URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vot en blanc...

Alternativa | 16 Juny, 2007 14:51

Avui publicam la primera part del discurs d'explicació del vot a la formació del consistori, demà la segona part.

El primer de tot volem donar moltes gràcies a les  persones que han confiat en nostra llista i nostre projectes. Gràcies a tots els que ens han ajudat a aconseguit aquest bon resultat electoral i  han fet possible que per primera vegada en la seva història Pollença tingui un regidor d'Alternativa EU-EV  Gràcies per pensar  que feim falta.

No podem votar a Joan com batle, ja que des de nostre punt de vista no seria coherent. Per nosaltres no es pot estar fins ahir governant amb el Partit Popular i ara amb el PSM. I no es pot fer això si els partits tenim una ideologia i un model de ciutat. Pensam que s’ha de tenir un model de municipi, una idea de cap a on volem que vagi Pollença i Mallorca, i el model de l’equip de govern  d’aquests quatre darrers anys ha tingut poc que veure amb la nostra idea de ciutat.

El nostre model aposta per una ciutadania ben informada, aprofito per demanar  a parti r d’ara la retransmissió en directe dels plenaris municipals, per polítics només preocupats per Pollença, per la defensa del medi ambient, per la millora de les polítiques socials, del dia a dia, per la professionalització de la gestió municipal sense favoritismes, per la defensa dels interessos col·lectius i els espais públics.... Tot això no s’ha fet correctament en els quatre darrers anys

 El nostre model aposta per la democràcia participativa i UM-UNPI ha fet ben poc en aquest aspecte, al seu programa electoral només hi ha una petita referència a aquest tema, quan diu que potenciarà  l’Agenda Local 21,esperam que faci alguna cosa més.

A aquestes eleccions hi ha hagut un 36 % d’abstenció, o sigui no vota un de cada tres pollençins, tots haurien de reflexionar sobre si no fa falta canviar la manera de fer política.

La implicació de la ciutadania en la política municipal no es pot limitar a l’elecció d’uns representant  a l’Ajuntament cada quatre anys. Per què els ciutadans no poden decidir com s’utilitzen els espais públics?  Per què la gent no pot decidir com se gasten els seus doblers?

Igualment volem manifestar una vegada  més nostra preocupació per l’indisciplina urbanística que campa per Pollença, a pesar de que Joan ha estat ja set anys regidor d’urbanisme no ha fet complir la llei per evitar la multiplicació de construccions en sòl rústic, i una vegada més al seu programa electoral no diu res del tema com si el problema no existís. El problema el tenim i ja és hora d’afrontar-ho amb valentia. Ha arribat el moment  de canviar nostre model urbanístic. L'activitat econòmica s'ha de desenvolupar amb respecte al medi natural que és la nostra major riquesa, i per això hem de reforçar la disciplina urbanística, aturant les construccions al sòl rústic i adoptant clarament polítiques proteccionistes del medi ambient.

He de dir que al programa del PSOE tampoc hem trobat referències importants ni a la democràcia participativa ni a la disciplina urbanística, i  que si que hem trobat alguna referència al  programa del PSM.

Nou consistori. 

Comentaris

Pepe

Plataforma

Pepe | 17/06/2007, 08:05

Al refresc vaig parlar amb Joan i em va comentar que amb el canvi de Goovern segurament es desclassificarien algunes urbanitzacions, o sigui que ara é sel moment de fer pressió social. Pens que seria una bona idea una vegada constituits el Govern i el Consell fer una reunió amb tots els partits per solucionar finalment aquest problema

Pepe

Discursos

Pepe | 17/06/2007, 08:02

Gràcies Ropit, estic d'acord amb tú el discurs de Tomeu. Ha estat molt bé per que ha estat clar, directe sense generalitats ni paraules buides, ha dit el que pensava i a nosaltres ens agrada aquest estil.
Hem demanat el discurs a Tomeu per penjar-ho a aquest blog.
Joan estava nerviós i el seu discurs va ser molt general, avui li demanaré també el discurs per penjar-ho.
Al blog del PSM penjaran el discurs de Biel.
Francisca no va fer cap discurs, un mal començament.
Demà a la ràdio podreu escoltar tots els discursos.

Plataforma Cala Carbó

Re: Vot en blanc...

Plataforma Cala Carbó | 17/06/2007, 00:16

Enhorabona per la presa consistorial. La plataforma per a salvar Cala Carbó desitja que el tema de la conservació d'aquest paratge es resolgui favorablement.

Ropit

investidura

Ropit | 16/06/2007, 22:52

Enhorabona Pepe pel teu discurs, precís concís i directe bon començament. Per cert el d’en Tomeu també m’ha agradat ha estat bastant crític amb en Joan i en Biel . Per cert el discurs d`en Joan patètic, patètic mal estructurat i el que es pitjor sense cap ni peus si aquest quatre anys han de ser així ho tenim ben fotut.

Ropit

investidura

Ropit | 16/06/2007, 22:51

Enhorabona Pepe pel teu discurs, precís concís i directe bon començament. Per cert el d’en Tomeu també m’ha agradat ha estat bastant crític amb en Joan i en Biel . Per cert el discurs d`en Joan patètic, patètic mal estructurat i el que es pitjor sense cap ni peus si aquest quatre anys han de ser així ho tenim ben fotut.

Pepe

Gràcies

Pepe | 16/06/2007, 19:35

Avui estic de celebració, demà procuraré contestar a tots els comentaris. Gràcies a tots per vostra participació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb