URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressuposts participatius (P6)

Alternativa | 07 Maig, 2007 16:50 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la segona part dedicada a participació ciutadana, pressuposts participatius. Esperam vostres suggeriments, dubtes, crítiques, idees...

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS

El pressupost municipal és la principal eina de gestió d'un Ajuntament, on es concreten les despeses que es faran al llarg de tot l'any. Als  Pressuposts Participatius, és la ciutadania la que directament decideixi com es gasten els diners municipals anualment.
 Obrirem uns procediments de Pressupostos Participatius perquè siguin els ciutadans qui estableixin les prioritats de la despesa municipal, seguint aquest procediment ( a continuació).

El tema resumit amb humor; Los manolos participativos. 


.- Obrirem un període d’estudi i d’informació per part de l’Ajuntament, convidant a persones que estiguin aplicant els pressuposts als seus municipis.

.-Un grup tècnic elaborarà un mètode per fer el pressupost participatiu. Dedicarem per tant una part del pressupost per informes tècnics i dinamitzadors de participació ciutadana.

.-  La ciutadania farà  les propostes d'accions  per ser incorporades a la despesa del pressupost municipal

 .- Farem el filtre i valoració econòmica. Agruparem les propostes que són similars i descartarem aquelles que no siguin legals, que no siguin competència municipal, que siguin tècnicament inviables, que superin el límit econòmic, que siguin ambientalment insostenibles o que fomentin l'exclusió social. Un cop fet aquest filtre, les propostes seran valorades econòmicament i enviades a tota la ciutadania perquè les voti.


.- Després es fa l
a votació per la ciutadania, s’estableix l'ordre de prioritats definitiu i s'escullen les propostes que queden en les primeres posicions fins a assolir el límit econòmic del pressupost participatiu. Ens comprometem a posar-lo en marxa (almenys) en un 10% del pressupost total del municipi en el termini d’un curs econòmic.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb