URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La fàbrica de Can Morató II.

Alternativa | 19 Juny, 2007 10:53 | facebook.com twitter.com

Durant la campanya electoral del 2003 el PSOE va proposar la compra de la Fàbrica, segons el propi PSOE després de diverses reunions amb el propietari de la fàbrica, el preu que demanava el propietari eren 540.910 euros (90 milions de pessetes). El PSOE va organitzar una jornada de portes obertes i va presentar un projecte de centre polivalent. De tot això mai més es va saber res, el PSOE va a estar a l'oposició i ja no va presentar cap proposta a l'equip de govern ( que jo sàpiga) i al programa del 2007 la idea havia desaparegut

Al mateix temps l'equip de govern anterior va negociar amb el propietari i en aquell moment demanava un milió d'euros (166,386.000 pts) i la requalificació en urbà dels terrenys darrera la fàbrica. Aquest darrer punt no es va admetre per équip de govern i pensam que amb raó.

Fa tot just un any, es va posar en la fàbrica un cartell d'una immobiliària i es demanen 2.000.000 €.

Durant la campanya el tema de la fàbrica no ha sortit pràcticament a la campanya. Esquerra Republicana va denunciar l'estat d'abandó de l'antiga fàbrica i va parlar d'una possible compra de l'edifici per a destinar-lo a usos socials com projecte de futur del seu partit.

Nosaltres tal com està la situació financera del l'Ajuntament, amb l'Auditori de Moneo, amb la gran quantitat d'edificis municipals que necessiten reformes i amb les mancances d'infraestructures bàsiques la municipi... La veritat es que ni ens varen plantejar la possible compra de l'edifici.

 El que tenim clar és que falten urgents accions de conservació, restauració i rehabilitació.

 

Al Boib del 2001 ja es descrivia l’aspecte del conjunt com de total abandonadament, situació que encara ha empitjorat més aquests anys; “hi ha hagut actes de vandalisme, acusats a la part d’habitatge, i per altra banda hi ha una colonització important de la vegetació.” Així i tot el conjunt conserva bona part de l’estructura murària i la façana és conserva en gran part. S'ha de mantenir la composició volumètrica general, i rehabilitar l’estructura i les cobertes, la façana principal i la del camí Juanot, els revestiments, etc. Pel que fa als materials, s’han de mantenir en la major mesura possible els existents, mentre que les noves intervencions s’hauran de diferenciar de les del moment de la construcció.

Al Boib respecte als usos diu “que s’entenen possibles aquells que resultin totalment compatibles amb l’estructura i configuració actuals”.

En aquest moment nosaltres pensam que el primer que s'ha de fer és obligar als propietaris a complir amb els seus deures de conservació (article 26 de la llei de patrimoni Històric de les Illes Balears). En quant a la compra de l'edifici hem d'estudiar l'expropiació del mateix per interès social (article 33 de la mateixa llei).

 

 

 


Comentaris

Pepe

Confiar en Turgut

Pepe | 20/06/2007, 21:42

Fins ara turgut sempre ha estat molt clar supós que si no el vol fer públic tindrà les seves bones raons.

Garci

Re: La fàbrica de Can Morató II.

Garci | 20/06/2007, 21:21

Hola Turgut, si has de desmentir algna cosa també crec que val la pena que ho facis aquí i no a través den Pepe, però depen de tu.
Salut!

Pep lluís

A TURGUT

Pep lluís | 20/06/2007, 21:15

Quin tema és aquest que es comenta Turgut? Si se comenta deu ser públic, no?
Deixet de secretisme, conta-mos-ho.

Pepe

eurxella@yahoo.es

Pepe | 20/06/2007, 18:52

Al correu d'eurxella només tenim accés Garci i jo i com ja t'ha comentat Garci és d etotal confiança.

Garci

Re: La fàbrica de Can Morató II.

Garci | 20/06/2007, 16:57

Jdt, tot i que crec que a Can Morató s'hi hauria de fer alguna cosa més que un museu, pens que un museu ètnic i històric és molt necessari per impulsar un turisme de més qualitat que vulgui valorar la nostra cultura i no només quadres de autors poc coneguts del museu d'art que tenim a Pollença. Un museu d'art perquè la gent el visiti necessita d'obres importants. Però és clar, si jo propòs un museu que no sigui d'art em diuen "que vols, cultura de pamboli?" i jo cont45ra aquests arguments no hi puc dir res. M'agrada el pamboli. Crec que he fuit un poc del tema, però m'ag5rada la idea de jdt de fer-lo museu, encara que sigui en part perquè crec que se necessita un museu ètnic i d'història.

Garci

Re: La fàbrica de Can Morató II.

Garci | 20/06/2007, 16:32

Hola Turgut, la direcció de eurxella jo també hi tenc accés, però no la mir, i més si se que en Pepe ha de rebre coses confidencials. Pots escriure tranquil que no som "cotilla".

turgut

mail

turgut | 20/06/2007, 15:38

Tens una direccio de correu personal que llegesquis nomes tu?
Gracies

turgut

parlar

turgut | 20/06/2007, 15:37

Pepe, en poder t'enviare un correu, vull xerrar amb tu d'un tema que se comenta molt i es fals... crec que hauries d'informar-te i després veuràs que no es com se diu. Ja en xerrarem.

Pepe

Gràcies Maria.

Pepe | 20/06/2007, 14:04

Igualment estic d'acord amb tú en que el PP havia d'haver fet alguna cosa per evitar els negocis de Mito a Ports, i que Tomeu podia donar exemple en el tema dels camins públics obrint la seva finca i en el de fer feina només per Pollença.

Pepe

Gràcies Bernadi

Pepe | 20/06/2007, 14:01

Gràcies per participar Bernadí encara que aquests comentaris eren referents al discurs de’n Tomeu Cifre i no a la fàbrica.
Estic d'acord en que
el discurs de Tomeu va ser més clar i directe que el de Joan, massa general pel meu gust. També pens que Francisaca hauria d'haver explicat el seu vot i per què havien donat a Joan la batlia, la seva excusa a la premsa de que ja havien parlat massa i que aquell era el dia del batle no em serveix. El que han parlat ella i Joan no ha esta públic i hagué sestat molt bé explicar en públic les línees generals del pacte

Pepe

Gràcies jdt

Pepe | 20/06/2007, 13:56

Hola jdt cap proposta é suna barbaritat, es tracta de entre tots trobar una possible solució. Evidentment la fàbrica ha estat molt importat per Pollença no nomé seconòmicament sinó també socialment i aquesta és la raó principal per la que no hem de deixar que la fàbrica desaparegui.Respecte a la teva proposta la maquinaria fa temps que va desapareixer i supós que ja no existeix.
pens que la inversió per comprar la fàbrica és massa forta per fer només un lloc per poder visitar, l'hem de donar un contingut tenint en conte que la seva estructura no es pot canviar.

Maria

si senyor

Maria | 20/06/2007, 09:02

Xabxullos al port, tancament de un tram de la carretera vella de LLuc, Sous de assesor al Govern Balear sense acudir a fer feina...
bona tasca la de'n Toemu, si Senyor

Bernadí

QUI MOLTS ANYS VIURÀ MOLTES COSES VEURÀ

Bernadí | 20/06/2007, 07:00

El discurs de’n Tomeu Cifre és un bon discurs. Sempre he pensat que en Tomeu és un bon polític. Per mi és una pena que no pugui governar a Pollença, perquè hem de reconèixer que no ho ha fet tant malament aquest anys, i així podríem tenir més arguments de crítica. Esper que sàpiga fer una bona oposició, que, per altre part, serà ben necessària.
El trist del dia d’investidura de Joan Cerdà coma batle de Pollença hi va haver dues coses molt rellevants vaig el meu parer. La primera que el discurs de Joan fou molt pobre en tots els aspectes, emocional, de contingut, sintàcticament (crec que d’un batle s’hauria d’espirar més...) La segona la callada per resposta de Francisca Ramon. Si no vol parlar ella que parli algú altre del PSOE, no? Com pot ésser que una persona que ha estat batlessa, que aspirava a repetir-ho, que pacte amb UM perquè aquest sigui batle durant 4 anys, no tengui res a dir?
Fitxar-vos el control de’n Joan. Segurament li va dir: "millor que no diguis res Francisca..."
Si ho comparam amb els darrer 4 anys d’oposició és normal que s’hagi callat ha estat la tònica general del PSOE aquest darrers anys.
Ai el que mos queda...
Com deia el Vell Penya: >

SANTIAGO

CAN MORATÓ

SANTIAGO | 20/06/2007, 06:10

No es una mala propuesta jdt, la normativa urbanística que la afecta, permite lo que tu dices

SANTIAGO

CAN MORATÓ

SANTIAGO | 20/06/2007, 06:10

No es una mala propuesta jdt, la normativa urbanística que la afecta, permite lo que tu dices

jdt

c'an morato''

jdt | 20/06/2007, 05:28

propostes a lo millor dic una barbaridad ,pero pens que se podria restaura en las mateixas carastericas i poder trobar las maquinarias
que haivia a darrera fer un jardi dins mateix estil i fer de aquesta fabrica un lloc per poder visitar
perdonau el meu catala.

jdt

c'an morato''

jdt | 20/06/2007, 05:19

no amb de olvida que aquesta
fabrica va donar feina a molta de gent en temps molt
dificils per pollenca i que hara haia gent que cobra le pensio aportan els anys que va fer feina igualment Alcudia.

Pepe

Gracias Santiago

Pepe | 19/06/2007, 22:31

Hola Santiago podrías hacer tu propuesta en forma d eartículo y lo publicaremos.

Pepe

A fralokus

Pepe | 19/06/2007, 22:25

Ja he rebut el teu correo fralokus, gràcies per les fotografies.

SANTIAGO

CAN MORATÓ

SANTIAGO | 19/06/2007, 22:11

Buen Trabajo Pepe. Los dos artículos son un buen punto de partida para empezar a debatir sobre la Fábrica. Tengo una propuesta en mente, la estoy trabajando. Cuando este avanzada ya te la comentaré.
Ya sabes mi opinión de las cifras.

fralokus

Re: La fàbrica de Can Morató II.

fralokus | 19/06/2007, 22:06

Molts diners demanen els propietaris, no està la caixa per a aquestes alegries.

Per cert has rebut els meus correus.

Pepe

Esper vostres idees

Pepe | 19/06/2007, 22:00

He cercat tota la informació que he pogut sobre la fàbrica ara esper vostres opinions, idees, projectes... Menys fil directe i més feian positiva.

Pepe

Nou abocament

Pepe | 19/06/2007, 11:14

Un exemple de les mancances d'infraestructures bàsiques és que en aquest moment m'ha telefonat el batle Joan (un canvi positiu)per comunicar-me que ha hagut un nou abocament d'aigues brutes davant del carrer Llevant, s'ha tancat la platja i s'ha començat a cercar l'origen del problema.
Solucionar aquest abocaments és una prioritat absoluta, no podem deixar passar més temps.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb