URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí al BLOC

Alternativa | 06 Juny, 2007 06:13

S'ha comentat molt que PSM + EU-EV + ER a Pollença haguessin sumat 1546 vots o sigui més que el PSOE i quatre regidors. Ja vaig dir que segurament no s'haguessin sumat tots el vots, però que teniam un tercer regidor segur i és clar que amb feina i temps poden arribar als quatre o més.

Per seguir demostrant les virtuts del BLOC a Pollença, he aplicat la llei d'Hont al resultat de les votacions a Pollença al Parlament de les Illes Balears  i al Consell de Mallorca. Els resultats a Pollença comparats amb les Illes i Mallorca mostran un suport menor al PP i al PSOE i major a UM i BLOC.Aquest darrer va obtenir un resultat magnífic amb un 18,09 % al Parlament (al conjunt de les illes només va obtenir un 9%)  i un 17,51 % al Consell (10,54% l conjunt de Mallorca).

En el cas del Parlament 

PP             21    escons

PSOE        17 escons 

BLOC        11 escons 

UM            10 escons

En el cas del Consell  de Mallorca seria.

 PP 11 escons             

PSOE 9 escons         

UM    7 escons          

BLOC    6 escons.      

Pens que alguns haurien de recapacitar i  pensar que a Pollença hi ha realment un gran potencial per formar el BLOC. A Mallorca i a les Balears fa falta pactar amb UM per evitar que governi el PP, a Pollença no. Suscribim el que va dir Matías Vallés al seu boulevar del darrer diumenge 3 de juny:

En las tres islas donde no concurre Unió Mallorquina -Menorca, Eivissa, Formentera-,la izquierda es mayoritaria. El PP sólo puede gobernar donde existe UM, que es una creación de los populares.

El genial gravat de Goya; "El sueño de la razón produce monstruos" de la pàgina de Fuendetodos 

 

 

 

Comentaris

Pepe

La fábrica

Pepe | 12/06/2007, 10:22

Hola Santiago, supongo qeu has visto que se ha abierto también un forum para tratar temas concretos a más largo plazo. Apuntate y participa.
El tema de la fábrica podemos hacer una artículo, no he hablado con la eprsona que comentas. Tal como está la situación económica dle Ayuntamiento y como han ido las elecciones pienso que la posible compra de la fábrica que siempre se ha hablado no tiene ninguna posibilidad. Y es una pena y un desperdicio.
Lo que si tenemos que hacer es mirar la legislación para que los dueños la tengan en condiciones y se evite su derrumbe total y lo peligrosa que es actualmente.

SANTIAGO

PROPONGO UN TEMA DE DISCUSIÓN

SANTIAGO | 12/06/2007, 08:20

Si. Propongo que hablemos en el blog de la Fábrica de Ca'n Morató. ¿Qué piensa la gente de este blog sobre Ca'n Morató? ¿Qué soluciones propondrías al respecto?
Por cierto Pepe, te proporcioné el teléfono movil de una persona en relación a la Fábrica. ¿Has hablado con esta persona?

Pepe

Santiago

Pepe | 12/06/2007, 08:03

Mejorar hay que mejorar muchas cosas, por algo teníamos el programa más detallado de todos los partidos que se presentaban.Iremos presentando propuestas e ideas de nuestro programa en cada plenario
Tenemos unas cuantas ideas para empezar, pero estamos esperando a que se constituya este sabado el ayuntamiento.
¿Puedes proponer un tema más concreto?

SANTIAGO

PONGAMONOS A TRABAJAR

SANTIAGO | 11/06/2007, 22:38

Convendría empezar a trabajar. Ahora me voy a fer nono, pero a partir de mañana, convendría centrarse en temas que creamos que puedan ser de interés común y debatir sobre ellos, ¿no os parece?
Los comentarios fuera de tono hay que borrarlos directamente. La libertad de expresión tiene sus límites. Las ofensas no tiene que ser libertad de expresión.
Propongo un tema de trabajo:que cosas mejorarías de Pollença?

Pepe

De res

Pepe | 11/06/2007, 22:29

Res tanquem el tema i esperem que si torna Andreu sigui de forma més contrsucitva i argumentada.

Pepe

Qué carrerón

Pepe | 11/06/2007, 22:24

No si aquí todo el mundo se conoce menos yo, ya os vale. Yo confiaba en mi mujer ( que es mollera) para que me situara a la gente, pero todavía conoce menos gente que yo. Y lo peor es que soy un desastre para las caras y los nombres, tendré que hacerme un cuadro para situarme.

Joan Ramon veterà

Gracies

Joan Ramon veterà | 11/06/2007, 22:24

Si, gracies Santiago, Pepe, G.... Tanta mentida hem fa perdre la serenitat. Però seguiré lluitant per la justicia,la meva cultura i defensare la dels altres, i tantes altres coses que distingueixen l'esser humà d'una fera . Per a mi un partit no ha de ser mai una secta ni un cercle tancat. Hi s'ha de poder discrepar i debatre , xinxeta MC

Joan Ramon veterà

Gracies

Joan Ramon veterà | 11/06/2007, 22:24

Si, gracies Santiago, Pepe, G.... Tanta mentida hem fa perdre la serenitat. Però seguiré lluitant per la justicia,la meva cultura i defensare la dels altres, i tantes altres coses que distingueixen l'esser humà d'una fera . Per a mi un partit no ha de ser mai una secta ni un cercle tancat. Hi s'ha de poder discrepar i debatre , xinxeta MC

Pepe

Vigilat

Pepe | 11/06/2007, 22:20

Tens raó Turgut estic envoltat de desconeguts però bé fa quatre anys si que no coneixia a ningú. A veure si us presentau, promet guardar el secret. :-)

fralokus

Re: Sí al BLOC

fralokus | 11/06/2007, 22:17

Que animat està això, per cert permeteu-me que no m'enrotlli ja que m'he passat el manual de funcionament de l'ordinador de bord del AIRBUS 320 i estic un poc "ximple" i em vaig a dormir.

Bona nit

SANTIAGO

A TURGUT

SANTIAGO | 11/06/2007, 22:16

Has utilizado dos pseudónimos en este blog, has comentado que no vivías en Pollença, que estabas fuera de Mallorca y que venías a Pollença cada dos o tres meses. Te hemos visto muy próximo al PP, últimamente no tanto. Si todo esto es cierto, creo tenerte perfectamente localizado

Pepe

Gràcies Jr

Pepe | 11/06/2007, 22:15

Mai he dubtat de que tant tú com el teu pare continuareu participant al blog, i una vegada més volem agraïr a tota la gent que participau i feu d'aquest blog un lloc viu de debat.
A Andreu li diria que podia provar a fer comentaris més constructius i que si vol millorar al PSM, o al nacionalimse, o a l'esquerra a Pollença sigui més constructiu i es centri en arguments polítics

turgut

coneguts

turgut | 11/06/2007, 22:05

Betualmon Pepe no coneixes nigú!!!
:-)
PD.: A jo, encara que me presenti, segur que no me coneixes

Joan Ramon

No valia la pena entar a la conversa.

Joan Ramon | 11/06/2007, 22:04

De totes maneres com podeu suposar, seguire participant al blog, sento m'haureu de aguantat ;-).
Salut a tots companys.

Pepe

Santiago

Pepe | 11/06/2007, 21:58

Buenas noches Santiago, la verdad que cosas como las que han pasado hoy me hacen pensa si no tenemos que replantearnos el tema del filtro a los comentarios. Una cosa es que me ataquen a mi y otra es ver que ataquen a amigos y compañeros de otro partido como los JRV.
Con el tema de tu identidad ahora me has despistado, yo pensaba que eras un Santiago (argentino) que fue en la lista del PCE hace años... Creó que nos podríamos conocer cuando quieras, los granitos de arena hacen falta ahora más que nunca.

SANTIAGO

SIN TITULO DEFINIDO

SANTIAGO | 11/06/2007, 21:29

Buenas noches a todos!
Que triste ver como un espacio de diálogo de confrontación y tambien de crítica, porque no, se ha convertido en un apéndice del "Fil Directe".
A tomar por culo todos los hijos de puta que se dedican a destrozar y a calumniar; así de claro.
Considero que cuando uno quiere tener una actitud así, tiene que tenerla frente a frente una persona. Reconozco haber tenido una actitud semejante a la de este tal Andreu, pero siempre a la cara (no con tigo JR, no te mal pienses). Pero uno aprende que estas actitudes llevan siempre un desgaste, una perdida de amistad y muchas pérdidas más.
Cuando uno en un foro o en un blog o en un fil directe si me apuras (algo que detesto) quiere esconder su identidad (es lícito) lo que tiene que ser es ser respetuoso. Y eso no significa no ser duro ni crítico, sino serlo (si uno quiere) con respeto al oponente.
Creo haber sido bastante duro con Pepe y con IU en este blog. Pero no podrán decir nunca que no he sido respetuoso, y mucho menos, que no haya aportado mis granitos de arena ¿verdad Pepe?
A Joan Ramon, (padre e hijo) les diría que no entren al trapo que lo único que vais a hacer es perder tiempo. No vale la pena discutir con los molinos de viento.
No conozco las interioridades del PSM, he conocido otras, pero, si me lo permitiis os diré que no dejeis nunca escapar a personas como Joan Ramon, por su dedicación, por su historia y por tantas cosas. Otros partidos de este pueblo dejaron marchar y/o auyentaron a otras personas y desde entonces, estos partidos (podría hablar en singular) no levantan cabeza.
Pepe, tu yo tampoco nos conocemos aún, aunque si nos hemos cruzado alguna mirada...
Si no eres capz de guardar un secreto, lo dejaremos así. Y más cuando quiero seguir aportando algún que otro granito de arena a IU-VERDS, siempre y cuando lo estimes oportuno

Pepe

Secrets i mentides.

Pepe | 11/06/2007, 21:20

Em fa ganes saber qui ets, o sigui que faré un esforç, quan m'ho propos puc guardar un secret.
Pens que "Andreu Crespí" no ets del PSm i si ets d'aquest partit s'està equivocant de llag a no ser que vulgui llevar a la gent d'esquerres del PSm per facilitar la feina a UM.

turgut

secret

turgut | 11/06/2007, 21:10

Ido si te costa guardar un secret no se si t'ho diré, perquè no vull perdre l'anonimat al blog.
Per cert aquests dos que se peguen osties son del mateix partit?

Pepe

Sense sentit

Pepe | 11/06/2007, 20:40

JRV Com diu G dona volta a la pàgina, que algú qüestioni tu treball no té cap sentit.

Joan Ramon veterà

calumniador oficial

Joan Ramon veterà | 11/06/2007, 20:00

Veig , cantamañanas d'andreu crespi que no dones la cara perque es el teu taranna ,que ja pegues a la calunnia d'amagat, no fos cosa que poguessin descobrir l'embuster. Sapigues que treballo des que tenia 10 anys i la feina no hem fa por, i segur que faig mes feina i justific mes el meu sou en un dia, que tu en un any. No tinc ordinador al meu lloc de feina, ni tendria temps per emplear-lo, si no fos per feina. No se que t'empetolles anb furgoneta. Tinc una furgoneta, o es que els que son critics als debats PSM no poden comprarse una furgoneta? A la darrera reunió del PSM, un personatje de la sopa va amollar una parrafada xenòfoba que hem va repugnar, com mai havia sentit al PSM, al mateix temps que pontificaba i sabia on havien anat i havien vingut tots els vots. També vaig sentir que un que ha lluitat per exemple per col·locar una placa en honor dels represaliats de la guerra civil, digues que ell no era d'esquerres. Aixó darrer deu ser cosa de l'edat, però que tu demanis que prengui vacances es un error ,perque ara faig comptes tenir mes temps, per ajudar a combatre, entre altres coses, la xenofòbia. Tal volta tu també podries agafar vacances de l'activitat de colló, i molt llargues, i ja que descansaràs d'aquesta funció, al manco intenta cobrar un poc de seny i objectivitat. Seguire participant a aquest Blog, quan tingui temps, qualque cosa a dir i hem deixin, així com al del PSM.

Pepe

No tinc idea.

Pepe | 11/06/2007, 19:56

Si no ens hem vist no tinc idea de qui ets. Millor per què em costa guardar un secret.

turgut

trobada?

turgut | 11/06/2007, 19:44

Pepe,
si ens hem trobat jo no m'he enterat, de veres. Només te conec per fotos, no se si te coneixeria si te veiés, però que jo n'hagi tengut consciència encara no t'he vist

Pepe

Variedad

Pepe | 11/06/2007, 19:19

G. bueno al final todo aunque parezca mentira enriquece el blog igual que la vida. Y en la vida muchas veces hay que pasar página como tú dices.

Pepe

Tinc una idea

Pepe | 11/06/2007, 19:16

Turgut tinc les meves sospites em vares dir que quan ens trobéssim em dirias qui eres. Pens que ens hem trobat i no m'has dit res, m'equivoc?

G.

extraños sucesos II

G. | 11/06/2007, 18:05

Si, son las miserias y grandezas de un blog, como la vida misma, sólo que hay medios que facilitan dar vuelta la página.
Esta es un herraminta nueva para todos nosotros un canal más de comunicación y como guía para una buena comunicación tenemos todo lo que hasta ahora hemos conocido. Pienso que lo acontecido es el reflejo de ese ajuste que estamos haciendo en este interesante ejercicio de bloguers.

turgut

preocupacio

turgut | 11/06/2007, 17:59

No te preocupis, encara no saps qui som...
vist lo vist els darrers dies per aqui, hi ha altres coses per preocupar-se :-)

Pepe

Extraños sucesos

Pepe | 11/06/2007, 17:10

Si una pena G pero supongo que esto es la miseria y la grandeza de los blogs.

Pepe

Diferències

Pepe | 11/06/2007, 17:08

Hem de reconèixer la habilitat de Joan per influri a altres partits.
Als polítics tinc molt clar que a més de diferències ideològiques existeis la diferència entre els que tenim altra feina, i els que només poden ser polítics i això condiciona totes les seves actuacions.

Joan Ramon

Andreu et veig inquiet.

Joan Ramon | 11/06/2007, 16:31

Només una darrera aportació a Andreu, desprès de dedicar un dia sencer a intentar descalificar-me a mi i al meu pare, et diré que no trob que sigui aquest el mitja idoni per dicutir, crec que es tracta de confrontar idees, com ja he dit abans tant tu com jo avui em fet el colló, diuen que retificar és de savis, jo no o soc ni o sere mai, però tampoc vull ser el més colló del poble, així que no entrare en discusions absurdes.
Si tens ganes de seguir, sempre podem quedar per fer un cafe i t'esbraves, evidentament cadascú pagaria el seu, alomillor et fa falta poder llevar la mala llet que tens cap a la meva familia.
Si trobes que el millor que pots fert es seguir intentant empipar per aquest mitja, esper que et servesqui de qualque cosa, malgrat ccrec dificil que sigui de cap profit.
Salut i República.

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 11/06/2007, 16:20

Andreu. No val la pena discutir més. Joan Ramon no és funcionari, i no escriu en temps de feina. Potser te confonguis de Joan Ramon. Si vols criticar als funcionaris, doncs endavant.
Com diu G. val més evitar aquestes discussions i passar pàgina. Esper les teves opinions sobre qualsevol cosa.
Salut.

Pepe

Sense sarcasme

Pepe | 11/06/2007, 16:18

Diu el que vol dir Turgut estic una vegada més d'acord amb tú (ens hem de preocupar?). :-)

G.

vuelta de hoja

G. | 11/06/2007, 16:12

Veníamos bien con los pareceres ideológicos y hemos entrado en el juego de los descreditos abierto por Andreu Crespi.
Como el diálogo se ha desvirtuado creo que es mejor dar vuelta la página.
Nos vemos en otra.

DIONIS

VE DE XINA (LA)

DIONIS | 11/06/2007, 15:30

Pareix ésser que els pactes de UM es preparen a una finca de deves Ternelles d'un ex-regidor del PSOE. Pareix ésser que aquest s'ha passat a les files de UM. A que espira aquest senyor? a un lloc dins el consell d'administració de l'empresa municipal?
N'hi ha que només "serveixen" per estar en el poder...

Andreu Crespi

PIRATES

Andreu Crespi | 11/06/2007, 14:24

Tots els funcionaris cobren gracies a que tots pagam impost. Tots els funcionaris tenen els seus drets, evidentment, però tots els ciutadans també tenim dret a criticar, que un funcionari , en horari de feina, se dediqui a fer coses que son facultat de la seva feina, per exemple escriure en aquest blog. Això sense entrar que els caps de setmana alguns en van a ca seva amb la furgoneta de l'Ajuntament.
Demagogia la d'alguns que s'amagen darrera els pirates.

turgut

comentari

turgut | 11/06/2007, 11:37

Pepe, aquest comentari va amb to sarcastic inclòs? O diu el que vol dir? :-))

Garci

Hola Andreu Crespi

Garci | 11/06/2007, 10:52

Amic del PSM crec que deixar al marge un partit en el que avui per avui no estàs d'acord és molt millor que haver-te de menjar les decisions que no comparteixes. Crec que en això Joan Ramon ho fa bé. Ningú pot discutir la feinada que ha fet en Joan Ramon i en JRV al si del PSM. Alomillor son massa "radicals " pels temps que corren. Pel bé de l'esquerra, moderats del PSM, anauvos-en a UM.
Per cert, la presència de Joan Ramon a aquest bloc pot ser se deu a que al bloc amic del PSM no li publiquen res.
Salut

Pepe

Tòpic.

Pepe | 11/06/2007, 10:28

No em deixas de sorprendre turgut, enhorabona per evidenciar aquest tòpic.

turgut

blog

turgut | 11/06/2007, 10:15

Jo no som ni del PSM ni de EU i tambe particip
Lo de que als funcionaris publics les pagam tots, com tot el que és public, es una demagogia massa gastada. TOT ho pagam tots, els privats tambe, no amb imposts, pero d'altres formes.
Per cert, que sigui public no vol dir que sigui de tothom, que esteim un poc mal acostumats a pensar que si pagam ja tenim dret a tot.

Pepe

Opinions

Pepe | 11/06/2007, 10:07

Andreu pens que primer has confós a pare JRV i fill en el tema d'entrar en el blog en temps de feina.
Pens que no passa res per ser del PSM i participar a aquest blog, nosaltres també participam al del PSM i no significa llevar temps a la feina dins el propi partit. L'intercanvi d'idees, mantenir contacte amb els companys és una manera de fer feina. I el temps que utilitzen en fer comentaris a aquest blog és mínim en relació al temps que han dedicat al PSM.

Pens que JR tampoc s'ha amagat mai i quan ha fet crítiques les ha fet amb el seu nom i personalment mai l'he vist canviar l'opinió segons amb qui parli.

De totes maneres haveu arribat a una discusió personal que no arriba a cap lloc.

Gràcies per la teva enhorabona a nostres resultats.

joan ramon

Cagada al meu parer...

joan ramon | 11/06/2007, 07:52

e totes maneres tan jo com tu estam fent el colló ara amteix, i tropb que per aquesta discusió no em encertat el mitja, i si vols escometre'm hi ha llocs millors.
Salut

joan ramon

no t'alteris home

joan ramon | 11/06/2007, 07:34

No home no, el que em convida a partir ets tu, et veig molt exeltat per no haver repartit un simple programa.
De totes maneres crec que en Mateu Crespí a de manester gent com tu.
Per altre banda, només et dic es que si soc nociu perla agrupació, no tenc cap inconveninet en quedar a ca meva.
PErò les meves opinions són meves, i puc expresarles com i quan vulguí.
PEr altre banda el meu temps també el subministro com vull, i veig que tu no i dediques ni un segons al blog, aquesta conversa a la terrasa de can moixet m'esta agradant.
Dir desprès de 18 anys de presència a l'agrupació del PSM que totduna amenaça en partir, tè tanta credibilitat com dir que la terra és plana, a més jo he parlat de quedar un tant al marge, la meva militancia la tenc ben clara, tu on la tens PSM, ENtesa, UM?

Andreu Crespi

VES TRANQUIL JOAN RAMON

Andreu Crespi | 11/06/2007, 07:26

Donet compte com actues: si me critiques un poc men vaig...! Doncs ves tranquil, com tu dius duis massa anys al PSM, unes vacacions te vendran be a tu i al partit. Gràcies per mostrarte com ets.

Andreu Crespi

QUINA LLASTIMA LA TEVA

Andreu Crespi | 11/06/2007, 07:19

El temps suficient per haver comprabat que vos hi passau tot el dia. Actuau com era previsible, vos coneixem massa bé: si no estàs en jo vaig a per tu! això es la vostra filosofia. I ja n'estam cansats Joan Ramon de tanta ipocresia

joan Ramon

Andreu ets gran tio...

joan Ramon | 11/06/2007, 07:16

En defensasa de monpare dir que a fet molta més feina dins al PSM que altre gent que presumeix de haver-ho fet.
De temes intenrs del partitt només diré una cosa, em va sorprendre que ahir, un ex-regidor de UM a Pollença contas a un familiar meu com havia anat la darrera asamblea del PSM, et puc asegurar que la gent de UM no ve a les reunions del PSM.
Estic convencut que hi ha gent que a aprotat molt més que jo al PSM, però trob que si et dediques a criticar la gent que més feina a fet a l'agrupació els darrers anys,t'equivoques d'objectiu i crec que et prendre la paraula i deixere el marge la meva aciviat un grapat d'anys, així els que pensen que som negatius no tendran aquesta "excusa", la meva militancia serà la mateixa, doncs crec en els mateixos ideals de fa 18 anys, quan em vaig afiliar al PSM.
En quan a participar al bloc que em vengui de gust (supos que defenses la llibertat d'expressió), et dire que segurament no superarars en tota una vida els kilometres que he fet repartint castells, propaganda electoral... Però bé, es que que el teu es "criticar", i això que dius que són els altres el que ho fan.
Salut i Repúblivca.

joan ramon

JA et val

joan ramon | 11/06/2007, 07:08

Andreu.
Bé, jo no soc funcionari, monpare fa feina a l'ajuntament i bé Andreu, trob que tu i dediques prou temps a aquest bloc.
Salut

Andreu Crespi

QUIEN SE PICA AJOS COME

Andreu Crespi | 11/06/2007, 06:54

G si fas feina a una empresa privada, a ni tant me fa si utilitzes el temps per escriure o no a naquesta web. Però en Joan Ramon es funcionari de l'Ajutament, el seu sou el pagam tot, i si es repassen totes les seves "aportacions" en aquesta web, podre veure com si escriu en horari de feina, i aixo no es correcte.
A Joan Ramon li retrec, que l'esforç que dedica cada dia a n'aquesta web el dediqui cada dia al PSM. Joan Ramon, mos coneixem bé i saps ven be perque t'ho dic.Si vols ser critic, seu però a dedins. Apren a aceptar les critiques, no naceptes ni una, i ser un poc autocritic. Darrerament, aquests darrers quatre anys has volgut anar per lliure, i tens tot el dret del món a nar per lliure, però a la gent que vol fer feina, deixala que en faci. I si tu en vols fer, fela al PSM i no a les webs dels altres. Si no venen a les teves, els demes som uns inutil, pues no, ja esta be.
Pepe no culpo a Joan Ramon dels resultats del PSM, deu me na lliberi, el culpo de tirar la pedra i amallar la ma, el culpo de criticar i no posar solucions, el culpo de no fer la feina a dedins, el culpo de fer esforços a fora, a ca un altre, i ami aixo en sap greu.
La meva critica no te res a veure amb EU. Ole! i Ole! pels vostros resultats, faltaria més

joan ramon

Salut Andreu

joan ramon | 11/06/2007, 05:13

PEr cert Andreu, em sap greu dir-te que no solc escriure en horari de feina, supos que no fa falta et pasi el meu horari, o si?
PEr cert per trobar dolent això de entrar a aquest blog, trob que tu i dediques prou temps, ets congruent pel que veig amb el que prediques.
;-)
Gràcies per indicarme on he de afiliarme, però trob que això és una decissió personal, esper que no siguis un dels assesors de Mateu Crespí, perquè sinó trob que el que a de fer la psasa cap a altre partit ets tu.
Salut i República.

G.

para Andres Crespi

G. | 10/06/2007, 23:05

Aunque no te conozco, debo decir que yo también escribo en horario de trabajo ¿y qué? pues el intelecto no descansa sino cuando duerme y áun así a veces sigue trabajando pues nos despertamos con ideas nuevas o soluciones a asuntos del día anterior. Lo siento pero tu comentario es sectario, aporta algo positivo la próxima vez.

Pepe

Penós

Pepe | 10/06/2007, 22:05

Si aquest és el teu analisi de per què el PSM ha perdut un regidor no sortireu...
Supós que haurás fet molt de feina dins el PSM , per què em costa que els dos JR si que l'han fet. "Lastres" com aquests són els que volem .
Si fan comentaris a aquest bloc igual és per que al del PSM fa una setamana que no es penja un article nou. Per cert al blog del PSM el darrer comentari curiosament és de JR ,l'anterior meu i l'altre de JRV anterios són meus.

Andre crespi

EL GRAN DESENFEINAT

Andre crespi | 10/06/2007, 20:56

No es raro que el PSM hagi tret un sol regidor. Els Juans Ramon es pasan tot es dia a naquesta web. Podrieu afiliarvos a EU. La veritat es que en Joan Ramon vetera es un gran lastre pel PSM, millor que es quedi aqui. Nomes una cosa: en hores de feina per favor no te dediquis a escriure que aquestes hores els he pagat es poble.

Pepe

Joan i Martí

Pepe | 10/06/2007, 20:51

Respecte al tema de Joan conseller i Martí batle aportaria.No m'imagin a Martí inaugurant l'auditori de Moneo, a no ser que Joan sigui el conseller de cultura del govern.
Pens que Joan encara no ha esgotat les seves ambicions polítiques a Pollença.
Una cosa que sí que "me mosquea" és com Matí del Paraíso ha guanyat tan de força en els remors; regidor de cultura, cap de llista al 2011, ara batle....

Pepe

vEU PRÒPIA

Pepe | 10/06/2007, 20:46

No s'us pot deixar tot sols, m'absent u un dia i organitzau una discussió ideològica.
Després de llegir tots els comentaris estic d'acord amb moltes de coses que s'han dit. Evidentment si estic a EU al tema de l'organització de l'estat, a mi em va bé una república federal, oberta i solidaria.
Però sent més prosaic només afegiré que per al meu està clar, en el 2011 fa falta un diputat que defensi als ciutadans de la Balears. Basta de ja de manar diputats del PSOE o el PP que només alcen el braç quan els diuen.

hans

teoria

hans | 10/06/2007, 19:10

Si, teòricament tots estem d'acord, però si qualcú ha de canviar d'idioma sempre soc jo, molta gent es diu internacionalista, cosmopolita ,solidaria, etc. de boquilla, però quan ha de fer el mínim esforç ja canvia la cosa, que s'esforcin els altres.

joan ramon

PEns que aquest debat a estat positiu.

joan ramon | 10/06/2007, 16:34

El meu matis i em reiteró es que s'ha de actuar localment, pensant globalment.
JO no pens que siguí una persona tancada, que es mira la guixa i pensa que els mallorquins som superiors a ningú, senzillament soc nacionalista pel fet de haver de defensar una llengua que no té els mateixos drets al meu estatut d'autonomia que una altre, perquè la meva comunitat té un regim fiscal injust...
i bé, trob que podem aturar per avui, de fet estic d'acord com ja he dit en un 90 % amb tu i na G. i si bé he pogut disfrutar de aquest debat, trob que ara ja ens aniriem reiterant.
S'ha de Trebalalr per un Món més jsut, en això estic totalment d'acord, però jo trob que cadascu o hauria de fer millorant el seu redol, i evidentment que els més rics em de ser solidaris amb els països més pobres, però en això tan tu com jo estam d'acord, es tracta de mirar de convecer gent que no o vol veuré així.
Salutacions i una abraçada Garci i G.
Salut i República.

Garci

El mundo es ancho y debería ser considerado como un sólo país y toda la Humanidad sus ciudadanos.

Garci | 10/06/2007, 16:19

Aqui va el meuúltim comentari d'avui.
Crec que el bloc és la millor opció política perquè crec amb la unitat. La identitat, la llengua són coses a les que no podem renunciar però no ens poden fer tancar els ulls o fixar la mirada en la nostra guixa. Com diu G. el món és més gran i se l'ha d'estimar perquè lo que passa a un lloc afecta a tot el sistema i seria molt egoista deixar fer a fora de casa quan a la resta s'està destruint econòmicament, i per tant humanament.
Els nacionalismes son una cosa del s.xviii i xix que se van inventar els estats per tenir més unitat i servilisme dels ciutadans envers el poder. Les esquerres sempre han sigut internacionalistes perquè tenen empatia amb la situació que viuen la resta de gents com nosaltres arreu del planeta.

joan ramon

Ei ens estam alalrgan avui eh

joan ramon | 10/06/2007, 16:08

Cert G. Val a dir que la injusticia social s'ha de erradicar, i això per a mi va davant del tema identitari.
Avui haurà estat un dia de debat ideològic.

G.

unidad e identidad

G. | 10/06/2007, 15:55

Dacord, no se debe renunciar a la unidad y la identidad porque son la base para promover objetivos.
La identidad hace a la persona y obviametne a su entorno. Pero vivimos tiempos en donde compartimos el espacio personas de muchos sitios diferentes, y esto a la larga, nos dará una identidad y sociedad enrriquecida.
Cuando la mal llamada conquista española en América(sabemos que fue un genocidio de nativos y un saqueo de riquezas-oro y plata que fue utilizado para que la corona española pagara sus deudas con otras naciones) llegaron y se quedaron auténticos españoles por aquellas tierras. Luego siguiernon llegando según los desastres bélicos y económicos de Europa se sucedían. Cuando fueron (también muchísimos italianos) no eran más que simples campesino. Hoy aquellas tierras le devuelve -en mayor medida a España- personas formadas academicamente, que, sin embargo vienen a trabajar la tierra. Algunos con userte logran desempeñar otros oficios. Creo que ésta es una riqueza que en el tiempo no se valora.
Resumiendo: Lo importante es no cerrar el pensamiento. Si coincidimos en ello ya me doy por contenta.

joan ramon

Unitat d'esquerra

joan ramon | 10/06/2007, 15:08

Jo estic d'acord amb tenir un pensament global de les coses.
Però no veig tan clar que això hagi de significar renunciar a l'identitat pròpia.
De totes meneres crec que entre nosaltres tenim prou clar quin és el problema més urgent a resoldre, i això hauria de ser la clau per aconseguir l'unitat de l'esquerra, i defugir de vanitats, rencunies innecessaries...

G.

pensamiento global

G. | 10/06/2007, 14:50

Me quedo con la última frese de Garci y suscribo todo su comentario:"No podem gastar els esforços en lluites patriòtiques quan el problema és econòmic".
Siempre he afirmado que Mi Partia es aquel lugar donde pudeda vivir, y que me premite cubrir todas mis necesidades personales y familiares. El amor a un sitio en concreto puede subsistir junto al afecto que le ganamos a la tierra de acogida. No lo decía Joan Manuel Serrart en su canción "La rosa de los vientos me ha de ayudar y desde ahora vais a verme vagabundear, entre el cielo y el mar... que más dá, que más dá aquí o allá".
El mundo es ancho y debería ser considerado como un sólo país y toda la Humanidad sus ciudadanos. Son conceptos simples que más que nada encierán un aspecto subjetivo, de conciencia diría, pero que es por allí donde se comienza a construir y a cambiar las cosas, por la conciencia.
De qué vale pensar en colonias en la luna o marte si áun estamos aquí haciéndolo todo muy mal.
Cuanto m ás se tarde en aceptar nuevos paradigmas más se prolongarán los actuales conflicots y peor aún surgirán otros.

joan ramon

Si al Bloc

joan ramon | 10/06/2007, 11:01

Jo crec que entre bromes i lectures series, el marc on jo em suscric per donar el vot és el de el Bolc per Mallorca, on les diferències que em evidenciat en aquest bloc, i que són superables queden lligades en una candidatura conjunta, que a banda de grans debats ideològics donà preferència a les urgèncis que jo descrivia, protecció del territori, traball per evitar les injusticies socials, defensa de les cultures minoritzades...
o podem votar, no trobes Garci?
Salut

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 10/06/2007, 10:29

Vax corrent a afiliar-me a UNPI!
Algú sap on tenen la seu, plana ueb o butlletes d'inscripció???

Joan Ramon veterà

bromes apart

Joan Ramon veterà | 10/06/2007, 10:25

Garci, ara que coincideixes molt (100%), ja et pots fer militant del Psm. Primer l'estat federal, o federat, després l'independencia, despres el cel.Mentrés tant , al Paraiso, amb Martí. Cada dia , sopar a la fresca, frit a balquena i majorettes. S'haurà complit la seva quimera, de fa molts anys ser batle de Pollença.

GArci

Re: Sí al BLOC

GArci | 10/06/2007, 09:54

Idò ja saps. Te fem un lloc a les llistes i en contes de votar-nos te juntes amb nosaltres. Ja saps que ofertes no ten faltaran. Pareixes un crac del futbol.
Primer la revolta i després ja veurem com ho acabam. Si ens haguessim de barallar abans de fer res malament ho tendriem. Les divergències de matís no ens haurien de separar perquè la lluita comuna és un altre i és més important
Salut Joan Ramon.

joan ramon

JA està bé que hi hagi debat

joan ramon | 10/06/2007, 09:43

És cert que de cada vegada més el debat ideològic desepareix, desgraciadament en moltes ocasions és un debat de cadires.
Per això m'agrada aprofitar l'oprotunitat que donau des del vostre bloc, i bé, és normal que entre una persona com jo, que es considerà independentista i com tu que supos que series més proper a les tesis internacionalistes, hi hagi algunes discrepàncies que ens podem enriquir a ambdos com a persones.
Però saps prou bé que entre el "nacionalisme" de UM i la teva proposta, tendries el meu vot.
Salutacions i sort amb els examens.
Salut i República

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 10/06/2007, 09:33

Ara si que estam al 100% d'acord. Molt bé. Ja se que tenim prioritats però a vegades és bo discutir sobre la ideologia. Sinó arribaria un moment que ens oblidariem de perquè estam aquí.A jo personalment m'encanta perquè en algunes coses canvii i en altre me reafirm.
Salut Joan Ramon.

joan ramon

90% d'acord amb garci

joan ramon | 10/06/2007, 09:27

Garci estic d'acord amb tu, i com només penso que tractam una qüestió de matisos, pens que em sentiria prou comede dins un estat espanyol federat.
Tan de bo el problema que tenguesim de més calat polítc en aquest moment fos aquest, i la protecció del medi ambient, la justicia social, la defensa de la nostre llengua ja estasin aconseguits, però desraciadament tan tu com jo sabem que aquests són els temes actualemt d'urgència, i la nostre mallorqueta no pot esperar, perquè sinó desprès només ens quedara un munt de ciment i una pobre qualitat de vida, i defensar això a de ser una prioritat per qualsevol que digui defensar la nostre terra.
Afortunamdament Garci no estam d'acord al 100%, crec que no seria bo, sinó no podriem aportar res a les nostres converses.
Salut i Repúlica
Salut

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 10/06/2007, 09:23

No m'ho puc creure. Això den MArtí del Paraiso és una broma, no? Recordau que és un ex ASI, un populista que està en política per omplir el seu ego ja que d'ideologia no en te gens.
Crec que al poble hi hauria un trasbals.
Que Joan deixi la batlia per ser conselles ho trobaria normal si lo que pretén és no tornar-se a presentar a les eleccions a Pollença.

Joan Ramon

EL pacte bo el de dia 16.

Joan Ramon | 10/06/2007, 09:20

Aquestes tintes per a mi són com les que escampa el calamar, que van esquitxant i qualque vegada feren.
Trob que sobren rumors i falta paciència.
Jo penso que en Joan Cerdà Rull si és batle, no deixarà la batlia per voluntat pròpia.
Ja veurem.

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 10/06/2007, 09:19

Més enllà dels entrebancs, que segur que n'hi haurà, Turgut, s'ha de ser una mica més idealista i intentar dur a terme el que se creu. El dret a l'autodeterminació és legítim i s'han de posar els mecanismes per fer-lo efectiu. No entraré a valorar cas per cas, encara que pens que cap regió optaria per deslligar-se de l'estat espanyol. I que no crec que l'autodeterminació sigui la solució real dels problemes de la gent, que són econòmics.
I, Joan Ramon, veig poques diferències entre federar-se a l'estat espanyol o dins els paisos catalans. Si l'objectiu és estar federat dins Europa.

ANDREU CRESPI

DE BONA TINTA...

ANDREU CRESPI | 10/06/2007, 09:02

Ahir, a n'es Solleric en varen comentar que el pacte PSOEUMBLOC estaba ja fet I que nomes quedaven alguns flecos per resoldre. A tot aixo, aquesta mateixa persona, molt lligada a UM, comentar a que Joan Cerds Rull, se li havia propossat una concelleria. Si es aixi, pensau que en Marti Paraiso seria es batle? Cap aquesta posibilitat? Saludos

Joan Ramon

Seguim amb l'autodeterminació

Joan Ramon | 10/06/2007, 08:21

Benvolgut Turgut,Val a dir un parell de coses amb les que no estic d'acord amb tu.
Primer, el referendum per l'independència del Quebec al Canada, s'ha anat repetint per l'estret marge en que es doen els resultats, i a voluntat del pròpi gover Canadenc, l'opció del si i del no estan totes dues entre el 49% i 50%.
A euskadi no puc estar d'acord amb el teu plentejament, si bé estic d'acord en que s'ha de condemnar la violència, també s'ha de dir que el Govern Espanyol no ha donat mostres mai de acceptar la possibilitat de fer un referendum, fet que per mi demostraria la voluntat de acceptar decisons democràtiques de la societat basca, així doncs, el que per a mi queda clar és que al país basc i falla la voluntat de diàleg. No compartesc el plentejament de dir que així cada dos per tres estariem fent referendums, quan un 55% de la societat basca vota opcions nacionalistes, s'ha de assmir que hi ha un problema i no només de "por", i caldria cercar solucions, tu no creus que obrir la possibilitat de decidir al poble Basc és la més justa? Jo penso que si.
En quan al tema dels països catalans, m'estranya que et sorprengui que faci aquesta aportació, per a mi la democràcia consisteix en la possibilitat de plentejar qualsevol reforma, sense que ningú es sorprengui, és cert i jo mateix soc conscient de que la societat mallorquina en general ara mateix no està per una linea sobiranista, i molt menys en un marc federal de Països Catalans, però per a mi sèria la més propera a la nostre realitat cultural, històrica i geogràfica, i per mi això es tan legitim, com defensar un estat centraliste, un estat federal o fins i tot una regió lliure dins el marc de l'unió europea, no crec que el fet de proposar canvis hagí de asustar a ningú, peruqè tot el que es faci (desgraciadament mai sol ser així) des de un ampli consens social, no suposarà cap trasvals en el devenir diari.
Jo crec que algún canvi si que és necessari ja en el sistema Espanyol, i entre altres trob que una bona pasa serà esdevenir una República, fet que crec que de cada vegada anirà guanyant més adeptes i anar cap un Estat Federal, on es reconeguin cada vegada més les peculiaritats de les ancions que l'integren, i si prefereixes diré regions ;-)
Enga una salutació.
Salut i República.

Tomeu

Demegogia

Tomeu | 10/06/2007, 06:36

Turgut has viscut mai al País Basc?
vrec pels teus comentaris que com a molt hi has estat un parell de dies de pasada.

turgut

autodeterminacio

turgut | 09/06/2007, 23:34

Amb aixo de l'autodeterminacio, tot i que jo en som un defensor amb molta cautela, hi ha varis problemes:
- Si surt que no, els que volen separar-se voldran un altra referendum fins que surti que si (cas Canada), i el dia que surti si, els altres ja no tendran mes oportunitat
- En el pais basc, impossible avui en dia, seria com anar a votar amb una pistola al cap, sobretot a la zona nord. I si t'abstens pitjor perque tothom ho sap. No se donen les condicions ni d'alluny
- A Catalunya es donen les condicions, no hi hauria problema en fer-lo, però es crearia tal circo dins el PSOE-PSC que se desmontaria el partit, en no saber que triar. En tot cas a Catalunya sortiria NO crec
- El tema dels Paisos Catalans es mes complex, supos que haurien de decidir per separat i no veig Valencia o Balears dient que si, per tant es una possibilitat que no se com encara es planteja

Joan Ramon

Seguim...

Joan Ramon | 09/06/2007, 18:18

Com pots imaginar jo si pogues elegir, tendiria a la autodeterminació de Mallorca, dins un marc dels Paisos Catalans.
Però com t'he dit abans, em donaria per satisfet amb l'estat espanyol com a Federal, segurament si es corregisin moltes de les mancances del nostre regim fiscal, s'equiparas el català, Basc, gallec i altres llengues de l'estat Espanyol al nivell de drets del castellà, i es fesin altres mesures que tant el PSM com Esquerra Unida demanaren al estatut autonòmic i que PP,PSOE i UM rebujtaren, em donaria per saisfet.
Per això si la meva aspiració és la de la independència (sempre que una majoria social aixó o reclames), segurament en el marc que tu proposes em sentiria prou comode, com per no sentirme incomode, cosa que actualemt si em pasa en el marc actual.
Salut i República.

GArci

Re: Sí al BLOC

GArci | 09/06/2007, 17:51

Hola Joan Ramon. Que proposes? Un estat,pais, de les illes? de MAllorca?
De totes maneres, no fa falta ser un estat independent, sinó tenir la màxima autonomia i seguir federats, com passa amb la Unió Europea. D'altre manera tendiriem a mirar-nos la guixa i això faria que l'empatia i la solidaritat acabés en gestos prepotents(com passa ara quan la UE "ajuda" als països pobres)
Segueixo pensant que la lluita nacionalista és absurda. La veritable lluita per a jo és econòmica. La igualtat legal no és més que un avanç de la Revolució Francesa i Americana i tantes d'altres del s. XVIII i XIX, encara que hi ha llocs on això no s'ha aconseguit. La lluita ha de ser per la igualtat i el global de la Terra. Si coneixes la Teoria de Sistemes és molt senzill: tot està conectat i si una part falla, fallen totes. Això passa amb el medi ambient, l'economia... s'ha de mirar més enllà i que cadascú trii a casa seva(en això tens raó) però per fer-ho han de tenir possibilitats de triar, no és just que hagin de triar entre fam o misèria. I amb això vull dir que fa falta una comunitat mundial de municipis federats per tal d'activar les xarxes solidàries que el nacionalisme no contempla: Primer jo que aport més i després la solidaritat.
Després d'aquesta parrafada no se si m'hauré explicat bé.
Salut

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 09/06/2007, 17:19

Uep, com anam
Jo seguesc pensant que un lloc com Mallorca, a més de pel fets històrics, culturals i a més cal afegir els geogràfics, hauria de tenir la capacitat de decidir, sense haver de fer-ho condicionada des de altres ambits.
Desprès em poden dir que sort encarà que avegades Madrid limita els nostres governants, que sinó encarà veuriem més desastres, i és cert, però això no pot limitar als pobles, pots dir-li autogovern, estat, país, però no crec que pel fet de ser un país més gran o més petit, es respongui més o menys a mancances socials, medi ambientals...
com diu la dita ecologista: Pensa globalment, actua localment.
Salut i república

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 09/06/2007, 13:15

Hola Joan Ramon, ja saps que m'encanten els debats ideològics. Primer de tot, estic d'acord en tu en que el dret a l'autodeterminació és inhalienable, ningú pot decidir per tu. Com diu G. és important com a eina de decisió els referendums. Això te un perill per als poderosos: i si surt el contrari del que volen? Més val ficar la por al cos abans de que algú vulgui que sigui el poble qui decideixi i no les èlits econòmiques.
Però estic en desacord amb la teva postura nacionalista. No crec que lluitar per nous estats(paisos) hagi de ser una prioritat per la gent d'esquerres, ni ara ni més endavant. Crec que la gent d'esquerres ha de tenir amplitud de mires i veure que els problemes socials no se solucionaran llevant i posant fronteres, sinó que la única manera de solucionar-los és unint-nos tots, i fent més propers els òrgans de decisió al poble. Crec que lluitar per ser d'un o altre pais és una mica absurd quan gent que pateix l'opressió econòmica, dins i fora del pais, no pot pensar sinó en sobreviure.
Pens que en un món globalitzat com el nostre s'haurien de crear mecanismes de federació i solidaritat de totes les comunitats(no dic paisos). PErò la lluita crec que ha de ser per que sigui la gent qui decideixi i per la igualtat econòmica.
No podem gastar els esforços en lluites patriòtiques quan el problema és econòmic.
Salut.

joan ramon

Salut Garci

joan ramon | 09/06/2007, 12:14

Primer de tot, dis que les idees federals, independentistes, centrelistes, poden tenir totes la certa lògica, així jo pens Garci que no es tracta de lògica, sinó que des del punt de vista social, actualment a Mallorca és la més factible, doncs el nacionalistes sabem positivament que no tenim prou arralament social per aconseguir ara mateix impulsar amb exit un referendun de autodeterminació.
Per altre banda està la part de ser just, i comunitats com Catalunya i Euskadi des del meu parer tenen tot el dret del mon, Dret a més reconegut, de decidir per si mateixos el futur.
Jo no pens que es tracti de deslegitimar les idees unitaristes i centrelistes, però si de deixar que aquestes pareixin més legitimes que les federelistes o les sobiranbistes de nacions sense estat o cultures minoritaries o minnoritzades.
Així, jo pens que més que lògic, un estat federal és més proper als ciutadans, encanvi un estat cenrtreliste nmés és proper als més poderosos.
La Autodeterminació l'hauria de decidir el poble que es vol autodeterminar.
Per a mi aquest matis és important, però també reconec que estam tan enfora de la posibilitat d'autodeterminació del nostre poble, que suspiraria per tenir l'estat federal que tu defenses.
Salut i República

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 09/06/2007, 12:09

Fra, tant de resar a Deu te fa mal al cap!!!

fralokus

Re: Sí al BLOC

fralokus | 09/06/2007, 11:23

Que cony de estat federal.

Una grande y libre. Tó Dió fimmes. Ar.

Garci

Re: Sí al BLOC

Garci | 09/06/2007, 10:48

La idea federal és per la que lluitam en aquest partit, i és la que a jo me pareix més lògica, i no només per a l'estat espanyol, sinó per a tot el món. El problema és la por a un estat federal. Des de la premsa i gairebé tots els partits polítics, sobretot els grans, se crea una por a aquest model d¡estat. Basta recordar fa uns mesos amb la reforma dels estatuts. "se rompe España" deien uns, "la balcanización de España" deien uns altres..."no al .cat"... "no a dur els papers de Salamanca a Catalunya"...
Trista situació de por que fa que la gent reaccioni en contra del rumor sense saber ben bé perquè ni saber ben bé cap allà on volen anar, només reaccionant contra una idea, en el meu parer falsa, però molt estesa.
Des de que la ideologia ha quedat en segon pla, i els partits i opcions polítiques s'han convertit en un seguidisme afèrrim a un determinat partit, com si fos un equip de futbol, doncs crec que no se podrà avançar cap a nou models. Fa falta que la gent tengui la seva pròpia idea d'estat i no sigui tan egoista i amplii la visió i sigui empàtica i sàpiga posar-se en el lloc dels altres.

G.

referendum para Euskal Erria

G. | 09/06/2007, 09:33

Un referendum siempre es lo más democrático. Habría que garantizar las condiciones del mismo antes. Es decir, durante el timpo de tregua puede ser adecuado... ahora no lo creo. De todo modos hay que ver hasta dónde le interesa al gobierno nacional y al autonómico someter la situación a la voluntad popular y luego si serán capaces de aceptarla, sea cual sea. Por otra parte, creo que un referendum no será una opción que tomarían generosamente por la provincia vasca. pero sería interesante que se retomaran negociaciones en ese sentido, previa (enesima)tregua, pero esta debe ser uan condicionante firme y clara: "Hablamos pero con garantías totales de paz".
Hay otro punto del que no sé mucho pero creo interesante y se trata de una posible evolución de las Comunidades Autonómicas en Estados Federados. Por ejemplo, Brasil es una república federativa y una nación con unidad. Sé que aqui hay condicionantes como los idiomas, pero a caso en Suiza no se hablan varias lenguas según que región y se trata de un país de primer mundo. Creo que, también, se trata de abrir la cabeza, ampliar los horizontes pero para ello hay que estar dispuneto a ceder parte de los feudos en beneficio de algo más grande y mejor.
Ustedes dirán:

Pepe

Cansanci

Pepe | 06/06/2007, 22:13

Aquest canvi de tema si que ha estat brusc. Estic d'acord amb Mario i amb Garci. Però també he de dir que estic cansat de que a la premsa només es parli del País Basc.

GArci

Re: Sí al BLOC

GArci | 06/06/2007, 21:58

Amb ETA s'ha de parlar, si o si! Parlant la gent s'entén. Sinó, que ens queda? Per cada detingut d'ETA en surten més. Acabar per les armes el conflicte tansols aconseguiria silenciar el problema un temps, com el franquisme, però passat un temps el conflicte resorgeix. S'ha d'acabar amb la paraula. I si fa falta fer un referendum al P. Basc perquè siguin independents o no, quin problema hi ha?
I els d'ETA haurien d'aturar-se a pensar que matar per la pàtria, per un nou estat basc és una tonteria. Qui els oprimeix, Espanya o un sistema econòmic que fa que cada dia sigui més difícil sobreviure en aquesta societat de consum?

MARIO

ETA

MARIO | 06/06/2007, 21:50

No queremos volver al pasado, a un tiempo que no trajo otra cosa que desesperanza y frustración. Tras 30 años de atentados y violencia, hemos aprendido que lo verdaderamente difícil es CONSTRUIR la única alternativa posible, la PAZ. Hoy, ante la amenaza y la demagogia, señalamos que un proceso por y para la paz resulta más necesario que nunca. Llamamos a huir de la escalada de irracionalidad y violencia a laque ETA quiere llevarnos. La paz se construye, no se impone. Reclamamos que ETA deje las armas y reclamamos, a todos, diálogo, respeto democrático y renuncia a la manipulación ciudadana. Llamamos a movilizarnos a favor de la paz y la vida contra la muerte y la desesperanza.

Pepe

Ç arcoiris

Pepe | 06/06/2007, 21:41

La verdad es que no veo a la Ç-GAY compitiendo con Ibiza. en este segmento turístico se partiría prácticamente de cero, pero todo es ponerse. Aunque Pollença en estos momentos no destaca por su ".ambiente liberal"
Dirigirse a segmentos muy concretos de turismo y en este caso de alto poder adquisitivo creó que es una buena línea a segurir.
Una opción interesante sería dirigirse al turismo naturista, Cala Carbó es una playa perfecta para explotar esta idea.

Pepe

Reunió UM-PSOE

Pepe | 06/06/2007, 21:35

Pel que sabem de la reunió d'UM-PSOE, UM es va presentar d'una manera molt prepotent i amb moltes exigències i la gent del PSOE no està gens contenta amb aquesta actitut.

Pepe

Pactes al Ddb

Pepe | 06/06/2007, 21:33

Comença el compte enrere per tancar el pacte de govern municipal
UM es reuní ahir vespre primer amb el PSOE i després amb el PP

E. BALLESTERO. Pollença.
Comença el compte enrere per tancar el futur pacte de governabilitat de Pollença, on la coalició UM-UNPI torna a ser el partit frontissa. Si l'any 2003 el líder d'UM de Pollença, Joan Cerdà, 'coquetejà' amb la coalició PP-UMP, amb el PSOE i fins i tot amb el PSM, abans de tancar el pacte d'inversions amb el president del PP balear, Jaume Matas, l'inici de negociacions sembla per ara un calc de les de 2003. UM començava ahir vespre la seva ronda de reunions oficials, a les vuit del vespre amb el PSOE i a les nou i mitja amb la coalició PP-UMP, no sense abans haver parlat amb el regidor del PSM, Gabriel Cerdà, per si estigués disposat a reeditar el pacte de progrés local que governà el municipi de 1999 a 2003. En tot cas, aquesta vegada no seria un soci imprescindible, ja que els regidors d'UM i del PSOE bastarien per formar un govern.

Dilluns a vespre les executives d'UM, el PSOE i el PSM mantingueren reunions per separat, a fi d'analitzar els resultats electorals i d'estudiar la seva posició amb vista a tancar un pacte postelectoral al municipi. De les reunions, només n'ha transcendit el fet que els tres partits es mostren oberts a escoltar totes les ofertes. La del PP-UMP fou la llista més votada en les eleccions del 27 de maig, per la qual cosa el seu candidat, Bartomeu Cifre, ha estat el primer que ha mogut fitxa per oferir a UM una proposta ferma de govern. «Tenim la segona reunió per provar d'arribar a acords amb UM, després d'una reunió inicial que mantinguérem la setmana passada: som la llista més votada, i per tant hem de moure fitxa», manifestava ahir Bartomeu Cifre.

La setmana passada, el líder d'UM de Pollença, Joan Cerdà, anuncià que donaria una setmana de cortesia als seus actuals socis del PP-UMP per formar govern abans de parlar amb la resta de partits, ja que la d'UM-UMP fou la llista més votada. Finalitzat aquest temps, UM-UNPI no s'ha torbat a moure fitxa. Al carrer es respiren aires de canvi i tot sembla indicar que UM-UNPI acabarà per decidir-se per un pacte de progrés. Però el que és cert és que el 2003 molts havien posat la mà al foc per aquest mateix pacte que al final quedà en no-res, quan Jaume Matas oferí inversions milionàries que UM no volgué o no sabé refusar.

La diferència és que ara UM té una altra posició en l'àmbit autonòmic i insular, i per això i perquè ja no hi ha la mateixa manca d'inversions que l'any 2003, tal com anuncià diferents vegades Joan Cerdà, difícilment es podrà repetir a Pollença un pacte d'inversions. Tot i això, quan es tracta de negociacions tot és possible, i manca veure ara com es tanquen els possibles acords. Possiblement UM-UNPI demanarà la batlia els propers quatre anys, igual que el PSOE quan signà el pacte de govern progressista a Pollença l'any 1999. Llavors el PSOE era la llista més votada dels tres socis de la batlia (PSOE-UM-PSM), però ara la situació ha canviat. D'altra banda, el PP acceptà el 2003 concedir tres anys de batlia a Joan Cerdà (UM-UNPI), que ara apostarà encara més fort.

Pepe

Joan

Pepe | 06/06/2007, 21:31

Biel ja ha convençut al manco a una de les persones que l'havia dit que ell no entraria si no fós necessari per a adornar l'alcaldia de'n Rull.
L'argument que m'a donat aquesta persona, que havia promés lliurar el carnet si això passava, és que des de Palma s'havia demanat arribar al màxim possible d'acords de "progrés" per poder pressionar a na Munar????

Curiosament a mi no m'han dit res, es veu que la gent em considera una persona de paraula.

El Bloc és complex pel que tú dius la vanitat d'uns quants, altres que s'aferren a les cadires, els de més enfora que no són capaços de preveure el futur...
Ja has passat la infantessa? Pots utilitzar la foto de Garci, la que ja ha publicat el Pp a les seves publicacions... :-)

MARIO

POLLENÇA: DESTINO GAY

MARIO | 06/06/2007, 21:31

Ç-GAY quizás podría funcionar. El turismo gay mueve muchísima gente, además de un nivel adquisitivo bastante alto

Joan Serra

BLOKSIBLOKNO

Joan Serra | 06/06/2007, 19:27

Pepe, jo també t'estim ,però crec que la nostra relació no hauria d'anar més enllà, deixa d'enviar-me missatgets a les tantes de la nit !!!. Ja veig que això d'ésser regidor no t'ha fet pujar els fums i enkra perts el temps dins aquest blog efímer i passiu. Bromes apart,em referia al pla director econòmic-social a nivell autonòmic. A Pollença si el Psm entra activament i sense moderació pactada amb UM per mi perfecta, el problema crec que el tendrà en Biel que feia saber als simpatitzants que ell no entraria si no fós necessari per a adornar l'alcaldia de'n Rull i així aquest evitar al màxim tenir oposició.El PSM ha de reflexionar quin tipus de partit vol ésser i ara per ara no es troba i va perdut. Això del Bloc és molt més complex del que sembla. Tots sabem que dins un mateix partit hi ha diferentes sensibilitats que com va passar amb el PSM provoquen una crispació activa, que crec ha passat factura al BLOC. És una llàstima que hi hagi gent "hiperorgullosa", però que li hem de fer . És necessari obrir un gran debat entre les tres forces polítiques PSM, EU-VERDS,ERC, per a encarar els pròxims anys i fer entendre als seus fidels amb un enraonament pausat i tranquil, la necessitat o no del BLOC. Jo crec que és viable i necessari però s'hauria de deixar actuar per separat les tres diferents "ideologies", més que rés per a evitar dessercions dels votants quan el BLOC entràs dins una dinàmica perillosa d'unitat MONOpolítica. La perfecció seria votar per separat i després juntar-se segons el pés de cada partit sense perdre cap vot, però de moment la llei electoral no ho permet. COMPLEXE, complexe junts però separats, separats però junts nosé, per a nosaltres que tenim una visió més social-ambiental i sense banderes, no hi veiem problemes, però s'ha d'entendre que molts votants són "hiperfrikis" d'un partit i no volen compartir-lo amb ningú. S'ha de debatre i rebatre el tema fins que reventi la solució definitiva BLOKSIBLOKNO. Pepe estic cercant una foto atractiva per a posar al GRAVATAR, mem si la trob. VENGA a fer feina...!!!

Pepe

El potencial del Bloc a Pollença hi és

Pepe | 06/06/2007, 10:01

Fralokus per això he parlat dels resultats del Parlament i el Consell on la gent ha votat el BLOC i s'ha demostrat que aquesta opció té un suport important.
A Pollença la gent activa del PCE, és ha dir la gent que ha fet feina a l'assemblea no té cap problema en parlar amb PSM i ERC per fer el Bloc. Als votants pens que se'ls ha de convencèr amb feina i pens que podem fer una bona feina conjunta.

fralokus

Re: Sí al BLOC

fralokus | 06/06/2007, 08:05

Desgraciadament en el tema del Bloc 1+1+1 no és igual a 3. Sembla ser que els votants del Partit Comunista no volen sentir parlar de PSM i menys d'Esquerra i pot ser que viceversa, ara hi ha 4 anys per a convèncer als fidels votants que aquesta vegada s'han decantat per altres opcions de les virtuts del Bloc.

joan ramon

S'hauria de mirar

joan ramon | 06/06/2007, 07:16

Aquestes xifres haurien de convidar a la reflexi´, pens jo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb