URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cala Carbó

Alternativa | 05 Juny, 2007 11:00 | facebook.com twitter.com

El tema de l'edificació a Cala Carbó és d'aquest que s'arrossega fa molt d'anys al municipi

Només faré un resum del que ha passat des de l'any 2000 quan l'Ajuntament de Pollença va procedir a la suspensió de llicències del Sector de Cala Carbó , a fi d'evitar la construcció de la urbanització projectada (unes 40 xalets) que representaria un gran impacte ambiental i paisatgístic.

La zona constitueix una àrea poc amagada i té un pendent espectacular que fa que qualsevol edificació provoqui un impacte estètic negatiu molt més gran. La Cala Sant Vicenç avança cap a la degradació turística de forma accelerada i la construcció d'aquestes edificacions serà la confirmació més absoluta.

La zona té la classificació de sòl urbà des del PGOU de 1990, però respon a un tipus d'urbanisme propi dels anys 60,a l'època del primer boom turístic. Def fet des de 1962 l'Ajuntament havia atorgat una dotzena de llicències d'obres en el lloc. A 1994 l'Ajuntament es va comprometre a iniciar la recepció de la urbanització. Per això la seva reclassificació per evitar la construcció suposaria unes indemnitzacions milionàries que l'Ajuntament no pot assumir amb recursos propis.

Al Pla Territorial de Mallorca es va adoptar la solució de traslladar l'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença. A les darreres declaracions de Joan Cerdà es va dir que segurament no es podrà edificar a una part de l'Ullal per la seva condició de zona humida. Per nosaltres aquesta solució “era desvestir un santo para vestir otro”.

La solució més factible en aquest moment passa per reclassificar la zona urbanitzable i indemnitzar als propietaris pel que fa falta la unió de tots els partits i la ciutadania de Pollença per aconseguir fons del Consell, Govern i Govern central

De totes maneres ens agradaria saber quins són els que varen decidir fer urbanitzable aquesta zona i els propietaris que s'han beneficiat d'aquest fet.

Fotografia de Cala Carbó del web fotogràfic de Toni Salas

 

Comentaris

Pepe

Article

Pepe | 08/06/2007, 11:01

Avui al Mundo article de Gariela Corrazo sobre el tema.

Recogen firmas para evitar que se construya en Cala Carbó

La plataforma se ha creado recientemente para instar al Consell a que proteja la zona Creen que sigue abierta la posibilidad de urbanizarla

GABRIELA CORRAZO

POLLENÇA.- La Plataforma de reciente creación Cala Carbó no té preu ha iniciado una campaña de recogida de firmas, que serán entregadas al Ayuntamiento y al Consell de Mallorca solicitando la protección definitiva de Cala Carbó a fin de impedir la urbanización en la zona mediante la desclasificación como urbana de todo el sector de la Cala.

La Plataforma fue creada hace poco más de un mes en respuesta al acuerdo de la Comisión Insular de Urbanismo de mantener la declaración de zona urbana para Cala Carbó en la adaptación del Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) al Plan de Ordenación de la Oferta Turística (POOT). Este hecho, según entiende la Plataforma, deja abierta la posibilidad de urbanizar en la Cala.

La zona está calificada de suelo urbano por el PGOU desde 1990, mientras que el Plan Territorial de Mallorca (PTM) ha previsto una unidad de actuación discontinua en l'Ullal del Port de Pollença.

Se trata de una figura que pasa por dar solución a los dueños de las parcelas en Cala Carbó para que puedan construir en l'Ullal. Pese a lo previsto por el PTM, la edificación en l'Ullal no sería posible por tratarse de una zona húmeda.

Para la formación política EU-EV -que se oponen a la urbanización tanto en una zona como en otra- la solución al actual problema pasa por reclasificar la zona de Cala Carbó e indemnizar a los propietarios de las parcelas, unas 40 en total. El recién electo concejal de EU-EV, Pepe García, señala que «esto es algo que requiere de la unión de todos los partidos políticos y los ciudadanos para conseguir fondos del Consell, del Govern y del Gobierno» y añade que «cuando se trata de hacer carreteras los fondos están, pero cuando es para proteger el medio ambiente no sucede lo mismo».

Pepe

Hola Joan

Pepe | 05/06/2007, 21:05

T'enyorava. Esperam la teva ajuda, quan parlas de l'acord entre els partits progressistes et refereixes a Mallorca o a Pollença ?. Les possibilitats de que el PSM de Pollença governi amb UM-UNPI i PSOE són en aquest moment grans però esperarem fins dia 16. A ER supós que els en donar un temps per recuperar-se. No et relaxis tant que aquesta gent en 100 dies fan desastres.

Joan Serra

Vacacions..

Joan Serra | 05/06/2007, 20:04

Pareix que la Mallorca idealista ha aficat un GOL al sedentarisme polític-econòmic. El partit, emperò, encara no ha acabat i estic analitzant la situació per a treballar els pròxims anys, tot dependrà de l'acord entre els partits progressistes. M'agradaria no tenir que escriure més i seguir dins la tranquilitat de la intimitat i l'anonimat. Hi ha gent que li agrada escriure i debatre, jo ho faig o ho feia per obligació moral cap a una terra tractada amb injostícia. De moment donarem 100 dies de gràcia i RELAX ESCRÍTICS. OK Garci ja et telefonaré els caps de setmana

Garci

Re: Cala Carbó

Garci | 05/06/2007, 18:06

Turgut el post va ben de veres. Se veu que fa poc que has arribat al bloc i no coneixes a Joan. Ja l'aniràs coneixent. Ell ens posa les piles a tots a aquest bloc.
Per cert Joan, ja se troba a faltar algun article teu al bloc. Estas de vacances?
Per lo del diari, ara estic amb exàmens. Els caps de setmana som a Pollença, crida'm.
Salut

turgut

caxondeo

turgut | 05/06/2007, 17:40

Aquest post no se si va en catxondeo o de veres, m'ha deixat blanc

Joan Serra

Re: Cala Carbó

Joan Serra | 05/06/2007, 17:13

Com anam guarda d'utòpics, bé això de S.Vicenç ja és "l'éxtasis" total. Turisme "paxanguero" a rompre i tot per falta d'idees "ECO"nòmiques, però aquí entram nosaltres amb la inexperiència per a donar aires nous de biorritmes i mirar d'ajudar als "experts" en la recerca de la NOVAeconomia. Efectivament, una vegada logrem aturar aquesta "bajanada del pleistocé més arkaic" a cala Carbó. Haurem de promoure un debat seriós per al futur d'aquest indret Pollencí. Em d'aprendre d'aquí i d'allà i gestionar l'economia de la Cala conjuntament amb la seva força i paissatge: Buceig, centres d'hidroteràpia, excursionime terrestre i marítim...Com deieu ben bé vosaltres S.Vicenç amb una bona gestió i reciclatge turístic, seria "La Meca" de la Mallorca costanera i mediterrània.Esperem pel futur sostenible, que la nostra utpia només sigui el passat de la realitat. Salut a tots i Garci dim quin dia te va bé per passar a cercar el diari, jo acab la feina a les 6h.Venga.....

joan ramon

Salut

joan ramon | 05/06/2007, 12:03

Pens que en aquest tema, com amb altres, caldra la colaboració de tots els partits.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb