URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació ciutadana (P5)

Alternativa | 06 Maig, 2007 09:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la primera part dedicada a participació ciutadana esperam vostres suggeriments, dubtes, crítiques, idees...

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

3.- PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

La implicació dels ciutadans en la política municipal no es pot limitar a l’elecció d’uns representants a l’Ajuntament cada quatre anys. Proposam un nou model polític de combinació de  la democràcia representativa i la participativa. Es tracta de que la ciutadania influeixi en la presa de decisions de forma vinculant. No es tracta només de consultar determinades decisions a la ciutadania sinó de traspassar-los el poder.  Democratitzar a fons l’Ajuntament, cap a dins i capa de fora.

Una declaració de Rosana Pastor per a "Ja en tenim prou"

 

Ja en tenim prou és un col·lectiu en què participen professionals de l'audiovisual, la gent dels moviments socials més actius i un bon grapat d'artistes, activistes i associacions culturals del País Valencià.
La plataforma s'ha format per a fer i difondre curts audiovisuals –produïts pel mateix col·lectiu Ja en tenim prou amb el suport de Ca Revolta- i una pel·lícula.
L'objectiu principal és moure l'opinió i la crítica, i promoure –des de la independència de tots els partits polítics- el vot progressista per a desallotjar el PP de les institucions.

A CONTINUACIÓ PROPOSTES CONCRETES. 

Propostes

1  .- Garantirem i promourem el dret de la ciutadania i les associacions de participar en la presa de decisions sobre qualsevol qüestió que els afecti.

2 .- Farem funcionar Consells d’Àrea o Consells Municipals d’urbanisme, medi ambient, educació, cultura, sanitat, esports, descentralització municipal....-

3. - Promourem la major autonomia administratiu i gestora del Port de Pollença, ja que és un nucli amb una problemàtica  diferenciada.

4      .- Abans de cada plenari de l’Ajuntament realitzarem una assemblea oberta a tothom  per què la gent pugui venir i fer-nos arribar les seves idees, queixes, suggeriments....

5     .- Obrirem un apartat de plecs i preguntes del públic als Plens. Al final de cada sessió d’un Ple Municipal s’obrirà un torn obert de paraula per tal que els ciutadans assistents al Ple puguin realitzar els comentaris o les preguntes que considerin pertinents. Correspondrà al batle moderar aquest torn obert de paraula.

6       . - Realitzarem referèndums pels assumptes d’especial rellevància.

Comentaris

Pepe

Solucionat

Pepe | 06/05/2007, 16:01

Perdó fins ara no he pogut solucionar el problema.

Garci

Re: Participació ciutadana (P5)

Garci | 06/05/2007, 10:51

Hola Pepe. L'article queda tallat, hi falten coses. Mira si pots arreglar-ho. Salut.

EL PORT DE POLLENÇA CADA DIA MÉS LLEIG.

Fan negoci

EL PORT DE POLLENÇA CADA DIA MÉS LLEIG. | 06/05/2007, 09:41

S'acaben de carregar l'únic aspecte que nosaltres consideravam positiu (PITJAU ENLLAÇ)de la construcció de la plaça Joan Cerdà, ja no la gestionara PRODIS. UNA VERGONYA.

Article al Balears:
La Sala treu a concurs el local del parc que havia de gestionar Prodis
L'associació no té liquiditat pel retard d'una subvenció del Govern

E. BALLESTERO. Pollença.
L'Ajuntament traurà a concurs públic l'explotació del local construït al parc infantil del Moll, després que l'Associació Pro Discapacitats de Pollença (Prodis) hagi renunciat a dur aquest bar per «manca de capacitat de gestió». S'ha de recordar que l'equip de govern (PP-UM) sempre havia justificat el volum d'aquesta construcció, situada en primera línia del Moll, pels seus fins benèfics. Prodis n'assumia la gestió a canvi del manteniment del recinte i dels banys nous. Tot i això, ara l'equip de govern ha convocat un concurs públic amb un cànon de 9.000E anuals per adjudicar la gestió del local a una empresa privada pels propers dos anys, amb la possibilitat de prorrogar-la per dos més. El batle, Bartomeu Cifre, explicà que «vaig demanar als portaveus de l'associació si tenien interès a dur el local i em contestaren per escrit que no tenien capacitat de gestió, però crec que podrien reconsiderar-ho». Així, l'equip de batlia inclou una clàusula en el concurs públic, perquè les entitats socials sense ànim de lucre tenguin un 20% de punts per afavorir les tasques d'inserció.

El tinent de batle i regidor d'Urbanisme de Pollença, Joan Cerdà, afirma que «és una llàstima que Prodis no s'hagi animat a explotar aquest local. Pensam que hauria estat bo per a ells». Prodis difícilment reconsiderarà la possibilitat de presentar-se al concurs, tot i que acaba de signar un conveni amb l'Ajuntament que li permetrà formar personal per a aquest tipus de feines. El problema és que l'Associació Pro Discapacitats de Pollença no té liquiditat perquè, si bé han passat prop de dos anys des que el Govern va donar el vistiplau a la compra del casal que ara serveix de seu a l'entitat, Prodis, que ja va avançar els doblers per adquirir l'edifici (600.000 euros), dilluns encara no havia cobrat ni un cèntim de la subvenció, que puja a dues terceres parts del total de la compra. El pagament dels interessos derivats d'aquesta compra impedeix a Prodis afrontar cap altre pagament extraordinari ni, encara menys, un cànon anual de 9.000 euros com el que surt ara.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb