URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Toni Gorrias

Alternativa | 04 Abril, 2007 06:06 | facebook.com twitter.com

Molt bona la conferència de Toni Gorrias divendres passat organtizada per la  Secció de Muntanya del Club de Pollença . Amb el títol "Excursionisme i Camins", Toni va demostrar ser un expert en la recerca de documentació arxivística, per dotar de informació concloent als camins públics que es troben amb dificultat de pas.

Toni va demostrar com la llei afavoreix moltes de vegades de manera injusta als propietaris que s’apropien dels  camins públics  gràcies a sentències totalment irregulars fetes durant el franquisme que no s’han anul·lat, o al recent cas de les subvencions que han rebut els tancadors de camins.

Va destacar que Pollença hi ha 148 camins públics documentats, i que aquests són com a bens d'ús públics,  inalianables, inembargables i imprescriptibles

També va destacar la inutilitat de postres batles al  no ser capaços de fer complir un decret de batlia en pràcticament un any, i fer obrir al propietari de l’empeltada la comarcal 410 ( carretera vella de Lluc), el que és una burla per tots els ciutadans. En aquest cas només faria falta per obrir el camí un senzill acte administratiu, una acta de recuperació, però ja és molt clar que ni l’anterior ni l’actual batle volem fer aquesta feina.

 Toni també va criticar les restriccions del Camí de Ternelles, Desprès de aprovar una proposta de regulació clarament restricitva (màxim de 20 persones dia), el camí de Ternelles continua tancat i regulat per la propietat de la finca.

Amb molt d’humor es va dedicar també a comentar els casos de La Querencia i Ca Na Borrassa. En total a Pollença hi ha 20 camins públics tancats.

Toni també ha fet feina a nivell  judicial i ha interposat denúncies en el jutjat d'Inca per DISCRIMINACIÓ contra el propietari de l'empaltada  i contra el batle permissiu amb les discriminacions.  Us recomenam llegir la seva carta al batle de Pollença.

 La plataforma pro camins públics i oberts ha fet i fa una feina immensa, arxivística, jurídica, de comunicació,  de lluita  per donar-les suport us esperam

el  22 d'Abril a les 9 30 al pont Roma

per realitzar l'excursió reivindicativa

de Pollença a LLuc per la carretera vella.

Fotografia de Toni Gorrias en un moment de la conferència ( perdó per la qualitat la vaig fer amb el meu mòbil) .

Comentaris

Joan Ramon veterà

Positius

Joan Ramon veterà | 07/04/2007, 09:32

Per tot hi ha gent bona i gent no bona, i sempre que definim a una persona, no la podem definir com a completament bona, ni completament dolenta. Avui m'ha vingut al cap un possible paralel.lisme entre una decisió presa per Joan Comes quan va denunciar el mal funcionament de la depuradora de Pollença, amb la consecuencia per a ell de que l'han vetat a les properes llistes del PP a Pollença, i l'actitut que tingué allà per els anys seixantes el batlle Siquier de no voler recepcionar la xarxa d'aigua potable de Pollença per mor de les seves deficiencies, i que li va costar el càrrec per destitució decretada pel governador franquista.

Pepe

Sàvies paraules

Pepe | 04/04/2007, 23:04

QUÉ BUENO QUÉ VINISTE. Necessitam molt de gent com Toni i com tú, hi ha molta de feina per fer per recuperar la ciutadania. El 22 hem d'estar tots a l'excursió.

Joan Ramon veterà

tenacitat

Joan Ramon veterà | 04/04/2007, 17:59

Toni Gorrias ens va demostrar que la lluita per els drets públics i de tota mena, es mes que una tertulia o amollar parrafades, i el que la major part de les ocasions cal sacrificar molt temps, rigor i saviesa per portar endevant els nostres drets i evitar els abusos. Es evident que no tot hom disposa del mateix temps per dedicar a aquestes inquietuts, peró al manco podem recolzar-los i ajudar-los a gent com T. Gorries. La questió del tancament dels camins públics,i no nomes a Pollença, no tan sols es una questió practica i per poder anar d'excursió: es també una questió d'alt significat per preservar la nostra dignitat com a ciutadans. Els capitostes del PP ens voldrien a tots tancats dins la zona urbana o simplement consumint, que així donam guany a les benzineres i als venedors de cotxes. Es ja cosa de salut mental de que també puguim gaudir de la natura i ser persones, a mes de productors-consumidors.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb