URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Misteriós del Port.

Alternativa | 20 Març, 2007 10:04 | facebook.com twitter.com

Aquest article que denúncia una vegada més les irregularitats de Ports. va sortir publicar al darrer PIP  sense les fotografies corresponents, ara el podeu disfrutar sense mutilacions.

Fa més de 70 d’anys l’empresa “Lanchas La Gaviota S.A.” pionera en la illa en   les excursions marítimes turístiques “golondrinas”, va aconseguir que es construís  una estació marítima al moll del Port de Pollença. A la fotografia 1 podeu veure l’entrada a l’estació marítima. Aquesta estació disposava d'un bar restaurant per donar servei als usuaris de les golondrines. A la fotografia 2 podeu observar a més a més que hi havia unes taquilles ( una fora i una altra dedins), un espai per la Guardia Civil i un altra per al contramestre. Les excursions i l’empresa de golondrines creixia amb el turisme i el bar restaurant també, inclús s’ampliava i tancaven una terrassa en principi oberta ( fotografia 3). Va arribar un moment que al bar – restaurant que havia pujat de categoria li molestaven els turistes que pujaven i baixaven  de les golondrines, i podien utilitzar els seus servies que eren els de l’estació marítima ( recordam que en un principi el bar era un complement d'aquesta estació). Va arribar el moment que s’acabava la concessió  i va desapareixer l’estació marítima,  s’obliga a l’empresa de “golondrinas” a traslladar-se a un altre lloc, i  es va fer un concurs públic (octubre 2005) al que com a tots els concursos del Port només es presentà una empresa: l’antic bar-restaurant de l’estació;   Restaurant Stay I S.L. que obté la concessió per construir i explotar un bar restaurant a un solar de 960m2 ( 460 d’edificació i 500 de terrassa descoberta). Així funciona el Port del senyor Guillem.

Ara resulta que una vegada fet el restaurant de luxe i  feta desaparèixer l’antiga estació marítima ( fa poc més d’un any), ens diuen que fa falta una estació marítima i comencen a aixecar de nou unes casetes per servir de taquilles i  serveis públics ( foto 4), una vegada més sense presentar el projecte a l’Ajuntament.  Aquest és el Port del senyor Guillem Coll “Mito”, un port on imperen els interessos privats sobre els públics, s’arracona una empresa única i  bàsica pel turisme del Port “las golondrinas” i s’amplia un restaurant, on es fa i es desfà  sense que ningú informi ni doni explicacions.

I totes aquests estranys moviments són encoberts per l'empresa pública Ports de les Illes Balears que no  només no condemna  les irregularitats realitzades al Port de Pollença com la cessió irregular (a dit i durant tres anys) del varador del Port a una empresa que té com sòcia a la dona de l'assessor de ports, sinó que fa oïdes sordes a les nostres peticions de documentació. Ni per telèfon, ni per correu electrònic ( ja hem enviat 26 correus electrònics) ni per escrit ( varen presentar una instància el 19 de febrer), no hem aconseguit parlar amb  el director gerent Pedro Iturbide,  o el director Ángel Matías Mateos ni amb cap responsable. Tampoc hem aconseguit que  l’empresa pública Port de les Illes Balear ens doni resposta a nostra petició de la documentació de les concessions i cessions que s’han fet al Port de Pollença.

 No penseu que si realment no hi ha corrupció a Ports i les nostres acusacions són tan greus ( paraules del propi Mito) el normal és que l'empresa pública de Ports es posés  ràpidament en contacte amb nosaltres per demostrar que tot està en regla, legalment parlant. De moment el silenci de Ports el que fa és augmentar les nostres sospites de què realment hi ha corrupció.

1.                                                  2.                          

 

 

3.                                                                4.


Comentaris

Pepe

D'acord.

Pepe | 21/03/2007, 09:48

Hi ha un bon grapat de gent a Pollença que es compra "uns cotxarros" només per demostrar "poderío", peatonalització i gravar aquest tipus de cotxe és una solució.

Animalista Convencido

Re: Misteriós del Port.

Animalista Convencido | 21/03/2007, 08:55

Si algú s'anima, li convido al meu passeig al matí pel carrer de l'Horta quan duc al nin a escola, el pitjor no és el tràfic que hi ha, sinó que els cotxes cada vegada són més grans (tot terrens i altres) i es fa molt perillós, i damunt si vas caminant a poc a poc amb un nen de curta edat et miren amb cara de "*perdonavides".

Pepe

Mobilitat

Pepe | 20/03/2007, 22:56

Hola Joan, com tú pens que és un tema clau. Una de les coses que més em va sorprendre quan vaig a venir a fer feina a Pollença ( fa 11 anys) era l'inhòspit que és el municipi pel ciutadà a peu. Com deim a la introducció d'aquest punt a nostre programa: El municipi ha de fer-se a mida del ser humà i no del cotxe. Hem de fer un entorn atractiu pels ciutadans. L’automòbil significa independència, però també un augment del soroll i la contaminació atmosfèrica i una disminució de la seguretat i els espais dels vianants. Al Figaró, esper que demà facis un esforç per venir a la conferència ( mereix la pena) vàren fer un pla d'accesibilitat (pitjar enllaç), evidentment és una realitat distinta però les línies generals han de ser les mateixes.)
S'ha de fer una Anàlisi Tècnica del municipi elaborada per un equip d’experts en la matèria i obrir un procés Participatiu a través del qual s’identificaran les principals problemàtiques de mobiltiat al municipi. Després és el moment de les solucions.

Joan

Re: Misteriós del Port.

Joan | 20/03/2007, 20:09

SINCERITAT, SOSTENIBILITAT, MOBILITAT i MODERNITAT vet aquí la clau de les eleccions 2007

Joan

Campanya electoral

Joan | 20/03/2007, 19:46

Perdonau que m'afiqui dins la temàtica electoral enlloc d'analitzar l'article. Pepe un punt molt important sense cap dubte, serà la mobilitat, si vos avançau als altres partits, amb mesures innovadores però fermes, sense mitjes tintes (com el Kaos actual dins el centre de Pollença, on sempre aparquen els mateixos i ningú els hi diu rés). Aquí hi podeu guanyar molt (apart està clar del teme ambiental) i engrescar a molta gent que no i feis contes, però clar, se necessite un anàlisi de tot el terme amb especialistes i usuaris, supòs que haureu d'agafar símils de municipis més avançats amb el teme. El centre del poble ha d'estar net de trànsit, un lloc sence acéres no hi ha de circular cap cotxe(perill pels nins, persones majors...) a excepció de casos puntuals de càrregues, descàrregues i gent incapacitada. Esper que el teme MOBILITAT amb tot el tema d'autobusos i trànsit interior, vos surti atractiu i sumi molts vots...Venga feina a tope hi ha romprer-vos el cap.

Pepe

Negocis

Pepe | 20/03/2007, 15:17

La teva proposta té molt de lògica, pero el projecte que Mito & Company fa temps que estudien és fer una estació marítima amb botigues per repartir entre els amics. Això d eles dutxer només es pensar si dona duros.

Animalista Convencido

Re: Misteriós del Port.

Animalista Convencido | 20/03/2007, 12:02

Un dia vaig comentar en el bar que l'estació marítima hauria de tenir uns serveis de primera qualitat i no un quiosquet de fusta amb un "tio" vestit d'almirall dintre.

Doncs com exemple que si algú de Palma desitjava anar a Formentor, vingués en transport públic o en vehicle particular, a la volta de l'excursió, aquesta persona pogués endreçar-se i dutxar-se correctament en l'estació marítima. Així podria tornar molt més a gust a Palma o fins i tot quedar-se una estona més en el Port i sopar tranquil·lament en un restaurant de la localitat, ara això és impossible perquè arribes ple de sorra i aigua del mar i tot just vols arribar a casa per a dutxar-te.

Pepe

I ara?

Pepe | 20/03/2007, 11:43

Perdó es veu que aquestes fotografies "están gafadas", pens que ja he solucionat el problema

talaieta

Re: Misteriós del Port.

talaieta | 20/03/2007, 10:49

Pepe, molt bona feina d'investigació (que ojalà serveixi per qualque cosa), però no es veuen les fotos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb