOB i Salvem Mallorca també patim aquesta onada de criminalització dels moviments socials. Francament, mai ens hauríem pensat que es pogués caure tan baix...

Davant tanta manipulació informativa, també volem dir Prou!

Per la nostra part, mai no respondrem de la mateixa manera, no caurem en la provocació. En tot cas, ens servirà d'esperó per reforçar els moviments socials i continuar fent sentir la nostra veu amb totes les nostres forces. Com hem fet sempre. Amb el respecte que no es té amb nosaltres. Amb la llibertat que dóna el no actuar en benefici propi. Amb la fermesa que ens dóna el convenciment en les nostres idees.

Diguem Prou destrucció! Salvem Mallorca

Comentaris

Pepe

Gestió pública

Pepe | 20/03/2007, 09:12

Gràcies JRV, les teves aportacions a nostre programa han estat molt valuoses. L'empresa privada té molt bona premsa. Aquest diumenge Rajoy feia una loa a la gestió privada i la privatització al DM. Però no és or tot el que relluïx ( jo fa mesos que estic patint la incompetència d'una empresa de transport i altra de telefonia. Com dius tú amb una empresa privada pagas el servei i el benefici que ha d'obtenir.

Joan Ramon veterà

Aportacions

Joan Ramon veterà | 20/03/2007, 09:02

Crec que l'esperit en que s'ha de fer qualsevol activitat política ha de ser el construir i millorar, i el programa electoral ha de ser , a mes de constructiu, realista i contrastat.
On jo crec que puc fer aportacions, i n'he fetes sempre a tots els partits (Poques vegades s'han tingut em compte) ha sigut en la questió dels serveis públics, dels que tan sols s'hen pense en clau electoralista. Jo crec, dins el punt de vista de l'esquerra, que els serveis públics han de estar en mans públiques, efectuant la gestió de la forma mes moderna i efectiva possible, aplicant critèris de racionalitat de l'empresa privada, pero gestió pública encaminada a donar bons serveis als ciutadans, mes barats i sense explotar els seus treballadors. La empresa privada funciona relativament bé sempre que obtengui beneficis, com mes millor, la qualitat del servei es secundaria respecte al màxim de beneficis que obtengui, que pagan els ciutadans. A un poble com Pollença aixó es possible, i es pot veure, malgrat a vegades la gestió dels serveis estigui en mans de gent que com a únic mèrit tan sols te el carnet del partit que governi. Per altra part, la gestió es, com a mínim, molt laboriosa, i cap partit te els quadres avinents per la gestió, i aixó es una questió que cal tenir molt en compte, dins el realisme que he senyalat

Pepe

JRV

Pepe | 19/03/2007, 23:30

El tema judicial supós que serà complicat però tal com funciona la justícia normalment la propietat privada s'imposa a la públcia. En tot cas com dius tú ens hem d'assegurar de la protecció per terra, mar i aire, sobre tot amb la guarda de voltors que tenim al municipi.

Pepe

a Joan M

Pepe | 19/03/2007, 23:26

Sí Joan, no només la majoria dels terrenys de la base eren de propietat privada, sino m'han dit que Riusech té un solar a la zona, o sigui que s'ha d'anar amb molt de cura. Si has llegit la proposició d'ERC hi ha una claúsula medi ambiental. La por a la destrucció d'aquesta zona ha sortit a molts de comentaris i pens que és una de les raons principals per la que els partits hem estat una mica paralitzats en el tema d ela devolució. Si no es fan les coses bé pot ser un desastre. Però s'ha de ser valent i la idea de recuperar la base és justa.

Joan Ramon veterà

dubtós

Joan Ramon veterà | 19/03/2007, 21:49

Es dubtós si el ministeri de defensa ha de retornar els terrenys expropiats, ja que hem sembla que bona part, si no tots els antics propietaris, foren indemnitzats, pel que no crec que s'haguesin de retornar als hereus. Crec haver sentit a dir que alguns foren requisats, pel que tal volta ja sigui mes dubtos. En tot cas, si a la zona esta protegit de construccions pel plà general, s'enten que no es pot construir. Els militars els darrers anys han construït també sense autorització municipal obres que no tenen res a veura amb l'interes estatal o la defensa nacional.

Joan M.

UNA REFLEXIÓ SOBRE LA BASE DEL PORT DE POLLENÇA

Joan M. | 19/03/2007, 21:27

Voldria fer-vos una reflexió sobre la base aèria del Port de Pollença: antes d’ésser d’ús militar, els terrenys de la base eren de propietat privada, no de propietat municipal. Si
l‘Estat els ha de tornar a algú, aquest algú no és l’Ajuntament sinó l’antiga propietat.

Pepe

aiqjds

Pepe | 19/03/2007, 15:10

Próximamente sortearemos uno de los relojes que dió el PP a la gente de la terecera edad el Puerto. Si los niños votasen ya veo balones de futbol, muñecas con el símbolo del PP, escalofriante.
Lo del hotel en el campo de golf se ha aprobado esta legislatura. Es lo que siempre ha dicho el GOB,los campos de golf no sólo tienen el problema del agua sinó que en muchas ocasiones son una excusa para urbanizar. Una vez urbanizado prefiero un hotel que una urbanización

jdt

participacio ciutadana

jdt | 19/03/2007, 13:33

hola pepe, es verdad los niños primero,pero la verdad menos mal que ellos no pueden votar,yaaaa me veo a algunos yendo por los colegios recaudando votos.
esto de invitar a comidas y excursiones a la gent gran tendria que estar prohibido .
manipuladores.
a por cierto este verano me han comentado como cosa cierta ,cierran el rte del golf ,para comenzar el HOTEL
que te parece.....

Pepe

Democracia participativa ya,

Pepe | 19/03/2007, 13:08

Hola jdt, esto me encanta del blog, que aparezcan propuestas i ideas nuevas. Y es que cuantas más cabezas piensan mejor. El problema de los amarres es una realidad, pero por lo que sabemos con una organización racional i transparente sin chanchullos se podría solucionar en un gran porcentaje.
Tu idea me parece muy buena, como tú dices los niños primero. De todas maneras el tema de la base si los dos grandes partidos no se mojan o hay un vuelco electoral a las islas en las generales,es un tema que todavía queda lejos de solucionar.

Creo que la clave es aplicar lo que vamos a explicar el miércoles en la conferencia, no que sean los políticos los que decidan todo o que lo seamos unos cuantos, sino abrir procesos de participación ciudadana para que la gente opine y decida.

Pepe

Una de dos

Pepe | 19/03/2007, 13:02

Evidenment nostre pressupost és limitat, el procuram suplir amb molt de feina ( pots fer uan comparació a la premsa de les activitats que han fet els partits a l'oposició aquests quatre anys) i amb imaginació.
Uns fan matances nosaltres una conferència sobre una latra forma de fer política. Nosaltres no sabem fer les coses d'un altra manera, el 27 de maig veurem, a l'Ajuntment o a ca meva.

Pepe

Gràcies Joan

Pepe | 19/03/2007, 12:57

Hola Joan, gràcies per participar i pels teus elogis i dees. Va molt bé tenir una visió des de fora.
.Per temes:
La imatge cap a l'exterior tens raó que és massa personalista, supós que el factor clau són les eleccions, identificar un partit amb un rostre. Però darrera meu hi ha desde gent del PCE de sempre com Manolo, Pere de la Punta, Xavier Uría, Enrique... fins a gent jové que és la seva primera experiència política ( com jo mateix. Ahir mateix em vaig fer la foto amb Pere Josep (2 en la llista)i Tonina (3.Ja veurem si la public aalgún diari. Però hi ha tota una llista de gent que em transmeteix els temes o problemes sobre els que fer feina, que penja cartells, que fa fotografies, articles, denúncies... El que passa és que el que dona la cara és un servidor i a així i tot com tú dius hi ha gent que no em coneix ( imagin-te si hagués sortit més gent d'EU a la premsa)
Hem fet ( transport, parcs infantils, barrejes, urbanisme...) i fem propostes concretes, el que passa és que no ens fan ni ... cas per què no tenim representació i la premsa es fa més resó de les denúncies que de les alternatives.
Un 5% dels vots, o sigui 400 vots més o manco faràn falta per tenir un regidor, pens que ara tenima aquests vots, però aquests mesos no afluxarem i dins nostres possibilitats farem tot el possible per assegurar-les.
Quan dius passar a l'acció a què et refereix? qualsevol idea serà ben acceptada.

Ara a la campanya insistirem mes en els projeces en positiu i es veurà més a la resta de la gent d'EU-EV.
Confiam en els vots dels descontents amb el PSOE, però sobre tot en la gent jové que em coneix i que sap el que puc fer.

jdt

la base

jdt | 19/03/2007, 09:47

He leido el diari de mallorca,sobre el tema de la base y me llama la atencion las palabras del sr alcalde tomeu cifre.el muelle podria paliar el deficit de amarres actual en el puerto,lo importante es el money money.pienso a lo mejor estoy equivocada pero un buen campamento de verano para los niños estaria bien,hay una buena playa ,unas casas y un buen terreno para hacer actividades que hasta ahora solamente lo han disfrutado unos privilegiados a cuesta de los demas .y lo siento para los que tiene barcos ,pero la infancia es la esperanza del futuro y habria que inculcarles otros valores.

Animalista Convencido

Molta raó tens Joan

Animalista Convencido | 19/03/2007, 08:39

Ara EU-Verds haurà de rebregar-se el cap com donar a conèixer al seu candidat i sobretot les seves idees, perquè suposo que no hi ha pressupost per a grans banquets com fan altres partits, o dur-se la tercera edat d'excursió.

Joan Martorell

REFLEXIONS

Joan Martorell | 18/03/2007, 23:52

És totalment lloable Pepe, la tasca de “recuperació” que has fet de Esquerra Unida – Verds a Pollença. Després d’anys en silenci, EU torna està present dins la societat pollencina. Enhorabona!
Voldria dir-te algunes coses emperò. La imatge que transmetreu cap a l’exterior és que EU a Pollença és Pepe García i ningú més; i qui és en Pepe García? Caldria transmetre que, darrera EU hi ha més gent, i per altre banda caldria que la gent conegués qui és Pepe García.
I després una cosa molt important. Si realment EU vol cambiar coses a n’aquest municipi, que crec que cal cambiar moltíssimes, començant pel batle, caldria començar a fer propostes concretes, propostes en benefici del poble, de la gent d’aquí, de la gent que vivim aquí... i, aquestes propostes no arriben, tan sols ha arribat una línea d’oposició (nunca mejor dicho).
Pepe, és importantissim aconseguir almenys un regidor, i per això fan falta els 5% del total de vots que el pollencins i pollencines dipositaran el proper 27 de maig, i perqué sigui així, cal convença, contentar, aglutinar... aquest 5% almenys. Això és l’assignatura pendent de EU.
Crec que ja arribat l’hora de menys filosofia i passar ja a l’acció. I per això cal menjar terreny als altres partits de l’esquerra, en aquest cas el PSOE, que com saps és troba en una situació deplorable. Esper que sapigueu aprofitar aquesta situació del PSOE,i sobretot “acontentar” el seu electoral descontent (que n’hi ha molt!) perquè és clar, el vots que pugui rebre EU no vendran de la dreta
Molt sort i endavant!
Visca l’esquerra

Joan M. C.

REFLEXIONS

Joan M. C. | 18/03/2007, 23:51

És totalment lloable Pepe, la tasca de “recuperació” que has fet de Esquerra Unida – Verds a Pollença. Després d’anys en silenci, EU torna està present dins la societat pollencina. Enhorabona!
Voldria dir-te algunes coses emperò. La imatge que transmetreu cap a l’exterior és que EU a Pollença és Pepe García i ningú més; i qui és en Pepe García? Caldria transmetre que, darrera EU hi ha més gent, i per altre banda caldria que la gent conegués qui és Pepe García.
I després una cosa molt important. Si realment EU vol cambiar coses a n’aquest municipi, que crec que cal cambiar moltíssimes, començant pel batle, caldria començar a fer propostes concretes, propostes en benefici del poble, de la gent d’aquí, de la gent que vivim aquí... i, aquestes propostes no arriben, tan sols ha arribat una línea d’oposició (nunca mejor dicho).
Pepe, és importantissim aconseguir almenys un regidor, i per això fan falta els 5% del total de vots que el pollencins i pollencines dipositaran el proper 27 de maig, i perqué sigui així, cal convença, contentar, aglutinar... aquest 5% almenys. Això és l’assignatura pendent de EU.
Crec que ja arribat l’hora de menys filosofia i passar ja a l’acció. I per això cal menjar terreny als altres partits de l’esquerra, en aquest cas el PSOE, que com saps és troba en una situació deplorable. Esper que sapigueu aprofitar aquesta situació del PSOE,i sobretot “acontentar” el seu electoral descontent (que n’hi ha molt!) perquè és clar, el vots que pugui rebre EU no vendran de la dreta
Molt sort i endavant!
Visca l’esquerra

Pepe

Ulleres per A. Martorell

Pepe | 18/03/2007, 15:33

Com sempre hem dit si la ciutadania no reacciona no hi ha res que fer.
Es veu que A. Martorell director de comunicació del Consell s'ha de comrpar ulleres, ja que ha diu al DM; " no había pancartas ni contra el Consell ni contra Mallorca".

Joan

Entrevista virtual

Joan | 18/03/2007, 10:49

Periodista: Hola , bona tarda, que fa aquí un pollencí manifestant-se??
Pollencí: Bones, no que ja n'hi ha prou de tanta destrucció. Si no posam fi a n'aquest desgavell, ja no podré arrendar el meu xalet amb piscina perque Pollença i Mallorca perdran el seu encant.
Periodista: I vosté no destrueix Mallorca amb el seu Xalet i piscina??
Pollencí: No, ara ja ens ho han arreglat tot , UM-PP han legalitzat l'arrendament. Els perillosos, són els altres, Andratx, St. Margalida, Campos... a pollença tots volem xalet, però també volem que els altres pobles no construesquin per a salvaguardar la bellesa Balear.
Periodista: Això no és egoïsme??
PollencÍ: No això és un pacte de progrés de dretes.
Periodista:Moltes gràcies
Pollencí:de rés... PROU DESTRUCCIÓ, SALVEM MALLORCA, PROU DESTRUCCIÓ, SALVEM MALLORCA !!!!...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb