URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Unanimitat i consens.

Alternativa | 12 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

M’ha arribat el comentari de que Joan Cerdà (UM) ha dit a més d’una persona que el poble no està content amb la meva elecció, és clar que Joan extrapola la seva opinió a un imaginari poble en el que suposo no entren les 595 persones que han votat nostra llista. Una mostra més de consens i moderació.

A partir d’aquest comentari i d’una article de Félix Ovejero titulat “Mentiras pública, verdades privadas” se m’ocorre la següent reflexió.

L’objectiu de Joan, en moltes ocasions, ha estat arribar a una unanimitat que oculti i eviti que els problemes s’arriben a discutir. Per això supos que ha molestat tant nostre feina per acabar amb un  presumpte consens  bondadós basat en l’absència de discrepàncies.  Desde nostre punt de vista la unanimitat bona no és la que impedeix la discussió sinó la que és resultat de la discussió. Les opinions s’han de sostenir desde les bons raons no des del cultiu de mitologies  i llocs comuns, com la POLLENÇA de la que s’omplin la boca alguns.

 L’absència de discussió sobre molt de temes  a Pollença revela  l’existència de teranyines mentals o covardies cíviques. La ciutadania no ha estat disposada a assumir els costos de la discrepància mentre que els que hem actuat en consciència, sense fer contes,  som acusats de radicals fanàtics que soscavem la convivència.

Confiam a aquesta legislatura en superar el que se diu “llinda d’oposició” i ser la majoria suficient per aconseguir una ciutadania més racional capaç de fer públiques i discutir les seves opinions. Una ciutadania sense por a la discrepància.

El consens bondadós requereix perdre la por al argument entre tots que és una cosa diferent del “trapicheo” entre uns quants.

                            El Roto, El País, martes 25 de junio de 2002

 

 

 

 A continuació fil directe sobre pactes.

 

Ahir vaig poder parlar una estona amb Tomeu (PP) i tot em fa pensar que en teoria no n'hi ha res signat però el pacte  UM-UNPI-PSOE  va endavant.  UM - UNPI demana quatre anys de batlia i les regidories amb més pes i el PP-UMP no està disposat a cedir tant, mentre que el PSOE sí. 

Mentre el darrer remor que ens ha arribat és que el PSM no entra al pacte, tant de bó sigui veritat però ens estranyaria. 

 

 

Comentaris

Pepe

Heroes

Pepe | 13/06/2007, 08:21

He empezado a trabajar el tema de la fábrica, esta semana prometo el artículo.
Lo del jamón era broma, no hace falta, puedes traer una maza para la próxima asamblea a ver si nos conocemos de una vez.
En las fiestas del Pilar disfrutarás.Yo vi tocar a Heroes en un instituto cuando comenzaban,no son un producto de "laboratorio musical" empezaron desde abajo y ya ves donde llegaron. Lo de siempre paciencia y trabajo.

SANTIAGO

GRACIAS PEPE

SANTIAGO | 13/06/2007, 07:25

Me parece fantástico Pepe, me encantaría que esta legislatura se diera alguna solución a la Fábrica. Tal como está es "un niu de puçes i paparres" y suerte que nunca a habido una desgracia de gente que haya podido entrar en su interior.
No sabia que fueras de Zaragoza, acabo de enterarme ahora. Por cierto, este año conoceré las fiestas del Pilar, tengo entrada para el concierto de Heroes del Silencio, sin duda (para mí) el mejor grupo español de todos los tiempos.
Prometo traerte un jamón de Teruel, creo que te lo has ganado a pulso. Saludos

Pepe

Paciencia

Pepe | 13/06/2007, 07:16

Hola Santiago, para animar a la gente haré un artículo sobre el tema.
A ver si traes un jamón de Teruel, como sabes soy de Zaragoza y conozco bien la zona, soy un enemorado de Albarracín y del Maestrazgo.
Si pasas por Alcañiz saluda a la gente de IU, han ganado las elecciones pero están teniendo duras negociaciones, en teoría tendrían que gobernar con el PSOE pero estos lo pueden hacer con el PAR ( el UM aragonés)... En fin que en todos lados están de pactos

SANTIAGO

ME GUSTARIA ALGUNA OPINION AL RESPETO

SANTIAGO | 13/06/2007, 04:35

Bon dia! Ayer propuse en este blog que los participantes del mismo aportaran sus opiniones acerca de la Fábrica de Can Morató. No he visto niguna opinión al respeto. Me hubiera gustado saber que piensa la gente acerca de esta "mole" situada en una de las entradas de Pollença.
Creo que estos temas podrían debatirse en un blog como este,¿no?
Haber si llega alguna opinión hoy.
Que paseis un buen día.
Saludos desde Teruel (por cierto, precioso)

Pepe

Mens sana in corpore sano

Pepe | 12/06/2007, 21:35

Això sí defensam la práctica popular. La veritat que sense la meva horeta semanal de fútbol i squasch el meu cap encara funcionaria pitjor.

Joan Ramon

El opi de l'home.

Joan Ramon | 12/06/2007, 21:21

Ostres Pepe, nosaltres defensant el futbol per damunt de la política, despre`s que venguin i ens diguin "rojos"...

Pepe

IIndependència justícia?

Pepe | 12/06/2007, 21:13

Avui m'han donat un argument pel possible pacte UM-PSOE al govern en el que jo no havia pensat, i é sll'amenaça de la fiscalia anticorrupció. La meva ingenuitat em fa oblidar qeu això de que la justícia és independent només és teoria. De totes maneres segueix sent pessimista, tant de bó m'equivoqui.

xiu xiu

xiu xiu

xiu xiu | 12/06/2007, 18:54

Menos samba mas trabalho

Pepe

Fútbol

Pepe | 12/06/2007, 18:24

Tens raó més futbol i menys política, ja, ja...

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 12/06/2007, 14:24

En quan al futbol tens raó, però si no potser tampoc passa res, que sinó no correriem gens, nomes "xaferdetjariem" de política.
salut

joan ramon

salut

joan ramon | 12/06/2007, 14:21

A mi se m'acudeixen algunes finalitats, totes contraries al PSM o a EU, però o deixare estar.
Trob com vaig dir ahir, que li vaig dedicar massa temps,
salutacions

Pepe

JR era el dolent de Dallas

Pepe | 12/06/2007, 13:23

La meva pregunta és si Andreu és del PSOE quina finalitat tenia tot aquest atac contra vosaltres?

Al partit de futbol haurien de fitxar algun significat del PP i UM. El problema amb aquest darrer seria que exigiria jugar sempre en el millor llocai a meitat de partit igual canviava d'equip.

Ja veus que Garci no et deixa respirar.

joan ramon

Salut

joan ramon | 12/06/2007, 12:30

o se o se
desprès si que podrem alegrar les aportacionsd e n'Andreu, alomillor també t'interès en participar, perquè no lo proposes?
salut

GArci

Re: Unanimitat i consens.

GArci | 12/06/2007, 12:14

A veure si n'Andreu tenia raó i ara vens a desmontar EU amb les teves sutileses com PP...
És broma Joan Ramon. Ja saps que estam contents de tenir-te habitualment.
Per cert en Pepe se'n va de viatge el juliol. Supòs que ja saps per on vaig.
Salut amic.

joan ramon

aclaració

joan ramon | 12/06/2007, 12:00

Per cert Pepe, la abreviació no estava fta en mala llet eh
que cosnti

joan ramon

Salut companys

joan ramon | 12/06/2007, 11:03

Veig que si PP, i això que critica als que entren als blogs dels altres, i ell deu contar als del seu partit que entra a aquests llocs?.
Per cert G. tens raó, mai treballo jo, de fet avegades els vespres o els caps de setmana, o fins i tot els horabaixes en horaris irregulars vaig a una vivenda tutelada aManacor a pasar l'estona, i per matar el temps a pics col·laboro en la plataforma pro camins públics, o vaig a jugar a futbol (no se si hauria de confesar que i ve gent de diverses tendències ideològiques),m'agrada anar d'excursió...
i bé ja veus soc un desnefeinat que adamunt es dedica a entrar a aquest blog i donar la seva opinió, que pot agradar més o menys, però i és.
Salut i República

Pepe

Segueix al BLOG PSM

Pepe | 12/06/2007, 10:33

Bé JR veig que Andreu Crespí segueix la discusió al fòrum del PSM, al final igual consegueix animar vostre blog encara qeu sigui com a aquest qwerpi.

Pepe

Pactes

Pepe | 12/06/2007, 10:30

Andreu i Turgut, pens que el tema de Pollença pràcticament ja està tancat; UM-UNPI & PSOE amb el dubte del PSM, quatre anys de batlia per Joan amb urbanisme i les regidories principals en mans d'UM-UNPI.
A Balears i Mallorca només tinc la meva intuició i les notícies de premsa, pens que encara res és segur, dissabte amb la formació de la batlia de Palma tindrem una bona pista o no.
Pens que ni PP ni PSOE permetran que Nadal sigui batle, això seria una vergonya més.
El PP hauria de fer una reflexió sobre per què la resta de partits no volem governar amb ells i no és un tema només a les Illes.

Pepe

Optimista

Pepe | 12/06/2007, 08:40

El populismo es difícil de combatir G, tú eres una persona racional que reflexiona y argumenta, pero las pasiones, los sentiminetos, lo irracional cada vez tienen más peso en política. En el dabate de Pollença hubo un ejemplo claro cuando nosotros hablamos de hacer funcionar la Mancomunidad del Norte y gestionar grandes infraestructuras como el Auditorio en el marco de la Mancomunidad, o lo que es lo mismo no hacer un auditorio en cada pueblo... Cual fue el argumento de Joan EN ALCUDIA NO NOS PUEDEN DECIR LO QUE TENEMOS QUE HACER EN POLLENÇA. Frases como esa calan más que hablar de previsión, de gestión, de necesidades, de costes...Por lo tanto el trabajo es integro.

turgut

pactes

turgut | 12/06/2007, 08:35

I respecte els pactes de Palma estic amb qui va dir "Millor tenir dignitat sense presidències que presidències sense dignitat" (Era Delgado o Ramis, no ho se ara)

turgut

nadal

turgut | 12/06/2007, 08:33

Amb lo de Nadal, millor m'ho poses, 2 regidors i batle!! Per sortir correns
Sobre el pacte que voldria, no n'estic segur, pero UM+PSOE no m'agrada perquè el poder d'UM amb aquest PSOE serà total. Pero be, es una opinio. La veritat es que la llista mes votada pot quedar a l'oposició, un petit "bug" del sistema, pero les coses son així.

Andreu B.P.

PACTES DE GOVERNABILITAT

Andreu B.P. | 12/06/2007, 08:26

Nadal domés té dos regidors. El millor pacte per Pollença serie: 2 anys de batlia per UM i dos anys de batlia per PP. Son els dos partits mes votats i a ells hauria de recaure la responsabilitat de governar. Si no ho fan bé, el poble ja decidirà a les properes eleccions.
De fet, el poble els hem tornat a premiar amb 11 regidors (PP + UM)no ho douen fet tant malament.

turgut

pactes

turgut | 12/06/2007, 08:19

Quin pacte donara mes poder a UM a Pollença? Esta clar? Ido aquest serà "el pacte"
Quin pacte donarà mes poder a UM a Govern/Consell/Palma? Aquest serà "el pacte". Arabé, qui s'atrevesqui a donar la batlia de Palma a Nadal amb 3 regidors (sigui PP o PSOE) la farà grossa. Els ajuntaments son una institució molt propera a la gent perquè puguin arribar a entendre un desbarat d'aquest calibre.

G.

siempre por aquí

G. | 12/06/2007, 08:18

Joan Ramón!! otra vez por aquí!! es que tú no trabajas!! Jajajaja es pura broma. Un saludo.

G.

estilos

G. | 12/06/2007, 08:15

No ha de ser dificil combatir al que para hacer política sólo se dedica a ir por los bares diciendo cosas e inventando opiniones. Los argumentos sólidos y la discusión seria que le dejen en evidencia y sin respuestas es lo mejor (podrás hacerlo). Date un respiro y dejalo pasar que a partir del 16 comienza el trabajo fuerte.
Un saludo.

joan ramon

Consens

joan ramon | 12/06/2007, 06:46

Del tema pactes ara mateix no vull opinar, però jo ara mateix apostaria (amb risc a equivocarme és clar) per un pacte UM-PSOE.
Del tema consens subscriuria lo que s'ha escrit aquí.
Cogondena, ja o diuen ja, sempre soc per aquí...
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb