URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ESPRINT FINAL CAMPANYA i (P11)

Alternativa | 20 Maig, 2007 22:59 | facebook.com twitter.com

Demà començam l’esprint final de les eleccions, cinc dies on farem campanya porta a porta pels comerços, bars, carrers i places del municipi. Ara ha arribat el moment de fer l’impuls final, si voleu sobres o propaganda, si ens voleu acompanyar o teniu un lloc on voleu que vagi o pensau que he de conèixer a ... o que m’han de conèixer, ara ha arribat el moment, us podeu posar en contacte amb nosaltres a eurxella@yahoo.es

ENTRE TOTS PODEM DESPERTAR AQUEST POBLE, FER TREMOLAR A ESPECULADORS, CORRUPTES, BURÒCRATES DE LA POLÍTICA, PANXA CONTENTES, QWERPINES... I DEMÉS GENT QUE ESTAN ENFONSANT I DESTRUÏNT NOSTRE ESPAI COMÚ.

I TÚ QUE PENSAS FER PER AJUDAR-NOS


 Del blog cletinolandia aquest cartell electoral molt adequat per PP-UMP-UM-UNPI

 

A continuació eguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, terminam  les polítiques de benestar social i parlam de Salut, pla municipal sobre drogues, infància i joventut en risc i immigració.

SALUT.

Cal desenvolupar un model integral de ciutat saludable amb un bon sistema sanitari públic, mesures de higiene i control del consum, salut mediambiental, clavegueram...

Propostes

1   Crearem del Consell Municipal de Salut, amb representants de les diferents entitats interessades en la salut, i sobre tot dels responsables del Centre de Salut . El Consell Municipal de Salut funcionarà com a organisme assessor i mecanisme de control públic dels serveis de salut del municipi.

2  Realitzarem programes de prevenció d'embarassos adolescents, d'educació sexual i prevenció de Malalties de Transmissió Sexual dirigits tant a la població escolar dels centres d’ESO, com a les associacions juvenils i a la població en general.

3        Realitzarem un Pla d’Actuació Municipal dirigit a fomentar els hàbits saludables de la població i especialment dels col·lectius de població amb majors riscs sanitaris, i els referents a la salut laboral.

4       Realitzarem una planificació conjunta amb els responsables del Centre de Salut per tal d’optimitzar l’ús de les piscines municipals com a recurs terapèutic: en programes de rehabilitació i en programes de preparació del part.

5    Divulgarem, també, les altres medicines i pràctiques de salut (homeopatia, higienisme, acupuntura,...).

6       Elaborarem programes de prevenció de la població contra els efectes de modes i campanyes de publicitat enganyoses que promouen models de consum irracionals, canons de bellesa malaltissa o el consum de medicaments.

7        Instal·larem màquines expenedores de preservatius als centres educatius de secundària.

8         Realitzarem un control sanitari de la qualitat de les aigües de consum i de bany.

9.   Negociarem amb el Govern la millora dels serveis sanitaris del municipi, en aquest moment és evident la mancança d’un pediatra i una màquina de raigs x al manco.

10.   Establirem una bona freqüència d’autobusos amb l’hospital d’Inca.

 

  PLA MUNICIPAL SOBRE DROGUES.

Apostam clarament pels programes de Disminució de Danys i per la despenalització de les drogues, únic context en què es poden desenvolupar amb garanties els programes de prevenció sobre l’abús de drogues. Això en el pla municipal, es concreta en:

-        Recolzament als moviments per la despenalització: adhesió al moviment de ciutats per la despenalització.

-         No bel·ligerància de la policia local davant del cultiu i consum de substàncies il·lícites per població adulta.

-         Política de reducció de danys

  • Creació d’un observatori municipal de drogues amb l’objectiu de conèixer les pautes de consum de les diferents drogues entre la població del municipi.
  • Creació d’un servei municipal d’anàlisi de substàncies. Dependent de l’àrea de sanitat, en estreta relació amb el Centre de Salut, que tindrà dues funcions:

-         D’una banda, la realització periòdica d’anàlisi de mostres de substàncies recollides en el mercat negre, amb la finalitat de tenir dades permanentment actualitzades de la qualitat de las substàncies il·lícites que circulen al municipi. Es tracta de donar a conèixer periòdicament, a professionals de la salut i consumidors, i a través dels mitjans adequats, la situació de puresa o adulteració de les substàncies més consumides, així com detectar ràpidament qualsevol partida adulterada amb productes perillosos per a la salut i advertir del perill als potencials usuaris.

-         Oferir un servei d’anàlisi, anònim, a totes aquelles persones que ho sol·licitin. Es tracta de promoure la participació activa de les persones implicades en la protecció de la seva pròpia salut y que tenen una actitud de consum responsable. S’oferirà aquest servei, en ocasions com festes o concerts multitudinaris, allà on es prevegi que pugui existir el consum de substàncies susceptibles d’estar adulterades. Lògicament, una actuació sanitària com aquesta és incompatible amb dispositius que reprimeixin i persegueixin el consum. Per això l’Ajuntament s’ha de comprometre que la Policia Local no realitzi cap actuació d’aquest tipus i a realitzar les gestions perquè altres cossos policials tampoc no ho facin.

- Prevenció i informació.

  • Campanyes informatives dirigides sobretot als joves (a partir dels 12 anys) sobre els efectes de les diferents drogues i les conseqüències del seu consum. En aquest sentit, proposam establir un conveni amb Energy Control, entitat pionera i capdavantera en Reducció de Danys, per desenvolupar programes d’educació no formal sobre prevenció i reducció de danys entre els consumidors potencials
  • Foment de les activitats de lleure com a alternativa al consum de drogues.

LA INFÀNCIA I LA JOVENTUT EN RISC.

 

Hem d’actuar d’una manera decidida per evitar les situacions de desemparament amb les que creixen alguns   nins i joves al municipi.

 

Propostes

 

Elaborarem d’un Pla Municipal de Infància i Família en risc que contempli els diferents programes a desenvolupar tant a l’àmbit comunitari com al familiar.

 

a) Projectes de caràcter preventiu de les situacions de risc en nins i joves

b) Grups d’habilitats de criança pares/mares (0-3 anys).

c) Grups d’habilitats de criança i prevenció de conductes de risc social pares/mares d’al·lots de 7 a 12 anys.

d) Grups de prevenció de conductes de risc social: asocials, desafiant, predelictives. Per a adolescents de 13-16 anys.

e) Posar en funcionament Projectes d’acompanyament sostinguts i de llarga durada per a famílies molt desestructurades, amb la creació d’equips especialitzats formats per terapeutes i educadors familiars, els quals estaran territorialitzats i amb estreta connexió amb els equips dels serveis socials d’atenció primària.

f) Realitzar programes de prevenció, detecció i intervenció de l’absentisme escolar. Lluitarem activament contra l’absentisme escolar.

 

 

 

IMMIGRACIÓ.

Els serveis municipals han de funcionar igual de bé per a tots. Una bona convivència amb la població immigrant implica un tracte d'igual a igual. És necessari promoure un esperit d’acolliment i d’integració positiva, que entengui la multiculturalitat de Pollença del segle XXI com a una realitat interessant, positiva i enriquidora.

 Propostes

1        Crearem un servei d'acollida i informació als immigrants.

2        Crearem una plaça més de mediador/a intercultural per realitzar funcions d’informació i mediació entre immigrants i els serveis educatius, sanitaris,  socials, de participació ciutadana...

3        Actuacions per promoure l’aprenentatge i l’ús del català entre la població immigrant. 

4        Elaboració d’una carta, que se donaria a tots els nous empadronats/des, on s’explicàs la realitat lingüística i cultural del nostre municipi.

5        Realitzarem cursos de català i castellà enfocats exclusivament a les dones musulmanes.

6        Organitzarem jornades d’informació sobre les característiques socioculturals de la població immigrant adreçades a professionals dels diferents àmbits de l’administració del municipi: policia local, metges, funcionaris de l’Ajuntament. Per aconseguir que els professionals de l’administració municipal tenguin una formació adequada per atendre la diversitat social i cultural dels immigrants i facilitar així la seva integració social.

7        Promocionarem  campanyes adreçades a la població en general per tal d´afavorir actituds de trobada i respecte mutu. Exemples d’això, entre molts d´altres, podrien ésser: “L’immigrants’explica” on un/a immigrant contàs la seva experiència a les escoles, a la biblioteca, al club de la Tercera Edat, etc.

8        Establirem lligams culturals i institucionals amb les comunitats i països d'origen de la població immigrant del municipi.

9        Elaborarem de forma conjunta amb les escoles del municipi un programa específic –dins l’àmbit dels temes transversals- sobre interculturalitat (dins l’àmbit, també del Projecte de Poble Educatiu).

10   .Promourem l’assistència dels immigrants a totes les activitats de participació ciutadana incloses l’Agenda Local 21, la comissió de festes etc.

11   Crearem d’un programa de beques o ajudes als nins/es immigrants i/o amb escassos recursos econòmics, per tal de poder accedir a campaments, l´escola de música, futbol i altres. D’aquesta manera es facilitaria l´accés i la integració dels nins/es immigrants i/o amb escassos recursos, a uns àmbits en els quals normalment no poden participar.

12   Crearem el fòrum municipal d’immigració, atenent sobretot a l’objectiu de coordinar accions entre les diverses àrees municipals, de manera transversal, i amb la participació d’aquelles associacions que així ho desitgin.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb