URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Compromisos i motivació.

Alternativa | 01 Maig, 2007 18:17


    L'1 de maig és un bon dia per començar la publicació de nostre programa. Al blog alternarem el programa amb els articles habituals . Per suposat és un programa obert a vostres suggeriments, idees, crítiques... Avui començam per 5 compromisos d'inici i la motivació del  programa, el model de Pollença pel que farem feina.

              NOSTRES CINC COMPROMISOS DE PARTIDA.

1 - Informació, transparència, comunicació i participació ( com hi ha a aquest blog).

2 - Recuperar l’ètica a la política, parlant clar amb valentia i sense càlculs electorals.

3 - Només serem regidors de Pollença, ni assessors, ni consellers... ni res fora del municipi, on hi ha molta de feina per fer.

4 - Els eixos de nostra feina són: Defensar el medi natural de Pollença, millorar les polítiques socials, defensar els interessos col·lectius i els espais públics.

5- No pactarem ni amb PP-UMP ni amb UM-UNPI i amb la resta només el farem sobre programa. Pensam que la ciutadania ha de tenir clar a qui i què vota exactament. 

MOTIVACIÓ DEL PROGRAMA.

Durant aquests quatre darrers anys  Alternativa Esquerra Unida – Els Verds ha fet, des de fora de la Sala, una oposició rigorosa i seriosa. Hem criticat durament les vergonyes i insuficiències de la política de l’equip de govern i hem fet continues propostes alternatives.

Ara ha arribat el moment de presentar nostre proposta alternativa i global de poble, el programa que ens comprometem a defensar i executar. Podeu donar suport a una política de democràcia participativa, d’esquerres i ecologista. Teniu la paraula per augmentar vostra influència a la Sala.

Volem construir un municipi en què  l’activitat econòmica es desenvolupi amb honestedat, sense oportunisme ni favoritismes, amb menys desigualtats socials i amb respecte al medi natural, al patrimoni històric i cultural del poble.

On la construcció de un futur ecològicament sostenible amb menys desigualtats social substitueixi a l’actual panorama de creixent destrucció del medi  i manca d’interès pel benestar social.

On l’impuls econòmic s’orienti a millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb bons equipaments i serveis públics.

On la difusió de la cultura i de la història enriqueixi l’esperit amb idees amplies i on  la generositat sigui sempre més allà de qualsevol visió localista.


On es protegeixi el carrer per caminar i asseure’s una estona.


Una Pollença participativa, habitable, sostenible, justa, igualitària i solidària.

Comentaris

Pepe

Esperança

Pepe | 05/05/2007, 08:32

Com tu dius hem d'estar preparats.
Darreramen s'ha avançat una mica, amb l amajor informació a internet ( fotografies aèries, cadastre, lleis...) és més fàcil fer una feina de denúnicia.
Casos com el de Selva on ha actuat el fiscal de Medi Ambient, a causa de la denúncia feta per un particular, ens donen esperances a alguns i altres ha d'estar ja una mica preocupats.

Pepe

Es pot demanar la suspensió d'aquest aobra

Pepe | 05/05/2007, 08:21

No se de qui és el xaletarrooo però la llei 10/1990 de 23 d'octubre de disciplina urbanistica el diu molt clar:
Artículo 27.d
" Se consideran infracciones urbanísticas:
d) La falta de disponibilidad de copia autorizada de la licencia a pie de obra, así como del cartel
indicador en el que se haga constar el nombre y
los apellidos de los técnicos directores y del contratista, ordenanza que se aplica, la fecha de expedición
de la licencia, el plazo de ejecución de las obras, el número de plantas autorizadas y el número de expediente."

I el que dui a l'article 61. 4.
" También será causa de suspensión de las obras no disponer a pie de estas de copia autorizada de la
licencia municipal y del cartel indicador "

Evidentmen si l'Ajuntament no és capaç de complir aquesta norma bàsica, que podem esperar. SIMPLEMEN NO TENEN CAP INTENCIÓ DE FER COMPLIR AQUESTA LLEI.

Joan

obrint boca...

Joan | 04/05/2007, 19:47

Bones Garci, no es tracta de conformar-se, sinó com a aperitiu per a anar fent. Ja que l'economia i els nous rics pollencins ens tenen agafats( de moment) per alt i per baix, al menys tenim els representants de les normatives goburnamentals que no se poden escapar. El "MONSTRE" encara no em aprés a domesticar-lo i arrassa amb tot, però sí sabem la manera d'agafar als creadors. Tal vegada haurem d'accelerar junts amb la "Bèstia" per a després intentar frenar-la, nosé, si jo sapigués com fer-ho escopiria la resposta tot d'una. Observar com respon la fiscalia i veure si el govern central s'ha prés en sèrio l'ordenació territorial com a heina de futur sostenible. Hi ha tantes coses dins el cap per fer, per analitzar, per debatre i rebatre...No em de menysprear el poder de la Cosa Nostra Pollencina, les xarxes i dinàmiques monetàries municipals ens faran la "guitza". realment esteim davant una qüestiò d'alta, altÍSIMA política. Els que tenguin la pedra fil.losofal del tema, que aconsegueixin atenuar aquest mal estar dels que ho tenen tot en regla i tornar a creure amb els estaments i lleis públiques, es mereixeran un monument. Una vegada es salta una llei..., ja es poden anar preparant, que això es molt més seriós del que es pensen. "Quan el ca prova sang fresca ja li pots pegar cotrellades que sempre tornarà a matar". Esperem que els casos que van sortint a la prensa vagin agafant força i embranzida cap a una resolució positiva i definitiva del tema. PROS-CONTRAS i a pensar i cavilar a tope, tope, que per això vos pagarem després del 27 de maig(esperem). I sinó a l'oposició a no deixar-ne passar ni una... venga !

JDT

xaletarros

JDT | 04/05/2007, 19:18

sabriau algu de vosaltres de
qui es aquet's xaletarrooo que se esta fent devant el
famos refugi inagurat,pero tancat.
me pensava que aquestas fincas estavan dins zona rustica,pert cert no te ni el cartell amb el num.de expedient.
a Pollenca pens no ja crec que som beneits.
com aixo no se aturi estaim
ben arreglat's
AIXO SERA LA HERENCIA A NEL'S
NOSTROS FILLS.
VERGONYA

Pepe

Problemes

Pepe | 04/05/2007, 17:52

Con tu dius Joan a aquest tema fa falta ajuda exterior, aquesta és la raó per la que el Consell té competències en disciplina urbanística. Aquestes competències no s'han desenvolupat res. Amb un partit tan populista i electoralista com UM ens resta molt de feina per fer.

Garci

Re: Compromisos i motivació.

Garci | 04/05/2007, 16:45

Hola Joan. La veritat és que la llei de Punt 0 no m'agrada. Però en la meva opinió no hi veig una altre sortida. M'encantaria que me diguis que hi podem fer. No hi veig sortida. No me conform amb tirar a la cara la mala gestió als regidors.

Joan

xaletismes

Joan | 04/05/2007, 12:19

No es tracta d'ésser pessimiste, es tracta d'exposar el màxim de comentaris per a debatre possibles solucions. Ja he comentat que aquesta qüestió sinó l'ordenen dels "altos mandos", aquí, a nivell municipal ens haurem de rovegar el cap amb mesures molt i molt intel.ligents. Una nova llei no garantirà rés, el camp pollencí només el garanteix la gent que l'estima.Qui serà el valent que digui, AH ARA JA NO EN PODEU FER MÉS. I un CA ME, el meu veinat en té i jo qué...!!!??Tombau el del veinat!!!. De moment, per anar fent podem tirar en cara a tots aquests regidors d'urbanisme que se les donen de fer bé la seva feina i no han fet complir les normatives i lleis democràtiques. Més que rés per a que no se passetjin amb tanta impunitat moral. Sinó fas cumplir les lleis, no mereixes el teu càrrec...

Pepe

Help

Pepe | 03/05/2007, 22:06

Molt bon comentari Joan,encara que t'has deixat guanyar pel pessimism (normal per altra part). No podem deixar funcionar lliurement a la lei de l'oferta i la demanda i esperar al desastre econòmic.Nosaltre ja hem donat el primer pas que com diu l'acudit del Roto és "hay que querer". No et reindeixis, a aquest tema em fa falta la teva ajuda per no deixar-me arrosegar.
Has de llegir l'article JA EL TINC LEGAL del blog pollença (enllaç)

joan ramon

Ets gran Minganito.

joan ramon | 03/05/2007, 20:53

Enhorabona Menganito, les teves aportacions marquen la diferència i a més ajuden a augmentar la participació de la gent a aquest bloc.
salut i República.

XIU XIU

menguadito

XIU XIU | 03/05/2007, 18:35

Mes trist, menguadito, es pensar que en tens de propies, d'idees. PERO SI NO ETS CAPAÇ ni D'ENTENDRE LES DELS ALTRES, I LO TEU ES AMOLLAR ROTS SENSE SENTIT¡¡

Joan

Re: Compromisos i motivació.

Joan | 03/05/2007, 17:58

disculpau l'errada final, coses dels ordinadors, aprendre va després de manera. Salutacions a tots , també a nen querpi, menganito, fulanito, panxito, ..ito,ito,ito....Discrepar enraonadament és bó i saludable i d'obligació democràtica, lo perillós és quan discrepar es converteix en una obsessió.

Joan

Hi people...!

Joan | 03/05/2007, 17:50

Veig que el tema il.legal dona per moltes xerrades. Bé s'ha d'entendre que la nostra cultura sempre s'ha dedicat a "putetjar" al màxim el medi per a treure rendiment i plusvàlues, que passava, que un temps les tecnologies eren minses (no hi havia maquinària,ni extraccions fins a 300-400m de pous...), llavors l'home havia d'arrivar a un equilibri amb la natura per a mantenir totes les seves riqueses agràries. Depenien directament del clima per a l'explotació de la terra. Ara ha passat el contrari, enlloc de que la natura ens marcàs la vida, nosaltres marcam la vida de la natura, amb el perill cap nosaltres mateixos, i tot per excessos lucratius. Si se pensa amb enraonament, els xalets il.legals ben reglats i amb una normativa ambiental "FORTA", són menys perillosos ambientalment que l'agricultura convencional. El que passa és que no hi ha "..llons" de posar ordre al tema. Les piscines i gespes s'han de debatre fortament (llimitacions i estencions), així com la posibilitat d'evitar l'evaporació excesiva els mesos d'estiu, posant cobertors especials quan la gent no hi nadés, a més així s'evitarien possibles casos de nens i majors aufegats per descuits. El segon problema és saltar-se la democràcia i lleialtats goburnamentals, les lleis si es fixen són per al manteniment d'uns equilibris urbans i poblacionals, l'excusa dels estudis dels fills no aferren ni amb "pega", la gent emprenadora no necessita pares amb diners fàcils, se les cerquen així com poden (feines d'horabaixa, estius de currar a tope,...). Ara resultarà que tota Espanya haurà d'il.legalitzar-se per a seguir amb els estudis..."NO fotem faves". Saltar-se les normes que ens regeixen la vida de tots els ciutadans i crear un IMPERI de dependència econòmica per tots els pollencins ( jo inclòs), és on trobam el problema més greu, ni Punts "0" com comenta en Garci, ni noves lleis, em podran impedir a mi que el dia que m'aixequi amb el peu canviat no urbanitzi totes les finques.L'espai "rural" pollencí és un autèntic "happy money" d'oferta i demanda, i les lleis que es cumpliran seran les econòmiques, no les d'ordenació del territori, el dia que venir a un xalet deixi d'estar de moda (surt molt car ) ens trobarem amb la rialla canviada, i després la gent començarà a fer més cas de les lleis supraindividuals. A cops i a bufetades per desgràcia encara és l'única manera. Com més haviat es fan els diners, amb més pressa desapareixen. d'aprendre.

Pepe

T'has d'explicar millor

Pepe | 03/05/2007, 16:31

No podies ser més concret? He repasat els comentaris i pens que he seguit el tema. El que passa és que tú vols simplificar el tema i que et doni tot fet,i et ttorn a dir que has de llegir més;
http://www.geocities.com/disurbia/
Per a tú la culpa sempre és de la resta de la gent, o sigui ni es plantejas que t'hagis pogut explicar malament...Esper que la teva manera de ser realment no sigui com a aquest blog.

menganito

listillos

menganito | 03/05/2007, 16:06

Pepe, si realment no has estat capaç de seguir aquesta conversació no se com pots tenir la sang freda de presentarte per alcaldable. Si realment tinteresa basta repasis els comentaris des del principi i veuras on thas perdut, però supòs que només testàs fent el beneit perque no tinteresava el caire que agafava lassumpte.
A tu, tomeu: efectivament, rama=branca, aixi que abans de ferte el "listillo" agafa el diccionari la pròxima vegada.

Pepe

Estas molt verd.

Pepe | 03/05/2007, 10:40

Menganito de veritat T'has informat d'aquest tema? Pareix que no tens massa idea, has de llegir el blog que t'he recomenat( hi ha normativa i lleis). Com pots dir que el tema de rustic o protegit,no té cap trascendència pel tema que estavem debatint?El pots demanar al contructor i promotor detinguts a Sineu. Casi res; no és el mateix un delicte que una infracció urbanística. Te veig molt preocupat per aquest tema, necessites assesorament legal?
T

tomeu

Bon dia

tomeu | 03/05/2007, 05:29

Rames = branques?
Menganito que menges vinagre que estas tan malsofrit?

menganito

has de prestar atenció

menganito | 02/05/2007, 22:20

no fa falta ten vagis per les rames. ni quan has contestat a joan ni quan jo the fet la pregunta ningú ha mencionat res de rustic o protegit, i no té cap trascendència pel tema que estavem debatint. El que pasa es que tu et fas el longuis quan et convé. T'he fet una pregunta:
menganito | 02/05/2007, 21:28

vale pepe, ja has amollat la parrafada. Només per curiositat, és agravant ser promotor o atenuant tenir només una finca en un delicte urbanístic?

i deduesc pel teu comportament que la resposta es negativa, per tant has amollat una parrafada inútil,per variar...
i a això li dius tu donar arguments

Pepe

Més lectura

Pepe | 02/05/2007, 21:46

No et preocupis menganito, has de llegir, segons sigui rústic o protegit, si és aquest darrer cas:
http://disurbia.blogalia.com/historias/48288

Garci

Re: Compromisos i motivació.

Garci | 02/05/2007, 21:39

Jo optaria per fer una llei de punt 0. No podem esbucar 2000 cases. Però si en podem esbucar la primera que se faci després de la llei i donar exemple. És la meva opinió. I s'hauria de complir sigui qui sigui.

Garci

Re: Compromisos i motivació.

Garci | 02/05/2007, 21:36

És clar, almenys per jo, que un promotor que especula amb 10 xalets i que te molt poder, no només ha de pagar 10 vegades més que un que s'ha fet un únic xalet i que te uns ingressos. No és lo mateix a nivells d'especulació ni de benefici. No se si m'explic. Al igual que no és lo mateix robar 30 euros que 3 milions.

joan ramon

salut i branca

joan ramon | 02/05/2007, 20:37

gràcies menganito
postures com la teva m'indiquen que no vaig tan malament.
llastima que tu l'autocritica només le coneguis de rempallada, i no la practiquis.
content de veure't un altr cop per aquí.
salutacions

menganito

jrl

menganito | 02/05/2007, 19:53

i tu és una llastima que te repetesquis mes que l'all, però bé, això es lo que fa la gent que no te idees propies i se limita a repetir les dels altres com un lloro

joan ramon

menganito t'enyorava

joan ramon | 02/05/2007, 19:45

menganito ja t'enyorava
fas molt bé el paper de persona sense arguments però resentida, per cert a mi m'agrada més la gent que o fa sense haver de amagar-se.
Però així al blog també tenim una persona q o anima, disconforme amb la tendència general, llastima que o facis només insultant, sense donar cap argument.
salutacions

menganito

curiositat

menganito | 02/05/2007, 19:28

vale pepe, ja has amollat la parrafada. Només per curiositat, és agravant ser promotor o atenuant tenir només una finca en un delicte urbanístic?

xiu xiu

paparra

xiu xiu | 02/05/2007, 18:54

Aixó d'estar assegut i escriure a calcun a vegades es perdre el temps i la llavor, i tammateix no hi ha pitjor ceg que el que no hi vol veure.
O dic per en "manganito" .O es "menganito? Vaja troç de banc.

Pepe

Has d'estudiar més

Pepe | 02/05/2007, 18:30

Hola menganito, com diu la llei és igual per tots, però si saps una mica de lleis sabras que no és igual matar una persona que deu, que hi ha agravants i atenuants i entre els atenuants no entra ser amic de Pepe.Igual que la llei diferència sól rústic de zones protegides o té en conte els anys que té la irregularitat. Una mica de serietat et dediques a criticar sense pensar io informar-te.
L'altra tema, aquesta no és més que la motivació o introducció del programa que normalment té aquesta forma més abstracta (quan els publiquen mira el programa de la resta de partits, peró nosaltres ja dim dos coses molt concretes que segur que la resta no mencionen; ni càrrecs fora del municipi, ni pactes amb PP-UMP / UM-UNPI.
Al proper article de programa ja tens propostes concretes.
Tú també et podies banyar el cul i fer alguna proposta concreta, és molt fàcil criticar des de l'anonimat.

Ara estudia una mica (es veu que et costa llegir més de 8 línies):

AGRAVANTES. El delito presenta a veces tales caracteres que revela una mayor culpabilidad y perversidad del delincuente y su gravedad excede de aquel término medio que la ley considera como tipo. Estas circunstancias se llaman agravantes. La primera de ellas es la premeditación, porque el acto premeditado, preconcebido y calculado contiene una mayor cantidad de voluntad criminal y una mayor dosis de libertad. El que premedita, por la frialdad y calma con que prepara el delito revela gran peligrosidad. El motivo, cuando es bajo y antisocial, es circunstancia agravante. Así, el que mata para conseguir dinero y poder continuar llevando vida crapulosa, muestra mayor peligrosidad que el homicida que mató para defender la honra de su hija. Los medios, modos y formas empleados para lograr mayor impunidad y disminuir la posibilidad de defensa de la víctima son también circunstancias que agravan el delito. Todas ellas quedan comprendidas bajo el epígrafe de alevosía. El ensañamiento, que consiste en la prolongación cruel e inhumana del dolor de la víctima, el empleo de la astucia, fraude o disfraz, el abuso de superioridad, el obrar con abuso de confianza, la nocturnidad, actuar en despoblado o en cuadrilla, ejecutar el hecho con desprecio de la persona (edad, sexo o dignidad) o en su morada, o en lugar sagrado, son circunstancias que la concurrir en la comisión del delito le convierten en un hecho de mayor gravedad. En el desarrollo del delito es preciso considerar estos momentos: preparación, tentativa (frustración) y consumación. Generalmente, la ley penal no castiga la preparación a no ser que revele propósito criminoso. Así, el que deseando matar a otro compra un veneno, prepara un delito; pero por este simple hecho objetivo de comprar el veneno, la ley no puede castigarle. En cambio, el que tuviere en su domicilio una metralleta con munición es digno de castigo, ya que la posesión de tal arma revela objetivamente un propósito delictivo. Cuando un delincuente da comienzo a la ejecución de un delito y debe interrumpirlo por causas ajenas a su voluntad, surge la figura jurídica de la tentativa. Mas si el agente interrumpe voluntariamente la ejecución del delito, no existirá tentativa punible. De todas formas, la pena que se aplica a la tentativa siempre es menor que la correspondiente al delito consumado. Hay castigo, puesto que ha existido una violación de la ley; pero como no se han producido víctimas ni daños materiales, la pena debe ser menor que la correspondiente en el caso de haberse consumado el hecho.

ATENUANTES. Las leyes penales señalan algunas causas que disminuyen la responsabilidad criminal, pero no la anulan totalmente: la embriaguez no habitual, la de ser el culpable menor de dieciocho años, la de no haber tenido el delincuente intención de causar un mal de tanta gravedad como el que produjo, la de obrar por estímulos o motivos morales altruistas o patrióticos de notoria importancia, etc. Son también circunstancias atenuantes, la reparación en lo posible -a impulsos de arrepentimiento espontáneo- de los efectos o consecuencias del delito, dar satisfacción al ofendido o bien confesar a las autoridades la infracción.

menganito

compromisos buits

menganito | 02/05/2007, 18:01

Estaria bé que no diguessis tantes tonteries, et desvies completament del tema i demostres inmaduresa. Per argumentar, vosaltres enteneu fotre totxos de 50 linies que no diuen res, o fer servir aquesta ironia tan poc graciosa. Deis que jo no argumento, però el que dic queda demostrat amb les vostres pròpies paraules. Basta baixis una mica i repassis la conversació entre en Pepe i en fralokus amb una mica d'objectivitat, cosa que et sol faltar quan defenses a nen pepe.
Per cert, vaja programa mes... abstracte. Vos podrieu banyar una mica el cul i dir alguna cosa concreta que hagueu pensat fer, o es que no heu pensat res?

Garci

Re: Compromisos i motivació.

Garci | 02/05/2007, 17:43

Ei Menganito. No te fiquis amb els xalets il·legals den Pepe que ens n'ha promès un a cada membre de la llista quan sigui batle.

menganito

pepe el democrático

menganito | 02/05/2007, 16:49

En Fralokus diu una veritat com una casa, que es que la llei es la mateixa per tots, i surt en "Pepe el democrático" i diu: no, aquest és un amiguet, i canvia el tracte totalment.
La diferència entre un particular que fa un xalet ilegal i un promotor que en fa 10 és que el promotor incompleix la llei 10 vegades, però no per això deixa de delinquir el particular. El problema que tu tens, Pepe, és que creus que la llei està feta pels altres, i no és aplicable a tu i els teus amiguets.
Amiguisme, senyors, amiguisme.

Garci

Re: Compromisos i motivació.

Garci | 02/05/2007, 08:56

Molt interessant. Fan falta més crítiques com aquesta. Animalista te raó. Qualsevol cosa a Polença és més cara. La riquesa d'un col·lectiu d'arrendadors, que són un bon grapat, fa pujar el PIB de Pollença, però també la concentració d'aquesta riquesa genera més desigualtats. A conseqüència d'aquestes desigualtats passen coses com que la gent va a Alcúdia a comprar o ha d'emigrar a altres llocs a viure, Sa Pobla, Muro...
A la resta no tenc res més que afegir a lo que ha dit Pepe.
Tansols donar-te les gràcies Joan pel comentari constructiu que ens has fet, no hi estam acostumats. Però encara que pensis que no ens creiem que sortirem, si vens a una assemblea veuras que no ho dubten ni un moment.
Salut

fralokus (animalista)

Re: Compromisos i motivació.

fralokus (animalista) | 02/05/2007, 08:47

Hotia, ein, fasllo téscnico.

Pepe

Arguments

Pepe | 02/05/2007, 08:45

Animalista, pens que aquest Joan no és el Joan que tu pensas (Joan Serra). Aquest argument de la infracció és totalment cert i normalment no es comenta. És molt tris i una mostra d ela por amb aquest tema que mai s'hagi fet un debat seriós sobre el mateix.
També podiem comentar les conseqüències que té a tots els nivells ser una societat basicament rendista.

fralokus (Animalista)

Re: Compromisos i motivació.

fralokus (Animalista) | 02/05/2007, 08:20

Joan, m'encanten els teus escrits, però en aquest discrepo molt en una cosa, és veritat que les herències a Pollença no són de 15.000 metres, i el quals molts han emprat aquests ingrés per a pagar els estudis als seus fills, però, llavors en la teva opinió els que no van construir per respectar la normativa vigent Van ser purs? Per favor Joan, aquests ingressos estan desestabilitzant al municipi amb una falsa riquesa que no hi ha, mira la inflacció, et convido a venir al Mercadona de Alcúdia quan vulguis, i veuràs "La Pollença humild y mileurista" en el seu interior.

Per que el SYP de Pollença és molt més car que de Sa Pobla o Inca? Fàcil, més ingressos preus més cars, i ja no et fiquis amb fusters i similars.

Naturalment, em refereixo a les cases il·legals, a les legals bé per ells i que els vagi molt bé.

Pepe

Moltes gràcies

Pepe | 01/05/2007, 23:21

Moltes gràcies per participar Joan, ens ajuda molt trobar una crítica elaborada i ben argumentada. M’agrada molt com ha començat aquesta secció de Programa.

Evidentment et vull respondre, com tú dius té molt de mèrit haver fer notar nostra existència més que el PSOE amb quatre regidors. Les comparacions són odioses però nosaltres fa quatre anys no varen presentar llista estam fora de l’Ajuntament i nostres mitjans són menors... Però tot és millorable.
Fa quatre anys es varen plantejar aconseguir representació a l’Ajuntament i actualment per les senyals que rebrem estam convençuts que l’aconseguirem . De bons i de veres que l’Assemblea en aquest moment estam segurs que treurem representació, la veritat és que l’ambient és d’eufòri (hi ha que gent parla de 2 regidors) per què molt de gent que mai ha votat o molt decebuda amb la resta de partits ens atura per dir-nos que ens votaran. El 27 de maig es veurà..

No estarem al poder no per gust sinó per què segur que UM-UNPI té la clau del proper equip de govern, i després de aquests quatre darrers anys per nosaltres és impensable governar amb ells. De totes maneres pens que des de l’oposició dins l’Ajuntament podrem fer molt de coses i poden ser quatre anys de preparació i de que més gent ens conegui millor.

Respecte als actes d’ abril de República no l’hem concebut com un acte polític ( altres partits com s’ha vist enguany sí), el fem fa quatre anys i ens hagués agradat que aquests actes fossin organitzats des d’Iniciativa o un Associació no des dels partits.
Pens que si que hem fet actes bons des de nostre punt de vista, Les conferències de Carmén García (regidora de la dona de Bilbao), Imma Mayol ( tinent de batle de Barcelona) i Marc Parés ( regidor de medi ambient del Figarò) pens que són més interessants i aporten més que fer matances, sopars de dones i demés engendres electoralistes.

Del tema de les casetes il•legals tens raó i pens que alguna vegada l’he dit . No sé si vas llegir l’article de Joan Serrà, “il•legalitat i moralitat”, el problema és que hi ha gent que aprofita que pràcticament tothom està implicat directa o indirectament (familiars) en el tema. D’aquesta manera a ningú li interessa moure el tema ni als ciutadans ni als polítics i això ha estat aprofitat per uns quants per fer el que Joan diu "Il•legalitats Moralment Insostenibles", constructors- promotors que s'han dedicat a comprar molts de terrenys i que sembren un o dos xalets dins cada parcel•la, amb una cobdícia sense escrúpols d'espoliar al màxim el territori rústic. Ja no et parlaré de les conseqüències ecològiques del tema sinó simplement de les econòmiques. Cada any que passa Pollença perd atractiu pels turistes, el seu paisatge es sembla cada vegada més a una macrourbanització. Algú havia de dir alguna cosa, hem estat nosaltres i algú a d’aturar això, la majoria ( tant de ciutadans com de polítics).

En el tema de la llista tens raó en el senti que els dius, (a pesar dels comentaris de querpii), la llista no l’hem fet pensant en que fos atractiva, ja l’hem dit més d’una vegada és la gent que hem fet feina. Pensam que és molt trist el que es veu quan es fan les llistes on s’arriba a oferir llocs de feina a canvi d’un rostre. Nosaltres no estam d’acord en aquesta manera de fer política. Tu has dit al principi que hem fet més renou que altres, pensa que igual el secret i la diferencia és la unitat de nostra assemblea, i que aquesta unitat entre altres coses l’aconseguim valorant la feina no fent aquest fitxatges estrella. Puc dir que no hem anat a cercar a ningú, igual que tampoc hem tancat la porta a ningú. Quan una persona molt popular en Pollença em va dir que eram l’únic partit que no l’havien intentar “camelar” per anar en llistes li vaig dir que si venia a les assemblees i feia feina estaríem encantats de contar amb ell... No vindrà en la llista però ens votarà. I és que pensam que cada vegada la gent es deixa enganyar menys per aquesta manera de fer política.
L’Assemblea va decidir fa temps que no ens interessava tenir representació si hem de renunciar a nostra manera de ser, en el meu cas si no surt em dedicaré al tema associatiu ( Iniciativa, GOB...) per què no sé fer les coses d’altra manera, no te dic que no siguin millorables i que igual és un suïcidi electoral, ja veurem... De totes maneres ja t’he dit que pensam que tindrem representació, ja he apostat un sopar a emroc ( blog pollença) i te faig la mateixa aposta; un sopar a que sortim.

Pens que farem una bona campanya, i escoltarem, igual que fem al blog, a tota la gent, si tens idees ens les pots fer arribar a aquest blog, a eurxella@yahoo.es o inclòs a l’Assemblea que farem divendres en casa Manolo a les 21:00. Tota ajuda serà poca.

DE VERITAT MOLTES GRÀCIES PER LA TEVA CRÍTICA CONSTRUCTIVA,TOT EL QUE DIUS ÉS MOLT RAONABLE. ESPER MOLTES MÉS CRÍTIQUES D'AQUET ESTIL
(ha estat un plaer després d'agunatar a menganitos i querpiis)

JOAN

UNA MICA DE RENOU NO BASTA

JOAN | 01/05/2007, 21:29

Si, heu aconseguit fer una mica de renou. Després de molts anys en silenci, Esquerra Unida, aquest darrers quatre anys a aconseguit fer una mica de renou al poble. Almenys s’ha notat la vostre existència. He de dir que molt més que el PSOE que té quatre regidors a l’Ajuntament.
Malauradament això no basta. Quan un pren la decisió d’estar en política, crec, amb la meva modesta opinió, que el que cal és intentar guanyar, ser bisagra, almenys tenir representació. Sense estar en el “poder” és quasi impossible cambiar les coses, i molt més en aquest poble.
Crec que els d’Esquerra Unida no heu fet el que cal per poder tenir representació municipal i crec que no tornareu tenir una ocasió tan bona com aquesta: un pacte de dretes desavingut, un PSOE inexistent i un PSM basat única i exclusivament amb la figura de Biel Cerdà (que no ho ha fet malament la tasca d’oposició, vagi per dit). Els de Esquerra Unida no vos heu cregut que aquesta vegada podíeu treure representació i això s’ha transmet amb els vostres actes. Actes que no son altre cosa que els que la gent espera de voltros: protestes, recorreguts republicans, banderetes republicanes i algunes coses més.
Si un vol governar, o almenys tenir representació (com és el cas de EU) s’haurien de fer altres coses. Pepe, no es pot criticar per ràdio Pollença que el municipi està ple de casetes il•legals sense tenir en compta varies coses: les herències a Pollença, precisament no son de 15.000 metres, aquestes casetes han ajudat, i molt a la economia del poble. Molts de pares hem pogut pagar els estudis als nostres fills, aquesta és una realitat. Això per posar un exemple.
Per altre banda, i amb tot el respecte del món, la llista que presentau no és prou atractiva. Se que no es fàcil presentar una llista electoral per EU, però no és fàcil, precisament pel que vos parlava anteriorment; perquè no sou alternativa de govern ni el conjunt espira a res més que a participar. Com pot ésser, que sàpiguen la situació de desgavell total del PSOE de Pollença, en Pepe ho ha comentar reiterades vegades a la ràdio, no dugueu cap ex-psoe a les vostres llistes? Com pot ésser que no hagueu contactat amb aquests que estan descontents del PSOE? o descontents amb el PSM que també n’hi ha. O és que pensau que els vots vendran de la dreta?
Si sou capaços de mobilitzar-vos tal volta encara hi sigueu a temps, si no, tan sols vos avalaran un centenar de vots, poca cosa més, i això és totalment insignificant.
Voldria animar-vos, però al vostre blog fa falta alguna veu crítica que vos digui les coses com son, almenys com un creu que son... però no crec anar mal encaminat. Canvieu, posau-vos les piles, aneu a cercar aquesta gent que vota esquerra, que ha estat part de l’esquerra, preocupau-vos per aquesta gent, escoltau aquesta gent, movilitzau-vos....

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb