URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ajuntament, Sant Humbert i els escopeters.

Alternativa | 21 Abril, 2007 07:57 | facebook.com twitter.com

L’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença incompleix els seus propis acords en camins( un any sense complir el decret de batlia de  25 de Maig de 2006, i fer obrir el tancament il·legal de la carretera vella de Pollença a Lluc ) però també respecte al tracte als animals

 Demà diumenge 22 d’abril  es realitzarà per "celebrar" Sant Humbert a Son Vila una tirada de coloms amollats amb tub mecànic, una salvatjada, inclós per gran part dels caçadors i  que a Catalunya, per exemple està prohibida. Als cartells que anuncien la tirada, figura entre els organtizadors i patrocinadors l’Ajuntament de Pollença ( àrea de medi ambient i d’esports).Suposam que algun membre de l'Ajuntament ( en temps d'eleccions més d'un) anirá, ja que el cartell diu " berenar amb l'assitència de personalitats públiques". Precisament personalitat és el que no te nostre equip de govern.

 Ja no es tracta només que sigui una barbaritat que un àrea de medi ambient subvencioni activitats com aquesta, sinó que per tercera vegada durant aquesta legislatura. ens trobam que l’equip de govern incompleix els seus acords a aquest tema.  Com és possible que el mateix ajuntament que acorda (Comissió de govern) el 26 de maig de 2004 "reiterar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals” organitzi i subvencioni un acte on es fiquen els coloms a un tub, per ser tirades a pressió i tirar sobre elles.El cartell entra en details; coloms de prova i tirada a 6 coloms amollades amb tu b mecànic. Desempat amb coloms. 

Demanam a l’equip de govern la seva retirada com organtizador i patrocinador d’aquesta a activitat o el que encara pensam que seria millor que la societat de caçadors de Pollença substitueixi  la tirada al colom per tirada al plat.

L’equip de govern ha de tenir més serietat i no deixar de complir els seus acords simplement per motius electoralistas. Humbert significa el que té pensaments lluminosos, però en temps d'eleccions es clar que nostre equip de govern prefereix seguin tenint pensaments oscurs i incomplint el que els mateixos van aprovar.

I a la Societat de Caçadors de Pollença els volia fer una feflexió: Sant Humbert, patró dels caçadors, va salvar a son pare d'un ós i no d'un colom. Un ós que no havia estat ficata un tub mecànic per ser llançat a pressió com fan ells. No podien honrar a aquest Sant, demostrant la seva punteria amb un tir al plat?
 

 

  A continuació un article que descriu enque consisteix la tirada al colom

Prácticas Salvajes: Tiro al Pichón
Por Teresa López-Lago, Pablo Ramos *

Por mucho esfuerzo que hagamos en mostrar empatía y ponernos en lugar del otro, no se logra comprender, como se puede pasar una tarde divertida de domingo matando animales que por su juventud y poca destreza en el vuelo no pueden escapar de una muerte segura.

Hay practicas humanas que nos acercan a nuestro pasado remoto y nos alejan de la cultura adquirida por la humanidad en siglos de civilización. Una de ellas, evidentemente es el "tiro al pichón", tiro "no certero", por desgracia en muchos casos, que hace que el animal se debata hasta su muerte en una larga agonía, llena de sufrimiento totalmente inútil y sin sentido. Esto ocurre, cuando el tirador no acierta a la primera, y el pichón malherido debe esperar a que uno de los jóvenes trabajadores del campo de tiro (como mucho pueden tener los dieciocho años ), vaya a por él, a veces pueden pasar dos o tres horas, pues hay que esperar a que acabe la tirada, entonces son rematados a golpes en la cabeza en el duro cemento de la pista de tiro.

No lo contamos de oídas, esta macabra visión la presenciamos en la Sociedad del Tiro de Pichón de Badajoz, a donde acudimos un domingo para ser testigos de lo que nos habían contado y no dábamos crédito a tamaño salvajada.

Hay deportes dignos de admiración, donde el ser humano se prueba a si mismo su esfuerzo y resistencia. Hay deportes donde se compite por una meta, pero por mucho esfuerzo que hagamos en mostrar empatía y ponernos en lugar del otro, no se logra comprender, como se puede pasar una tarde divertida de domingo matando animales que por su juventud y poca destreza en el vuelo no pueden escapar de una muerte segura, ya que están en una situación de inferioridad de condiciones frente a su contrincante: están metidos en jaulas en el suelo, a través de un dispositivo, salen lanzados al aire, donde a unos cincuenta metros hay un cazador preparado, ya dispuesto, apuntando al lugar exacto ( que de antemano sabe ), no hay ninguna sorpresa, se le avisa del momento en que va a salir. El cazador dispara, hay que ser muy mal tirador para no acertar, pero algunos lo son, o tienen una mala tarde, y entonces pegan un mal tiro, y el pichón queda en el suelo malherido, intentando huir en larga agonía y escuchando como siguen sonando tiros a su alrededor (como aquel que le hirió ) y sin saber que esos ya no son para él.

En nuestro país hay Comunidades Autónomas como la Catalana que han prohibido este tipo de salvajadas en su ley de protección animal. No es este el caso de Extremadura, donde esta práctica se sigue ejecutando los fines de semana en las sociedades de "Tiro de Pichón", con el beneplácito de nuestras autoridades competentes.

Se puede alegar, que total son aves jóvenes, y que más pollos se matan en las granjas destinadas al consumo humano. Pero señores , ¡¡ hay formas y formas de matar!!, o sacrificar si esto suena mejor, y desde luego esta es una de las más inútilmente sádicas.

Y podríamos seguir contando visiones macabras, como la de unos niños ( entre cinco y ocho años ), hijos de cazador, que jugaban junto al campo de tiro, con una paloma muerta, como si de un osito de peluche se tratara, el mayor de ellos le cargaba la escopeta al padre, entre tiro y tiro, ¡¡ vaya "educación en valores" que se esta transmitiendo!!, amén del peligro físico que corrían estos niños.

Esperemos por el bien de la humanidad, que no sigan el ejemplo de sus mayores y aprendan a respetar y amar a los demás seres vivos y a no infringirles sufrimiento inútil, porque tengámoslo claro, un pichón, por joven que sea, tiene un sistema neurológico, que le permite sentir el dolor, la angustia y el miedo, y no por que sea un pájaro y no sea de nuestra especie, deja de sentir y sufrir .

Teresa López-Lago Viniegra

Comentaris

Pepe

Quin persoantge

Pepe | 23/04/2007, 17:14

Sí fa un momentet que he vist la notícia, deprés del que va pasar ahir, segurament tamb els tancadors de camins el faran un homenatge. Esperam que no torni

Animalista Convencido

Re: Ajuntament, Sant Humbert i els escopeters.

Animalista Convencido | 23/04/2007, 14:39

Seguint amb les escopetes, no se si heu vist la notícia en la premsa, que mil i pico de caçadors van homenatjar ahir al Conseller de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca en la seva retirada de la política.

Que únicament siguin els caçadors els quals homenatgen a un Conseller de Medi ambient és símptoma que alguna cosa no funciona bé.

Pepe

27 de maig

Pepe | 23/04/2007, 10:10

Gràcies per participar i els teus ànims.
Estic d'acord amb que el PSOE ha estat KO aquesta legislatura i que a un mes de les eleccions segueixen sense arrencar. Pens a més que han estat molt desafortunats al tema de l'elecció del president de la Gent Gran del Port.
Com tú dius és el moment que la gent voti no només pel nom sino que valori el que s'ha fet per part d'uns i d'altres aquests darrers quatre anys.
Ja és hora de que a Pollença hi hagi una opció d'esquerres que demostri que es poden fer les coses d'una altra manera.

Jeroni

PATRONA 2007

Jeroni | 22/04/2007, 21:39

El tema central de la festa de Marcha Fresca de La Patrona d'enguany serà el Karaoke. Queden convidades a participar totes les dones del poble.
La vetllada contarà amb l’actuació estel•lar de na Maria Francisca Ramon Perez de Rada (alies la "Rancherita de California" i Francisca Armengol (alies "la farmaceutica de Vallekas"). El porter de Marcha serà en Jaume Plomer Sales que ha tornat al món de l’espectacle.
Aquests del PSOE fan el ridicul, ho han fet durant aquests quatre anys, on han estat totalment desaperaguts com a oposició. Amb la campanya electoral que han iniciat i "l'equip" que presenten duen el mateix camí que aquest quatre anys. És el moment de demostrar que l'esquerra pollencina tá altres alternatives que votar. No ens decepcioneu, és el moment de ocupar el vostre espai politic a Pollença. Endavant!

Pepe

La isla de las flores

Pepe | 21/04/2007, 21:45

Molt bo el mini documental, 13 minuts per reflexionar, dona sentit a la primera estrofa dle poema jo vull ésser capità de Pere Capellà que va musicar Francesc.
Jo vull ésser capità
dels desheretas del món
i amb els morts de fam anar
pertot...no m'importa a on

Dedicar 13 minuts a veure aquest documental( pitjar enllaç)

Garci

Re: Ajuntament, Sant Humbert i els escopeters.

Garci | 21/04/2007, 20:20

Hola a tots. M'agradaria recomanar-vos un video que acab de veure. M'he quedat un poc fet pols però val la pena: http://www.youtube.com/watch?v=4kDN49_bFno

Pepe

Informació

Pepe | 21/04/2007, 15:23

Sant Humbert era francés i a la seva hagiografia no diu res de què després de fer-se capellà seguís caçant.
Hola jdt. amb les guatllares ( demà done tres a cada soci per que pugui caçar-les) ja ens van dir que havia gent propera a UM que feia un bon negoci, segur que amb els coloms també.
Han poublicat la nota al DdB i como carta al DdM(és la única manera que ens publiquem alguan cosa)

Pepe

Preparat

Pepe | 21/04/2007, 15:15

Hola Joan tinc el debat gravat, he vist la meitat.
El tema d'ERC ja no te solució he parlat amb Miquel Angel i el DdM no canviarà els seus criteris. Aniré preparat al debat, encara que des de fora sempres pareix més fàcil pens que el puc fer bé (tinc l'experiència del debat de la Constitució Europea). Unes quantes preguntes comprometedores sobre urbanisme, segona fase de circumval·lació, Ullal, camins... ajudarien.

Pepe

Tots a l'excursió

Pepe | 21/04/2007, 15:11

Demà ens veurem J.R. en temps d'eleccions són capaços de qualsevol cosa. Si han posat l'excursió a la pàgina de l'Ajuntament.

JDT

escopetes

JDT | 21/04/2007, 13:51

no passa res Pere,no estic gens enfadada se massa cert com ets,de totes maneres GRACIES.....

Garci

a jdt

Garci | 21/04/2007, 13:44

Hola jdt. No era res contra els russos. Ho deia perquè el Rey va matar un os a Russia fa poc.
Me sap greu ofendre als russos.

jdt

coloms a 4 euros

jdt | 21/04/2007, 13:05

han comprado coloms a 4 euros. lo se de buena tinta ,quien los va a pagar.
els escopetes o l'ajuntament
per cert garci el meu fillet es d'origen rus y no li agradan les escopetes,ni en te cap per jugari .

joan ramon

Nah tornat els dobles del rasputin?

joan ramon | 21/04/2007, 12:52

Senzillament, per aquesta gent un vot val més que fer justicia.
Un vot val més que les millores socials.
i desgraciadament una cadira val més quie defensar el bé comú.
I que l'area de Medi Ambient subvencioni una tirada com aquesta, és com si el president del govern Balear se'n anas de putes amb doblers dels ciutadans.
tenim els governants que ens mareixem?

Garci

Re: Ajuntament, Sant Humbert i els escopeters.

Garci | 21/04/2007, 12:38

Lo d'ERC no te nom. Esper que s'hi faci alguna cosa. Me faria ràbia que per no posar una altre cadira no puguin participar.
Lo de la tirada, ja ho deia un caçador a la ràdio: ELS PLATS SON EIXUTS, que no ho podeu entendre que si no veuen sang, que si no veuen desperdigar-se les visceres i la carn d'algún animal, no sacien la seva sed de sang??? Pareix mentida que no pogueu entendre els coloms no sofreixen, els donen una mica de wiski abans de tirar-los i no s'enteren de res.
Així que Sant Humbert és vom el Rey. Mata ossos. No devia ser rus aquest sant?

Animalista Convencido

Nasio pa matá

Animalista Convencido | 21/04/2007, 11:24

Els nous Rambos, molt valents ells.

Per cert, segons la normativa vigent interpreto que no poden entrar menors de 16 anys.

Joan

debat televisat

Joan | 21/04/2007, 11:17

Pepe ahir vig veure el debat d'Alcúdia. Això d'E.R.C no s'entén, nosé si hi sereu a temps per a permetre que participin com a partit democràtic que es presenten a la batlia pollencina.No entenc qui ha estat el responsable d'aquesta injustícia, però encara pareixem sortits de l'ou constitucional. Quina mania en tenir por que la gent s'expressi lliurament...Bé , ja saps que la gent es talla un poc a l'hora de les preguntes, i més el caracter tancat dels Mallorquins, esper que siguis un bon catalitzador de tot els debats, articles... d'aquet blog. Tal vegada massa coses, massa idees per a treure dins un debat nocturn. Confiam en tu i la teva capacitat comunicadora.(abans del "KOMBAT" hauries cridar un fisio que et deixàs a punt). Venga SSMM (sinceritat,sostenibilitat,mobilitat i modernitat) SORT !!!

Joan Ramon

així anam

Joan Ramon | 21/04/2007, 09:33

Veig que al cartell que hi haurà autoritats públiques, supos que no vendran a l'excursió per defensar la obertura de la carretera vella de Lluc.
Demà nosaltres si que serem a l'excursió per defensar un camí public.
Fins demà a les 9.30 al Pont Roma i a les !! al pi de Spn Grua.
Salut i branca

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb