URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Megalomanies

Alternativa | 16 Maig, 2007 07:14 | facebook.com twitter.com

Excel·lent cart de Maurici Espinar publicada al DdM, é sun resum d'una més extensa que podeu trobar al PIP 281 ( 1-15 de maig) . Aquesta destrucció ja no té solució però encara podme salvar l'Ullal.

Si no vareu veure el debat el podeu fer a tv Mallorca. 

Aquestes darreres setmanes hem hagut de veure com es duia a terme la destrucció d´una bona part dels voltants del Port de Pollença: la pota sud de la variant. S´ha arrasat el Pinaret de n´Anglada, la zona verda del carrer Falcó de la urbanització Gotmar, les fonts ufanes de l´Ullal, i part del jaciment talaiòtic dels Vilarets de Llenaira. Es de suposar que l´estudi d´impacte ambiental es degué fer a "Quintanilla de Onésimo" per un personatge que no ha trepitjat mai l´illa, ja que segons el Consell Insular, el dit impacte és "minim" (?).
De res han valgut les al·legacions fetes el seu dia pels veïnats de la zona i altres entitats, en el sentit de minimizar-lo. No entenc el per qué aquí no es podia fer una variant com als altres pobles de Mallorca, és a dir, una carretera normal, i s´han volgut fer vials laterals, rodones desmesurades, carrils, i voravies del tot in-necessàries com ha quedat més que demostrat a la pota nord, infrautilitzada, doblers i territori tudats.
És un complet depropòsit, una obra de molt alt cost que fer a mort els voltants del "Moll", pressionada pels veïnats del passeig de la mar que volen llevar el trànsit per passar-lo a darrera; o sigui que, després de tenir molts d´anys el benefici de primera línia, ara, quan comença a ser massa intens i molest, se´l volen llevar a costa com sempre dels menys afavorits del darrera.
A més, el mètode com es duu a terme l´obra és bestial: es tallen arbres i vegetació sense consideració, i més dels necessaris, s´arrasa amb tot i sense cap classe de respecte amb la natura i que insulta la intel.ligència de les persones civilitzades. L´olor de les fulles de mata o murta arrabassades i mesclades amb el fum de les excavadores és d´allò més diferent a aquell de quan les agafam i exprimim amb les mans, o l´olor del bosc deprés d´una pluja d´estiu; cosa que vostè segur que no sap el que és.
I, el projecte és coix abans de néixer, ja que les parts elementals i més necessaris s´han deixat de banda. No s´ha previst ni tant sols una xarxa de pluvials!, i tenint en compte que s´elevarà el nivell de la carretera una mitjana de 70 cm. per damunt de l´actual, les inundacions de les cases circumdants estan cantades.
Senyor batlle, vostè, al igual que els seus antecessors en el càrrec, però el responsable actual, no havia d´haver mai permès aquesta obra faraònique i desproporcionada, i encara que em digui que és cosa del Consell Insular, bé que es va molestar quan no el cridaren a temps per fer-se la foto. La destrossa és excessiva i brutal. Els pollencins no volem aquestes barbaritats, al manco els vertaders pollencins. Vostè no ho és, i no es mereix ésser batlle de Pollença. Vostè no és el meu batlle.

Un petit muntatge audiovisual fet per Pere Josep sobre la segona fase, ara el panorama encara és pitjor. 

 


 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb