URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sostenibilitat

Alternativa | 25 Abril, 2007 09:20 | facebook.com twitter.com

Aquest és un escrit que ens ha enviat el nostre company Joan Ramon. Ja se que arriba una mica tard, però val més tard que mai. Gràcies.

 

La sostenibilitat és un concepte ampli que engloba àmbits ambientals, econòmics i socials i que esdevé un autèntic full de ruta de l’acció municipal. No podem separar , per exemple la igualtat d’oportunitats del transport públic, ni aquest de la contaminació, ni l’equilibri de rendes amb l’accés a un medi saludable, ni els recursos naturals de l’activitat econòmica, s’ha d’entendre tant en termes de defensa contra la degradació i contaminació ambientals, com de lluita contra la injustícia social.  Garantint que la satisfacció de les necessitats del present no comprometin la capacitat de generacions futures.

 Així cada poble és un sistema ecològic en el seu conjunt, i aquesta actitud ha de regir el plantejament de qualsevol que vulgui treballar pel bé comú.

El desenvolupament urbanístic de les ciutats ha de garantir la convivència d’usos, la recuperació i renovació d’espais públics i urbans i la potenciació de públics i urbans i la potenciació de l’habitatge públic, fent ciutats i pobles accessibles i sense barreres arquitectòniques.

 

Cal incentivar una política de sostenibilitat que faci compatible el creixement econòmic amb la defensa del medi ambient i els recursos naturals,

Per això no ens podem permetre un model de creixement desmesurat, per això mateix no ens podem permetre polítiques permissives amb el tancament de espais i camins públics, ni polítiques buides de contingut, senzillament encarades a fer marketing per aconseguir vots.

Senzillament, Mallorca no necessita polítics que parlin de sostenibilitat, mentre emprenen polítiques destructives i que condemnen al nostre país a hipotecar el seu futur com a possible destinació de qualitat, a més de condemnar-lo a ser una zona de serveis que haurà abandonat el sector terciari per complet, a més de haver anul·lat les poques produccions no destinades a la construcció i al turisme.

 

Així, seria bo que tots aquests que ens han governat aquesta legislatura a la propera campanya electoral, parlin de grans projectes viaris, de grans inversions en infrastructures que podrien haver-se fet amb impacte i pressupost menor, però si no volen faltar a la veritat, que no ens parlin de polítiques de creixement sostenible, seria fer befa als que amb els nostres impostos pagam el seus càrrecs.

 


 

Ja sabeu que si voleu enviar-nos els vostres escrits o suggerències, com ha fet el nostre amic i company Joan Ramon, ho podeu fer a eurxella@yahoo.es

Perquè aquest no només és el bloc d'Alternativa EU-EV, sinó el bloc de tots els que volem participar.

Comentaris

Pepe

Gràcies

Pepe | 26/04/2007, 09:43

Gràcies Joan. És un gran elogi. De moment hem aconseguit fer un bon grup i una bona feina aquests anys, ara esperam treure al manco un regidor i després amb feina, tranparència i comunicació estic segur que poc a poc més gent és sumarà al projecte.
També sabem que és complicat, que posam en perill interessos econòmics poderosos i que arribaran temps complicats.

Garci

Re: Sostenibilitat

Garci | 25/04/2007, 19:28

Ara Joan només te queda després de les eleccions posar la foto de gran i ajudarnos tot el que puguis. Totes les mans seran poques per desemmascarar tanta merda. I més, si com tu dius, els altres partits tenen unes bones sabates i estan còmodes.

Joan

xalet il.legal, demolició legal----xalet legal, demolició il.legal

Joan | 25/04/2007, 18:22

política d'interessos.Pepe, ja sé que no sou MAGS, ni cap guarda d'extraterrestres amb la solució als nostres problemes, però vos puc assegurar que si no vos haguesseu presentat, no hagués anat a votar. Tots els altres partits calcen el mateix número de peu.

Pepe

Article.

Pepe | 25/04/2007, 10:00

Demà comentarem l'aclaridor article d'avui al DdM (enllaç), una demostració de com funciona l'urbanisme a Pollença i a la illa.

Animalista Convencido

Re: Sostenibilitat

Animalista Convencido | 25/04/2007, 09:56

Molt bon article, jo ja vaig comentar en un dels meus comentaris, que el problema dels habitatges vacacionals en sòl rústic amb infracció urbanística, res que dir de les legals, creen uns ingressos a Pollença que desequilibren l'economia real de la vila, uns ingressos injusts atès que aquests habitatges no haurien d'estar , el resultat ho tenim a la vista, la localitat amb l'habitatge més car de la illa, els joves "emigrant" a viure a Sa Pobla entre altres coses, o millor dit res de "sostenibilitat", però ...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb