URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'incident de la carretera vella de Lluc ( fotografies)

Alternativa | 24 Abril, 2007 06:14 | facebook.com twitter.com

Diumenge varen participar de l'excursió reivindicativa a través de la carretera vella de Lluc, convocada per la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts. El motiu com sabeu era reivindicar l'obertura immediata de la carretera vella de Pollença a Lluc, la seva recuperació, restauració i conservació així com la regulació del seu ús. La raó d’aquesta petició és molt senzilla, ÉS PÚBLICA, pagada amb dobles de tots els contribuents.

L'únic incident de l'excursió va ser a la finca de Muntanya on la carretera era tancada per unes barreres i per dos guàrdies enviats pel  senyor Conseller Miquel Àngel Borras (UM) per evitar el pas. És trist que hagin estat els funcionaris del Consell més papistes que el papa, i que en el seu zel per evitar el pas, hagin arribat a agredir a un dels cavallistes que ha posat una denúncia al jutjat d’Inca. Amb els propietaris de l’Empeltada com de Muntanya no va haver cap incident, cadascú va dir la seva, i és que l’ambient de l’excursió va ser familiar, pacífic i respetuós. O sigui que no ens podem creure com diu el senyor Borras que els cavallistes s’hagin inventat l’agressió.Les fotografies que publicam són aclararidores

Aquestes són les fotografies que tenim de "l'incident" com sabeu els cavallistes asseguren que un guarda colpejà al cap un dels companys quan intentava llevar una barrera que impedia l'accés a cavall per la carretera vella de Lluc a l'alçada de la finca de Muntanya.

El conseller Miquel Àngel Borràs negà que s'hagui produït una agressió i explicà que «els guardes del Consell eren a la zona per vigilar que durant l'excursió no es produís no hi hagués danys materials al camí» i que els cavallistes «volien rompre les barreres».

Les fotografies ( que ens han enviat de la plataforma) són molt aclaridores és veu a un guarda del Consell darrera una porta (fragment de barrera metàl·lica)  que no és limita a vigilar sinó que  impideix el pas als excursionistes, fins i tot és puja a l'escala per evitar que es pugui obrir la  mateixa. O sigui els guardes del Consell volien impedir el pas quan el trajecte de l'excursió havia estat aprovat. Els cavallistes com podeu veure no volien rompre cap barrera sinó obrir aquesta porta que impedia el seu legal dret de pas.

Recorden a més que al ple del passat mes de febrer s'aprovà una moció presentada pel PSM a la qual el Consell de Mallorca es comprometia a fer tots els actes necessaris perquè la carretera vella passàs a formar part dels béns del Consell.

He llevat els rostres ja que el tema es troba als jutjats. 

Les institucions públiques no només subvencionen els tancadors de camins sinó que envien a funcionaris públic i aquests utilitzen la violència per defensar els interessos privats sobre els públics. El món al revés, o no?

A continuació una petita narració de l'excursió 

L’excursió va partir del Pont Romà de Pollença i el primer obstacle que ens varen trobar va ser a la finca de Ca na Borrassa, propietat de la família del batle de Pollença, Bartomeu Cifre (PP), aquest tancament obliga a continuar per la carretera, amb el perill que això suposa. Si vols evitar la carretera has de saltar les barreres i al costat del camí s’ha col·locat estratègicament unes abelles que van picar a alguns dels participants. Com es pot esperar que l’Ajuntament de Pollença faci alguna cosa respecte al tancament de camins públics, si et trobes que el nostre batle és el primer que tanca un camí i roba un espai públic. A la finca es va deixar un cartell reivindicatiu.

Al Pi de Son Grua es va unir més gent a l’excursió i van seguir sense incidències fins la barrera de l’Empeltada, on ens van trobar amb la barrera oberta i la presència del propietari Rafel Morro i els seus dos fills. Es va llegir un comunicat i van escoltar el que ens va dir Rafel que va explicar que al dia següent tancaria la barrera, i ens va mostrar un conveni  del Consell que l’autoritza a tancar. Conveni que el Consell no ha ratificat per què sap perfectament que no és legal. També ens va acusar de que ens havia manipulat el PSM i que només ens ficaven amb ell. La primera acusació no mereix ni comentari  i la segona només ha de repassar tota la feina que fet la plataforma..O sigui ens trobam amb una persona que no compleix un decret de Batlia del 25 de Maig de 2006, pel qual li ordenava l'obertura de les barreres, però que  fa feines per l’Ajuntament i que rep subvencions públiques del Consell de Mallorca que també ens furta un camí Públic.

Després va venir l'incident ja narrat i l’excursió va finalitzar a la Font de Muntanya on com l’any passat es trobava la propietària que ens va tornar a mostrar el famós conveni.

 Quan veig l'actuació de tota aquesta gent que hauria d'estar al sevei del bé comú i que serveixen només a interessos privats, només se m'ocorreix una paraula ESBIRROS. Esperam que a partir del 27 de maig tinguem unes institucions públiques, Ajuntament i Consell, que realment defensin els interessos de tots.

 

Comentaris

Pepe

D'admirar.

Pepe | 24/04/2007, 21:43

La veritat que és d'admirar les bones maneres i la paciència de la gent que va aguantar el discurs de Rafel.
En quant al tema del refugi, xiu xiu em podies donar més informació al correo electrònic. ës una "martinada" total no?

xiu xiu

Pseudofuncionaris

xiu xiu | 24/04/2007, 18:08

No me ve de nou l'actitud dels dos , o un, guardes del >Consell, si tembé han sigut sel·lecionats com ho han fet amb el personal del refugi de Pollença o de Son Amer a lluc, a dit, i així després han de ser fidels a l'amo UM-UMPI

HANS

pesemeros

HANS | 24/04/2007, 18:04

Ja vareu sentir en Rafel Morro
(lo de Morro ja ho nomia abans),tots els participants a l'excursió reivindicativa hi eren influenciats pel PSM.
El que mes hem va ofendre es que ens prengues per collos.
No va voler amollar el suposat acord amb el Consell, ni donarnos-en còpia, si es tan legal, i ens va lletgir el que ell va voler. Tampoc no va dir res de l'infracció urbanistica dins la seva finca ni de si pensa tornar els 52.000€

Pepe

Salut

Pepe | 24/04/2007, 16:08

Salut Tomeu, no em vaig aturar a escoltar a Rafel, el seu discurs no era nou. Aquest és del partit de la butxaca, o sigui com diu l'acudit del Roto dels de damunt, sempre damunt.

Tomeu

Salut

Tomeu | 24/04/2007, 11:34

En rafel Morro va dir a l'empeltada que no creia am polítifs i institucions, això em tranquilitza, perque vols dir que renunciara als 52 000 euros de subvencions per tancar camins públics.

Pepe

Gràcies JR

Pepe | 24/04/2007, 10:56

Gràcies per la correció, ja he corregit l'errada.
Supós que el ex-batle i conseller d'identitat i patrimoni ja s'han disculpat.

Joan Ramon

No anam

Joan Ramon | 24/04/2007, 09:55

Només puntualitzar, aquest tram és la carretera vella de Lluc, el camí vell fa un altre recorregut, també passant per l'empeltada i Muntanya.
Però no és un camí tan apte per gent amb mobilitat reduïda.
La carretera vella fou la principal de 1916 a 1950, siguent competència de la diputació provincial.
Ara preparava una queixa per fer arribar al Consell Insular.
i en aquestes estam, molt decebedora la actitud del Consell, esperam unes disculpes públiques als cavallistes.

Salut i branca

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb