URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PACTES, PACTES, PACTES…

Alternativa | 29 Maig, 2007 16:53 | facebook.com twitter.com

 

Fins el dissabte 16 de juny n’hi ha temps per constituir l’Ajuntament. A nosaltres com a la majoria de pollencins ens agradaria que es formés el més aviat posible per començar a fer feina. Suposam que els partits implicats en aquest moment estaran també pendents del que passi a nivel de Govern i Consell, encara que nosaltres pensam que la negociació de Pollença hauria de ser independent del que passés a Palma.

 El somni de Joan que era fer un govern amb  7 regidors d’UM-UNPI  i  2 del PSM no s’ha complit. Sabem que la situació no és fàcil i que la negociació serà llarga amb tres possibles combinacions.

 1. Repetir PP-UMP & UM-UNPI. Aquest pacte en aquest moment sembla molt complicat, però és possible si el PP manté el Govern. Possibilitat que existeix ja que amb l’experiència d’estar a l’oposició ,els 4 anys del pacte de Progrés, el PP donarà tot el que faci falta i més per mantenir les seves caidres i negocis, perdó volia dir projectes. Un altre argument a favor d'aquest pacte, sempre possible amb el PP al Govern, és la situació econòmica del consistori que el fa molt vulnerable a  pressions des de Palma. Un argument menor és també  la escassa bel·ligerància entre UM –PP durant la campanya a Pollença, a diferència del que ha passat en la campanya del Govern o el Consell.  

2. UM-UNPI & PSOE. El govern que semblava més lògic segons les declaracions de Joan i les tenses relacions que ha tingut amb el PP. En aquest pacte Joan a més a més gaudiria una posició de força predominant que no té amb el PP, o sigui quatre anys de batlia i les regidories que volgués.

 

3. UM-UNPI & PSOE & PSM El pacte de govern que més s’escolta en aquest moment. Avui el comentava amb companys del PSOE i del PSM. Els primers no enteniam que Joan volgués introduir a Biel dins el govern sense necessitat, el argument que els dona UM és que fa falta més gent per governar. Evidentment no l'ha dit però és clar que també és una manera de desactivar al PSM com oposició i de dificultar el BLOC a Pollença. Els companys del PSM amb els que he parlat tampoc veuen amb bons ulls l’entrada de Biel al govern quan no és necessària, sobre tot per què és un tema que havien parlat quan es discutia la possiblitat del BLOC a Pollença, i Biel va assegurar que la seva oposició al BLOC a Pollença no tenia res que veure amb possibles pactes post-electorals i cadires. Suposam que si finalment Joan convenç al PSOE de la necessitat del PSM per governar, aquest partit haurà de fer una assemblea per decidir el que fa, i la possibilitat de governar és molt temptadora, però a vegades s’ha de tenir paciència (falta molta a la política).

 Nosaltres estam a l’espera , tenim clar que nostra oposició no es basa en sigles sinó en projectes i fets, per tant  seguirem la línia transparent i directa que hem seguit fins ara, i no ens deixarem ni ofuscar, ni enlluernar, per les sigles a l’hora de fer oposició.

 

 +?

Pdt. Quan s’acabaren les mentides d’alguns polítics? En teoria ni PP ni PSOE volien donar el Consell o l’Ajuntament de Palma a una força minoritària, però ara ja no parlen tan clar. I després es demanen per què la gent no va a votar. PROU DE MENTIDES JA.

Comentaris

Pepe

Previsions

Pepe | 05/06/2007, 21:33

De moment es compleixen nostres previsions per desgràcia.

Pepe

Um es vol menjar el PSM

Pepe | 04/06/2007, 16:22

Més que discutible l'article d'en Jaume Lladó, un par d'exemples ... Quan diu que PSM i Esquerra Unida són dues formacions força diferents, amb una base electoral no gaire coincident...
No estic d'acord a Pollença hi ha molt de coincidències. I l'exemple de que EU es va negar al seu moment a institucionalitzar dia 31 de desembre em pareix anecdòtica. El PSM i EU han coincidit moltísimes vegades i pens que la coincidència en un altre estatut i no aquest que s'ha aprovat ( amb el suport d'UM) és més important que la institucionalització d'un dia.
Evidentment quan parla de l'éxit de les sigles de on s'han mantingut les sigles PSM no s'ha recordat de Pollença.

Pens que en aquest moment hi ah un moviment important d'UM per menjar-se al PSM i Pollença és una peça important.

joan ramon

visca el Bloc.

joan ramon | 04/06/2007, 16:08

per mi l'exit del bloc és que a impedit una majoria absoluta del Pp, que hagues estat un fet si els partits que l'integren s'haguesin presentat per seperat.
Salut i republica

Diari de Balears: El fracàs del Bloc

Diari de Balears: El fracàs del Bloc

Diari de Balears: El fracàs del Bloc | 04/06/2007, 15:50

Diari de Balears: El fracàs del Bloc

Per Jaume Lladó, professor

Independentment del que diguin els polítics, que sempre volen haver guanyat, és evident que els resultats del Bloc en aquestes passades eleccions han estat magres. S'han perdut un munt de vots i molta representació institucional. Al Consell de Mallorca han passat de 5 representatns a només 3. Al Parlament han salvat un poc més els mobles i només han davallat un diputat, de 5 a 4, però just just. I allà on la cosa ha anat pitjor ha estat a Palma, on han obtingut menys de la meitat dels regidors que varen treure l'any 2003 per separat.
És hora, per tant, de fer autocrítica i analitzar el perquè d'aquest fracàs. Des del meu punt de vista els estrategues del Bloc, especialment els del PSM, han comès algunes errades greus.
En primer lloc ha quedat clar que el PSM i Esquerra Unida són dues formacions força diferents, amb una base electoral no gaire coincident. Els electors més nacionalistes tenen dificultats per votar una força que no s'ha caracteritzat mai per la seva sensibilitat envers la llengua, la cultura i la simbologia pròpia del nostre poble. Basta recordar com a petit exemple, que EU es va negar al seu moment a institucionalitzar dia 31 de desembre com a Diada de Mallorca. Per altra part, una bon part de les bases històriques d'Esquerra Unida, especialment les que provenen de l'antic Partit Comunista d'Espanya no volen ni sentir l'olor del nacionalisme. Com a anècdota us contaré que, poc després de la formalització del Bloc, un dirigent del PSM d'un municipi que no cal anomenar es va trobar a la taverna amb un antic militant comunista. El primer li va dir al segon: -Uep, Bernat! I ara haurem d'anar plegats a les eleccions! Tot d'una en Bernnat va contestar: -No, Tomeu, jo no votaré mai el PSM, abans quedaré a ca nostra o votaré el PSOE.
Aquest ha estat el problema que ha provocat que molts d'antics votants d'EU quedassin a casa seva o es passasin al PSOE i una part dels del PSM fessin al mateix o votassin UM i a Palma s'estimassin més votar na Calvo que en Grosske.
Això ja explicaria per si mateix que la suma de vots de les dues formacions per separat sigui més alta que la de la coalició. Però és que encara hi ha més. La formalització del Bloc va causar una autèntica sagnia dins el PSM, fins al punt que va provocar una escissió i el naixement d'una nova força política, Entesa per Mallorca. Els enfrontaments personals que varen desembocar en aquesta situació varen fer mal a molta de gent. Moltes persones que en altres escomeses electorals havien treballat de valent pel PSM aquest pic varen quedar a casa seva o ho varen fer per altres formacions. Això ha estat especialment rellevant a algunes barriades de Palma i a alguns municipis de la Part Forana on el partit havia quedat xapat per la meitat.
Tampoc no ha estat un èxit per Entesa ni pels nombrosos grups independents que varen néixer de les cendres del PSM. Santa Maria i Vilafranca en serien dos exemples significatius. Els electors coneixien les sigles i el missatge del PSM, però no han entès que aquests grups representassin el mateix i han dispersat el seu vot.
Des del meu punt de vista és imprescindible que els dirigents del PSM, d'Entesa per Mallorca i de tots aquests grupets i grupúsculs que s'han forrmat, reflexionin detingudament i vegin que és la unió i no la dispersió el que dóna la força al nacionalisme. Basta veure que allà on els resultats han estat millors ha estat on s'han mantingut les sigles PSM i no s'hi ha presentat cap alternativa dins el mateix espai. A Petra, per exemple, els resultats han estat excel·lents.
Cal que els dirigents del PSM i d'Entesa reflexionin i treballin per refer la unitat que mai s'havia d'haver trencat, al mateix temps que s'abandona un pacte amb Esquerra Unida que no ha funcionat ni ha estat entès per l'electorat nacionalista. Això no vol dir de cap de les maneres que no es pugui pactar amb EU, però els pactes han de ser sempre postelectorals. Han d'entendre que, per la divergent procedència ideològica i social de les bases de les dues formacions sempre s'aconseguiran més vots anant per separat que anant junts.

Diari de Balears (4-VI-07)

Pepe

Paciència

Pepe | 03/06/2007, 14:28

Paciència donau una mica de temps a fralokus

Garci

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

Garci | 01/06/2007, 23:17

Pel forum faria falta una adreça més bona de recordar o que sortís al google.
Esper que tiri endavant.

fralokus

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

fralokus | 01/06/2007, 21:19

Trankis.

No us preocupeu, de moment tot just ho he engegat, aviat personalitzarem el títol i ho pintarem de vermell i negre, faltaria més.

Però abans he d'aprendre com funciona.

CAF

Amics que han triomfat

CAF | 01/06/2007, 21:06

Per cert al Figaró-Montmany la Cndidatura Activa del Figaró ha guanya les eleccions municipals, incrementant un regidor.
CAF (4), PSC (2), ERC (2), CiU (1). Participació: 76,5%. Amb 245 vots, la CAF ha reeditat la victòria de fa 4 anys, tot

Us recordam que Marc de la CAF ens va explicar les seves experiències de participació ciutadana. Si voleu saber més d'aquest interessant projecte podeu pitjar l'enllaç.

Pepe

Fòrum

Pepe | 01/06/2007, 20:15

Jo ja he enviat uns quants correus electrónics anunciant la creació del fòrum. L'experiència al blog diu que a la gent li agrada més llegir que escriure.
de moment ja he vist que Garci també s'ha apuntat i ja han començat a parlar dle problema de la ràdio al Port.

Pepe

Poc a poc

Pepe | 01/06/2007, 20:12

A veure que tal funciona, no tinc experiència als fòrums. Fralokus supós que mirará de veure si espot personalitzar més.

Wuppertal

colors

Wuppertal | 01/06/2007, 11:26

Se poden canviar els colors? Ja sabeu, un poc de vermell i negrem, quolque bandereta, etc,...

Garci

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

Garci | 01/06/2007, 11:18

Celebro que us hagi agradat la idea i que s'hagi fet realitat tan haviat.
Ara toca registrar-se i donar-li lamàxima difusió.
Salut.

Pepe

Propaganda

Pepe | 01/06/2007, 07:41

Estic d'acord wuppertal, ja he fet propaganda al blog del PSM i al de Pollença.

Wuppertal

purgatori

Wuppertal | 01/06/2007, 06:32

En algun forum que conec, hi ha una zona oberta anomenada "purgatori" on hi van els missatges mes forts, les discussions entre membres, etc,... Pot ser una bona idea.

Wuppertal

forum

Wuppertal | 01/06/2007, 05:35

Com vaig dir me pareix una idea fantastica. De totes formes s'haurien d'aconseguir dues coses crec.
Primer, el suport de gent de tots els partits o almenys de totes les ideologies, per fer-lo plural. Podrieu xerrar amb gent d'altres partits que vegeu disposades a dinamitzar-lo
Segon, unes normes de comportament. Jo crec que es molt necessari no fer un forum de desprestigi dels politics a qualsevol, sino de suggeriments de millora pel poble. Si no es aixi, acabarà polititzat. Es poden acceptar anonims, pero si son constructius. Aquest punt es el mes dificil, perque sempre et poden acusar de limitar la llibertat d'expressió.
Despres torno amb el tema...

Pepe

Fòrum

Pepe | 31/05/2007, 21:54

Ja m'he apuntat al fòrum ara hem de fer propaganda i veure com va.
Qué opines Wuppertal.

fralokus

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

fralokus | 31/05/2007, 21:44

Així com us aneu registrant em dieu qui vol ser moderador i us dono plens poders més que res per si algú insulta, o posa contingut obscè o il·legal, per a esborrar-lo ràpidament.

De moment s'obliga a registrar-se per culpa del SPAM

Pepe

Wupppertal

Pepe | 31/05/2007, 21:35

Varen oferir al PIP i a la ràdio muncipal fer com a Alaró un blog de tots els candidats i no ens varen contestar. Està clar que en nostra cas no despertam les simpaties d' Eva Cerdà, per mostra el seu darrer ContraPunt.
Veig que fralokus se t'ha adelantat amb el tema del fòrum, us podeu coordinar,

fralokus

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

fralokus | 31/05/2007, 21:25

Ja tenim fòrum de prova, de moment està agafat amb pinces, encara estic aprenent com funciona, és gratuït, perdoneu els errors però ho anirem polint amb el temps.

Espero que us agradi.

http://server3.foros.net/index2.php?mforum=UFRUM

Wuppertal

PiP

Wuppertal | 31/05/2007, 17:49

Aquesta feina l'hauria d'haver fet el PiP a Pollença. Al principi pareixia que ho aconseguiria però ara ja ha perdut el crèdit i no es pot adreçar crec... ha estat una pena lo d'aquest diari, que ha acabat utilitzant-se per llegir el Fil Directe, -de nou "calumnia que algo queda"-, i per fer-hi el peix net damunt.

Pepe

Bona idea

Pepe | 31/05/2007, 17:22

Em sembla molt bé la idea, Fralokus, també s'ha oferit a ajudar en el tema del forum.
Pens que el debat i l'intercanvi d'idees fa molt de falta a Pollença éi un Forum pot ser un bon pas.

Wuppertal

Forum

Wuppertal | 31/05/2007, 17:13

Me pareix una idea fantastica. Si m'indiques els links de Montuiri i Sa Pobla, els donaré un cop d'ull i veure si es factible tirar-ho endavant. En tot cas pot ser no som la persona apropiada, però si jo veig que no convé que sigui, donaré suport a qui ho tiri endavant. I tot i que no sabeu qui som, agraesc molt la vostra confiança.

Garci

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

Garci | 31/05/2007, 17:04

Alomillor seria una bona idea que es fes un forum coordinat per algú de fora de cap partit polític perquè això engrandiria les possibilitats i la participació en el dit forum. Te propòs Wupertal que en facis un i nosaltres de segur que hi col·laborarem amb tot el que poguem amb molt de gust.
Se que a montuiri en tenen un i funciona, i a Sa Pobla també, però no son de cap partit.

Pepe

Bon dia Wuppertal

Pepe | 31/05/2007, 10:04

Sé que Joan no va telefonar a Tomeu per què aquest el va dir ahir a la premsa (Balears). M'han dit que s'ha excusat a la ràdio dient que Tomeu no li havia agafat el telèfon, jo només puc dir que no vaig tenir cap problema per felicitar a Tomeu.
El tema de l'spam no em preocupa ja que al dia miram un parell de vegades el blog i l'esborram ràpidament.El filtre com tú dius és incomode.
El tema del forum esper tenir una mica més de temps per possar-ho en marxa, amb la campanya se m'ha acumulat molt de feina de l'institu per corregir.

Wuppertal

telefon

Wuppertal | 31/05/2007, 07:48

Es cert lo de que en Joan no ha telefonat a en Tomeu encara, pero tu com ho saps? :-)
UM s'esperava una arrassada total i es llepa les ferides, vol donar la sensació que han guanyat i per això no poden felicitar al PP, però en realitat la decepcio es grossa.
Pepe, per evitar spam al blog, has d'activar, si ho tens disponible, l'opcio que per cada comentari s'hagi de picar un codi de lletres i numeros. Es un poc incomode pero elimina els missatges brossa. En els forums aquesta opcio sempre sol estar disponible.

Pepe

De pactes

Pepe | 30/05/2007, 22:27

M'ha cridat l'atenció que Joan encara no hagi telefonat a Tomeu per felicitar-li.Un símptoma.
Igualment m'ha resultat increïble el despreci de' Aina Calvo als programes de la resta de partits, nomé ss'ha llegit el seu.
Increïble també el remor d''un possible pacte PP-PSOE a Sa Pobla.

Pepe

Debat

Pepe | 30/05/2007, 22:04

El debat dels pactes és molt interessant. Les majories absolutes ens ha demostrat tant UCD com PSOE i PP que són molt dolentes. A les Balears la gent no ha donat majories a nigú per tatn el més lógic és governar en minoria i cercar el consens. Però clar el problema com diu G és que no es pacta sobre programa i idees.

G.

pactes X pactes

G. | 30/05/2007, 18:51

Si, pero lo ven? todos vuestros comentarios lo afirman todos son calculos políticos y dónde quedan las propuestas ehchas hasta ahora y por las que la gente se movilizó a votar el pasado domingo? Esto, a lo que asistimos hoy, pactar por pactar, acaba con las ganas de participación de la gente y es algo qeu se evidencia en la perdida de votos.

tomeu

pactes

tomeu | 30/05/2007, 18:34

Bé per mi pactar amb UM significaria una mort pel PSM de Pollença.
però ells sabran.

Garci

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

Garci | 30/05/2007, 17:44

A nivell autonòmic i de consell seria bo un govern en minoria del PP o en minoria de PSOE-UM, o una entesa PP-PSOE. No m'agradaria que el bloc pacti amb UM.

A nivell de Pollença segurament sigui un pacte PSOE-UM i si li ve de gust a Juan, oferir una cadira a Biel perquè no tengui tants de "protestons" enfront.

G.

To Hans

G. | 30/05/2007, 17:22

Hans, pregunto: y lo hasta ahora visto aquí ha funiconado? y para quién?
Que perderían los ciudadanos? Está claro que los acuerdos que se realizarán serán sólo en función de intereses de partidos, aquí ya no pinta nada el pueblo. Por eso insisto, segunda vuelta hasta obtener mayorías absolutas o gobernar en minoría con acuerdos muy puntuales que permitan aprobar detrminadas cosas.

HANS

palles mentals

HANS | 30/05/2007, 16:09

Si , quantes palles mentals. Si, Jaume Ferrà es un altruïste i un solidari, una gran perdua per l'esquerra... teòrica i de les cadires de can moixet. Això de perdre es mal de pair, però es el que hi ha, i aquesta es la societat que tenim i que ha votat el que ha votat: GASTRONOMIA¡¡. Les formules màgiques d'en G. no es que funcionin massa be on s'apliquen.Com qualcù deia l'altre dia , si no hi ha voluntat, sigui politica o d'altra casta, ja n'hi pots cercar de formules, que les coses no es faran . Tot el demés son vuits i nous.

G.

el dilema de pactar

G. | 30/05/2007, 13:42

Si funciona en Alemania, en Holanda y ahora lo intenta Sarkozi en Francia por que no en Mallorca, no se dice ser "cap d´aventur". Pero paraece que Matas ya se ha puesto adisposición de pactar con UM luego de reunirse con Rajoy. En cuentro una verguenza repetir ese pacto, se necesita algo más motivante, que pasen cosas, la politica suele tornarse muy aburrida en la part forana.
Segunda vuelta para alcalde podría ser votar nuevamente laslistas como están o sólo el candidato manteniendo el equipo votado y aumentano los regidores en función de los nuevos votos obtenidos, creo que toda posibilidad se puede estudiar en funcion de reglamentos y hasta constitución mediante ¿no? con las reformas necesarias, pero algo debe hacerse porque de lo contrario esto es votar indirectamente.

Pepe

Recomenació

Pepe | 30/05/2007, 07:20

M'has convençut, podem provar wuppertal,ja que darrerament és veritat que hi ha temes de teoria que anirien millor a un Forum i sobre tot com tu dius tothom pot obrir nous temes de debat al forum . Em podies recomenar algun servidor?

Wuppertal

forums

Wuppertal | 30/05/2007, 06:56

Pepe,
pensa que els forums donen altres funcionalitats interessants, la possibilitat de ser avisat quan se contesta un fil, la possibilitat d'obrir nous temes, etc,... sincerament seria una bona idea, sense deixar el blog. Diguem que el blog el fa una persona i la resta ajuda. El forum, en canvi, el fa tothom perque tothom pot obrir nous temes de debat.

Pepe

Heterodòxia

Pepe | 29/05/2007, 23:05

M'agrada més aquest format que els dels "forums".
Com ja saps sóm molt heterodoxos, no passa res si no es comenta la notícia. Poder llegir els articles i els comentaris i fer un "forum" als comentaris és fàcil.
Ja ens han oferit fer una pàgina web també però de moment ens encanta la facilitat i flexibilitat que té un blog, si podem fer tot a una adreça per què fer dos o tres?

Wuppertal

Suggeriment

Wuppertal | 29/05/2007, 22:56

Donat que el blog s'està convertint en un fil de discusió, suggeriria al Pepe crear un forum, mantenir el blog per noticies i els comentaris a les noticies, i el forum com a fils de discusio. Crec que ara en els comentaris s'acaba xerrant de tot menys de la noticia original

Pepe

Wuppertal

Pepe | 29/05/2007, 22:49

A que Munar governi al Consell amb tres diputats ja ens hem acostumat, però Nadal de batle de Palma amb dos regidors... Hi ha gent que m'ha dit que si passa això no tornaran a votar en la seva vida

Pepe

Jdt

Pepe | 29/05/2007, 22:45

Jdt m'en vaig alegrar de coneixer-te l'altre dia, esper que ens aportis molt d'idees, suggeriments, crítiques i queixes...
El tema del vot per correu és clar que s'ha convertit en una eina per manipular vots.
I altre tema és quin sentit té que pugui votar gent que no saben ni on es troba Mallorca, mentre que els emmigrants que fan feina i paguen els seus impsotos aqui no poden votar, és un sinsentit.

Pepe

D'acord J:R

Pepe | 29/05/2007, 22:41

Pens J.R. que el teu pensament és el majoritari al PSM i esper que la unitat arribi el més aviat possible.

joan ramon

ja veurem

joan ramon | 29/05/2007, 22:18

jo no entendria un govern amb el PSM, només entendria que el psm començes a fer pases per activar l'entesa de les esquerres pel bloc, és a dir PSM+Alternativa+ER
SAlut

Wuppertal

Pactes

Wuppertal | 29/05/2007, 22:08

No estaria gens malament una innocentada a na Munar, pacte PSOE-PP, i la cara que se li queda surt a tots els diaris... en tot cas pareix utopia. Quasi diria que a Pollença s'entendrien ràpid, si no fos pels de mes amunt, crec que cap dels caps de llista tendria massa problemes en editar-lo :-)

Pepe

I les apostes?

Pepe | 29/05/2007, 21:54

Per cert on és Manuel, ell que deia que no arribariem a 120 vots i que es jugava un par de cerveses? Estic esperant aquesta aposta, altres dos del PSOE que m'han de pagar dos berenars i emroc que m'ha de pagar un sopar.

Pepe

Ens feu falta

Pepe | 29/05/2007, 21:50

Hola Santiago, a l'esquerra també tenim la mania de "fagocitar" amb molt de facilitat a els nostros, hem deixat un camí ple de cadavers polítics.Esper aquesta legislatura que més gent es sumeix a nostre projecte. Fan falta molt de mans, idees i ganes per canviar les coses.

Pepe

Gràcies MA

Pepe | 29/05/2007, 21:45

Gràcies Miquel Angel, enhorabona també a tú per la teva acta de diputat. A veure si entre tots donam un nou aire a les institucions. Tenim un café pendent.

Pepe

Improbable

Pepe | 29/05/2007, 21:39

Lo del pacto Matas Antich me parece imposible, me gustaría ver que cara se les quedaría a los de UM, y te imaginas un pacto Tomeu-Francisca...

SANTIAGO

A UN CAPITA

SANTIAGO | 29/05/2007, 21:37

Vaig descobrir a Engels i Marx (Manifest Comunista)al 1987 gràcies a nen Jaume Ferrà. Record aquella primera lectura d’aquell llibret petit de color vermell... en va captivar. També en va captivar la manera d’escriure de'n Jaume Ferrà, sobretot la seva poesia i la seva glossa. Després del seu pas pel PSM, en Jaume Ferrà a desaparegut de l’escena política. És una autèntica pena, som conscient de la seva valua i del que podria suposar per l’esquerra a n’aquest poble, encara que, de tant en tant posa el seu granet crític i divertit.
Seria un bon fitxatge per IU.
Jaume, saludos!

Pepe

Opiniones

Pepe | 29/05/2007, 21:33

Hola G, a ver si lo he entendido bien, ¿se trataría de elgir sólo al alcalde en la segunda vuelta y que éste hiciera su equipo de gobierno? El tema como dice fralokus es que ahora votas una lista cerrada y no al alcalde.
Lo más lógico ( la lógica escasea en política) es que gobernase la lista más votada en minoría y que buscase apoyos puntuales. En los programa hay muchos puntos comunes, de esta manera se dearrollarían aquellos con más apoyos y los más polémicos o que dividen más tendrían que esperar. Por desgracia a pesar de los discursos lo que se busca en muchas ocasiones no es el bien del pueblo, sino ponerse medallas o favorecer intereses particulares, por eso pasa lo que pasa. Tú te callas en Son Espases y yo lo hago en Can Domenge. O lo que ha pasado con el colegio del Puerto esta legislatura.

Lo del voto de castigo parece un concepto que sólo existe para los partidos de izquierda,mira lo que ha pasado a Andratx.

fralokus

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

fralokus | 29/05/2007, 20:33

Pues que quieres que te diga G., en Alemania parece que está funcionando porque hay buena voluntad por ambas partes. Aquí lo veo muy dificil.

G.

el pacte que se viene en Palma??

G. | 29/05/2007, 20:08

Fralokus,La silla es la silla, vale pero la democracia es la democracia y si no tienen la dignidad de convocar nuevas elecciones entonces voto castigo con ellos en las siguientes.
En periodicos on line se habla de pacto entre Matas y Antich que te parece? De concretarse cambiaría el concepto de hacer y entender la politica actual.

fralokus

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

fralokus | 29/05/2007, 19:40

Hola G. eso aquí es imposible, fijate que aquí en la lista van los la totalidad de los posibles concejales, encabezados por el alcaldable, aquí no votas a un alcalde, votas a una lista, y no puedes excluir a nadie.

Que después gobierne el que tiene dos regidores sobre el que tiene 7, ya es harina de otro costal y solo pasa si los partidos mayoritarios no tienen la dignidad de decir "NO" y gobernar en minoría o convocar nuevos comicios, y es que la silla es la silla.

m.a. llauger

enhorabona

m.a. llauger | 29/05/2007, 18:48

Amics d'Alternativa EU-EV de Pollença: ho he dit a Pepe en privat, però vull aprofitar aquest espai per donar-vos la meva enhorabona més fervent (no és retòrica) per la vostra més que merescuda entrada a l'Ajuntament. Bona feina, salut i República!

jdt

1916 ¡¡¡¡¡¡¡¡

jdt | 29/05/2007, 18:05

tenc un amic que va haver de estar a las urnas y avui a dit que va quedar fred fred
cuant va voure vots de argentins(vots per correu)de 1916...aquets devan tenir mes o manco 92 anys la sra pastor sap de que va
vergonya....

G.

Pactes X Pactes

G. | 29/05/2007, 17:51

Lo que yo no puedo entender es que se traicione el voto de la gente y terminen gobernando aquellos que no obtuvieron mayoria lisa y llana en las urnas. Esta práctica es muy extraña para mi gusto (sabrán que no existe de donde vengo). Lo logico y sensato (y perdón si por ignorancia meto la pata con mi comentario) sería que si no hay mayoría absoluta entonces ir a segunda vuelta y punto, como en las presidenciales (de donde yo vengo). No encuentro válido que por diferencia de 1 o 2 regidores otros sean los que terminen gobernando, esa no puede ser entendida como "la voluntad del pueblo", y que me disculpen los que piensan lo contrario.Claro una vez en la dinamica local también yo pongo a calcular posibles pactos...

fralokus

Re: PACTES, PACTES, PACTES…

fralokus | 29/05/2007, 17:30

Us acordeu del "Tamayazo"? No es va poder formar govern a Madrid i va caldre convocar nous comicis i no es va acabar el món.

Jo personalment, no entendria un Pacte de Progrés a Balears ni en el Consell Insular

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb