URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dos de tres

Alternativa | 03 Maig, 2007 06:33 | facebook.com twitter.com

 Un excel·lent article de Joan Ramon Bosch Cerdà, per reflexionar sobre la política en temps electorals.

Dos de tres.

La nostre terra segons escriu l’historia és prolífica en quan a renuncies identitaries i això malauradament no sembla hagi de canviar al segle XXI, pel contrari, vists els darrers esdeveniments sembla si més no, mantenir-se.

Així podem trobar des de un President de Govern que renuncia a anomenar la nostre llengua pel seu nom, això amb uns pretesos defensors de la pàtria que li donen el seu suport en aquesta tasca.

Per altra banda veiem personatges del món de la política que canvien de partit com de calçons blancs, algun desafiant tot tipus de record és capaç de baratar de partit en tres ocasions en només dos anys.

També  es pot observar com a aquesta legislatura que acabem el valor de la protecció del territori és inversament proporcional al increment del valor del metre quadrat edificable, veient com dia a dia la nostra costa és menys verge, mentre l’habitatge digne és més difícil d’adquirir per la majoria dels habitants, demostrant així que el creixement urbanístic respon a interessos especulatius i no de crear habitatges per gent que no en disposa.

I de mentre, la nostra terra a patit una erosió de conseqüències a totes llums negativa.

Un company em definia ja fa anys l’univers de moltes persones (inclosos polítics que imagin han de considerar-s’hi) com a un univers d’un pam, aquell que és mou de la panxeta a la bragueta i d’aquesta a la butxequeta. Una altre definició de polític per mi és el que defensa el territori, la cultura i treballa per eradicar les injustícies socials i un altre seria el que  sols valora mantenir la Cultura, deixant de banda altres eixos importants de la nostre societat; en trobaríem més segur, però a grans trets crec que aquests tres o definirien de manera general .

Ens en sobren dos de tres, el darrer per a mi és coix, doncs oblida  una part important per cohesionar la nostre societat,  sense un territori amable i amb injustícies socials, difícilment es pot valorar la cultura, els polítics d’un pam no només són prescindibles, sinó que resulten un entrebanc per millorar la societat i finalment el polític que treballa per un desenvolupament territorial sostenible, un menor desequilibri social i un manteniment de les cultures pròpies, no només és necessari per a qualsevol comunitat, sinó que esdevé imprescindible per l’avanç  present i futur.

 

 

 

Ja sabeu que si voleu participar i enviar-nos algún escrit ho podeu fer a: eurxella@yahoo.es

Comentaris

Pepe

Reonaments

Pepe | 04/05/2007, 17:49

Aquesta juventut que es dedica a raonar... Quina vergonya.

Garci

Re: Dos de tres

Garci | 04/05/2007, 16:51

Hola Joan Ramon. Tens raó. Tot és qüestió de matisos. Jo feia un bot més gran. Al cap i a la fi la responsabilitat pot ser tan gran de qui la fa, com de qui en fa els ulls grossos. La gent te tanta responsabilitat com els polítics. Si un polític és corrupte, i el ciutadà deixa fer, doncs resulta una societat corrupte. La cosa és que no crec que els polítics puguin canviar les coses, només les societats organitzades.
No se si m'explic.
Salut.
P.D: m'agraden els debats ideològics. Som raro???

Pepe

Idees

Pepe | 03/05/2007, 23:15

Un debat d'idees, no pot ser, "estos rojos nunca aprenderán".

joan ramon

salutacions

joan ramon | 03/05/2007, 21:11

Garci, o no m'he explicat bé o no m'has entes bé.
Reclamar és exigir responsabilitats, en quan a una gestió determinada.
Si cal treballar per una ciutadania més compromesa, totalment d'acord, però els que han de respondre de les promeses incomplides, són els que les fan.
Senzillament això.
a més, se que a tu t'agrada el món de la política, amb una intenció de millorar aquesta societat, però desgraciadament cal fer un canvi des de les institucions, seria desitjable una societat més compromesa amb el bé comú, estic d'acord, però jo crec que cal començar amb els que diuen voler assumir responsabilitats.
De fet cal trebalalr en tots els ambits, però crec que és més denunciable una persona que cobra per un carrec públic, que una persona que es guanya la vida com pot, i en té prou en poder mantenir la seva economia domestica, és una visió, sezillament jo o veig així.
Salut i branca

Pepe

in out

Pepe | 03/05/2007, 14:49

Canviar actituts és una feina lenta, i els polítics són els primers que han de donar exemple.

Garci

Re: Dos de tres

Garci | 03/05/2007, 14:40

Aquesta concepció de que no se pot reclamar als ciutadans i si als polítics fa que la política no deixi de ser anar a votar cada quatre anys. Fa que no participis i que per tant facin el que vulguin amb el teu vot. Democratitzar la democràcia és fer responsables a tots, perquè s'impliquin i valorin el que tenen. Cal demanar als ciutadans responsabilitats perquè és molt fàcil criticar des del bar i no moure ni un dit. Els polítics haurien de ser només portaveus i feedors del que vol la gent. No se si m'explic.
Per altre banda estic d'acord amb que fan falta polítics honests que tenguin en conte la voluntat de la gent i no només el seu lucre personal.

Joan Ramon

D'acord

Joan Ramon | 03/05/2007, 14:20

Estic d'acord amb tu que totdos han de anar lligat.
Una política honesta, amb una ciutadania compromesa amb el bé comú.
De totes formes com a ciutadà, jo no puc anar reclamant als ciutadans (si intentar difinde el plemntajament de valorar el bé comú), però si als polítics, sobretot aquells que tenen un sou provinent dels ingresos rebuts dels ciutadans. Una reclamació que ha d'anar encaminada a millorar la nostra societat, i mai a anar de putes, baldament sigui a Rusia.
Salut

Pepe

Tema

Pepe | 03/05/2007, 12:16

Ciutadania i polítics són inseparables Tenim l'esperança que a Pollença ja hi hagi un bon grapat de gent que valori la honestitat, però la clau és canviar la mentalitat de la gent, pensar més en el bé comú. Són polítics els que van fer urbanizable el Vilà, La Font, Cala Carbó... però son ciutadans els que es volen fer una casa a aquests llocs.

Joan Ramon

Salutacions

Joan Ramon | 03/05/2007, 11:05

Puc estar d'acord, però jo no conec cap polític que es presenti diguent que es compromet a defensar el seu interès particular damunt el general.
Ni cap que digui que quan governi empreara els dobles públics per anar-se'n de putes...
I per tant, crec que calen més polítics honests, que n'hi ha evidentment, però desgraciadament crec que són minoria.
La societat actual és en general de panxa contents i poc donada a la defensa de la justicia social, defensa del territori i de les arres de la nostre societat, però per això precisament, els que mantenen la defensa de aquests punts, alomillor no tindran la recompensa de una victoria electoral, però si la gratificació d'una tasca necessari i molts cops, no només no valorada, sino fins i tot atacada.

PD: Esper impacient els insults de en menganito, que tan ajuden a aquest bloc.

Salut i República.

Pepe

Canviar

Pepe | 03/05/2007, 10:44

Pens que tens raó Garcim, els polítics no són normalment ni pitjors ni millors que la ciutadania a la que representen, i és aquesta la que realment té el poder de canviar les coses

Garci

Re: Dos de tres

Garci | 03/05/2007, 08:16

Me pareix que poca cosa poden fer aquests polítics, cap dels tres, sense una ciutadania activa i conscient. Lo que realment és necessari és un ciutadania conscient que treballi pel bé del municipi i ni només pel seu propi interés.
Salut Joan Ramon.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb