URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Usos espais públics

Alternativa | 25 Març, 2007 09:07 | facebook.com twitter.com

 L'altra part important de la conferència d'en Marc va ser explica com havien fet un procés amb l’objectiu de fer partícips als ciutadans  del municipi de la definició del usos de l’antic Casino. Una idea que nosaltres proposam per l'antic Col·legi Miquel Capllonch dle Port i els espais públics de Pollença ( part d ela illeta que és municipal , Cam Balaguer...)

Es tracta que entre tots; entitats, veïnes definim de manera participada quins volem que siguin els usos de l’equipament per tal d’incorporar-los al projecte definitiu d'aquests espais

En primer lloc s'ha d' informar de les  les limitacions i condicionaments dels espais.Cal considerar tres punt bàsics, garantir la seguretat, l'accedibilitat i la funcionalitat.

Després vendria la realització de tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i  l'Ajuntament. Sistematització de la informació recollida, anàlisi de les propostes realitzades i de la seva viabilitat tècnica i econòmica i devolució proposta definitiva d'usos per a l'equipament

Per acabar es decideix per consens l'ús dels espais amb tots els agents que s'han implicat al procés. La concreció de la proposta definitiva la va realaitzar per part de l'equip tècnic i la Comissió Permanent de Participació Ciutadana.

En el cas del Figaró  quan l'anterior ajuntament sense cap procés de participació només parlava de fer un centre de dia i un casal de joves, amb aquest procés vam sortir un bon grapat de'usos pel mateix espai.

Suposam que cada partit ja haurà fet els seus comptes dels possibles usos del col·legi i els espais de Pollença i que aquest serà un dels temes de la campanya. Pensam que a més de fer cada partit les seves propostes tots podiem incorporar la proposta d'iniciar un procés de participació ciutadana per decidir que fem  amb aquests espais.

Antic Col·legi Miquel Capllonch del Port de Pollença 

Comentaris

Pepe

Res pública

Pepe | 25/03/2007, 20:35

Aquest tema de recuperar la res publica ja va se run dels tres eixos a la mev apresentació i el serà al programa.
Una altra experiència al Figaró de participació ciutadan va ser fer un pla d'accessibilitat.

JRV

carrer

JRV | 25/03/2007, 20:23

Ja veig que el tema que es tracta aqui es l'utilització colectivament rentable dels espais tancats i públics. Peró acostumat a que els Ajuntaments només pensen en Santa Barbara quan trona, aquest estiu, i els qui vindran, tornarem a viure la situació de l'invassió de cadires i taules de vies públiques si ningú hi possa remei. Aixó, a mes de incompliment de la propia normativa municipal, perjudica l'hisenda pública, i sobre tot perjudica l'accesibilitat de discapacitats, persones majors i nins que son transportats en cotxets. A lo millor es una de les questions a resoldre, i que podieu reflexar al programa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb