URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Discurs Tomeu Cifre

Alternativa | 20 Juny, 2007 06:01 | facebook.com twitter.com

Aquest és el discurs  de Tomeu Cifre (PP) a la constitució del nou Ajuntament. Li hem d'agrair que ens ho hagi enviat i permès publicar. Varen dir que intentariam publicar la màxima informació municipal possible i consideram que els discursos de dissabte són textos interessants com punt de partida de la nova legislaatura.

També hem demanat el seu discurs a Joan Cerdà (UM), ens ha dit que en aquest moment no el trobava però que ens ho farà arribar quan ho trobi. 

En el cas del discurs de Biel Cerdà (PSM) us avisarem quan es pengi al blog del PSM. Francisca Ramon (PSOE) com ja varen dir no va fer cap discurs.

Ara podreu valorar aquest interessant discurs.

 

Bon dia a tots i a totes:

Permeteu-me que les meves primeres paraules siguin de reconeixement a tots els regidors que avui deixen el seu càrrec, i en particular als meus companys del PP-Ump, Joan Josep Comas, Bel Cerdà, Rafel Lorente i Miquel Sabater per aquests quatre anys de dedicació al poble i per la seva tasca realitzada a cada una de les seves àrees. També donar la benvinguda i l´enhorabona als nous regidors de tots els grups polítics desitjant-lis sort en aquests nous reptes.

Ara fa quatre anys encetarem una nova etapa en la coyuntura política a Pollença, una etapa plena de reptes, d´il.lusions, d´inqieuts, fruit del que vàrem entendre era la voluntat del poble, expressada en unes eleccions democràtiques, això si , també amb uns acords a desenvolupar fruit del mateix pacte de governabilitat, que per molt que s´hagi criticat el fons o la forma el temps i la història demostraran que varen ésser un punt d´inflexió cap el desenvolupament i el futur del nostre poble.

Fa tres setmanes les urnes, el poble torna a manifestar-se, i per el que vàrem veure, i per molt que intent interpretar-ho no hi veig altre lectura, les urnes varen expressar el mateix que en el 2003.

La coalició PP-Ump encara que algunes editorials locals encara no sen temin, tornen a guanyar les eleccions, al Sr. Cerdà Rull les previsions no l’hi havien sortit lo be que que es pensava, no va obtenir els 7 regidors que esperava, ni el PSM mantenia els 2 que tenia, això si, sempre l’hi quedava el PSOE, a ambdós llocs hi tenia els seus millors candidats, com s´ha demostrat.

Hi va arribar l´hora dels pactes, de les negociacions, però per que això es produesqui fa falta intenció, la nostra hi era, reeditar el pacte amb UM-UNPI, tal com ho havíem interpretat amb els resultats, però es veu que només era la nostre, per l´altre part no  n’hi va haver mai, això si, intenció  i il·lusió molta, però submissió i humiliació mai. L’hi vàrem posar tot damunt la taula, acords, programes, inversions, batlia, millorar els serveis per els ciutadans, tot era negociable, el que volíem era gestió, no àrees de lluïment i foto, els hi deixàvem totes per vostès, que per això en sabien molt mes que nosaltres, però com he dit no hi havia intenció, mai no hi va haver cap contraproposta, es veu que fa temps que estava trempat, a les seves assemblees, per el que si ni tant sols es va votar la nostra opció. Però al final tothom es esclau de les seves paraules, nosaltres les propostes, els hi donarem per escrit, l’hi oferirem un canvi de model de gestió, i allà queda, de vostè, encara que no se banyi mai i per escrit res de res, a tots ens quedaran les seves, del que voldria fer, com ho volia fer i contra qui ho faria, tindrem temps per recordar-l´hi, però al cap i la fi, per els qui el coneixem només son paraules, al final la seva darrera escusa era el moll, a qui vostè i el Sr. Ochogavia, al igual que la cala, amb el pacte del 2003 i durant tota la legislatura havien estrangulat, i on els resultats eren mes clars per noltros, ara tenia una oportunitat de agafar la bandera, però veig que ha passat el mort al Psoe, per tant el que l’hi deia, no hi havia intenció.

I al PSOE tampoc n’hi havia gens d´intenció, encara que ho volguessin escenificar, ja tenien el que volien tot i que pens que no s´han fet valer el suficient, podrien haver tret molt mes, i crec també que coneguent-los estaven capacitats per mes, han estat massa conformistes.

I el PSM, o millor al Sr Cerdà, que a focalitzat totes les seves crítiques cap al nostre partit i cap a la meva persona, i mai cap a l´acció del govern, que ha fet de portaveu a l´oposició del Sr. Cerdà Rull, del qui ha escenificat tot el que ell, no podia , per la seva situació, posar en escena, mocions, preguntes, titulars, del que no hi hagués Bloc a Pollença, etc. ,mes prest o tard es veurà recompensat.

Però aquest es el joc de la democràcia, aquests dies es celebren els 30 anys de les primeres eleccions , i les regles del joc son les mateixes, però la filosofia no ho es, el sentit de la legitimitat no es el mateix. Diuen que per guanyar una guerra a vegades s´han de perdre moltes batalles, nosaltres amb quatre anys amb vostè en vàrem perdre moltes però al final guanyarem les eleccions., vostè es batlle per segona vegada sense haver-ne guanyades cap, esper que alhora de governar ho tingui en compte

Però les regles del joc son aquestes, nosaltres els aceptam, el seu pacte es legítim, podríem pensar que poc ètic, encara que avui en dia en política te poca importància, farem feina des de l´oposició, de la forma mes constructiva, però crítica, esperem no caure en l´error de tots els grups de no fiscalitzar ni criticar a Um per si desprès i hem de pactar, tanmateix no serveix aquesta tàctica, vostè es el batlle i a vostè l’hi demanarem les responsabilitats quan faci falta i les felicitacions quan les se meresqui, també seva es la responsabilitat d´arribar a un consens amb els grans temes que afecten al nostre poble, allà ens hi trobarà, només l’hi deman que sigui valent, que no pasteletgi, i que amb els grans temes, sobretot amb els urbanístics i els que ja teníem començats no torni arrere.

Esper de veres que aquest pacte que ha firmat arribi a bon port, que com he pensat, i ara encara mes , no sen ampenedesqui desprès d´haver-l´ho firmat, la premisa que tenia era de no donar cap escusa per que es trencas, i crec que vaig arribar a bon port, va primar sempre l´interès general per sobre dels particulars.

Esper que sia una bona legislatura, fructífera, com ho ha estat aquesta que acabam, que els regidors als qui encomani les tasques ho facin el millor possible, quan ens necessiti, ens vengui de cara, i ens trobarà, pot estar ben segur, que tingui molta sort. Moltes gràcies.

 

Comentaris

Pepe

Sincera

Pepe | 21/06/2007, 10:23

Sí, sincera.

turgut

sencer

turgut | 21/06/2007, 09:02

sencere = sincera? :-)

Pepe

El meu correu personal

Pepe | 21/06/2007, 09:00

Bé una vegada solucionat el malentès, turgut de bons i de veres que pots escriure a eurxella, Garci no obrira el correu i jo l'eliminaré tot d'una,no pasis pena.
En quant a influir en mi, tothom el pot fer, no se ha de tenir por a canviar d'opinió en un tema, no és cap problema sempre que es faci de manera raonada i coherent. Ja tinc edat i suficient seguretat quan la gent opina de manera sencera (pens que és el cas de Turgut)o té un interés particular darrera i intenta utilitzar-nos per els seus "negocis".
Supós que quan debatem estam intentant que l'altra persona tingui més punts de vista i pugui enriquir o canviar la seva opinió.

Evidentment si ideológicament estic a EU-EV el meu model de Pollença, Mallorca, Balears i Espanya està mol allunyat del del PP.

Gianetti Doria

EL NEBOT

Gianetti Doria | 21/06/2007, 08:16

Som el nebot de n’Andrea Doria

GArci

Re: Discurs Tomeu Cifre

GArci | 21/06/2007, 08:15

No si al final haurem de fer com aquesta gent dels xats d'internet que duen anys parlant-se i després organitzen una quedada. Com dic, haurem de fer un sopar. Ningú sap qui és ningú i tothom ho vol saber.
Anau alerta amb els vostres comentaris, com ja hem dit, el blog hi ha moments que sembla un fil directe.

turgut

id

turgut | 21/06/2007, 08:11

I per cert, jo a tu tampoc te conec... :-)

turgut

disculpes

turgut | 21/06/2007, 08:10

Disculpes acceptades, cap problema.

Pero per favor, intentau, en tots els ambits, deixar debanda els rumors sense fonament. Es dificil, pero no impossible.

Gianetti Doria

NO HE TOCAT BOLLA

Gianetti Doria | 21/06/2007, 08:03

D'acord té crec! Es vere, no he tocat bolla,però almenys ara coneixem alguna cosa de tu.
S'hi t'has ofés perdona.
El meu correu es gianettidoria@hotmail.com

A la teva disposicó

turgut

ai gianetti no has tocat bolla

turgut | 21/06/2007, 07:38

1) "digueres que vivies fora i que només venies a Pollença cada dos o tres mesos, falç. T’has contradit tu amb una pregunta de Pepe quan va demanar-te si tenies alguna vinculació amb l’escola, on tu respongueres que l’única vinculació que tenies era que cada dia acompanyaves el teus fill a l’escola de Pollença, "
Lo de l'escola "de Pollença" ho has afegit tu. No les duc a l'escola de Pollença perque visc fora i no venc per Pollença mes que cada pocs mesos, no he dit cap mentida.
2)"vols influir amb els teus comentaris "privats" a ne'n Pepe García (no ho crec que ho aconseguesquis, en Pepe és molt poc o gens influenciabla)"
Encara es l'hora que li hagi escrit res. No pens influenciar-li en res, en Pepe i jo hem xerrat clar a traves del web, i li he dit clarament que nomes opin de coses que se certes. L'unic que vull fer es conservar l'anonimat al web, pero no tenc cap problema en identificar-me amb ell. L'adreça de mail era per això.
3)"No se com te pot sabre greu si a tu ja no t’havien posat a llistes."
QUE NO ESTIC NI AFILIAT, COM HO HE DE DIR! NI HI VULL ANAR A CAP LLISTA JO!!
Gianetti, convendrem que amb aquest comentari teu, que no n'encertes ni una, t'identifiques com el rei dels rumors i globos sondes. Dius coses per calumniar, totes falses, i aquesta vegada no me convenceras que son certes, perquè de tot el que has dit no n'has encertat ni una.

Gianetti Doria

SI T'HAS DE PIXAR PIXET!

Gianetti Doria | 21/06/2007, 07:11

Turgut, si t’has de pixar pixat. En tots els teus comentaris, queda molt clar varies coses: primera que no ets tan educat com vols semblar, segona que ets una persona molt pròxima al PP que vols influir amb els teus comentaris "privats" a ne'n Pepe García (no ho crec que ho aconseguesquis, en Pepe és molt poc o gens influenciabla), tercera que ets un mentider. Durant la campanya electoral i amb un altre pseudònim que després canviares per aquests de Turgut digueres que vivies fora i que només venies a Pollença cada dos o tres mesos, falç. T’has contradit tu amb una pregunta de Pepe quan va demanar-te si tenies alguna vinculació amb l’escola, on tu respongueres que l’única vinculació que tenies era que cada dia acompanyaves el teus fill a l’escola de Pollença, com quedam, vius a fora o no?
Se té veu el "plumero" en cada un dels teus comentaris i no pots consentir que el PP no governi a Pollença. No se com te pot sabre greu si a tu ja no t’havien posat a llistes.
Reconèixer les victòries del demés no ho sabeu fer. Doncs mira, en Biel amb un regidor gestionarà una o varies àrees i voltros en sis regidor rest, què té pareix! Enveja !

turgut

victoria

turgut | 21/06/2007, 06:01

Una gran victoria??? Juaaaa, me pix damunt. Depres de fer de xotet de corda una legislatura, de correveidile, de tot lo que li ha costat un regidor? I caure en la trampa de'n Joan de donar-li 4 miques per tornar-lo a tenir fermat amb corretge curta? Deu ser una broma aquest comentari

Pepe

Victòries efímeres

Pepe | 20/06/2007, 22:24

Ja parlarem quan es confirmen les arees, però si es confirma el tema de Biel la victòria és sobre tot per Joan i Picarol.

Garci

Re: Discurs Tomeu Cifre

Garci | 20/06/2007, 22:20

Els favors se pagan B. Llobera. Això ho sap tothom. Lo trist és que el psoe no digui res.

Garci

Re: Discurs Tomeu Cifre

Garci | 20/06/2007, 22:18

Els favors se pagan B. Llobera. Això ho sap tothom. Lo trist és que el psoe no digui res.

Pepe

Local de la plaça Joan Cerdà

Pepe | 20/06/2007, 22:14

El local de la plaça Joan Cerdà s'h adjudicat de moment a JUAN CARLOS CERDA CANAVES, EMPRESA -MONZO- situada al c/ La Gola.
L'assesor jurídic ha de comprovar que no hagi cap irregularitat.

B. Llobera

en Picarol

B. Llobera | 20/06/2007, 22:14

La veritat és que en Picarol haurà perdut vots, però ole sus 00 pel que ha estat capç de treure a UM. Sense ésser necessàri i treure tot això és una gran victòria
Bona nit

Pepe

Rectificació

Pepe | 20/06/2007, 22:06

Perdó Mª Mar és joventut i educació.
Cultura es dividirá, Um es quedara amb el premi literari i alguna cosa més...

Pepe

Algú ja l'ha de tenir completa.

Pepe | 20/06/2007, 22:04

Biel serà pràcticament segur tinent de batle i assumira Cultura i Emser.
La resta de la quiniela ara mateix la tinc així com fa un parell de dies, la veritat és que ja no m'he preocupat en demanar més sobre el tema:

Joan, batle i urbanisme.
Martí Paraíso; serveis, cementeri.
Michel; esport i festes
Marga Llompart; turisme?
Cati Campomar; participació ciutadana?
Francisca; Serveis Socials i delegada Port.
Jaume; medi ambient i Cala.
Juanjo; hisenda, personal i policia.
Mª Mar; joventut i cultura.

Garci

Re: Discurs Tomeu Cifre

Garci | 20/06/2007, 22:03

Hola B. Llobera. Lo de com està no t'ho se dir. Lo que veig impossible que el PSM se quedi sense res després d'haver votat a Joan com a batle. Tothom dona per segur que tendrà Cultura i Emser. Jo també ho crec però no t'ho puc assegurar, son paraules d'un militant del PSM i res més.

Pepe

Normalitat democràtica

Pepe | 20/06/2007, 22:01

Pens que ben pensat no és tan surrealista, es varen comprometre a penjar totes les actes dels plenaris municipals, en el cas de la del dissabte serà un resum dels discursos, si els poden tenir sencers millor.
Ja he comentat que també he demanat el discurs a Joan, Biel el va fer a mà i ja han dit al bloc del PSM que el penjaran.

Com dius tú amb transparència i informació ningú s'ha d'asustar. Torn a repetir que no ens deixarem ni ofuscar, ni enlluernar, per les sigles a l'hora de fer oposició.

B. Llobera

PACTE

B. Llobera | 20/06/2007, 21:53

Bon vespre a tots. Algú podria contar com queda el repartiment d'àrees a l'ajuntament? Sabeu si al final el PSM assumirà alguna àrea?

Garci

Re: Discurs Tomeu Cifre

Garci | 20/06/2007, 21:46

és una mica surrealista penjar el discurs del PP al bloc, però m'agrada la idea, sobretot transparència i informació. Al final tendran raó aquells que ens diuen que acabarem amb el PP. Això darrer és broma.
Fins i tot els del PP deuen haver quedat estorats de que els demanis el seu discurs.Una mica surrealista.

Pepe

a JRV

Pepe | 20/06/2007, 21:40

El tema de que ningú vulgui pactar amb el PP és un bon tema per comentar, Turgut pens que pot fer un bon article sobre el tema si s'anima.
la teva manca d'esperança sen el nou consistori m'asusta.

GArci

Re: Discurs Tomeu Cifre

GArci | 20/06/2007, 16:52

Joan Ramon te raó. Al pp s'ho haurien de mirar, ningú els vol per enlloc.
Aquesta legislatura han fet massa coses malament, no se'ls pot defensar.
El discurs és dur i directe, crec que no s'equivoca. Però és normal que no mencioni res del que han fet malament.

Joan Ramon veterà

Veritats

Joan Ramon veterà | 20/06/2007, 16:36

Maria, de misses no se si en saps, però les tres veritats que li couen a Turgut son aixó, veritats, mal que li pesi.
Pepe, el discurs de T. Cifre, bo. Però no podia parlar d'aquella fabulosa aportació económica que va motivar el pacte d'en Joan Cerdà, ni del finançament ful del centre de dia ,que pareix que ningu s'hen recorda, sense tirar-se terra al damunt. De les fotos, crec que a Tomeu no li poden retreure la deria electoralista per les fotos, però que dir dels altres? La regidora del Moll, Joan Comes,... No se a qui agrair que Mito no anàs a aquesta llista, tal volta a Tomeu, hi ha hagut decencia. Apart de tot aixó, i anant mes enfora, el PP s'hauria de fer mirar aixó de que no es vulgui pactar amb ell a molts llocs, crec que la imatge a nivell estatal i de les Illes i te ha veure, aixó ho paga despres gent correctament conservadora als pobles.
De totes formes , no tinc grans esperançes amb el consistori que surti, analitzant el personal en conjunt.

Pepe

Gràcies a tots per participar.

Pepe | 20/06/2007, 14:47

Estaria bé centrarse en els arguments del discurs, però ja que han sortit altres temes comentaré una mica tot.
En quant a la forma del discurs personalment em va agradar el seu estil directe i clar. Pens que está molt bé dir les coses clarament en públic i no per darrera o donant moltes voltes a paraules buides. És lògic que ser la llista més votada i pasar a l'oposició fa mal i això es trasmetre al discurs.
En el contingut és clar que hi ha una part que es centra en que el pacte ha estat poc étic i per això ataca a UM-PSOE-PSM. Per dir això, Tomeu al seu discurs més que centrar-se en la qüestió dels vots es centra en que el PP ha oferit propostes concretes a partits que ja havien tancat les seves portes abans de començar. Si volien fer això podien haver fet com nosaltres i dir ja durant la campanya que no governarien amb el PP. Torn a dir és millor ser directes i clars que fer "el paripé"
De la postura del PSM prefereix esperar a que facin pública la seva decisió d'entrar en el govern i les condicions del pacte per opinar.

Respecte a les crítiques al PP-UMP d'aquesta legislatura;
- Al Port ha hagut corrupció, ja veurem si la podem demostrar o si tenim papers per anar a la justícia, pero ja tenim tal col·lecció de testimonis orals que no tenim cap dubte de la seva existència.
- Al tema de camins l'actuació de Tomeu i Joan ha estat similar, aixó sí el primer més directe, el segon aparentant una cosa feia la contrària.
- En el tema de les assesories, conselleries fantasmes, "les fotografies i la inauguratitis aguda " és un mal de tots els partits fins ara; avui surt a la premsa el tema del Refugi, tenim el del Miquel Capllonch, la piscina... Això ha de canviar

- Pens que a Vila se l'han de donar al manco els 100 dies de gràcia, fins ara no ha fet política, hem d'esperar a veure com el fa abans de criticar i sobre tot jo no entraria en la seva feina privada mentre no tingui que veure amb la seva funció pública.

turgut

PSM

turgut | 20/06/2007, 11:14

Pensant-ho be, voltros heu de ser del PSM, si no no te explicació que continueu fent oposició al PP-UMP a hores d'ara... a no ser que no sigueu oposició :-)
No hi havia caigut fins ara, he estat lento, lento...

turgut

descriure

turgut | 20/06/2007, 11:00

Els podras descriure, pero demostrar, aaaaaai amigo, això ja son figues d'un altre paner! Xerrar tots en sabem

.

Maria, sí que hi toques

. | 20/06/2007, 10:41

No el t'escoltis en en Turgut. Un darrera l'altre podem descriure els interessos personals dels del PP-UMP. Ara vorem si Ports li fa el dragatdel moll que necessita en Vila, i que per això es va presentar a la llista. Si a n'aquest mai li havien sentit dir una paraula de política.

turgut

maria marieta

turgut | 20/06/2007, 09:20

Maria marieta, xerres sense sabre de la missa la meitat. Del que dius, no n'endevines ni una, pero ni de sort. Aixo si, tu te deus creure el que dius, per tant no fa falta contestis, es xerrar amb una paret.
enhorabona Tomeu, un discurs valent, amb dos O|O

Maria

Quina barra¡¡¡¡

Maria | 20/06/2007, 08:58

Em miçrat per l'interès genrçeral diu:
- Mito es fa seu el ports i litorals.
- Guillem Vila té uin munt de multes per pràcticar una pesca prohibida.
- La fam,ilia del batle s'apropia de la carretera vella de LLUc.
- Tomeu Cifre fent de assesor de agricultura sense personar-se a la feina i cobran prop de 50000 euros mensuals de les arques públiques...

Bernadibernadi@hotmail.com

DE LES COIES D'UNS PODEN PENJAR ELS ALTRES...

Bernadibernadi@hotmail.com | 20/06/2007, 08:46

I a ne'n Biel Cerdà que és el que l'importa ara? fer una bona oposicó? surtir a alguna foto? o el SOU que sen durà sent concejal de Cultura?
Com diuen en bon pollencí: de les coies d'uns poden penjars els altres.

un de tants

SOBRE LES FOTOS

un de tants | 20/06/2007, 08:02

No sé com no està empagait aquest que volia ser batle i s'atreveix a dir que a en Joan Cerdà Rull, i a UM/UNPI en general, només els importa la foto. I ells, què? Que per omplir la "revisteta de propaganda electoral", es dedicaren a plagiar la d'UM/UNPI?

Tal vegada els de Pollença poble, on hem de recordar al senyor Cifre Ochogavia que va guanyar UM/UNPI i per golejada, i els del Moll també, si no que sumin els vots d'UM/UNPI, PSOE i PSM i llavors comparin amb el seu super electorat (i ja en parlarem), no volen la prepotència de quatre xitxarel·los com ell i en Guillem Vila (quin parell i quina por!)

Sento no identificar-me

Discurs del PP

Sento no identificar-me | 20/06/2007, 07:33

Jo era allà i no vaig poder sentir bé el discurs.
M'ha semblat profundament insultant pels militants del PSOE i el PSM. Es veu que al PP no li agrada beure de la seva pròpia medecina. Ja no s'en recorda que durant el Pacte de Progrés l'únic que rebia per part del PP era el PSM, mai UM.
En Tomeu posa l'accent de la seva derrota damunt els altres partits, quan hauria de mirar en el seu("Hem fet molt per Pollença en aquest pacte, imaginau que podriem fer governant totsols", dit al miting del PP per en Tomeu Cifre, maig de 2007).

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb