URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Protegint l'Albufereta

Alternativa | 27 Abril, 2007 15:25

 Pensam que ha arribat el moment d'aturar el desgavell urbanístic que impera tant a nivell de Mallorca com de Pollenca, amb la multiplicació de construccions il·legals i davant de la permissibilitat, passivitat i inclòs convivència en ocasió de les institucions públiques que haurien de fer complir la llei. Sent conseqüents amb aquesta línia hem posat en coneixement del fiscal de medi ambient Sr. Adrian Salazar Larracoechea quatre noves construccions que considerem delictes contra el medi ambient i contra l’ordenació del territori., ja que s’han realitzat a la perifèria de protecció de la reseva natural de s’Albufereta, zona ZEPA ( Zona d’especial protecció per les aus), ANEI (Àrea Natural d’Espècial Interès), i LIC (Lloc d’Interès Comunitari).


Per desgràcia amb el pacte de regrés PP-UM l’Albufereta és un “paper parc”, una figura de protecció que només és tal sobre el paper, i és un dels espais naturals que volem recuperar.

Confiam en la intervenció de la justícia( darrerament molt activa) i d’aquesta manera també volem deixar clara nostra postura de tolerància zero respecto a la realització de noves edificacions il·legals en zones protegides i al sòl rústic de Pollença.

Volem acabar amb el missatge de que construir il·legal a Pollença surt barat, i aturar aquesta destrucció del mitjà natural que ha tingut com conseqüència que gran part del municipi s'hagi convertit en una urbanització dispersa amb un greu impacte ecològic (abocaments d'aigües residuals, tales d'arbre, destruccions d'ecosistemes..), paisatgístics (noves edificacions, parets, esteses elèctriques, camins, etc.) i econòmiques (una inflació galopant i el preu del sòl rústic disparat). .

 Enfront a la permissivitat imperant actual fa falta un canvi, ja és hora de deixar de prioritzar les negocis privats sobre els interessos col·lectius.

Com sempre el genial Roto. 

La notícia al DdM

Comentaris

Pepe

J.R.V.

Pepe | 28/04/2007, 16:37

Fa falta una nova cultura política, prou de paraules buides, de mentides de càlculs electorals... No som majoria però som més que suficients.

Pepe

Joan

Pepe | 28/04/2007, 16:29

Com tú dius Joan si denunciar un delicte lleva vots, Pollença s'hauria de mirar a un mirall i reflexionar on va, només s'ha de reflexionar un poc per veure que el municipi s'està suïcidant,dessagnant xalet a xalet... O tallam l'hemorràgia o no quedrà res digne de dir-se Pollença.

Pepe

Anima

Pepe | 28/04/2007, 16:14

Hola Animalsita, en aquest cas el responsable és el conseller del govern Jaume Font. Ja hi ha una bona part de Pollença indignada per què veu qeu el seu entorn es destrueix, és el moment de que tingui una veu a l'Ajuntament. No aspiram a majories sinó a que al manco 400 persones diguin prou.

Garci

Re: Protegint l'Albufereta

Garci | 28/04/2007, 10:35

Gràcies pel suport. En un assumpte de xalets il·legals de membres de partits. Aquest partit va anar a xerrar amb UM per demanar que no usin les il·legalitats com a arma política. La resposta de Joan Cerdà va ser: tenim un pacte entre els partits, si tu no en parles nosaltres tampoc. Heu d'anar alerta amb els d'EU.
Uuuuu...uuuu...feim una porada...
Que trist tot això. Com diuen, som joves inesperts... per això no coneixem els pactes de silenci i xerram més del conta. Alerta que venim...

Joan Ramon veterà

D'acord

Joan Ramon veterà | 28/04/2007, 09:54

D'acord amb en Joan i en vosaltres. ES QUE TOTA AQUESTA IRRESPONSABILITAT I ELECTORALISME ASSASI no s'acabarà mai? I això es diu un politic i un partit que estima la terra i la seva cultura, on el paisatge es part de la cultura, i també de l'incentiu turistic, i per tant de l'economía?
Certament que no atreureu vots entre els especuladors i destructors del medi ambient: Però, esperaveu treure'n!? Venga, que tambè els que ens sentim responsables del futur d'aquesta terra i volem qualitat de vida, abans que nivell de vida a canvi de destrucció, també tenim dret a representació política

Joan

Re: Protegint l'Albufereta

Joan | 28/04/2007, 09:04

Si això lleva VOTS anam molt malament. Lo veritablement trist,tris,trist és que una "guarda" de "jovenets inexperts i amb xupete" hagin de fer la feina bruta que no volen fer els polítics de "alto estanding". Per molt que la corrupció s'hagi apoderat de l'economia pollencina, no acab d'entendra com el màxim responsable de fer complir les lleis, el representant de la veritat democràtica-constitucional es passetja sense cap empagueiment pel poble.Realment els polítics actuals estan fets de bona pasta, però de pasta de ciment. Jo sempre he dit el mateix, pot ser que l'urbanisme s'hagui d'ordenar de facto a nivell estatal,pels problemes i "mal rollos" que dona la proximitat de les parts implicades, però en el moment que et decideixes a jugar amb les regles establertes, tota la responsabilitat és del qui juga. El nostre regidor d'urbanisme ha volgut jugar i el resultat és la desúrbia i el KAOS, per tant que s'atengui a les conseqüències establertes per tots els demòcrates. LA DIMISIÓ

Garci

Re: Protegint l'Albufereta

Garci | 28/04/2007, 07:31

Amics?Esper que si. Vull ceure que més gent vol que tot això s'aturi. El meu pare se va assustar per temes electorals, ell hi està d'acord en el fet en si.
Salut animalista.

Animalista Convencido

Re: Protegint l'Albufereta

Animalista Convencido | 27/04/2007, 19:51

Exactament.

I si no he llegit malament, amb la mateixa responsabilitat tant el promotor com el constructor.

Garci, suposo que les teves actuacions posaran en un destret als teus pares, pel que he comentat abans, però mira ser rebel no és gratis (la frase no és meva) i a més no esteu qüestionant una decisió política, que es pot estar d'acord o no, sinó un delicte tipificat en el codi penal.

Per descomptat no esteu fent amics. O si?

Pepe

Més que una ilegalitat

Pepe | 27/04/2007, 17:42

Le construccions són com diu l'article al que se diu perifèria de protecció de l'Albufereta. En aquest cas al ser una zona protegida no només es tracta d'una il·legalitat sino d'un delicte contra el medi ambient.

Garci

Re: Protegint l'Albufereta

Garci | 27/04/2007, 17:41

Hola animalista. Jo personalment estic feliç i content d'haver denunciat aquestes "vivendes vacacionals". No hi ha dret que construeixin dins una zona com aquesta i ningú els pugui llevar la immunitat que els dona ser pollenci i amic d'un altre pollenci que es amic d'un altre...i que tots junts s'engaten per la Patrona. El primer a pagar per la seva destrossa serà l'exemple perquè els comentaris"tammateix tothom ho fa" s'esborrin del nostre vocabulari.
Te puc dir que al veure al meu pare i comentar-li no ha posat bona cara. Això ens farà perdre vots? no ho tenc tan clar. Els especuladors i xaletistes segurament ja no ens haguessin votat. Endavant amb les nostres idees, és la única manera que conec per ser coherent i no un polític ffalç i electoralista. Cosa que no vull esser.

Animalista Convencido

Re: Protegint l'Albufereta

Animalista Convencido | 27/04/2007, 17:30

Afegeixo.

Amb aquestes denúncies heu sobrepassat la "ratlla vermella", ara caldrà veure com reacciona la vila davant semblant gosadia.

Suposo que estareu preparats, perquè us llançaran "les llances" del "pollencinisme" de Patrona, Joan Mas, mesclat, que para més conya la festa original s'ha perdut lloc cal veure els preus que tenim aquests dies, quan abans el "mesclat" almenys era gratis, però no vull sortir-me del tema.

Què tindrem? Una Pollença indignada perquè un paratge natural ha estat parcialment destruït, o una Pollença indignada perquè les seves "fills" han estat denunciats. Veurem.

Animalista Convencido

Re: Protegint l'Albufereta

Animalista Convencido | 27/04/2007, 16:49

Que el Conseller de Medi ambient (Consell Insular) tot just sigui homenatjat pels caçadors, i els agents forestals hàgin de recórrer a una coalició sense representació en l'Ajuntament és trist.

Garci

Re: Protegint l'Albufereta

Garci | 27/04/2007, 16:43

Per l'article pareix que les cases estan fora de l'albufera, a la perifèria. Però tenc entès que estan ben dedins, en zona protegida.
A més, m'han dit que un dels propietaris ja sabia que era il·legal i que va dir"i que li hem de fer?"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb