URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Alternativa | 02 Abril, 2007 08:14

 Lo que hem de veure. M’he trobat per casualitat un programa de setmana santa pel carrer. Res en contra de que els catòlics celebrin les seves festes. Però… sempre hi ha un però, no m’agrada que entre tots haguem de pagar les festes religioses. Ho dic perquè resulta que això està patrocinat per l’Ajuntament de Pollença i pel Consell de Mallorca. Val que vivim en un pais de tradició catòlica, que els cristians ocupin el carrer unes hores…però no que a damunt ho haguem de pagar nosaltres.

A més, al programa hi surten altres empreses, supos que també han posat duros. Aquestes, com no és d’estranyar, són Construcciones Llabres Feliu, Logística U.M.S.A transports i lloguer de contenidors per residus, Colonya, Associació de Veïns Port de Pollença, Viatges Pollençabalear vint anys arrendant xalets, Cuxach i Sa Nostra. És a dir dos bancs, uns llogaters de xalets, una associació de veïns i tres empreses vinculades a la construcció.

 

  +
 No ús alarmeu. Tot te una explcació de lo més llògica. Una festa d’arrel tradicional cristiana molt antiga a Pollença…per tant l’hem de pagar tots els pollencins. Una festa típica del poble… com la construcció, els xalets, els diners als bancs… De l’Associació de Veïns no direm res sabuda la seva vocació catòlica. Que ningú s’ho prengui malament, si els seus socis accepten patrocinar aquesta festa alguna cosa de catòlics si que deuen tenir…Res companys, que passen els anys, que l’estat és aconfessional, i que totes les lluites per acabar amb la vinculació de l’església i l’estat han estat ermes fins al punt de que l’església segueix tenint molt poder, molts diners, molt patrimoni, pocs feels declarats, molts enemics…però encara hem de pagar les santes festes i els nostres "representants" aniran a la procesó. Per cert, algú ha vist mai algun d'aquests personatges a missa?

Comentaris

jrv

gracies també

jrv | 08/04/2007, 21:01

Si, merci per sacserjar-me de tanta banalitat

Pepe

Altres formes

Pepe | 08/04/2007, 15:58

I J.C. què opines del tema de S. Carlos Borromeo a Vallecas, a l'enllaç podeu llegir, la declaració de l'assemblea 8sense jerarquies) de la parroquia.

Pepe

Eclesalia

Pepe | 08/04/2007, 15:54

Una altra manera de veure la Setmana Santa de la pàgina eclesalia (enllaç)

OTRA SEMANA SANTA ES POSIBLE... Y NECESARIA
EMMA TORRALBA, emmatorralba@yahoo.es

ECLESALIA, 02/04/07.- Hay un lugar en el sur de mi imaginación donde cada Semana Santa las cofradías preparan con esmero sus pasos procesionales. Este año me han llamado especialmente la atención tres de ellas. La hermandad de los “mártires de Iraq”, la cofradía del “cuerno de África” y la compañía de “Los Desesperados”.

En la primera destacan unas figuras tremendamente realistas de niños mutilados y casas destruidas. El paso lo llevan a hombros padres desconsolados. Detrás de la carroza desfilan a paso marcial una legión de marines americanos perfectamente alineados y uniformados. El toque de tambor, como único sonido, reverbera en rabia contenida.

La cofradía del cuerno de África no se queda atrás en el realismo de las tallas. Un grupo de mujeres muriendo de meningitis, poliomielitis y sida componen un retablo estremecedor. Este paso no va escoltado por militares engalanados, un ejército de batas blancas lo va siguiendo en un respetuoso silencio. En los bolsillos de los médicos, las patentes de los medicamentos que permitirían acabar con esas enfermedades.

La compañía de “Los Desesperados” cierra la procesión. Un árbol con un ahorcado en el centro del espacio. Una cuerda tejida con las hebras del odio, la discriminación y el rechazo. A los pies del suicida lloran gays y lesbianas. Como es el paso que cierra la procesión va acompañado por las autoridades civiles, militares y religiosas de la localidad. Curiosamente, las cintas y borlas que adornan la vara de mando del alcalde, el sable del general, y el báculo del obispo van enlazadas con el famoso "nudo del ahorcado".

No es esta una Semana Santa apta para menores de edad, pero no se me ocurre otra. Porque qué otra cosa son las procesiones de esta Semana, sino sacar a la luz el sufrimiento de los crucificados de la historia. Rememorar el juicio social, político y religioso que llevó al madero al Crucificado. Esperar que el Domingo de Resurrección, Dios sea fiel a su Palabra y plante su justicia en el mundo, confundiendo la suerte de los malvados.

Es la Semana de las víctimas, son ellas las que esperan que Dios esté de su parte y los resucite a una nueva vida. A nosotras y nosotros, con nuestros pequeños desconsuelos de andar por casa, se nos pide que aguantemos la mirada del sufrimiento radical, que entremos a formar parte de los Cireneos que comparten la cruz del prójimo; para así, al lado de las víctimas, gritar, luchar y esperar una Resurrección necesaria. (Eclesalia Informativo autoriza y recomienda la difusión de sus artículos, indicando su procedencia).

Pepe

Si Dios fuera mujer

Pepe | 04/04/2007, 22:57

He trobat la manera de no anar als inferns i deixar de ser un ateo:

¿Y si Dios fuera mujer?
pregunta Juan sin inmutarse,
vaya, vaya si Dios fuera mujer
es posible que agnósticos y ateos
no dijéramos no con la cabeza
y dijéramos sí con las entrañas.

Tal vez nos acercáramos a su divina desnudez
para besar sus pies no de bronce,
su pubis no de piedra,
sus pechos no de mármol,
sus labios no de yeso.

Si Dios fuera mujer la abrazaríamos
para arrancarla de su lontananza
y no habría que jurar
hasta que la muerte nos separe
ya que sería inmortal por antonomasia
y en vez de transmitirnos SIDA o pánico
nos contagiaría su inmortalidad.

Si Dios fuera mujer no se instalaría
lejana en el reino de los cielos,
sino que nos aguardaría en el zaguán del infierno,
con sus brazos no cerrados,
su rosa no de plástico
y su amor no de ángeles.

Ay Dios mío, Dios mío
si hasta siempre y desde siempre
fueras una mujer
qué lindo escándalo sería,
qué venturosa, espléndida, imposible,
prodigiosa blasfemia.
MARIO BENEDETTI

JRV

gracies

JRV | 04/04/2007, 18:13

Veritat que agraesc que J.C. hagui animat el debat, i que discrepi, i que es disculpi quan creu que s'ha passat. I molt bona la reacció de Pepe, propia del seny que a Mallorca cada dia es mes difícil trobar.

Joan

...A J.C

Joan | 04/04/2007, 12:21

És que vos ho han de donar tot rovegat. Els màxims defensors de la cultura eclesiàstica qui són...? Vosté predica per a la defensa de propaganda clerical tot i les ventatges que els hi ofereix l'estat,(podem dir que tenen superàvit) defensant una cultura efímera de propaganda,si vosté fós la germana de n'Ignaci de la cooperativa predicaria amb l'exemple, en canvi, ara mateix només defensa imatges buides d'ètica i moral,un teatret que defensen UMs i PPs. No ho critic, només espòs que no val la pena exaltar-se amb els arguments esmentats al vostre comentari per donar coa a n'aquesta gent. HI ha prou desgràcies en el món per posar-hi aquest tò.Aquests tipus de cultura s'ha de defensar fins a cert punt, però no ens em de barallar mai per aquestes bajenades xirineesques.

Pepe

Roces indecorosos

Pepe | 04/04/2007, 07:54

Hola Hans això que dius dona em recorda a la polémica que ha hagut a Còrdova a un pas que volien excloure a dues dones, i uns dels arguments utiltizats era que en las quadrilles mixtes "se pueden producir roces indecorosos".
Alguna cosa no funciona bé si no hi ha millors maneres de tancar la rutina i coneixer gent que participar d'aquestes paripés.

Pepe

Joan

Pepe | 04/04/2007, 07:47

Hola Joan, d'això que comentes per exemple m’agradaria que les feses fossin racionals, marcant uns temps de descans de manera lògica. A Anglaterra pens que els joves tenen una setmana de descansa cada sis d’escolai.
Ja veig que hi ha una bona comunicació entre germans. No havien quedat que ser radikal era tornar als arrels i era positiu? ( has vist com un polític professional et pot “liar”).

Pepe

Animalista

Pepe | 04/04/2007, 07:46

Hola ahir vaig anar a Palma a la presentació d'un llibre sobre la Guerra Civil a Cabrera i no vaig poder contestar als comentaris.
Ja farem un article del tema.
Bé animalista Goya va pintar que "el sueño de la razón produce monstruos", però encara produeix més el que és irracional. Si et fixes cada vegada més els polítics i els mitjans de comunicació apel•len als sentiments, al que és irracional i per tan difícil de debatre.

hans

magia

hans | 04/04/2007, 05:55

Hi ha que veure com la paraula "erotic" destaca per damunt les altres. Imaginat si arribo a posar "sexual"!. Aqui no valen ni ideologies ni religions, que quan el cap d'abaix s'engalaverna, el cap d'adalt no es governa.
Doncs com per tot arreu, els preparatius de reis, xirineos,fira, son una bona ocasió per fer coneixences, per alguns-es.

Animalista Convencido

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Animalista Convencido | 03/04/2007, 21:59

¿Lio erótic, Hans?

hans

rutina

hans | 03/04/2007, 20:50

Les processons, com moltes altres coses, es un mitjà per sortir de la rutina, i això es el que cerca molta gent que hi participa. A mes , en general, la gent que hi va, no ho fa per sentiment religios, s'ho passa pipa simplement. Fins i tot pot haver qualque lio eròtic guapo en els preparatius. "Ven i participa"

Joan Ramon veterà

òpi

Joan Ramon veterà | 03/04/2007, 20:41

La religió, òpi del poble. Però la naturalessa humana , una bona part de la humanitat, la ha de menester, i si no, cerca explicacions en l'esoterisme, o la magia, o el psiquiatre, o es materialiste i egoiste, o ho barreja tot, com a les processons. Evidentment que s'ha de tolerar la religió. Peró, es toleren elles amb elles? I a mi, si soc no religios, hem tolerarien si tinguesin el poder , com en temps de Franco?
Sicerament, crec mes en erradicar la miseria material i moral al mon, que no la comedia de les processons. Si al manco tinguessin un mínim rerafons d'autenticitat...I a mes , tinc a contribuir a pagarles.

J.C.

cultura

J.C. | 03/04/2007, 20:17

Després contestaré els arguments de'n Pepe, però no record haver mentat en cap comentari meu ni PP ni UM, ni haver dit que som cristià.. fins i tot dubt que els comentaris de'n Joan vagin per jo (???!!!)

Joan

...a animalista

Joan | 03/04/2007, 18:16

L'església té aquestes contradiccions, per molt que vulgui que regni la pau, la felicitat i la salut, mundial i universal, i l'harmonia dins aquest món i univers, sene contaminar-lo ni destruir-lo. Sempre seré un pecador per no anar a missa. (per a anar al cel has de tenir carnet)

Joan

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Joan | 03/04/2007, 17:17

Vaja, pareix ésser que tenim un "xirineo" indignat. S'ha de fer un estudi damunt la manera tan agresiva de defensar l'egoïsme eclesiàstic. Realment és de veure com volen imposar una cosa que hauria d'ésser íntima i personal. No com han fet sempre agafant com molt bé deia en Pepe, tots els signes "PAGANS" i ferse'ls seus. Les religions fascistes que sempre han mogut el món, no tenen rés a veure amb l'espiritualitat humana, simplement és poder del Poder, una manera hipòcrita de menjar-se moralment a la resta d'individus amb cervell. Que agafin a les monges que treballen pels demés a indrets oblidats i sense cap afany de protagonisme mem que troben de l'esglesia populista...?!
Predica amb l'exemple i no per a defensar PPs i UMs. Quina vergonya veure tot el que ha provocat movilitzacons del clero vip estatal i encanvi tot el problema maxista i pederasta del clero no hem sentit ni "mu". Són un xou periodístic.Per sort, les esglésies cada cop són més buides. Així i tot a mi em "peta" aquesta gent que van d'anticlericals, i són els primers en assegurar-se vacances per Nadal i Pasqua. Ningú ens salvem d'aquest paganismes clericals de la societat actual.Els problemes, com sempre, són les imposicions de les idees amb l'excusa de la "bona fe". Pepe mem que és això de que sóm "Radikal", no t'estaràs tornant un polític professional supòs?. Defensar la llei vigent ,el medi i l'humanisme enraonat és ésser radikal?...si t'agafo pel carrer veuràs com surt la radikalitat...és conya!!. Venga ja xerrarem tu i jo.

Animalista Convencido

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Animalista Convencido | 03/04/2007, 17:03

Ho veus, aquí és on vull jo arribar No cal integrar-los? No estan empadronats? Què ho impedeix?

Encara record quan un any 1985 per Sant Antoni es va ajornar per a altre dia la festa del pi, atès que havia caigut una nevada de considerables proporcions. Record que em vaig indignar i em vaig unir a una tropa que havia anat A Ternelles pel seu compte a buscar el pi, cada vegada que penso les desgràcies que podríem haver causat, se'm posa la carn de gallina, moltes vegades l'exaltació innecessària d'una tradició fa que perdem la percepció real de les coses, imagina't si el tronc de més de 20 metres perd el control per culpa del gel, podríem estar lamentant-lo tota la vida, i tot per aquest "pollencinisme" mal entès.

Per això dic que si veiés (perquè no tinc previst anar) algun caçador vestit de penitent (sense caputxa s'entén), li recordaria el cinquè manament "NO MATARÀS", encara que sigui un innocent ocellet.

Pepe

Uf

Pepe | 03/04/2007, 14:14

Uf animalista això de "si un musulmà participés de "cristià" en el simulacre i entra en l'església, entrarà com un pollencin més" em costa veure'l.
Però no paseu pena no farem com a la República que l'esquerra demanava no fer el simulacre per que era una incitació a la guerra i fer fest d'un record tràgic.

Pepe

J.C

Pepe | 03/04/2007, 14:12

- Si els comunistes tinguessin 9 seus al municipi, el martelli i el falç a la sala de plens de l'Ajuntament, i les festes dels calendari fosin dates relacionades amb la vida de Marx...
El tema és que una associació que no compleix amb els "seus estatuts" i que no compleix amb normes de la Constitució no ha de rebre subvencions públiques, per què a més a més no les necessita.
- El sentiment religiós (cristià o quin sigui) és molt respetuós, fer el paripé no. Jo tinc algúns amics religiososm, fins i tot un capellà i t'asseguro que respecto la seva fe. Quan s'han casat per l'església he escoltat la missa sencera per respecte a les seves creences. El que no m'agrada és la gent que només practica la part foklórica de la església, aquest s'han d'avergonyir
-Clar que puc separar la feina i l'activitat política, i el faig, finalitats diferents, es espais i temps diferents ( no és tan complicat.
Em molesta que diguis que he criticat la vida privada dels polítics ( quan? on?,si em demostres rectificaré tot d'una) el que criticam és la seva activitat pública. M'han contat un munt d'històries dels polítics de caràcter privat i no he publicat cap ni una.
- Pots venir el 14 d'abril i presenta-te, no ens mengam a ningú.
- M'agrada que hagis animat la pàgina, a la primera resposta ja et donava les gràcies per participar ( de bons i de vers).

Animalista Convencido

Ala és l'únic Déu i Mahoma el seu profeta

Animalista Convencido | 03/04/2007, 09:16

M'agradaria saber que va passar pel cap de Dragut quan amb la protecció d'Ala, els infidels de Pollença li van donar una bona surra.

Pepe, estic d'acord amb tu en el tema de la Verge, ara bé cal recordar que rememorem un fet ocorregut el segle XVI i dubtar del miracle de la Verge i atribuir-lo a un error d'estratègia del pirata ens hagués dut a la foguera. Per tant, el "Te Deum" forma part de la història de Pollença i és part de la història del nostre poble i és inseparable del simulacre i viceversa, per tant si un musulmà participés de "cristià" en el simulacre i entra en l'església, entrarà com un pollencin més perquè està participant en un acte històric i no en un acte religiós.

J.C.

cultura

J.C. | 03/04/2007, 08:44

1) No me referia a l'article, sinó al comentari
2) "asociaciones con un historial como éstas ( de las cruzadas a la yihad)" -> Els fets dels avantpassats no s'hereden. Si no, els avantpassats d'Esquerra Unida, que es basaven en els ideals comunistes, vàren fer milions de morts de les mans d'Stalin.
3) Voltros no parau de dir que han de fer els altres, hans, és un argument d'allò més pobre
4) El sentiment religiós (cristià o quin sigui) li surt a qui el tengui, no és cap vergonya. Aquest comentari per intentar fer als altres avergonyir-se dels seus sentiments és lleig
5) No pots separar la feina i l'activitat política, igual que no pots separar els dos hemisferis del teu cervell. Igual que tu critiques la vida privada dels polítics que t'interessa sense separar-la de la seva vida pública. En tot cas confii que no esborris els comentaris perquè, m'agradin o no les teves idees, te tenc per una persona democràtica, com, per cert, a tots els partits que es presenten a les eleccions
6) No es tracta de debatir si una festa té un % de component històric o de religios més que l'altra. Qui se la vol prendre com a festa religiosa, endavant -la patrona ho és per molta gent- i qui ho vol fer com a històrico-cultural també -Setmana Santa ho és per molts d'altres, ara meteix record un conegut del PSM que hi té molta vinculació-
7) No pos el meu nom, però en persona, si te veig -no te conec personalment- no tendré cap problema en dir-te qui som. Públicament, preferesc mantenir l'anonimat
8) Perdona -sincerament- si té ofès amb alguna paraula, tal vegada ho vaig escriure massa aviat, i llegit avui dematí sona malament
9) No em neguis que he animat la pàgina, segur que te connectes per veure si he escrit. És una pàgina un poc avorrida, tothom diu el mateix.

Pepe

Són molt de segles..

Pepe | 03/04/2007, 08:11

Hans no ho poden evitar els surt el sentiment cristià tot d'una

Garci

a J.C.

Garci | 03/04/2007, 08:02

No xerrem de prohibir les celebracions religioses, la gent ha de poder celebrar les festes en les que creu. però també és important no donar diners a associacions que tenen tant patrimoni. Està clar que aquestes liturgies son part de la nostra cultura. Jo no prohibiria cap festa de les que anomenes J.C. tansols no financiaria els actes religiosos. No estic d'acord en haver de pagar els ciris i les osties ni el vi que donen, però si estic d'acord en que la gent hi participi si vol. El tema de la hipocresia del fals creient no hi entraré. Encara que cal recordar que moltes festes com el pi es van creistianitzar. La cultra també són les biblioteques, els museus...que estan fets una pena. La cultura comença a l'escola i a l'institut, on la gent del port no te un servei de bus. J.C. la pròxima vegada que escrigui algo ja t'ho passaré i t'encarregues de penjar-ho allà on creguis convenient.
Per cert, no tots els articles son den Pepe. Aquest és meu.

Pepe

Tranquil

Pepe | 03/04/2007, 07:56

Gràcies per participar J.C.
Primer una mica de relax, no fa falta posar-se tan agresiu per defensar uns arguments
1.- Això de tenir co... és una mica grosser i masclista. Al manco tinc la valentia de possar el meu nom i donar la cara, cosa que tú no fas.
2.-Tinc per costum no mesclar la meva feina i la meva activitat política,i si vas per aquest camí simplement esborraré els teus comentaris.No té res que veure explicar la història de les religions o les expressions culturals que surten de les mateixes amb la financició pública d'aquestes activitats.
3.- No ens hem carregat res, simplement deiem que estam en contra de la financiació pública del Setmana Santa.De totes maneres les dues festes que cites tenen components no religiosos.
La festa de la patrona té més un component històric que religiós ( si tu et pensas que la Verge va venir a ajudar als cristians que Déu et mantingui la fe)
Sant Antoni és l'apropiació per part de l'esglèsia catòlica d'un ritual pagà de fertilització de la terra.
4.- Gràcies pels teus desigs de veure'ns com regidors de cultura, esperam el teu vot.

hans

acte de fé

hans | 03/04/2007, 07:47

Estic d'acord amb J.C.amb allo de la cultura, així com ell l'enten.Quan no sapigues el que has de fer amb els teus escrits, on els has de posar i amb les teves opinions, li demanes a J.C., que sembla ser d'aquets que saben el que han de fer els altres .
Alla on hi hagi un bon acte de fé, que es llevin les processons. Disidents emplomats, una bona confessió al turment , fogueres de jueus. Així si que vindrien turistes, lo de l'esglessia franquista quedaria en no res. Caritat i amor al projim: bejanades de capellans rojos.

J.C.

Cultura i religio

J.C. | 02/04/2007, 22:24

Li agrairia al senyor Pepe que tengui els collons de penjar la seva declaració que fa en aquesta pàgina al tauler d'anuncis de l'escola on dona classe. Pareix mentida que tot un professor d'història no sigui capaç de diferenciar cultura de religió. Quina sortada no dur-hi els meus nins. Vos acabau de carregar d'un cop de ploma la patrona, sant antoni, etc, etc,... vos voldria veure de regidors de cultura i festes per veure com sou victimes de les vostres contradiccions (o si no és així, per veure com sortiu de Pollença emplomats).
Jo per segons quines coses tampoc donaria ni un duro (festivals de rock per exemple, que s'han publicitat a aquesta pagina), però hi ha una cosa que se diu CULTURA. No teniu dos dits de front.

Garci

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Garci | 02/04/2007, 22:14

Estic content d'haver creat debat. Era la intenció. La veritat és que com dieu és un reclam turístic, però ja tenen prou diners a aquesta intitució com per no poder-se pagar els ciris, els caramels i els adobs dels trajes. No se si realment tenen altres gastos.
La doctrina catòlica s'ha pervertit en el moment de tocar el poder. i els interessats li llepen el cul, se demostra en els esponsors.

Joan

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Joan | 02/04/2007, 19:58

Benvinguts al CIRCUS ECLESIASTICUM, si Jesucrist tornàs a resucitar li treuria els colors a tota aquesta guarda d'hipòcrites maquillats de puresa moral. Així i tot estic d'acord amb petites aportacions per al seu entreteniment, ben igual com la resta d'associacions no goburnamentals, sempre, emperò, lligat a propostes i projectes clericals de bona fe.

Pepe

kkk

Pepe | 02/04/2007, 19:22

Molt interessants el debat. El que diu JRV del Klu klux Klan li va passar a una amiga d'un company, que era jamaicana a Zaragoza, quan va veure les caperutxes va començar a correr..

Animalista Convencido

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Animalista Convencido | 02/04/2007, 18:38

Tens raó JRV, Jesucrist va expulsar als mercaders del temple, i ara col·laboren econòmicament en les processons, com canvia el món.

jrv

evangelis, no sabe, nocontesta

jrv | 02/04/2007, 17:56

Com a reclam per turistes, vale, a pesar que els desinformats confonen a vegades les caperutxes dels cirineos amb les del Klu-Klux-Klan, i no es broma.
Com a manifestació liturgica, vale també, malgrat que els lligams d'aquesta liturgia amb els evangelis sigui remota.
Conegent alguns dels esponsors de les processons, i alguns participants, l'hipocressia es desbordant, completament anticristianes, sabent el que roben a l'herari públic i com exploten els obrers que hi treballen.

Animalista Convencido

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Animalista Convencido | 02/04/2007, 16:38

Creo que todos teneis vuestra parte de razón. A mí lo que revienta es ver a una serie de personas haciendo de penitentes o cirineos que no son merecedores de ello, gente que no ayudaría a nadie ni a nada si no es en beneficio propio.

Por otra parte en Pollensa creo que el "Devallament" en concreto es más un reclamo turístico que una celebración religiosa, y como reclamo tiene que tener el apoyo institucional que haga falta, siempre que tengamos en cuenta que la inmensa mayoría de los participantes no se merecen llevar el hábito que llevan puesto y sean considerados como meros actores y no como lo que tendrían que ser.

Que no crea en la Iglesia como institución no quiere decir que personalmente no tenga una devoción por una persona que hace dos mil años predicaba los valores que deberían tener los seres humanos, hay que recordar Jesucristo fue admirado hasta por sus detractores, que acabaron con su vida.

Pepe

Fabián

Pepe | 02/04/2007, 16:09

Gracias Pere Josep por tu artículo i gracias por participar Fabián, lo que dices no está mal argumentado, pero evidentemente no estoy de acuerdo.
Com tu dices se puede apoyar a las religiones como se hace con otras asociaciones, aunque personalmente yo no finaciaría unas asociaciones con un historial como éstas ( de las cruzadas a la yihad), que creen en cosas tan fantasiosas como Dios, la resurrección, la Virgen, los milagros... por menos más de uno ha acabado en el manicomio.
Pero es que además las cantidades que recibe la iglesia católica no tienen parnagón con ninguna otra asociación y su situación económica y patrimonio ya la querría cualquiera.
Los presupuestos generales del Estado para el 2006 destinaron para retribución de Obispos, Clero, Conferencia Episcopal, etc., en concepto de asignación a la Iglesia Católica 144.242.904 euros (veinticuatro mil millones de las antiguas pesetas).
A las demás religione sse le dan migajas.
Yo estoy de acuerdo en dar ayudas a proyectos concretos de asociaciones religiosas que cumplan con la Constitución,como bien tu recuerdas nuestra ley máxima, o sea que a la Iglesia nada de nada hasta que poe ejmplo no incluya la no discriminación por razón de sexo en su organización. Como asociación pueden mantener esta discriminación, pero el estado igualmente puede excluirles de subvenciones y ayudas por la misma razón

Joan

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Joan | 02/04/2007, 14:22

Totalment d'acord amb tu, Fabian,només que a la declaració de la renda ja hi tenim la casella religiosa, nosé si els diners per a la celebració els reparteixen desde aquesta recaptació o si o fan de partides per a activitats lúdiques tradicionals.Paguen cadastre?,impostos?...?.S'ha de mirar l'esglesia desde tots els punts, no només com uns associats que demanen subvencions per al seu esbarjo.No estan subvencionats puntualment, estan hiperprotegits.

Fabián

Re: Diners públics per actes religiosos en un estat aconfessional.

Fabián | 02/04/2007, 10:26

El significado de aconfesional dado al Estado no es opuesto a que tenga la obligación de apoyar las religiones de los ciudadanos.

Si se dan dineros para un concierto de rock o para el montaje de una ópera o para los sindicatos o para los partidos políticos, no me parecería nada bien que se negaran para estas manifestaciones que, en la realidad, actualmente son las más populares de todas.

El término aconfesional no es contrario a la religión, sino que acepta (y tiene obligación de apoyar) las religiones de los ciudadanos, de igual manera que también tiene que hacerlo con las diferentes manifestaciones culturales. Si sólo se apoyase a la ópera, las demás manifestaciones musicales podrían quejarse. Pues aconfesional, me parece, significa eso: que no sólo debe apoyar a una religión, sino a las existentes entre los ciudadanos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb