URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

FINANÇAM L'ESCOLA PRIVADA: ELS CONCERTS EDUCATIUS A BATXILLERAT

Alternativa | 14 Abril, 2007 10:32

Aquest és un article que ens ha fet arribar la nostra companya Toñi Valdivielso. El tema de la subvenció de les escoles privades o concertades i de donar ales a aquestes per part de l'estat és molt trist. És com afavorir el sector privat. L'educació hauria de ser PÚBLICA, DE QUALITAT, EN CATALÀ I LÀICA. Trist, molt trist, retallar diners a l'escola pública i donar-los a aprivada.

El passat 31 de març una notícia apareguda als diaris balears donava un cop fortíssim –un altre més entre tots els donats pel Govern del PP- a l’ensenyament públic a les Illes Balears: a partir del curs 2007-2008 es concertaran els Batxillerats a les anomenades escoles “concertades”. El que per a molts de pares podria semblar una bona notícia (no hauran de pagar perquè els seus fills cursin educació post-obligatòria a centres privats) suposa un atac directe per a molts de centres educatius públics, que veuran com minvarà radicalment el nombre d’alumnes matriculats als seus instituts.


Així conceben l'ensenyament a les escoles privades.

És evident que el Govern del PP té més compte els interessos del sector privat que el del públic. A l’educació això és molt greu que a altres àmbits, quan tothom sap que les escoles concertades (que no són més que centres privats pagats amb els doblers de tots nosaltres) adoctrinen i discriminen, en triar aquells alumnes que pensen que els convenen. Obviament, aquests centres no es fan càrrec d’aquells estudiants que poden embrutar els seus resultats acadèmics, per la qual cosa poden presentar uns nombres que enlluernen certs pares i certs mitjans de comunicació balears. Els 4’2 milions d’euros (ni més ni manco que 700 milions per els què encara comptam en pessetes) que cauran com una grossa a l’ensenyament privat haurien de destinar-se a l’ensenyament públic.

Si persisteix la pluja, la presentació de la llista serà traslladada al centre cultural, us esperam a les 12.

Ja sabeu que si voleu participar i enviar-nos algún escrit ho podeu fer a: eurxella@yahoo.es

Comentaris

Pepe

Trist

Pepe | 14/04/2007, 21:53

Avui que hem celebrat l'anniversari de la República hem de recordar que a la mateixa es va fer més per l'educació pública i laica que ara. Es tris veure com no sempre s'avança i com al 2007 no es fa res per aconseguit els objectius de 1931.

Jose

I CiU i el PSC i ERC.

Jose | 14/04/2007, 10:58

A Catalunya, concerts i més concerts i no precissament per gaudir de la música.

Lamentable. Tots fan el joc al neoliberalisme.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb