URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un circ (TSJ 6)

Alternativa | 28 Març, 2007 08:02 | facebook.com twitter.com

Avui a la premsa El Govern analitzarà les aigües de tots els pous de la zona de Pollença.Els primers resultats descarten contaminació per surgència subterrània

Segons diu Laura Morral avui al Diari Balears sembla que la Conselleria de Medi Ambient ha reaccionat vuit mesos (al manco) després de la presentació de l’estudi  sobre els metalls pesants.

La Conselleria de Medi Ambient analitzarà en el transcurs de dues setmanes tots els pous d'aigua que hi ha a la zona del municipi de Pollença, entre la badia i el torrent de Sant Jordi. Parla també d’un anàlisi realitzat a octubre  (primera notícia), on no varen trobar substàncies tòxiques ( no parla de metalls pesants, que requereixen uns anàlisis específics).

Evidentment no tenim massa confiança, després de tot el que ha passat, en els actuals representants a la Conselleria de Medi Ambient.  La impressió que ens ha donat tota aquesta polèmica és molt clara. La ciència com s’ha vist no és “objectiva” i si els resultats obtinguts no són els esperats són condemnats al calaix. Fa falta que la premsa hagi fet públiques les resultats de l’estudi per què la Conselleria i l’Ajuntament reaccionin. I ara, ens podem fiar dels estudis que faci aquesta gent? Si surten altre vegada nivells alts de cadmi els faran públics? Els duros són molt sobre la salut.

A vegades ens acusen de ser molt negatius, de no fer propostes positives... Bé quan enviam a la premsa “coses positives” com quins serien els números 2 i 3 de nostra llista, o la conferència de Marc i les nostres propostes de fer pressuposts participatius o obrir un procés de participació ciutadana per decidir els usos de l’antic Miquel Capllonch... ni p... cas.

Si haguessin estat nosaltres els que haguessin filtrat els resultats a la premsa ens dirien de tot ( com va fer Joan el dilluns a l ràdio, pensant que havia estat d’aquesta manera), però si Laura no arriba a publicar els resultats la Conselleria no hagués reaccionat ( no l’havien fet des de juliol). Nosaltres actuant de manera totalment recta i sèria , demanant l’estudi i parlant amb el regidor haviem aconseguit ben poca cosa des de gener. O sigui hem comprovat una vegada més ( igual que en el cas dels fecals a la badia) que només reacciones si s’alerta a l’opinió pública a través de la premsa. Cada vegada em sembla  més que tot és un circ,  on nosaltres només som espectadors.

 Imatge del blog insònia


Aquest matí a la ràdio municipal parlarà l’autora de l’estudi María Perelló, si podem l’escoltarem i ja comentarem el que diu ( pensam que no hi haurà grans novetats)

 

Comentaris

Pepe

Tema

Pepe | 29/03/2007, 12:22

Com diu Animalista tothom hauria de ser conscient que el tema del medi ambient ens afecta a tots i no hauria de ser cosa d'una ideologia. Però és clar que defensar l'ecologia suposa posar límits al liberalisme econòmic imperant, i només amb una revisió del sistema econòmica, de la idea de "progrés i desenvolupament" es poden canviar les coses. D'aquesta manera els partits de la dreta fan màrqueting verd ( només s'ha de comparar la despesa que fan en publicitat amb la que fan en fets reals)nomé sper què és una idea que vendre.
Els partits d'esquerra tenim més voluntat i més sensibilitat respecte a aquest tema però sovint es trobam les limitacions del sistema econòmic i de les pròpies contradiccions, és fàcil deixar-te arrosegar. La diferència és que jo em sent culpable i ells...

Animalista Convencido

Re: Un circ (TSJ 6)

Animalista Convencido | 29/03/2007, 07:59

Jo crec que en temes mediambientals no hi ha colors polítics, encara que crec que moltes de la regidories de Medi Ambient es van fer més per imatge que per convenciment.

Però quan et fiques de debò en aquests temes com és el cas d'un regidor, i veus que la merda ens arriba fins al coll, no et queda més remei que implicar-te i ser un "ecologista convers".

Per això no és d'estranyar que els regidors de Medi ambient sovint estiguin "enfrontats" amb la resta de la corporació municipal, atès que en alguna regidories es mira més la qüestió econòmica que la mediambiental, i no entenen les "nova postura" del seu company de partit o pacte de govern.

JRV

realitats

JRV | 29/03/2007, 06:26

La realitat es que de 1999 a ara s'ha avançat molt respecte als criteris de medi ambient a Pollenca municipi. De no saber els concejals que era una regiduria de medi ambient s'ha passat a una que te incidencia possitiva en la vida cotidiana. Cert que predominen els criteris electoralistes en la seva gestió, i a vegades a l'inici de legislatura el regidor corresponent no sabia ni de que anava l'area que havia de gestionar. Aixó passava, passa i passarà, i ho he vist amb gent que es te per ben d'esquerres. Peró si ens comparam amb molts municipis de Mallorca, som dels mes adelantats, doncs pensau com seran els altres si nosaltres tenim tantes mancances.

Pepe

Idees

Pepe | 28/03/2007, 22:07

Joan no són mesures extraterrestres però el liberalisme econòmic impera i és més fàcil "exprimir" als ciutadans que a les empreses, mentre els primers no reaccionin. Però pens que la solució de pagar el productorés més factible que l'altra que proposes
En aquest moment, em sap greu ser pesimista, molt de gent llançaria les escombreries a la natura ( mirà el que fan els constructors).
Encara hi ha pasos previs com el recilcatge de matèria orgànica.

Joan

fems

Joan | 28/03/2007, 18:44

Tot són hàbits, evitariom els olors del carrer i els camioners donant voltes pel poble(amb excepcions de gent incapacitada que se li facilitaria la recollida), pagar en dipositar el fems és una manera justa d'ètica de convivència. Lo extrany d'aquesta proposta, és simplement una mala costum sedimentada, rés més.

Joan

...tertúlia

Joan | 28/03/2007, 18:31

Xerrarem un poc dels problemes dels alcaldables en qüestió de reciclatge per a desembafar un poc de la CADMIOFÍLIA.Tos esteim d'acord que el municipi paga injustament els excesos dels grans: Palma, Calvià, Inca...El reciclatge del futur, no passa per a fer pagar al qui no compra envasos.La taxa ha de venir inclosa amb el preu del producte. Les administracions han d'aclarir qui ho cobra i com repartir-ho. Així cada empresa ja miraria d'emprar el mínim d'envàs per a ésser més competitiu. El fems d'incineració ha d'ésser mínim (+,-,2 pics per setmana per família)i s'ha de comensar a pensar en habilitar espais per a la tara i així pagar justos per "pecadors", lo qual també afavoriria mimbar els kgs de cremació. No crec que la gent ho llancés per les cunetes, ja que a final d'any la taxa individual seria inferior a l'actual. Encara que paresquin mesures "extraterrestres", no s'allunyen massa d'una realitat futura.

Pepe

Fa falta

Pepe | 28/03/2007, 14:57

He escoltat l'entrevista a María i no ha dit res nou respecte a la seva nota de premsa. Fa falta una feina seriosa i independent per acabar amb aquest tema.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb