URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Administració i gestió municipal més racional (P4).

Alternativa | 04 Maig, 2007 17:40 | facebook.com twitter.com


Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la part dedicada a l'atenció als ciutadans esperam vostres suggeriments, dubtes, crítiques, idees...

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

 

                        2.-ATENCIÓ ALS CIUTADANS.

            ADMINISTRACIÓ I GESTIÓ MUNICIPAL MÉS RACIONAL.

L’actual administració i gestió de l’Ajuntament  és molt millorable. Aquesta millora ha de venir des dels suggeriments de la ciutadania i dels treballadors públics. Les condicions de feina dels treballadors no són les més adients , els
equips son incomplets i les plantilles no responen a criteris de
racionalitat.

Els edificis en general on fa feina el personal de l’Ajuntament es troben en males condicions, tant l’edifici central com per exemple a l'àrea de Serveis "Can Candali", un àmbit inicialment previst per a 6 persones on actualment treballen apinyades 18 persones. També s’ha de solucionar el problema de l’escampadissa de dependències municipals, que obliguen a fer vertaderes ginkames als usuaris, i la quantitat de lloguers que es pagan ( més d’un milió d’euros anuals; Can candali, l'edifici d'intervenció, l'edifici de urbanisme, garatge del carrer Dones de Can Sales, espai tartan del carrer G.Cifre, centre de joves, oficina de turisme...).

Un altre problema del municipi és que les places de direcció dels serveis municipals que actualment depenen de càrrecs de confiança s’han de cobrir amb personal qualificat i professional.
Els funcionaris i el personal laboral han de poder treballar eficientment per al conjunt de la ciutadania, i amb independència dels clientelismes i manipulacions que ha vegades imposa el polític de torn.


A continuació les propostes concretes.

  PROPOSTES.

1        Crearem un servei d'atenció i defensa del ciutadà obert també els capvespres. Aquesta oficina tramitarà totes les al·legacions, suggeriments i reclamacions dels ciutadans i garantitzarà el dret dels ciutadans a saber en tot moment quina és la situació de les seves peticions, escrits,  actes administratius que li interessin (expedients de construcció, destinació i grau d'execució de qualsevol de les partides dels pressuposts...)

2        Contestarem als ciutadans qualsevol reclamació o petició en un termini de 15 dies com màxim.

3        Utilitzarem internet  per crear una Oficina Administrativa Virtual i donar un servei més directe i ràpid.

4        Potenciarem la participació dels treballadors públics com a coneixedors  directes de les problemàtiques, en el disseny, organització i prestació dels  diferents serveis i departaments, a efectes de prestar millor servei al  ciutadans i ciutadanes.

5        Potenciarem i racionalitzarem la plantilla del personal laboral de l'Ajuntament per acabar amb la politica de traslladar els serveis i  manteniment cap a empreses privades. Lluitant contra la privatització de qualsevol servei municipal.
 

6        Ampliarem el nombre de àmbits de competència de l'Empresa Municipal EMSER, com és el clavegueram i platges, així com l'àmbit de subministrament d'aigua potable a la totalitat del Municipi, inclòs Cala San Vicenç.

7        Regularitzarem els falsos autònoms actualment existents a l'Ajuntament mitjançant la convocatòria de concurs públic les places ocupades d'aquesta forma irregular.

8        Regularitzarem els falses becaris

9        Cobrirem  les places de direcció i organització dels diferents àmbits tècnics, de serveis i assistència municipal amb personal suficientment qualificat i professional (la directora de la Residència, el gerent D'Emser, l'encarregat de la brigada...).

10     Farem una política de personal de manera consensuada amb la finalitat de consolidar i estabilitzar les plantilles de treballadors municipals.

11    Exigirem  l'accessibilitat (decret 96/1994 i llei 3/1993) a tots els edificis dependents d'organismes públics per tal de poder accedir als llocs de treball;

12     Reservarem el 5% de les ofertes d'ocupació pública per a persones amb minusvàlues físiques o psíquiques .

13    Explorarem a fons les possibilitats de l'ajuntament com a ocupador i qualificador de ma d'obra, participant en convenis amb institucions supramunicipals per promoure l'ocupació la formació ocupacional.

14    Concertarem de forma permanent contractes de garantia social als diferents col·lectius avinents de discapacitats, o joves amb risc social.

15      Reformarem l'edifici de l'Ajuntament, centralizant els serveis administratius i reduint els lloguers de locals.

16     Construirem les dependències suficients i operatives dels distints serveis municipals a terrenys de l'Ajuntament de Pollença al Poligon Industrial, per als diferents serveis logístics i per a Emser 2002 slu, amb  les corresponents oficines, garatges, tallers, magatzems i serveis sanitaris mínimament àmplis i suficient, tant per el personal com per als usuaris.

17      Instal·larem progressivament  programes de codis oberts a l'Administració municipal.

18     Ambientalitzarem l'administració; impulsant l'ús de paper ecològic i/o reciclat. estalvi de energia elèctrica, combustible dels vehicles municipals, energia elèctrica tan a les  dependències com a l'enllumenat públic, i aigua potable.

 

19      Contractarem de forma directa a les treballadores familiars.

 

 

20    Igualarem les ventatges de caracter social ( ajudes mèdiques i assistenciales...) als  convenis col·lectius del personal dels distints àmbits i àrees municipals personal laboral, personal d'emser, personal de la Residencia, i col·lectiu de treballadores familiars.

 

 


 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Garci | 19/05/2007, 11:17

Si te fa ganes, i a tots els que llegiu el comentari, hem quedat per repartir material avui mateix, dissabte, a can Manolo a les 16. Demà serem el matí a la Plaça Major, També podeu venir allà. Gràcies pel teu interés JDT.

jdt

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

jdt | 19/05/2007, 10:22

dema pasare per ca teva.
i me diras lo que he de fer

Garci

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Garci | 19/05/2007, 10:07

Per cert JDT, també si vols pots participar amb nosaltres en repartir triptics, paperetes...tota ajuda és bona per nosaltres.
Salut

Garci

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Garci | 19/05/2007, 10:01

m'agrada veure a la gent tan optimista. Gràcies a tots els que des de fora feis una campanya tan important i necessaria per a nosaltres i que ens donau forces per seguir endavant. Gràcies Alicia i Gràcies JDT, per cert ja saps que estas convidada. I que he proposat a en Pepe que el proper article sigui una porra electoral. Ja se que has apostat fort per nosaltres, 3 seria un èxit brutal!

jdt

27 m

jdt | 19/05/2007, 09:36

pepe escolta a mi no mas convidat. eh¡¡¡¡
pero de totes maneres vendre.

Pepe

Gràcies Alicia

Pepe | 19/05/2007, 08:39

Moltes gràcies Alícia, aquesta és l'ajuda que necessitam. No t'has de sentir impotent, les coses no canvien tan ràpidament com volem i hem de ser pacients, aquesta és una cursa llarga. Ara el primer objectiu és tenir una bona representació a l'Ajuntament. A partir d'aquesta representació podrem tenir més accés a la informació (millorar nostra feina) i sobre tot més gent ens coneixerà.
Moltes gràcies pels teus elogis, m'he possat vermell.
Segueix amb la teva campanya, la suma d'aquestes mini campanyes és la que ens farà tenir bons resultats el 27 de maig. T'esperam al carrer Bou de Pollença per celebrar el resultat.

alicia

confii en voltros!

alicia | 18/05/2007, 20:13

he fet la meva pròpia campany del vostre partit i sincerament amb trobo amb impotència la gent votarà amb molta ignorància i això me fa sentir molta de ràbia. Però vos desitjo tota la sort per dia 27 perque vos ho marexeu, sincerament crec amb en Pepe García, me dona molta confiança la seva feina i ojlà me trobàs amb la gran notícia de que serà es batle durant aquests propers 4 anys perque els ciutadans d?aquest poble ho necessitam!!

Pepe

Canvis

Pepe | 05/05/2007, 23:50

He marcat en vermell els canvis per la seva millor localització pels que ja han llegit l'article.

Pepe

Moltes gràcies JRV

Pepe | 05/05/2007, 23:44

Podeu observar que hem fet ja canvis a aquesta part del programa. Joan Ramon V ens ha fet arribar una sèrie de bones propostes ( es nota el seu seny i la seva experiència a l'adminstració) que hem incorporat al programa que ja no és diu programa sino " PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA" estam d'acord amb el que sona mes serios que programa
electoral.

Pepe

El que avisa...

Pepe | 05/05/2007, 21:56

Partits com UNPI o UMP han servit bé als interessos de UM i PP, però que tinguin cura no els vagi a pasar com en Andratx amb Hidalgo

jdt

somriure

jdt | 05/05/2007, 20:08

a mi personalment el seu somriure ni fu ni fa .
han tingut 4 anys per demostrar lo que volien fe i ha hauan demostrad bastan be..DESTROSSAR
els parcs infantils .
no estais enterats tenen doble us parcs infantil i pipican

Garci

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Garci | 05/05/2007, 18:54

El nostre amic MArtí és un geni electoral. Per tot hi és amb un bon somriure. L'altre dia al Puig va ser l'últim a baixar, després de saludar a tothom, inclús a jo. Un altre hagués pensat: que son d'aguts a Pollença...

Garci

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Garci | 05/05/2007, 18:54

El nostre amic MArtí és un geni electoral. Per tot hi és amb un bon somriure. L'altre dia al Puig va ser l'últim a baixar, després de saludar a tothom, inclús a jo. Un altre hagués pensat: que son d'aguts a Pollença...

Pepe

Campanya

Pepe | 05/05/2007, 17:28

Martí està molt entretingut passejant i deixant-se veure per tot el poble, cap novetat.
Respecte a la campanaya, el divendres ens varen reunir tots els alcaldables per parlar de les falques de la ràdio; farem com a Alcúdia, tots els partits tindrem el mateix temps, una falca de matí i altra d'horabiaxa de 30". Un bon detail per part de la ràdio i els partits majoritaris. Però el que em va fer molt de gràcia és que Joan va dir que la festa infantil que farà UM durant la campanya al Port no serà política... Els parcs infantils del Port s'han reduït i estan en una situació penosa, el de Polença dle Pont Romà que hem de dir... No han fet pràcticament res pels nins i ara fan una festeta per les eleccions i alegria.

jdt

eleccions

jdt | 05/05/2007, 16:39

se nota que venen les eleccions,avui han vingut per les creus(EL VALLE DEL OLVIDO)a fer net i ben a fondo,feia 3 mesos que no venian.,a mi no me sap greu granar,pero cuant en joan rull va dir fa 2 anys si no vaig errada que le gent hauria de colabora a grenar
el seu carrer, el que hauria de coir le granera seria en ochogavia que per aixo es el regidor de serveis i te una bona paga.

Pepe

Tomo nota

Pepe | 05/05/2007, 13:56

Vulla anar aquesta setmana

Joan Ramon vetera

A perro flaco...

Joan Ramon vetera | 05/05/2007, 09:36

La teoría del correcte funcionament de l'administració pública es això, teoría. Hos ho dic per el llistat de infraccions urbanistiques del terme de Pollença que hem sembla demanàreu a l'Ajuntament de Pollença mitjançant instància.
Doncs sembla que es una feina ingent que el feiner i capacitat fixe de sempre no està en condicions de fer per motius de prioritats, i per tant, de temps. Però encara que sembli una solució d'anar per casa i un poc rústica, la més eficaç es aquesta: Anau a parlar amb ell, i ja que la vostra-meva pretensió es que l'Ajuntament com a cosa de tots, funcioni de forma eficient i justa, i voleu-vull participar del seu govern o del seu control, us podreu informar d'aspectes prou objectius dels greus problemes que arrossega l'àmbit de gestió urbanistica, problemes que al meu parer tampoc es volen solucionar, ja que la solució implicaria TOTS els problemes, i així com estan, camuflats dins el desgavell, es poden fer permutes de camins pels amics, construir dins "urbanitzacions " que no disposen de infraestructura de serveis i mes i mes putades irresponsables que condicionen la nostra qualitat de vida i el futur dels nostres descendents.

Pepe

Franim

Pepe | 05/05/2007, 08:09

Gràcies fralokus, la veritat és que hem parlat amb uns bon grapat de tècnics per fer el programa. Evidentment com a tots els programes hi ha coses més fàcils i altres més complicades, coses a curt , mig i llarg termini. Aspectes més generals i altres més concrets. Amb la seva publicació a aquest blog esperam que es millori.
El tema del wifi hem apostat per una solució real a curt termini la creació de punts de connexió gratuïta a internet.
El contenciós entre l'Ajuntament de Alcúdia i Albertis Telecom que ens afecta a Pollença és evidnetment una qüestió de doblers. Era una de les preguntes que havia penjada a internet, supós que Joan que és del mateix partit que el batle d'Alcúdia la podrá explicar. També es pot venir al debat i fer la pregunta.

Pepe

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Pepe | 05/05/2007, 08:09

Gràcies fralokus, la veritat és que hem parlat amb uns bon grapat de tècnics per fer el programa. Evidentment com a tots els programes hi ha coses més fàcils i altres més complicades, coses a curt , mig i llarg termini. Aspectes més generals i altres més concrets. Amb la seva publicació a aquest blog esperam que es millori.
El tema del wifi hem apostat per una solució real a curt termini la creació de punts de connexió gratuïta a internet.
El contenciós entre l'Ajuntament de Alcúdia i Albertis Telecom que ens afecta a Pollença és evidnetment una qüestió de doblers. Era una de les preguntes que havia penjada a internet, supós que Joan que és del mateix partit que el batle d'Alcúdia la podrá explicar. També es pot venir al debat i fer la pregunta.

Pepe

Limbo

Pepe | 05/05/2007, 07:53

Hola Jdt, la nostra colecció d'instàncies és espectacular, podem fer una exposició, i això que darrerament moltes de peticions ja les hem fet per internet.
Aquesta gent preferiex funcionar amb la formula "tenir bo"

fralokus

Gràcies per la vostra honestedat

fralokus | 04/05/2007, 20:44

Ahir li vaig comentar a Pepe sobre la possibilitat de "Wifitear" Pollença donades les abusives quotes que fan pagar les operadores de telefonia mòbil per l'accés d'internet quan no estàs a casa.

Doncs bé, Pepe em va comentar que no ho podíeu posar en el programa electoral atès que ja havia parlat amb Telefònica i que era impossible augmentar l'ample de banda a Pollença amb les actuals infraestructures, sembla mentida que algú consulti als tècnics abans de soltar una promesa, com ho vegi a algun altre programa electoral és que haurà per a matar-los. Enhorabona.

Per cert, caldria saber que collons (perdó) passa amb l'Ajuntament de Alcúdia i Albertis Telecom (antiga Retevisión) que fa impossible que els senyals digitals d'alta qualitat arribin A Pollença. Caigui qui caigui

jdt

instancies

jdt | 04/05/2007, 19:23

fa dues setmanas amb vaig fer una i sabeu que vos dic
que els dona igual.
pero no me cansare'
la setmana que ve hen fere un altre.

Garci

Re: Administració i gestió municipal més racional (P4).

Garci | 04/05/2007, 18:53

Que radical. Lo que voleu és que tot funcioni! Que serà del mite de l'administració pública despilfarradora i peresosa???Ha costat molt aconseguir que ja nongú faci instàncies perquè no se'n contesta cap! I tota aquesta gent que viu dels lloguers dels seus locals a l'ajuntament???
Radicals!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb