URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mallorca oberta subvenciona el tancament de camins.

Alternativa | 31 Març, 2007 08:55 | facebook.com twitter.com

La Plataforma pro camins públics i oberts ens ha fet arribar aquest comunicat que mostra clarament com funciona el circuit dels dobles públics al Consell. Una feina impresionant. Quès el programa que subvenciona als tancadors de camí es digui MALLLORCA OBERTA és una demostració d'on fins pot arribar "la publicitat d'aquesta gent".

Des de la Plataforma Pro Camins públics i oberts, volem mostrar la nostra sorpresa per la localització de subvencions per part del Consell Insular de Mallorca a les finques de l’Empeltada, La Querencia i ca na Borrassa, totes elles implicades en el tancament del camí públic de la Carretera vella de Lluc, aquestes subvencions es troben en el marc del programa de subvencions conegut com a Mallorca Oberta , tota una contradicció, quan veiem com aquestes subvencions són en ocasions atorgades pel tancament de finques.

La finca de l’empeltada ha rebut subvencions a nom d’una societat anomenada Rustic-rafal SL, i aquesta societat acumula en total 52.988 en subvencions per l’esmentat programa 18.183  d’aquests per la finca de l’empeltada, quan la finca està denunciada pel tancament de la carretera vella de Lluc.

La finca de “la Querencia”, també una de les que tanca el camí vell de Lluc, rep mitjançant una Societat limitada, un total de 22.569 euros en subvencions de l’esmentat programa. Això o trobem al BoiB núm 116 de 17 – 8- 2006.

La finca de ca na Borrassa, per la seva banda, rep en concepte de tancament 4.884 euros.

 Tenint en compte que aquestes finques actualment tanquen un camí públic, considerem que s’haurien de denegar aquestes subvencions.

              Propaganda i realitat, una vegada més dos camins divergents

 


 

Així mateix consultant el BOIB on es troben publicats, és curiós veure com a l’obraria del Puig si se li va denegar la pertinent subvenció per no respondre a les bases del concurs.  Concretament al Punt 3.

3. Sol·licitants

Podran acollir-se a la convocatòria de subvencions els propietaris, o associacions de propietaris legalment constituïdes de finques de l’illa de Mallorca de titularitat privada.

Les bases són al BOIB número 29 de 25-02-2006.

 Per altre banda nosaltres considerem que s’incompleix el punt cinquè de les bases

5.Requisits.

       Els propietaris de les finques hauran de complir amb els següents requisits:

-         Sol·licitar les oportunes llicències i autoritzacions necessàries per poder dur a terme l’actuació d’acord amb la normativa sectorial vigent.

-         Les obres, actuacions, equipaments, etc. Han d’adequar-se a la normativa vigent.

Donat que es tanca un camí públic, fet denunciat en decret de batlia número 431 a dia 25 de Maig de 2006, a més de haver-se tallat bona part d’alzines a la finca de l’empeltada, creiem que la finca de l’Empeltada no podria beneficiar-se d’aquestes subvencions.

Per tot això també ens em interessat en la situació legal de les obres de reconstrucció efectuades a la finca de l’empeltada, i així  em demanat tan al consell Insular de Mallorca i a l’ajuntament de Pollença les pertinents llicències d’obres, doncs no en tenim constància.

Considerant que aquestes finques tanquen un camí públic, considerem que aquestes subvencions haurien de ser desestimades.

Comentaris

Pepe

Notícia Balears

Pepe | 31/03/2007, 19:06

La notícia en el Balears:
Pollença
La Plataforma pro camins oberts critica les subvencions del Consell
Volen que es neguin ajudes als propietaris que tanquen camins públics

M.M.Inca.
La Plataforma pro camins públics oberts criticà ahir el Consell de Mallorca per haver subvencionat l'any 2006 diferents propietaris per fer obres de tancament, reconstrucció de pedra en sec i recuperació de camins forestals en tres finques que mantenen tancats trams del camí vell de Lluc i de la carretera vella de Lluc. Els membres de la Plataforma pro camins públics oberts Joan Ramon Bosch i Joan Crespí denunciaren ahir que, amb els ajuts publicats al BOIB a la mà, les xifres que ha rebut cada una d'aquestes tres finques, sumades, arriben a 80.401 euros. «La finca de L'empeltada, que manté tancat el camí vell de Lluc i la carretera vella de Lluc però per on es pot transitar a través d'un desviament, ha estat la que ha rebut més diners mitjançant una societat Rústic-rafal S.L, que acumula subvencions per un total de 52.988 euros. També han rebut doblers públics Ca na Borrassa i la finca de La Querencia, que rep 22.569 euros», detallà Bosch.

La Plataforma demana que les subvencions es deneguin per obligar que s'obrin camins. «Aquestes finques tanquen camins públics i com a premi reben diners per desviar aquests camins per allà on als propietaris els convé. El més estrany és que fa poc el Consell aprovà una moció per recuperar la titularitat del traçat de la carretera vella de Lluc, que fins ara era de l'Ajuntament en bona part, i obligar a obrir camins», apunta Bosch.

Pepe

Però cert...

Pepe | 31/03/2007, 19:04

Com és possible que es subvencioni a gent que està forrada de duros? El problema és que la llei protegeix aquestes mangarrufes i als poderosos. Una vegada més serà un legalitat inmoral.

Garci

Re: Mallorca oberta subvenciona el tancament de camins.

Garci | 31/03/2007, 17:37

Molt bona feina. No us rendiu, que teniu tota la raó. Ànims.

joan ramon

hi ha més

joan ramon | 31/03/2007, 10:37

nosaltres el que4 pensam és enviar un informe a la fiscalia
si mirau el Boib 144 de 2005, trobam més informacio interessant.
salutacions

Joan

Hipocresia subvencionada

Joan | 31/03/2007, 09:53

Diners per als que tenen més diners. Això és una temàtica corrosiva de les institucions insulars. Nosé fins a quin punt és un dona em dones per part de possibles financiadors de partits(dic possibles).El negoci de la COSA NOSTRA Balear és una vergonya d'ètica democràtica.Aquestes dades que ens mostren els de la Pl. pro camins públics oberts, no s'han de quedar dins el simplisme periodístic, s'ha d'actuar judicialment, una finca de gent no necessitada, mai pot rebre aquesta aberració monetària.
La meva enhorabona a n'en Joan Ramon Bosch i demés companys, això o han de fer sortir a les TV territorials.(IB3 inclosa, el PP estaria interessat per atacar a na Munar)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb