URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Polítiques de Benestar Social (P9)

Alternativa | 15 Maig, 2007 08:24

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la segona part de les polítiques d'igualtat dedicada a la política de  benestar social. En aquesta part del programa hem tingut una bona ajuda de Joan Ramón Veterà i també ens han servit les reunions mantenides amb PRODIS i AFAMA.
 

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

POLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL.  

MOTIVACIÓ

En el tema de les polítiques d’acció social, hi ha molta feina per fer, el municipi te greus mancances, especialment al Port. Calen unes polítiques de solidaritat i serveis socials dignes al municipi per lluitar contra qualsevol forma d’exclusió social. És imprescindible que les prestacions socials deixin de ser una “dàdiva” resultat de la “generositat” i la disponibilitat pressupostària de l’administració per adquirir la categoria de drets que poden ser reclamats i exigits per qualsevol ciutadà.

A més els serveis socials són els grans desconeguts entre els ciutadans. És per això que cal fer campanyes de difusió del què són els serveis socials per tal que el ciutadà els tingui present com a un recurs al que pot acudir quan sigui necessari.

La recollida d’informació i la participació de la ciutadania s’ha de complementar amb la realització d’estudis de necessitats, mapes de cobertura i guies de recursos que ens proporcionin eines rigoroses per poder dissenyar una planificació ajustada a la realitat del municipi.

La gestió privada de serveis socials ha de ser sempre des de la titularitat pública i amb fórmules que assegurin l’estabilitat. Cal considerar la subvenció com a una forma molt puntual en el finançament de serveis, substituint-la per la concertació o contractació amb entitats privades sense afany de guany. Som partidaris d'una política de transferències i convenis amb les associacions i entitats sense afany de guany que atenen necessitats socials a Pollença (AFAMA, PRODIS...) , sempre sense renunciar per part de l’Administració  a l'atenció d'aquestes necessitats.

Les associacions esmentades és un gran actiu humà del poble que s’ha d’aprofitar i la millora manera és donar-les tot el suport institucional en infrastructures, recursos humans i econòmics, assessorament, formació, suport institucional... per a que els es centren en la humanització dels serveis.

 Hem d’aprofitar la bonança econòmica actual per prevenir futures crisis, que només s’atenuaren si tenim uns bons serveis socials. La prevenció ha de ser un dels trets fonamentals en l’actuació dels serveis socials d’atenció primària. La implementació de polítiques de prevenció primària és la millor eina per tal d’evitar situacions de risc i exclusió social. Avui en dia la inversió en prevenció és pràcticament inexistent.

Si voleu escoltar nostra falca electoral, aquest és l'horari a la ràdio municipal. 

A continuació propostes concretes

Propostes

 

1         Garantirem com a mínim el 6% del pressupostos municipals als serveis socials.

2        Crearem d’un Consell Municipal de Benestar Social. Un òrgan consultiu, de participació,  coordinació  i cooperació  interdepartamental, obert a les associacions i la ciutadania..

3        Elaborarem un estudi de les necessitats socials, mapes de cobertura i guies de recursos que ens proporcioni eines rigoroses per poder dissenyar una planificació ajustada a la realitat de Pollença.

4  Ubicarem els serveis socials a unes dependències suficients i independents, que permetin la privacitat en la seva utilització. Obrirem un local adequat al Port i traslladarem  el de Pollença.

5  Facilitarem la tramitació de les demandes de subvencions davant diferents institucions públiques i privades.

6         Crearem un observatori permanent de situacions de risc (infància i joventut, dones, exclusió social, persones dependents) i necessitat, coordinant els serveis sanitaris i socials presents al municipi.

7     Instarem a les diverses institucions i entitats perquè comuniquin als Serveis Socials Municipals totes les Situacions de risc o necessitat, per analitzar a fons cada situació i preveure les ajudes que s’hi hauran d’aportar.

8         Difondrem i promourem tots els serveis socials; dels Centres de Dia, el (SAD) Servei d'Atenció Domiciliària, Escola Viva,

9         Col·laborarem en l’execució d’activitats i programes amb les Associacions del municipi.

10          Farem d’intermediaris entre les Associacions i els organismes públics supramunicipales.

11   Col·laborarem amb AFAMA per cercar un local més adient pels seus usuaris, més gran i amb un pati.

12     Afavorirem el dret a viure a ca seva de les persones dependents a través del recolzament del Servei d’ Atenció a Domicili, prioritzant l’atenció integral domiciliària que incorpori tots els serveis.

13   Eliminarem les barreres arquitectòniques (veure urbanisme)

14   Crearem un parc d'habitatges d'acolliment temporal per a urgències (accidents, desplaçats...).

 

PERSONAL – PERSONES.

Apropar-se als ciutadans és una fita irrenunciable per als serveis socials. Els professionals dels serveis socials han de flexibilitzar la seva disponibilitat horària i geogràfica. Han de ser capaços de desplaçar-se al lloc necessari en el moment adequat. Ara bé, aquest apropament no s’ha de fer a costa de sacrificar els drets que com a treballadors tenen.

Propostes

1       Creació d'una Unitat de Treball Social amb un cap d’àrea.

2       Crearem una plaça nova de treballadora social al Port

3        Potenciarem i ampliarem el suport als cuidadors , familiars o no familiars, que ajudin o assisteixin a persones majors dependents.  Mitjançant formació, suport psicològic, serveis de respir i suport econòmic.

4         Augmentarem la gestió pública més directa i reduirem el número de subcontractes existent actualment.

5         Regularem les contractacions i els concerts amb entitats sense afany de guany per  evitar que els sous baixos dels seus professionals sigui el principal argument per a la seva contractació. A les contractacions s’han de regular les remuneracions dels professionals de les entitats per tal de dotar la seva feina del reconeixement i la dignitat que els hi pertoca.

Comentaris

Pepe

Trasnochar

Pepe | 15/05/2007, 22:04

Igual és mñes fàcil fer un "comando trasnochador" i mantenir a la gent de ju¡erga fins que arribi el moment de votar.

fralokus

Comando despertador

fralokus | 15/05/2007, 15:13

Suposo que ja teniu el "comando despertador" organitzat, tingueu en compte que el vostre vot és principalment jove i les eleccions són en diumenge, així que a més d'interventors i apoderats convé crear aquest grup de treball que s'encarregaria de despertar al jove que s'acaba d'anar a dormir. Gairebé és més important això últim que la campanya.

Pepe

Bons presagis.

Pepe | 15/05/2007, 15:06

L'article del Balears diu d'EU-EV:
"Tot i que al 2003 no presentà candidatura i no té representació municiapl, ha fet una bona oposició durant els darrers quatre anys i podria obtenir un regidor"
"Les travesses a peu de carrer diuen que hi haurà poc moviment de vots en tot cas hi ha gent que diu que EU-EV podria entrar a l'Ajuntament però que ho faria llevant un regidor als socialistes."

Garci

Re: Polítiques de Benestar Social (P9)

Garci | 15/05/2007, 11:02

Avui notícia al Diari de Balears sobre les eleccions a Pollença. Encara que a internet no surt la notícia sencera, al diari fan una petita valoració de tots els partits. I una entrevista a Tomeu PP.

Pollença-Eleccions 2007

Amb qui pactarà UM a Pollença després de la seva relació amor-odi amb el PP?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb