URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cultura Obrera nº16. Teixint la realitat.

Alternativa | 19 Març, 2007 10:00 | facebook.com twitter.com

Ja és al carrer el nº 16 del Cultura Obrera referent als mesos de març-abril. Aquest més ve carregat de notícies interessants. Aquí destaquem l’article de Feeixoo anomenat Teixidores. En aquest bloc tractem molts temes. Però poques vegades ens qüestionem les conviccions, el fons, el que ens fa esser aquí i teixir dia a dia per millorar el que ens envolta. Aquest article és una reflexió sobre el fet de moure’s i participar per tal de no quedar estancats i morir d’indiferència. Ara tenim una gran oportunitat unificadora, la lluita ecologista. Aquí teniu l’article, ja se que a lo millor és una mica llarg però val la pena:

TEIXIDORES

Teixir és donar-nos temps per sentir-nos i sentir els altres, creant relacions amb un esperit creatiu, reflexiu i combatiu; teixint una xarxa per interrelacionar-nos, per agafar forces per lluitar-despertar d’aquest ensopiment al que, pareix, estam avocats inevitablement.

Teixir donant passes endavant és esser conseqüents en les pròpies idees, actituds i accions, tant a nivell individual com col·lectiu; encara que sigui difícil mantenir aquest equilibri, mirant endavant, cap a l’horitzó.

La vida pot ser dinàmica, la lluita comença en una mateixa, teixint entre totes sense acceptar la còmoda i submisa resignació. Si una lluita ens desperta, ens mou i fa moure als que tenim al devora. Sorgeixen interessos que apropen als que hem decidit obrir els ulls, els que hem decidit que val la pena lluitar per a que aquest trabucat món tingui solució.

Si pensem que és impossible canviar les coses, donem una passa enrere, ens “acomodem”. Sense adonar-nos decidim no fer-hi res. Oblidem el que creiem: tanmateix és impossible.

Si ens poguéssim adonar de que no canvia res perquè ningú pot fer res i que ningú pot fer res perquè tots pensem que res pot canviar, aquestes aigües estancades començarien a moure’s i prendríem consciència de que som nosaltres mateixos els que formem la presa que ens estanca; i que només movent-nos podrem tornar a fluir com el riu que son, fent-nos més grans fins arribar a se un mar, un oceà.

No ens hem d’oblidar que, primer de tot, que som vida i la vida si s’estanca s’emmalalteix i mor. Ara comencem a ser més conscients de que la forma en que vivim no només ens afecta a nosaltres, també a la vida que ens envolta, al món on vivim. Ara que els desastres són palpables per a tothom, ens adonem que no podem continuar vivint així.

Hem deixat de banda les nostres arrels, hem deixat de banda la natura, hem deixat de viure, hem deixat de teixir. Ens hem convertit en coses, dades, peces, vots... ens hem deshumanitzat. Però mentre tinguem la necessitat de fluir, en recerca de llibertat, de la vida, estarem provant que aquest sistema de domini no ha aconseguit els seus fins, ja que el “factor humà” roman irreductible.

Si el món fos una democràcia vertadera no es podria mantenir aquest sistema, en el que una minoria de la població treu profit (esclavitza, sotmet, explota, suprimeix...) de la resta. No hi ha terme mig. La reforma del capitalisme és una ilusió. El principal motiu és un error d’arrel: els diners, la propietat; el promotor de la societat és el benefici econòmic envers del social.

Diuen que una societat on els interessos socials és una utopia. Lluitar-teixir per una utopia és la única manera de sortir dels cercles viciosos que ens estanquen, per començar a donar passes endavant. És la única manera que els interessos de les societats tornin comuns.

Per aquest motiu crec que l’ecologia és una lluita reunificadora. Totes les persones, grups, col·lectius... tenen cabuda, ens apropem. Totes volen avançar-teixir cap al mateix punt. No importa que tinguem diferents punts de vista, discrepàncies o diferències ideològiques. Tot acabarà encauant-se.

Molta gent creu en un desenvolupament sostenible; que és possible una societat capitalista ecològica. Jo crec que la societat ha de ser social: que és treballés només pel benefici col·lectiu i ecològic; deixant de banda els materialismes, les necessitats creades per la forma en que vivim; organitzar-nos sense els doblers. De tal manera que una democràcia (directa) mundial sigués sostenible (ecosocial). Abandonant pas a pas la “comoditat” que ens dona el progrés ecològic per anar apropant-nos més a la natura. Tornar a re-evolucionar.

Índex del Cultura Obrera nº16:

- Portocolom, un altre cop en perill de mort.

- Movilitzacions a la Real per l’entrada de les màquines.

- De nou parlam d’agroecologia. Al voltant del llibre: Los pies en la tierra.

- Primera sentència per mobbing immobiliari a Mallorca.

- Papers d’urbanisme i ordenació del territori.

- Patrimoni sindical: en democràcia igual que amb Franco.

- Concentració de suport a Núria. Anarquista empresonada.

- Democràcies africanes a la venda.

- La matança de Srebrenica.

- Entrevista a Massa Crítica.

- Nou acord sobre la Negociació Col·lectiva.

- Febrer de 1932: la vaga dels deportats de Bata.

- 8 de març: dia internacional de la dona treballadora.

- Una nova epidèmia del segle XXI: la anorèxia

- Anarquia i repressió.

- Els darrers dies i la crítica social. Sobre l’origen i la crítica als carnestoltes.

- i... La jungla, Tom Waits, los espigadores y la espigadora, notícies...

Cultura Obrera és fruit de l’esforç del col·lectiu redactor i l’ajuda dels seus lectors. Hi ha lectors que col·laboren amb articles però necessitam més lectors que prenguin una passa endavant i es facin subscriptors. Necessitam que la gent es subscrigui a la publicació per tal de tenir un coixí econòmic per assegurar la continuïtat de la publicació. Una subscripció és una injecció econòmica(10 euros l’any) a diferència de la compra al put de venda(3 euros l’any).No tenim cap sindicat ni entitat estatal darrere nostre. Volem ser lliures i la llibertat només la podem aconseguir amb el nostre esforç i el recolzament dels nostres lectors.

A que esperau? Suscriviu-vos!

Si voleu obtenir el Cultura Obrera mandeu un mail al nostre correu electrònic eurxella@yahoo.es i ús el farem arribar. També el podeu comprar a una llarga llista de pobles. Si voleu subscriure-us cal ingressar 10 euros indicant el nom al n1 de compte de "la Caixa" 2100 0472 06 0100962891 i enviar les dades a: Cultura Obrera llista de correus núm. 30 de Costitx (07144) Mallorca(Balears). O bé al correu electrònic culturaobrera@moviments.net

Comentaris

Pepe

Suscribiu ja

Pepe | 19/03/2007, 22:06

Molt bon article, avui mateix una persona del Port em parlava de com la gent es resignava a a a aquesta gent que ens comana, i li deian a ell, que al manco escrivia als diaris que perdia el temps. Amb aquesta resignació s'ha d'acabar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb