URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Urbanisme a la carta

Alternativa | 26 Abril, 2007 09:49 | facebook.com twitter.com

Ahir  al Diario de Mallorca havia un article molt aclaridor sobre l’urbanisme a nostre municipi i a la Illa. Per començar l’Ajuntament no compleix les seves funcions de vigilància del compliment de les ordenances urbanístiques i un particular va tenir que denunciar una de les nombroses construccions il·legals que han proliferat al sòl rústic de Pollença. Després és el mateix Ajuntament no va aturar aquestes obres, i el particular, després de no aconseguir res tampoc del Consell de Mallorca i la la Sala de lo Contenciós – Administratiu de Palma ,va arribar  al Tribunal Supremo que el 2000 va ordenar a l’Ajuntament la demolició de l’obra il·legal.  Per acabar la seva gloriosa actuació l’Ajuntament havia legalitzat  l’obra en el 1997 el que va obligar al particular denunciant a seguir la lluita legal

Ara a pesar de que es reitera la sentència i s’ordena a l’Ajuntament que la faci efectiva immediatament l’Ajuntament diu que no es pot  per què ha legalitzat la construcció.

 Un veritable desastre, per què el missatge que arriba amb tota aquesta història és  que construir il·legal a Pollença surt barat i que les institucions que haurien de fer complir les lleis són les primeres en defensar als infractors. La conseqüència és que gran part del municipi s’ha convertit en una urbanització dispersa amb un greu impacte ecològic ( abocaments d’aigües residuals, tales d’arbre, destruccions d’ecosistemes…), paisatgístics (noves edificacions, parets, esteses elèctriques, camins, etc.) i econòmiques (una infració galopant i el preu del sòl rústic disparat). 

Per acabar de veure el panorama complet de l'urbanisme avui podeu llegir con just abans de les eleccions s'ha desbloquejat l'ampliació de l'Hotel Formentor (que ara pot ser esbucat al no estar protegit) i es manté Cala Carbó com sòl urbà (la part positiva de moment és que s'ha reconegut que l'Ullal és una zona humida).

En un context més general avui podeu llegir com el president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras; el director d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, i el promotor Mariano Vives «treballaven de manera conjunta» per aconseguir una indemnització de més de 34 milions d'euros del Govern balear, que l'any 2.000 protegí els terrenys de s'Almudaina.

L'urbanisme s'ha convertit en un jeroglífic per la majoria dels ciutadans, i un bon grapat de polítics i empresaris s'aprofiten del tema.Enfront a la permissivitat imperant actual fa falta un canvi, ja és hora de deixar de prioritzar les negocis privats sobre els interessos col·lectius.

A pesar de que té més de 76 anys quest acudit de Josep Costa Ferrer "Picarol" que feia referència a com els polítics eren marionetes de Joan March no ha perdut vigència.

 


 

 A continuació un exc·lent article d'opinió publicat avui al DdB de Joan Riera sobre el tema Coll-Massot. Con diu ell: "Cal que els ciutadans prenguin bona nota d'aquestes pràctiques i de com i de quan s'empra el poder en benefici propi. Amb tropa com aquesta és impossible construir un país. On és la igualtat davant la llei?"

 

VERGONYA. Joan Riera.

Les proves contra Coll Carreres comencen a ser asfixiants. La seva relació amb Jaume Massot per aconseguir una indemnització multimilionària, quan el Pacte de Progrés protegí per llei s'Almudaina, posa els pèls de punta. Tot un president del Consultiu compinxat amb tot un director general d'Ordenació del Territori per aconseguir certificats d'un Ajuntament que els permetessin xuclar 6.000 milions de pessetes que els havia de pagar el poble de les Balears a canvi que no destruïssin més territori. És una vergonya, un insult monstruós a la dignitat dels mallorquins. I el que ja és d'autèntica pel·lícula de pirates, és que Jaume Massot cobràs del client de Coll quan era tècnic d'Urbanisme d'Andratx. A on podem anar amb aquest personal? Després miram la costa andritxola, i de tants d'altres indrets de l'Illa, i en veim el resultat. Quin territori ordenava Massot? Què es pot esperar d'un Consell Consultiu presidit per Coll, el gran dictaminador de Son Espases? Vivim temps d'alarma social i de pèrdua de fe en les institucions. Cal que els ciutadans prenguin bona nota d'aquestes pràctiques i de com i de quan s'empra el poder en benefici propi. Amb tropa com aquesta és impossible construir un país. On és la igualtat davant la llei?

Comentaris

Pepe

Vergonya

Pepe | 27/04/2007, 15:43

No només és que no es vulgui fer res per aturar aquesta "destrucció massiva" sinó que com ara està deixant en evidència la justícia hi ha organtizada tota una trama de polítics i empresaris que l'ha potenciat en interés propi.

joan ramon

cal un canvi

joan ramon | 26/04/2007, 20:04

Bé jo pens que és clar que la urbanització en pla bestia que s'està fent a Mallorca a lalrg plaç serà negativa per la sostenibilitat de l'illa, i això comença a ser evident, i pareix que no es vol fer res amb absoult des del govern actual per variar la tendència.

Pepe

Article Grosske

Pepe | 26/04/2007, 11:21

Sobre el tema Coll-Massot al blog de Grosske hi ha un article molt bó

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb