URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

DONA. PER LA IGUALTAT REAL, COMPARTIR (P8)

Alternativa | 09 Maig, 2007 16:37 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la primera part de les polítiques d'igualtat dedicada a la dona. Aquesta part ha estat elaborada per na Tana i na Toñi.
 

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

4.- POLÍTIQUES D'IGUALTAT.

DONA. PER LA IGUALTAT REAL, COMPARTIR.

            Per gaudir d'una societat justa, igualitària i solidària, un projecte progressista de transformació només es pot entendre des de l'emancipació de les dones. L'equilibri o paritat entre ambdós sexes és una condició imprescindible per plantejar una alternativa de transformació social, política i econòmica real, que abasti les diverses dimensions de la vida pública i de la privada. S’ha de plantejar una política global, dirigida a aconseguir una nova societat amb la necessària corresponsabilitat de dones i homes.

            A Pollença igual que arreu d’ Espanya, les dones no tenen les mateixes oportunitats que els homes perquè, entre altres coses:

1.      Totes les dones han de compaginar la seva feina amb la responsabilitat de la llar i l’atenció als fills. Per molt que es digui, i per molt que els homes "col·laborin", la responsabilitat de que la llar funcioni la segueix assumint majoritàriament la dona. No es tracta d’ajudar sinó de compartir.

2.      Les dones ho tenen molt més difícil per accedir a un lloc de feina d'alta qualificació. Igualment, troben més entrebancs per dedicar-se a la política activa, la qual cosa es tradueix en manca de polítiques dirigides a les dones.

3.      Com que els sous de les dones a la empresa privada segueixen sent més baixos que els dels homes amb la mateixa qualificació professional, és la dona qui majoritàriament deixa la feina quan es tenen fills. La manca d'escoles d'educació infantil per a nines i nins de 0-3 anys provoca que la dona renunciï a la seva activitat professional fins que els infants poden accedir a l'escola als tres anys.

4.      En el seu cas les "pradines" s’han d’ocupar dels nets i de tota una sèrie de tasques que queden sota la seva responsabilitat, cosa que els impedeix desenvolupar la seva pròpia vida.

5.      Aquests problemes són més greus encara per a les dones immigrants. Per això cal impulsar polítiques actives per a la seva integració.

Totes les consideracions abans esmentades fan que la dona pateixi un estrès important que, en molts de casos, fa que renunciï a la seva feina remunerada i provoca una frustració personal.

 

 

A continuació les propostes concretes.

Propostes:

 1. Crearem una regidoria de la dona per impulsar la igualtat d’oportunitats, amb caràcter de treball transversal a totes les àrees de gestió municipal, permetrà la elaboració i el seguiment posterior- del Pla Municipal d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
 1. Crearem un Consell d’Àrea de Dones: organisme plural de participació per impulsar la igualtat d'oportunitats de dones i homes en els diferents àmbits de la vida política, cultural, econòmica i social.
 1. Obrirem  un punt d’atenció a la dona per atendre i donar resposta a les seves demandes. Donarem a conèixer els serveis d'assessorament jurídic i d’altres serveis d’atenció a la dona que hi ha a la comarca, mitjançant l’edició de fulletons informatius.
 1. Elaborarem un Pla contra la violència de gènere Aquest pla ha de contemplar Formació als funcionaris i treballadors públics i una ampliació dels serveis d’acollida de les víctimes.
 1. Per afavorir la coeducació, col·laborarem amb els projectes d'educació no sexista que es desenvolupen als centres educatius del municipi.
 1. Farem un estudi de les necessitats de la dona a conseqüència de l'estacionalitat del treball, impulsant una política activa d'ocupació. A partir d’aquest estudi, i amb la participació de les dones (de les organitzacions, de diferents col·lectius i, en general, de totes les pollencines) redactar un projecte per a les dones de Pollença, que integri totes les actuacions de les diferents àrees.
 1. Millorarem la xarxa de serveis públics d'atenció a persones dependents (nins, majors, malalts...); i promoure programes de conciliació  que ajudin a compatibilitzar la vida laboral, familiar, educativa i social.
 1. Impulsarem una política integral per a la dona que inclogui defensa de la seva imatge, llenguatge no sexista, educació per a la igualtat, acollida i defensa a les víctimes de les agressions, etc.
 1. Difondrem polítiques de planificació familiar: mesures de prevenció d'embarassos, anticonceptius, promoció de la lactància materna, etc.
 1. Donarem suport a l'associacionisme de dones i fomentarem la cooperació i coordinació entre les diferents associacions de dones.
 1. Crearem escoles d'estiu, per a infants i joves, en els mesos de vacances, cogestionades entre l'administració, les Associacions de Pares i Mares i altres moviments associatius.

            Les dones no tenim la força però si tenim l'astúcia que ens duu a la complicitat per     fer polítiques que serveixen a la població.

Comentaris

Pepe

Sort

Pepe | 09/05/2007, 21:32

L'he dit al principi de l'article aquesta part l'han fet Tana i Toñi. la veritat que va ser una sort contar amb na Carmen García per donar-nos idees i animar a les dones a participar en la llista

Garci

Re: DONA. PER LA IGUALTAT REAL, COMPARTIR (P8)

Garci | 09/05/2007, 17:40

Se nota que això no ho has escrit tu Pepe, o m'equivoc?
Per altre banda a jo personalment és una de les parts del programa que més m'agrada. Fins ara pensava que des dels ajuntaments poc se podia fer. Comprenc que no és així, sinó que totes aquestes propostes no son possibles sinó que son necessaries.

Article

Notícies

Article | 09/05/2007, 17:06

Avui al mundo podeu trobar un resum del les candidatures que ens presentam a Pollça (enllaç).
Al DdB i UH podeu trobar nostra crítica a que el bar de la plaça Joan Cerdà no sigui gestionat per Prodis.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb