URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Parlant clar i en català

Alternativa | 18 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Al penúltim PiP sortia un article de la cap de redacció  Eva Cerdà ; “Hora de parlar clar I”  ens  sentims dolguts i tractats injustament i varen escriure una replica que el PIP ha publicat al seu darrer número, el que hem d'agrair.

PARLANT CLAR I EN CATALÀ.

Quan vaig llegir l’article del contrapunt del darrer PIP d’ Eva Cerdà ,  “Hora de parlar clar” ens va embargar una gran tristesa. Quatre anys d’intensa feina pel poble il·lusionada i compromesa es resumien en una frase, “Alternativa s’ha fixat més en la denúncia i en la crítica més mediàtica”. Aquest resum ens pareix certament injust, sobre tot quan es compara amb els elogis que rep el PSM per fer una feina similar a la nostra i quan després es diu Esquerra ha anat a per feina, com si nosaltres no haguessin fer feina.

No és fàcil per un partit sense representació fer-se un espai als mitjans de comunicació. Si Alternativa Esquerra Unida – Els Verds de Pollença  ha sortit aquest quatre anys contínuament a la premsa, ha estat per què hem fet una feina immensa de la qual la premsa només ha reflexat una part.

A més de nombroses notes de premsa i instàncies on ens hem centrat en les coses del dia a dia,  (parcs infantils, amiguisme, maltractament animals, ocupació dels espais públics, patrimoni...amb victòries com són el cobriment de la parada de busos del Moll i que arreglin els abocaments d’aigües fecals a la badia).. També hem fet molt de feina burocràtica; al·legacions a la Gola ( ens varen acceptar dues; la eliminació de totes les zones que s'han omplit amb escombreries i la utilització de fusta certificada)., la segona fase de circumval·lació, els fondeigs de Formentor... Hem fet recursos d’alçada contra l’Ajuntament i Ports per la manca de informació, denúncies contra les construccions a zones protegides...Hem presentat  a l’Ajuntament  un pla d'accessibilitat i supressió de Barreres Arquitectòniques, mesures concretes per millorar el transport públic, una moció relativa al registre dels camins públics com a patrimoni municipal... Igualment hem denunciat a la demarcació de Costes les irregularitats de la urbanització de Formentor i a Ports les irregularitats de les cessions i concessions a Ports ( va ser una feinada d’investigació)...

Nosaltres no sabem fer festes i guanyar-nos a la gent amb regalets ni excursions. La nostra manera de veure les coses fa que actuem diferent, convocant organitzat conferències amb regidors experimentats per extraure idees per aplicar a Pollença  com Carmen García regidora de Bilbao de la dona, Imma Mayol, tinent de batlle de Barcelona i Marc Parés regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament del Figaró, dient el que pensam sempre, criticant i sempre proposant alternatives segons la nostra manera de pensar.

També hem fet feina per recuperar la memòria perduda de Pollença, impulsat  l’Abril de República   que  enguany ha arribat al seu quart any, fent l’exposició i el llibre sobre l’art i l’artesania a les presons feixistes, xerrades i debats al llarg de l’any...

Aquest és un mínim resum del que hem fet aquest quatre anys, des de accions mediàtiques com regalar un paraigües al batle, per recorda-li que feia falta tapar les parades d’autobusos, a molta de feina burocràtica, d’investigació, de camp...

 Parlant clar i en català hem anat per feina i hem fet molta, fins i tot hem intentar aconseguir una candidatura del Bloc a Pollença.

Un altre vídeo de Pere Josep García;

Camins, Parcs i Espais Públics de Pollença

 


 

Comentaris

Pepe

D'acord

Pepe | 21/05/2007, 14:23

No ja, i després diuen que el caciquisme ja no existeix.

fralokus

Re: Parlant clar i en català

fralokus | 21/05/2007, 08:01

Pepe, és normal que la gent no vulgui donar el seu nom, has de tenir en compte que para molts l'estranger comença en Crestaix, i aquí si t'enemistes amb els poders fàctics fins i tot pots tenir problemes per a trobar un lloc de feina, i sortir a buscar-lo fora és un aclaparament. La gent de Pollença no és "gent de món " (la immensa majoria), i fora de Pollença se senten molt incòmodes, si fessis una enquesta entre la gent major que no ha sortit mai de la illa, et quedaries de pedra. Encara que amb el tema dels viatges del INSERSO aquest percentatge ha caigut sensiblement, i això que vam tenir una forta emigració cap a Amèrica.

Pepe

Xafarderia

Pepe | 21/05/2007, 07:34

El tema de sí a un blog és étic el deia per què és un debat obert, i vull saber que opinau.
També he de dir que el fil directe és una secció molt llegida i que demostra certa malaltia "ciutadana", la xafarderia i la manca de valentiaesten molt esteses. He comprovat durant aquests quatre anys que molta de gent ens fa arribar informació, crítiques... però després no volen que el seu nom surti per res. Pens que fa falta més valentia i sinceritat. Entre altres coses nosaltres demanam informació i tranparència per acabar amb tant de remors.

wuppertal

PiP

wuppertal | 21/05/2007, 04:49

Pepe,
no he xerrat en cap moment d'ètica, sinó de codi periodístic, responsabilitat. En tot cas, és molt més ètic a un blog com aquest, ja que aquí se publiquen tots, llevat de possibles insults evidentment. Al PiP hi ha una cesura als que no interessen a la linia editorial -una altra violació del codi deontològic periodistic, i van ja moooooltes violacions- I a més no te una repercusió mediatica com la del PiP -en el nivell de Pollença- on una mentida pot fer molt de mal (calumnia que algo queda).
Quant a anònim, no vull dir que surti el nom publicat al diari, sinó que el diari conegui les dades de qui ho ha escrit. L'escrit pot ser signat amb pseudònim, però s'han de conèixer les dades de l'autor.

Pepe

Gràcies Wuppertal

Pepe | 20/05/2007, 21:53

Hola wuppertal, estic totalment d'acord en que no és étic publicar comentaris anònims, mai m'han agradat els anònims i sempre hem fet gala de firmar nostres crítiques igual que els comentaris a aquest blog.
Però i a un blog és étic?

Durant aquests quatre anys que he fet política et puc dir que a la premsa he vist de tot. Sempre he llegit el DdM i és el que menys cas ens fa, mentre que la periodista del Mundo és amb la que tingut més contacte i l'única que va venir a nostra presentació. Curiós?

El problema de la premsa és la manca d'independència econòmica, qui paga comana. Així i tot amb aquesta limitació un periodista pot fer molt de coses. El factor humà encara és important

Wuppertal

PiP

Wuppertal | 20/05/2007, 20:20

El PiP, per començar, se pasa el codi periodistic pel forro. S'atreveix a publicar comentaris ANÒNIMS, sense comprovar cap veracitat. DEU MEU quina animalada! Això no se veu a cap diari. Tothom sap que els comentaris publicats a un diari son responsabilitat de qui els escriuen, que passa si hi ha una denuncia per calumnies sobre un d'aquests cometaris? No tenen cap dada de l'autor! Se'ls cauria el pèl però bé. No saben a aquestes alçades que no se poden publicar anònims, i damunt fer apologia dels anònims a una columna? A banda que es vox populi que molts dels suposats anònims els escriu la tal periodista, així alimenta la seva propia llegenda. Quin tebeo!!
P.D.: Pepe, pel fet que te tractin be no has de deixar de ser crític, les coses ben fetes o mal fetes haurien de ser independents dels interessos de cadascú

Pepe

Tampoc s¡ha d'exagerar

Pepe | 20/05/2007, 15:52

Nosaltres no ens podem queixar de com ens ha tractat fins ara el PIP. Ja ens agradaria que el DdM ens tractés la meitat de bé.

No ens ha agradat aquest article de parlar clar I , però hem de dir que aquest article que ha estat nostra rèplica ha estat publicat i que un 75% de les notes de premsa que els enviam també.

Wuppertal

PiP

Wuppertal | 18/05/2007, 13:03

Es molt trist veure com un diari que va neixer apolitic i "de tots" ha arribat a aquesta degeneracio partidista. Veure n'Eva Cerda baixar-se els pantalons i llepar culs seguidet per aconseguir que quatre vots mal contats no vagin al PP... o que els seus amics d'UM no se plantegin un pacte com el d'ara... o que els del PSM no se passin a EU,... Crec que fa empegueir tots els partits, veure-la arrossegar-se com ànima en pena. No se veia res igual des de'n Jimenez Losantos per la COPE. Però que hi farem, deixem-la amb la seva obsessio, se creu una gran periodista super-influent. Fa un temps se la considerava, pero ara ja tothom li dona la raó i després li volta.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb