URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El jutge, el refugi i la piscina.

Alternativa | 21 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir a la secció “el apunte” havia una interessant dada respecte a la investigació sobre Andratx, recordau que el jutge instructor del cas Andratx ha demant al Consell Insular informació sobre les construccions a sòl rústic. Bé el periodista deia que l’Ajuntament d’Andratx ha concedit 88 cèdules d’habitabilitat en terreny rústic desde 2000 mentre que en Pollença només en un any es van concedir 110 cèdules.

Una dada per fer reflexionar al jutge i al regidor d'urbanisme.

I  encara hi ha gent que ens demana  per què no voliam pactar am UM-UNPi.

 Igualment a la premsa d’ahir varen sortir dos exemples del que passa amb la malaltia d’inaugurar com sigui abans de les eleccions. Per una part es parlava de que el refugi del Pont Romà, mesos després de la seva inauguració, segueix tancat per la falta de clavegueram i també sortia nostra denúncia sobre la piscina coberta, aquesta és nostra nota de premsa sobre el tema:

Si la piscina s'havia deixat preparada per ser coberta, com diu Joan,  per què unes obres que varen començar en novembre del 2006 i que en teoria haurien de durar set o nou mesos (declaracions del regidor d'esports Michel) no s'acabaran fins Nadal o sigui 13 mesos d'obres. Si es va construir per ser coberta les obres haurien d'haver estat més ràpides.  La resposta ens la varen donar uns obrers que feien feina a aquesta obra i que ens varen dir que hagués estat millor començar de zero i que no entenien en que havia consistit la citada preparació.

També ens demanam  si serà un edifici energèticament sostenible. Una piscina coberta requereix una gran quantitat d'energia i un tècnic ens va comentar que  la mala orientació del sostre impedia cobrir-ho de plaques solars, molt útils per calentir l'aigua i estalviar energia no renovable.

 

 

 

 

Comentaris

Joan  Ramon

signatures

Joan Ramon | 24/06/2007, 16:22

PEr cert Garci, com ha anat pel Mercat avui?
Salutacions

Joan Ramon

Corrupció

Joan Ramon | 24/06/2007, 14:40

Estic d'acord en que si hi ha corruptes a la política és perquè a la societat n'hi ha, ni més ni pus. També penso que els corruptes es solen situar allà on hi ha possibilitat de tocar poder,en això penso estam tots d'acord.
Emperò, penso que una de les tasques dels partits és impedir que els dirigents es moguin amb ànim de lucre i els de l'oposició tenen la tasca de denunciar-ho. Això o dic perquè si per exemple a Andratx la cosa va acabar amb detencions, el mínim que hauria de haver fet l'executiva del Partit Popular és assumir responsabilitats, i jo cas com aquest no en conec a cap altre partit a Balears, així convindreu que les critiques són necessaris, i podriem parlar de altres casos, com les de la publicació al BOIB de les factures a un Club Eròtic, es van pagar 7 tickets i només va dimitir una persona, com s'explica?
Estic convencut que gent de bona voluntat n'hi ha a tots els partits, això no o nego, però si quan un partit és al poder (i això val per tothom) no es prou transparent estam fomentant que la democràcia siguí vista amb indiferència per molts ciutadans, i que les eleccions tenguin un baix index de participació.
Així crec que seria bo que tots els partits davant casos de corrupció depuressin responsabilitats d'una manera inmediata.
Salut

Pepe

Coherència

Pepe | 24/06/2007, 14:15

Gandalf, pens que la proporció corruptes/honrats dels polítics és exactament igual que a altres feines, el que passa que la política és pública i notòria. També és la única que et dona la possiblitat de treure de fora als corruptes cada quatre anys al manco.
No me he enfadat. Quan varen decidir no pactar amb PP i UM no va ser per criteris electoralistes o oportunistes i en aquell moment realment no es sabia quins resultat electorals hauria, el que era clar és que UM comanaria. T'imaginas un UM 7, PSM 1 I EU-EV 1, ja sé que no ens creuras però igualment no heguessin entrat a governar. Però tot això és política ficció.
Pens que dir amb qui no pactariam no era res buit sinó coherent i clar amb l'electorat.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 24/06/2007, 13:09

Hola Turgut. Evidentment que no se pot jutjar a totes les persones per les seves simpaties a un partit. Però si se pot jutjar a un partit per les accions que fa com a partit, lo que fan els seus membres gràcies al seu partit, etc. Pens que al PP hi ha molts de casos de corrupció, d'enriquiment personal, de manipulació i d'amiguisme, més que a cap partit. PEr això, si una persona està d'acord amb un partit així, doncs te part de culpa. Hi ha més partits de dreta espanyola a Balears, que triin el PP després dels escandols que hi ha hagut fa que jutjem a les persones que s'hi senten identificades.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 24/06/2007, 13:03

Si en Pepe hagués pensat per un sol moment governar amb UM o PP, d'es de l'assemblea el defenestram. T'ho dic molt ensèrio, només treure el tema tothom va dir que no, i si arriba a proposar-ho el treim a cosses, ja m'entens.
D'aquí 4 anys ja veurem si UM deixa anar la política regressiva que ha fet, i així podriem parlar. Ara per ara ni de conya.

gandalf

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

gandalf | 24/06/2007, 09:56

Turgut, els xats i aquestes formes es caracteritzen per fer us del medi escrit pero usar la forma del medi oral. O sigui que si dic putes i mecagondena quan xerr perque no ho he de dir aqui?
Estic d'acord amb la teva lògica, pero coincidiràs amb mi que a l'ofici de polític hi ha una proporció corruptes/honrats exagerada, que no es pot trobar a cap altre ofici.
El de riurem un poc ho deia a rel de que m'havia agafat com un xiste lo de que tenieu les mateixes posibilitats que el PSOE, no t'enfadis Pepe.
Tens raó que heu complit el de no pactar amb UM ni PP, però com ja he dit, tampoc heu tengut oportunitat de no complir-ho, ni esperaveu tenir-la, ja que cap combinació real de regidors vos donava oportunitat d'incluirvos a voltros. Potser si haguessiu vist una petita oportunitat no haguessiu estat tan valents, per tant això de dir amb qui no pactarieu pot esser tan buit com la proposta que vos fan PSOE i PSM d'entrar a l'ajuntament. :-}

turgut

partits

turgut | 24/06/2007, 09:20

Jo crec que no es pot jutjar a les persones en funcio del seu partit politic mes afí. Supòs que hi ha bona i mala gent per tot, corruptes a tots els partits. Quan els col·lectius estan formats per tanta gent i tan diversa, et pots trobar de tot dedins. Es com dir que els seguidors d'un club de futbol determinat son tots de tal o qual manera. Dins col·lectius tan nombrosos, s'hi troba de tot. Posar un sòl exemple no serveix, ja sabem per la lògica aristotèl·lica que una premisa particular no implica una general. Tots trobarem exemples particulars de tots els casos, honrats i corruptes.

Pepe

Sense acritut.

Pepe | 24/06/2007, 09:10

Hola gandalf, quan trobis un del PP com el batle d'IU de Seseña lluitant contra la corrupció urbanística "del pocero" m'avisas.

No em vull repetir però ja s'ha dit més d'una vegada, el PP ha guanyat, ha tingut uns excel·lents resultats, si Matas abandona es per la seva falta d'il·lusió ( l'arrosega des de 2003) per liderar al PP en l'oposició. Segons la premsa de totes maneres hagués abandonat al 2008, pens que no és étic presentar-se a unes eleccions d'aquesta manera. Tenim l'exemple de Font a Sa Pobla.

En el tema de la meva entrada al govern municipal tens raó. Però ens has de deixar fardar al manco d'haver deixat clar durant la campanya amb qui no pactariem i complir, ja que no és tan habitual aquest comportament en política.Podem riure un poc no :-)

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 23/06/2007, 19:50

Tu parles d'un Joan Ramon que anava amb una moto, el mateix que no anava a cap llista. Tens tanta ibssessió amb ells que has transformat en una persona als dos. En Matas és un polític que ha tengut un càrrec públic i que juga amb els seus votants. Crec que Joan Ramon no.
Crec que no val la pena discutir-ho més això. No entenc el teu atac cap a un militant d'un partit que ni tansols ha intentat tenir poder, tansols ha ajudat al seu partit en el que li han dit: repartir castells, repartir triptics, anar a la llista...Joan Ramon és un polític com tots els que els interessa la política, no te sou de polític, no te càrrecs, ni n'ha tengut mai... Al contrari que matas no és un polític professional.
Allà tu amb les teves obsessions.

joan ramon

Malalt

joan ramon | 23/06/2007, 19:02

Ostres Ramon Juan, deixe els porros que et començen a desbaratar.
JO no entenc la teva obsesió amb mi, la veritat però que fins i tot ja em fa gràcia, però et puc asegurar que el que hagi de fer jo no o fare seguint els teus consells.
Salutacions

turgut

fons i formes

turgut | 23/06/2007, 18:54

Puc estar d'acord amb el fons del comentari de'n gandalf pero no amb la forma. Si baixes el tò, segur que la discusió serà mes fluida i civilitzada

RAMON JUAN

SIGO CON EL PSM

RAMON JUAN | 23/06/2007, 18:52

Mentre el PSM estigui format per gent que se declara que no és polític no avançereu, al rebrés, la decadència està més que asegurada.
El Fi del PSM a Pollença està molt aprop.

RAMON JUAN

PSM, UN "PARTIT" SENSE POLÍTICS (AIXÍ NO N'AM)

RAMON JUAN | 23/06/2007, 18:50

Garci: CORTAR Y PEGAR, CORTAR Y PEGAR. Els dos escrits de Juan Ramon y el meu son iguals, lúnic que he fet és cortar y pegar y cambiar el nom de Matas per Joan Ramon. A jo me critiques i a Joan Ramon no. No te n'adones de la hipocresia??
En Joan Ramón diu que no és polític, idò, que putes fa a la llista del PSM de Pollença? Què putes fa al PSM des de els 15 anys com a dit ell? Per què estau a un partit polític, per tocar els collons als demés? Venga hombre, qui no vol pols que no vagi a l'Era!
P.D. Si no ets polític més val que deixis la política que l'únic que faràs és estorbar.

gandalf

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

gandalf | 23/06/2007, 18:30

Si no n'has sentit cap para l'orella. Així com tu insinues que no hi ha casos de corrupció a IU, i si t'en digués diries que només son rumors, també es pot dir que ningú no ha demostrat corrupció en el cas palacete, per tant no n'hi ha, pero jo no faré gala d'aquest escepticisme, encara que el preu d'aquesta vivenda s'ha exagerat moltíssim als mitjans de comunicació (si no t'ho creus consulta preus, i has de tenir en conte que han pujat des de la compra).
Si haguessis dimitit al no treure representació, se't podria criticar d'abandonar el vaixell igual que tu fas amb en matas.
I això de que tenieu les mateixes possibilitats que PSOE... bueno m'ho prendre com un xiste. I més haventi un pacte preelectoral, cosa que s'ha fet evident en el transcurs de les eleccions. Potser si que tenieu les mateixes possibilitats que el PP, es a dir 0, però per a vosaltres era més evident.
Això de que vos han convidat a entrar al govern es pura comèdia per donar la imatge de coherencia amb palma, i ho saps. Si realment haguessin volgut ser coherents hi hagues hagut bloc a pollença, pero des del psm no interesava perque en joan volia a nen bielet, pero a tu ni de conya. Aquesta proposta te la fan per dos motius: perque UM no te deixara entrar, i perque rompries la teva coherencia si ho fessis, en cas contrari, no t'haguessin donat un troç del pastis tan facilment. Ara, si tu vols fardar de que than fet una proposta tan hipocrita, alla tu, riurem un poc.

turgut

isults

turgut | 23/06/2007, 18:06

Deixau d'insultar, ni escories ni tarats...
Jo respecte els pactes, ja se sap, es una possibilitat el que s'ajuntin tots i facin valer el major nombre d'escons. Quan un entre en politica ja sap que això pot passar, i si no que no s'hi fiqui. El que estarem tots d'acord es que s'hauria de regular el fet que el repartiment de poder hauria de ser proporcional al nombre d'escons. No me demanau com regular-ho, però alguna cosa s'ha de fer perque això si que es important que reflexi la voluntat dels ciutadans. No pot ser que 3 escons tenguin el mateix que 6.

Pepe

Gràcies a tots

Pepe | 23/06/2007, 17:40

Em sap greu no haver entrat a aquest debat abans, però veig que tampoc sóc necessari. Gràcies a tots els que haveu participat amb arguments. Només vulkl comentar un par de coses a gandalf.
No m'alegro de que el Bloc entre en aquest govern, preferiria un govern UM_PSOE en minoria i el Bloc a l'oposició.
El PP més que deslegitimar els pactes hauria de comçar a fer feina per aconseguir que algú vulgui pactar amb ell, en el futur.
Personalment no em consider "escoria" no tinc palacetes, ni he passat a l'erari públic factures d'un puticlub... I no segueix per no avorrir. Entre els polítics igual que aquealsevol feina hi ha de tot.
EU té poder a Còrdova, Catalunya, Barcelona, Pais Basc, Astúries i 450 municipis i encara no he escoltat un cas de corrupció. Pêr percentatge comparat amb el PP hauria d'haver tingut uns quants.
El que pasará amb aquest govern ja el veurem i amb el PP en el futur ja veurem, no faig furturologia.

Respecte a altres temes, jo si no hagués sortit hagués dimitit com coordinador d'Alternativa a Pollença.

Nosaltres teniam totes les paperetes per estar a l'oposició quan varen decidir no pactar amb UM i fer-ho públic. Abans teniam les mateixes possibilitats que PSOE o PSM d'entrar en el govern municipal, com passa a nivell de Govern i Consell. Simplement hem estat coherents una cosa poc habitual en política. En auqest moment tant PSOE com PSM ham fet pública la seva voluntat de que entrem al govern municipal.

Joan Ramon

salut

Joan Ramon | 23/06/2007, 11:20

Jo no sabia que tenia la catalogació de polític, però bé, sempre està bé saber-ho.
Quins càrrecs he ocupat com a polític?
ès que no en se cap, de fet la teva deria cap a un simple militant del PSM trob que ès una mica preocupant, però ès cosa teva.
Per cert els anònims tenen el pes que es mereixen.Salutacions

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 23/06/2007, 11:14

També discrep amb tu Ramon Joan i el teu intent de desacreditar una persona que no és un cap visible en política. JRV no te perquè tenir les virtuts d'un governant perquè no governa. De totes maneres, i pots dir-me incondicional, jo crec que caps d'aquests pessemeros que menciones no arriba ni d'aprop a l'ombra de Joan Ramon, aquests s'han venut i s'han moderat tant que l'esquerra no se'ls veu per cap lloc. I potser hi hagi gent més preparada que Joan Ramon per fer un gestió pel poble, crec que Joan Ramon no anava a cap llista, i per tant no aspirava a fer una gestió pel poble més que col·laborant amb lo que després han estat liders que han traicionat l'assemblee.
És la meva opinió.Salut

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 23/06/2007, 11:06

Hola JRV crec que qualsevol Huguet, Rotger o Font son la mateixa merda que el fugitiu. A cap d'ells el veig fent política seriosa en favor dels ciutadans, i menys en Font que te llargues amistats amb els morts.

RAMON JOAN

JOAN RAMON

RAMON JOAN | 23/06/2007, 11:06

Es normal que es parli de’n Joan Ramón, amb aquesta "espantá". A mi sempre m'ha parescut un politic molt mediocre, tal volta bó per tocar el collons i vendre la moto, però en absolut cap fora de sèrie, casi mai molt ben assessorat, que sempre la caga. No he percebut mai en ell cap virtut ni capacitat particular que el fes molt millor que un tertulià de taverna. Si una imatge val per mil paraules, recordo que la vegada que més s’ha acostat al poder es va fotografiar amb una vespa al Calvari, no li varen veure el pel en tota la legislatura i, crec que el varen amagar devall les pedres, i la foto aferrat en n'en Toni Marquet i demanat perdó hem va repugnar. La justificació que li voleu donar pintant-lo de bon polític hem sembla pròpia dels incondicionals que no volen veure la realitat, o que han segut afavorits qualque vegada per Joan Ramon i la realitat es que estic segur que al PSM de Pollença hi ha gent mes preparada que Joan Ramon, i que pot estar mes pendent de fer una molt millor gestió pels ciutadans de Pollença.l . Qualsevol Marquet, Kunibert, Cerdà Buades, son millor que ell.

Joan Ramon veterà

Matas

Joan Ramon veterà | 22/06/2007, 22:16

Es normal que es parli de Matas, amb aquesta "espantá". A mi sempre m'ha parescut un politic molt mediocre, tal volta bó per fer marketing i vendre la moto, però en absolut cap fora de serie, casi sempre molt ben assessorat, que quan no li havien preparat un tema o una resposta la cagava. No he percebut mai en ell cap virtut ni capacitat particular que el fes molt millor que un tertulia de taverna. Si una imatge val per mil paraules, recordo que quan era ministre de medi ambient i es va produir la contaminació del xapapote, no li varen veure el pel en tota la crisi, crec que el varen amagar devall les pedres, i la foto aferrat en n'en P.J. Ramirez i demanat perdó hem va repugnar, o qualque discurs seu al Congrés dels diputats, que semblava demanar perdó al PP madrileny per voler aprovar un Estatut completament aigualit. La justificació que li voleu donar pintant-lo de bon politic hem sembla propia dels incondicionals que no volen veura la realitat, o que han sigut afavorits qualque vegada per Matas i la realitat es que estic seur que al PP balear hi ha gent mes preparada que Matas, i que pot estar mes pendent de fer una molt millor gestió pels ciutadans de Balears, i no fer-la amb els ulls girats cap a Madrid a veura si el fan ministre de qualque cosa, fent de mallorquinet servil . Qualsevol Huguet, Rotger i fins i tot Font son millor que ell.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 19:48

Hola Joan Ramon. Allà serè. JA tenc casi 300 firmes, això va "viento en popa"!!!!
Crec que el bloc i el psoe han dit prou clar durant la campanya que referien el pacte de progrés. El bloc ara acusarà massa la predisposició inicial al pacte perquè UM i PSOE sabent que el bloc només aspira a reeditar el pacte li donaran les miques que els sobren.
Potser ho facin malament i això faci pujar al PP.(versió pesimista) o potser ho facin bé i d'aquí 4 anys pugin i el PP no pugui tornar governar. Amb ixò de la regressivitat del PP estam tots d'acord.

Joan Ramon

Seguim...

Joan Ramon | 22/06/2007, 19:43

Si el PP tria en Delgado com a succesor,s erà perquè els voldran.
PEr altra banda a la campanya tant el Bloc com PSOE ja van deixar clar que volien treure del govern al PP.
ês cert que la majoria de partits són ambigus, però jo ara he tornat rellegir i dius q per mor d'aquest govern la pròxima legislatura el PP es carregara les polítiques socials i de normalització linguistica aconseguidas, trob que el que em de fer en aquest cas ès impedir que el PP aconsegueixi cap majoria absoluta, no creus?

Ei vaig a sopar, per cer Garci, esper veure't demà eh

gandalf

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

gandalf | 22/06/2007, 19:36

Jo no he responsabilitzat a ningú de les decisions del PP. Simplement he intentat donar una mica de perspectiva al tema den matas. Tots els partits d'equerra es fan ressó de la notícia fent befa, jo només dic que no està malament pensar en les conseqüències indirectes abans de seguir la tendència com un borrego. Tampoc he llevat en cap moment el valor als vots dels altres partits. El que he dit, és que els dirigents, no els votants, s'han unit amb partits d'ideologies oposades posant per davant els interessos propis als dels seus votants, i això els passarà factura sens dubte. I posaria la mà al foc que si s'hagués sabut que això acabaria així, de tots aquests votants als que tu invoques, la mitat hagués votat en blanc abans de tenir un govern així, sabent fins i tot que donaven la majoria al PP. Encara que ho volgueu dissimular, aquest pacte mai funcionará, i els mallorquins ho sabem, la gran majoria.

Joan Ramon

Vots

Joan Ramon | 22/06/2007, 19:32

Les forces que seràn al Govern del Consell de Mallorca sumen 170.155 vots per 154.112 el PP, si bé el PP va ser la llsita més votada, les altres també tenen un elevat suport social per poder di la seva.
No creus Gandalf?
Jo penso que no hi havia cap dubte que ni Bloc ni PsoE donarien suport al PP per governar, així que no es pot dir que en aquest aspecte els seus votans sabien cap on anava el seu vot, altre tema ès la falta de cleredat en algunes negociacions, en que estid d'acord, però cal recordar que el PP va "regalar" el consell a UM, que el va governar amb només 3 consellers, amb el suport dels consellers del PP, així que no crec que el PP pugui criticar que UM la pasada legislatura governas una institució amb només 3 consellers de 33, amb el suport sense entrar al govern dels 16 consellers del PP, ni que ara pugui dir que la suma de minories ès injusta, quan ell o practicarà fins el 16 de juliol, quan es constituira el nou govern del consell.

Joan Ramon

EL PP ès el que ès.

Joan Ramon | 22/06/2007, 19:19

Si en Delgado és el cap de llista del PP serà responsabilitat del PP, no dels altres partits, no creus?
i si el PP és un perill per la nostra llengua trobes que això és culpa del pacte de progres?
i si els altres partits sumen consideres que els seus vots no tenen el valor dels dels votants populars?
Creus que si el PP ès un perill per la nostra llengua i benestar social (fet amb que estic d'acord) els culpables són els partits del pacte de progres? o dius enserio?
Ara resultara que el cas Andrats és una confabulació "marxista".
Esnserio s'ha de ser rogoros, puc estar d'acord en que tots els partits poden tenir actuacions discutibles i rebutjables, però dir que aquest govern farà que el PP siguí més dolent del que ès ara, em sembla poc encertat, primer perquè el PP decidirà per ell mateix, i si en Delgado pot ser candidat del PP, això voldrà dir que el PP aposta decididament per un Espanyolisme "canyi", i si ès així, desprès els electors decidiran si volen un partit així al govern, però no responsabilitzis als altres partits de que el PP de Balears representi el sector de Aznar, Zaplana, Acebes, Matas...

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 19:14

Hola Gandalf. Crec que t'equivoques dient a nen Pepe que s'alegre de que els dirigents d'EU se passin l'ètica pel cul, però això ja t'ho contestarà ell. Nosaltres hem estat molt clars: no pactarem amb UM. I jo personalment hagués triat una altre forma de no donar el govern al PP i tampoc entrar en el govern el Bloc. No m'agrada la unió de forces antagòniques com son UM i Bloc.
No tots els polítics son escoria. Si molts. Però hi ha gent de bona voluntat. Crec que en Pepe si hagués volgut entrar en el poder ho hagués fet, com el PSM, però per coherència no ho ha fet. L'escoria és el sistema que dona massa poder als polítics.
I tots els governs es foten osties continuament, fins i tot les majories absolutes tenen divergències internes.
Salut

gandalf

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

gandalf | 22/06/2007, 19:07

És normal que només en Pepe digués amb qui pactaria i qui no, perque EU tenia totes les papeletes per estar a l'oposició.Està clar que encara que hi hagués un pacte, ningú de UM,PSOE o PSM ho desvelaria, per tant això no prova res. No es que a mi m'importi però crec que en toni té raó amb la tendència del vot del PSM, i encara que sigui l'assamblea la que prengui les decisions, aquesta s'hauria d'escoltar als seus votants si vol anar per bon camí.

gandalf

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

gandalf | 22/06/2007, 19:00

En quan al tema d'en matas estic amb en turgut. Pepe, tu dius que en Matas ha estat bo per donar victories a l'esquerra:
"De totes maneres tens raó en que Matas ha estat un bon polític...
per l'esquerra ja que ha ha perdut dues vegades la majoria absoluta a les balears i quan va ser ministre de medi ambient també la va perdre el PP a Espanya. :-))))"
i t'alegres de que els teus representants de Palma s'haguin passat la ètica pel cul, i s'haguin reunit totes les forces que la majoria de ciutadans no voliem per treure del poder a la força més votada amb diferència.
En matas ha tengut els seus marrons (palacete i demés) com tothom que toca poder. Tots els polítics sou escòria, això ho sap tothom, però t'equivoques de bon troç pensant que el PP és el partit més corrupte que tenim. PSOE, i sobretot UM (els oportunistes de EU no heu tocat tant el poder, pero tampoc vol dir que vos salveu) el superen, i ara els tenim junts en contra de la voluntat del poble.
Et diré el que pasará. Tendrem quatre anys d'un govern que es dedicarà a fotre's d'òsties internament i no farà res de profit, com l'altre pacte de progrés però pitjor perquè ara n'hi ha més. Això assegurarà una majoria absoluta al PP, i les majories no són bones, i menos tenguent un candidat de la nueva mallorca com en Delgado. Llavors será quan totes les polítiques lingüístiques i socials se n'aniran a la merda, i tot per voler-se sumar a la codícia de la cadira de na Munar. Llavonces podrás xerrar d'en matas amb perspectiva, no com ara que ho fas sense pensar en el futur.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 18:53

En Joan Raqmon, com tothom, és lliure de contestar i de participar allà on vulgui. No ens n'anem a atacs personals.
Per altre part m'agrada la resposta Joan Ramon, sense atacar a l'altre ni defugir de respondre. Compartesc la teva opinió de que si tots els partits han perdut vots s'ho han de fer mirar però és suficient per demanar dimissions. Les veus contra Biel existeixen tot i no pronunciar-se a les assemblees. Però qui ha de decidir es el PSM. La línia del PSM no és culpa den Biel sinó del PSM en sí. I si ells creuen millor això, doncs endavant, l'assemblee és sobirana.

Joan Ramon

Tema eleccions

Joan Ramon | 22/06/2007, 18:51

Crec que com ja he dit, primer la meva participació supos que me la deixes decidir a mi, no?
Per altre banda la meva postura és pro coneguda a aquest blog, al del PSM i no trob que hagi d'anar explicant-la cada cin minuts, però té la torno explicar si vols: consider positiu intentar dormar una coalició d'esquerres a Pollença, i sempre o he dit així.
Els temes del PSM són evident criticables per tothom, però s'ha de respectar el que decideixin la majoria dels sus militants, com en qualsevol altre partit, i presonalitzar en Biel de tot és una errada, agradi o no els exits i les derrotes son de tota l'agrupació.
I és un fet que els únics partis que han augmentat vos aquestes eleccions són EU i ER.
Per altre banda jo com a militant no en tenc cap dada de pacte preelectoral, l'únic que conec és entre el PP i UMP. Però si que penso que algunes persones al PSM estaven engrescades amb l'idea de poder formar govern amb UM.
Val a dir que l'únic candidat que va deixar clara la seva intenció abans de les eleccions fou el de EU, els altres tots foren ambigus.

gandalf

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

gandalf | 22/06/2007, 18:40

joan ramon, participes a un debat de dimissions i no contestes a n'aquest comentari que t'han fet a ca teva? No vot al PSM, pero entenc perfectament a n'en toni i opino que té molta raó, heu fet una brutor com una casa. I no es la primera vegada que senbt lo del pacte preelectoral.

Re: La Plataforma per Cala Carbó ha creat un blog.

Toni | 21/06/2007, 01:12

Tomeu, demés va amb accent, a part de que "el demés" és un barbarisme derivat de l'expressió castellana "lo demás". L'expressió correcta hagués estat "la resta". Una persona que la única arma que té per desmontar arguments polítics (cosa bastant trista) és l'ortografía, no s'hauria de permetre aquest tipus d'errors.
Deixant aquest tema, en Ramon Joan ha manifestat un fet objectiu, que és la tendència a la baixa a un ritme alarmant del vot del PSM, i no crec que vendre's per la cadira sigui la solució. Aquests quatre anys d'oposició i el comportament d'en Biel al debat del club són suficients per fer-me sospitar que el pacte UM-PSOE-PSM estava pactat d'abans de les eleccions, i com jo molta gent. Això és una traïció no tan sols a l'assamblea, que es suposa que hauria de tenir un comportament democràtic, sinó també a totes les persones de Pollença que anarem a votar quan el govern ja estava decidit. La única cosa que poguerem triar fou el nombre de regidors de cada partit. Jugar amb la democràcia d'aquesta manera pel profit personal, i d'esquenes a la gent que et dóna suport, conduïnt al partit cap a una moderació que no li és propia i que l'està destruint electoralment és motiu suficient per demanar la dimissió del responsable d'aquesta situació (almenys baix el meu criteri). Si no, potser a les pròximes eleccions el regidor del PSM acabarà a ER (amb motiu), i essent una persona de costums, que ha votat tota la vida al PSM, em sap molt de greu haver d'estar a aquestes altures penedint-me d'haver-vos donat el vot.

Joan Ramon

Canvis

Joan Ramon | 22/06/2007, 18:37

Jo penso que jsut desprès de les eleccions els aprtits han de decidir, i penso que si s'han de assumir responsabilitats, però si les assamblees decideixen i els caps estat comodes, els partits són sobirans per decidir.
El tema d'en Matas per a mi és un altre, ha demostrat que no enten un serevi al partit, sinó un partit pèr servir-se'n.
I agradi o no, pels que demanau el cap de en Biel, jo no he sentit a Cap assamblea un sol militant demanant el seu cap.
El fet de que tots els partits amb representació al consistori la legislatura pasada perdesin vots aquestes eleccions és una dada, però jo penso que més que dimitir, el que demanaria a tots els seus caps és que modifiquin la seva manera de fer política aquesta legislatura.
PEr tant i no se si et contesto, jo no demanaria cap dimisió i si variacions en la manera de fer les coses.
Desgraciiadament no en confio.
Salut i república

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 18:17

Perdonau-me amics, crec que amb més de parlar del tema que ha proposat gianetti doria tirau pilotes fora. Tots veieu en l'altre l'enemic que només vol enfonsar el vostre partit, no intentau ser imparcials i queis en atacs de qui és més i qui és menys.
Hauria de dimitir Biel?
Hauria de dimitir Joan?
Hauria de dimitir Francisca?
Hauria de dimitir Tomeu?
Està bé que dimiteixi Matas?

Totes aquestes preguntes ús les heu fetes. Doncs contestaules sense atacar als atres, un per un. És difícil però sinó queis en un joc demagògic d'aquest és més que l'altre que no porta enlloc.

Joan Ramon

Apunts

Joan Ramon | 22/06/2007, 16:39

Tots sabem que en Jaume Matas va posar molt interès en l'hospital de Son Espases, l'obra del qual fa l'empresa de Florentino PErez.
A Estas Units on va a fer feina en Matas, no deu ser a l'empresa d'en Florentino Perez?

turgut

subvencions

turgut | 22/06/2007, 16:31

crec que te'n podria trobar de tots, de EU i tot

Maria

Suvencions a amics

Maria | 22/06/2007, 16:29

Turgut quin dels partits parles de les subvencions dels amics, el de Acebes i zaplana o la versió autoctona de MAM?

Joan Ramon

Dimissio en massa

Joan Ramon | 22/06/2007, 16:20

En quan a la meva postura, soc favorable a intentar formar un bloc d'esquerres a Pollença, això penso que ja o he deixat prou clar, i Tots els partits van perdre vots, és més tots al voltant de 300 vots, aquestes eleccions llevat d'esquerra unida i ER, així doncs segons això hauries de dimitites Tomeu Cifre, Joan Cerdà, Francisca Ramon i Biel Cerdà.

Així els unics que augmentaren en lloc de perdre vots foren EU i ER.

turgut

habas

turgut | 22/06/2007, 16:18

i de pactar amb el partit de les subvencions als amics,...
en todas partes cuecen habas... tot i que procur no treure temes d'aquests fins que no tenc certesa raonable, perque de rumors tots en sabem... construccions dins aneis, etc,...

Joan Ramon

Postures

Joan Ramon | 22/06/2007, 16:14

Jo que sapiga en Biel Cerdà no te cap factura pagada en dobles públics al Rasputin.
ës més, en Jaume Matas ha fuit abans de que el partit pogues fer cap assemblea, puc estar més d'acord o menys amb en Biel en certes coses, però de la seva honestetat posaria la ma al coll.
De una persona que es reunieix amb el batle de Andrats dos dies abans de que aquest fos detingut, no possaria la ma al foc.
Com tampòc la posaria de un conseller de Medi Ambient que va ser inhabilitat durant uns anys per acoseguir que alguns morts de Sa Pobla el votasin, i bé, veig que us preocupa molt la postura den Biel a la gent del PP, en canvi la d'en Mito veig que no.
Salut i República

turgut

opinions

turgut | 22/06/2007, 16:07

Gracies Garci.
Per cert jo no don consells, son opinions i aqui de moment se m'han respectat totes.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 16:04

Hola . crec que les decisions dels partits i polítics són opinasbles per ser públiques i per ser d'interés general. Si podem parlar den Matas també podem parlar den Biel, den Pepe o de qui faci falta

.

Fer els comptes a ca seva.

. | 22/06/2007, 15:59

Per cert, ja està bé que els peperos (Gianettis, Turguts i altres herbes) donin consells al PSM. En tenen abastament amb el brou que es cou per ca seva.

.

Això no es així Gianetti

. | 22/06/2007, 15:53

En Mates no s'en va per haver perdut diputats. Se'n va perque no ha aconseguit governar, si ell hagués d'esser el president no partiria. Senzillament no vol quedar a l'oposició, i això es diu fer el "gallina". En tots els governs que ha participat ha perdut les eleccions: va esser president per designació d'en Canyelles i va perdre les eleccions al 99, va esser anomenat ministre per n'Aznar i al 2003 perderen el Govern espanyol, i ara ha estat president 4 anys i ha tornat a perdre (malgrat hagi estat el més votat).
Des d'aquest punt de vista el PSM té una capacitat de pactar molt més gran que el PP, com es demostra.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 15:53

Hola gianetti. Matas ha guanyat unes eleccions, te el 47% dels vots. No crec que sigui excusa lo de perdre un diputat ni la majoria. Crec que és un acte de "si no tenc poder, no juc".
En quant a Biel, i lo que pensa joan Ramon, crec que és ell qui ha d'opinar, però crec que no és a qui se pot recriminar lo de Biel, el veig més bé crític amb aquesta postura.
Jo personalment crec que s'ha venut, que l'assemblee del PSM, si és d'esquerres i valenta hauria de prendre una decisió, però també pens que Biel deu tenir certs suports importants dins l'assemblee i que tot i no tenir el recolzament majoritari l'assemblea no farà massa cosa més que indicidualment opinar cadascú a casa seva. És la meva opinió i esper les crítiques de qui pensi que no me puc ficar a ca l'altre.
Salut.

turgut

temes

turgut | 22/06/2007, 15:51

Jo estic d'acord amb la decissió de'n Matas si i nomes si se retira definitivament de la vida politica. En aquest cas pens que es coherent, ja que si no ho hauria de fer d'aqui un o dos anys per posar al capdavant un nou candidat pel 2011, i d'aquesta manera amb una sola crisi el partit en surt. Estic convençut que la decissió es en benefici del partit a mig plaç. En canvi, si se'n va a fer de politic a Madrid me pareixeria una molt mala decissió.
El comentari de'n Pepe de mal politic per perdre les majories absolutes m'ho prenc com una broma, que supos que es el que volia fer :-)... el perdre la majoria absoluta es un fet cojuntural, no estructural, donat que h augmentat el percentatge de vots. Es mes, estavem parlant de prendre decissions poc electoralistes, que fan perdre vots, pel be comu, i això seria també ser bon politic, tot i que faria perdre molts vots, no?
Respecte el comentari del lider del PSM, despres del descalabre de Pollença i fer els comentaris de que se senten guanyadors perque han entrat al govern, ja no fa falta dir res mes... o morirà el PSM fagocitat per en Joan o morirà el seu lider fagocitat per les bases que l'haurien de treure defora a cops de gorra -ojo, xerr metafòricament :-)-

GIANETTI DORIA

A JOAN RAMON

GIANETTI DORIA | 22/06/2007, 15:38

Pens totalment el contrari de tu, tal volta per això, no estam a nel mateix partit.
En Matas a fet un exercici de responsabilitat política. Ha perdut les eleccions, de fet a perdut un diputat, és coherent i dimiteix. Així de clar. En canvi, el vostre lider local, en dues eleccions seguides a baixat cada una d'elles amb regidors i nombre de vots, i ja el veus, pactant amb UM i PSOE per un sou, sinó no s'explica.
El que ha fet Matas és ser coherent amb un mateix. El que fa el vostre lider local no és gens coherent Joan Ramon.
El que tu penses de'n Matas no hauries de pensar per en Biel Cerdà? L'óptica de les coses hauria d'ésser la mateixa, no ho trobes?
No t'estic fent cap crítica, no té molestis, és una reflexió. M'agradaria que ho reflexionasis seriament i objectivament més enllà del passionament.
La reflexió està oberta a tots

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 15:32

Crec que a n'Estaràs li ha tocat una mala papeleta. Un que fuig amb la coa entre les cames la deixa a ella perquè se mengi tots els marrons. Crec que el PP tendrà una legislatura difícil. A més a qui vols que posin al capdevant, tots tenen bony o bua??? Si no son mapau, son vots de morts, corrupció...

Joan Ramon

Gerent Rasputin

Joan Ramon | 22/06/2007, 15:18

Un dels rumors apunten a un nou gerent al Rasputin, heu sentit res?
PEr altra banda, na Rosa Estaras com a portevue de l'oposició pot ser per veuré, aire "mapau" al Parlament.

Joan Ramon

Matas, ens matas.

Joan Ramon | 22/06/2007, 15:05

L'amor d'en Jaume Matas cap el seu país i el seu partit és inmens, qwueda a l'oposició i agafa i se'n va.
Ara que no el podem fer ministre, supos que amb qualque amic que li deu favors.
Això es diu mirar pel interessos particulars damunt dels generals.
Avui he estat a Son LLatzar, vegent el seu estat interios veig que els doblers en sanitat no s'han invertit com calien.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 22/06/2007, 15:05

L'econòmic és un aspecte positiu dels xalets ilegals i legals. Però només és positiu a curt plas i retrospectivament. En el futur la competència farà que la gent tenguui xalets cars de mantenir desabitats. A més, qui voldrà venir a visitar una illa que no te res més que ciment i xalets com si fos una urbanització dispersa??? Ens estam carregant el paisatge i per tant el futur. Que ningú se n'adona que els beneficis econòmics d'avui seran perdues pel demà? El capitalisme és autodestructiu, les tesis del creixement ilimitat fa temps que van passar a la història.
Me sent colló explicant això, per jo és tan obvi!!!
Com diu jdt: oficina de urbanisme dor digame????

Pepe

Entrevista

Pepe | 22/06/2007, 14:37

Sobre l'entrevista a Joan. Com diu Santiago ja el dia de la investidura va quedar mol clar que Joan tindrà un control pràcticament absolut sobre el seu equip de govern, el que pens que no és bo.
És important que el tema de la disciplia urbanística ja aparegui, alguna cosa hem avançat. No crec que la solució passi només pels mitjans de totes maneres.

Pepe

Altres putns de vista

Pepe | 22/06/2007, 14:25

El tema de les VTV dona per parlar molt no només els aspectes econòmics. Un parlan de motor econòmic mentre que altres parlan de la inflació.
El creixement económic rápid sense control públic no és un bon camí. Mirau el que passa amb els abocaments d'aigues brutes del Port.
I éticament? I socialment? Què pensau?

Pepe

Jaume Me Matas

Pepe | 22/06/2007, 14:15

Hola Tugut tu has dit que Matas ha estat un bon polític i jo només t'he posat un exemple del que per mi no és ser un bon polític. No em serveix l'excusa de que els altres també el fan mal. Pens que invertir segons el color polític és molt dolent, el faci qui el faci, sigui PP Oo Bloc. Igual que és dolent repartir cadires i no negociar sobre programés és dolent. Segurament per aquesta postura les meves relacions amb la proòpia directiva del meu partit no són bones.
De totes maneres tens raó en que Matas ha estat un bon polític...
per l'esquerra ja que ha ha perdut dues vegades la majoria absoluta a les balears i quan va ser ministre de medi ambient també la va perdre el PP a Espanya. :-))))

turgut

persianes

turgut | 22/06/2007, 08:50

Cert,... es mes car, estic d'acord. Es una putada. Es la llei de l'oferta i la demanda, propia del sistema capitalista, però sabràs que aquesta llei no es facilment "influenciable". Com veuràs, la gent prefereix viure a Pollença que a Sineu. I si tothom se'n va a fer les persianes a Sineu en vers de fer-les a Pollença, allà pujaran els preus com aquí, sense que allà hi hagi VTVs

fralokus

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

fralokus | 22/06/2007, 08:39

Relacionades amb el turisme, molt poques, amb segones residències la gran majoria, però jo em refereixo al cost de les reparacions en els sinistres, per cert el meu pare acaba de posar una persiana d'alumini, i a Sineu (crec) li ha costat la meitat que a Pollença, i això em refereixo.

Pel que fa als preus dels supermercats, a Pollença tots tenen la tarifa màxima.

turgut

polisses

turgut | 22/06/2007, 08:08

fralokus, l'agencia d'assegurances on fas feina podries mirar quantes polisses te directament relacionades amb el turisme? I relacionades indirectament? 90%? 99%?
El mercadona on vas possiblement no hauria ni obert si no fos pel turisme.
On jo visc, tampoc vaig a comprar al caprabo perque es foc. Me'n vaig a supers mes baratos i tambe he d'agafar cotxe. Aixo passa per tot.

fralokus

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

fralokus | 22/06/2007, 07:59

No hem de barrejar ous amb caragols, els hotels donen treball a les cambreres, cambrers, cuiners i altres, els habitatges vacacionals tot just eleven la inflacció dels preus al poble. Sóc administratiu d'una agència d'assegurances i tots els industrials per a reparacions els he de portar de fora perquè en Pollença literalment "per aquest preu ni poso la furgoneta en marxa". Per cert m'heu fet recordeu que avui em toca "MERCADONA" a Alcúdia, el meu sou no dóna per a pagar els preus de "terratinents" de Pollença.

turgut

VTV

turgut | 22/06/2007, 07:45

Coions Santiago, al final nos entenderemos i todo :-)

SANTIAGO

VTV

SANTIAGO | 22/06/2007, 06:45

Totalmente deacuerdo con tu último comentario sobre las VTV turgut

SANTIAGO

MAQUIAVELO

SANTIAGO | 22/06/2007, 06:42

Realment esta entrevista no tiene desperdicio. Dice Joan: "Con Francisca Ramón (PSOE) trabajé cuatro años y nos entendimos bien."
Claro que os entendisteis bien. Joan no puso impedimentos para que Francisca comprara los restos del Hotel Carotti (nunca entendí esta compra, puedo pensar y pienso, pero no probar...) y Francisca se "aliaba" (supongo que ella no era consciente) para desgastar el resto de compañeros del PSOE, y hacerse con el área de urbanísmo. El desgaste de Francisca y Joan hacia el resto de regidores del PSOE hizo que estos le dieran la espalda y se la "cargaron como candidata en el 2003".
Joan es un Maquilavelo. Que nadie se fie, porque es un gran manipulador y convence a las personas.
Si la legislatura 1999-2003, teniendo 2 regidores se hizo con el poder que se hizo, siendo Francisca alcaldesa, la pregunta es: ¿Que conseguirá esta legislatura con un PSOE con una líder "debil" (políticamente hablando), un segundo que no se acaba de implicar y dos nuevos que desconocen muchos de los temas del pasado? (me refiero a pactos, acuerdos,comisones de gobierno, plenos, etc, etc)

turgut

vivendes

turgut | 22/06/2007, 06:41

La renda de l'habitatge vacacional no repercuteix nomes a qui te l'habitatge, aquest es el gran error. Igual que la renda del turisme no repercuteix nomes a hotelers i restauradors. Qui guanya doblers directament son aquests, pero les gasten o inverteixen, hi guanyen fontaners, electricistes, venedors de cotxes, tallers, ve gent de fora i augmenta la poblacio infantil, els professors tenen mes places de funcionari, etc, etc, etc,... tots en som beneficiaris indirectes

turgut

dobers

turgut | 22/06/2007, 06:38

Pepe,
la gran excusa buida de contingut de que en Matas va venir a pactar amb doblers publics ja cansa... tots els politics pacten amb doblers publics, pero aixo no es res dolent. Una cosa es pactar i l'altra malgastar o malversar. O ara el bloc no esta pactant amb doblers publics quantes cadires se queda? Que te penses que xerren d'aplicacio de programes amb na Munar? Quiaaaa!! Ara xerren d'on se seuen cadascu, i després una vegada asseguta ja faran el que puguin -o el que els deixin fer- amb el programa. En politica tot es questió dels dobers publics que assignes en els pressuposts, i aquests presuposts s'han de pactar perquè siguin favorables, agradi o no es aixi.

SANTIAGO

UNA ENTREVISTA SIN DESPERDICIO ALGUNA

SANTIAGO | 22/06/2007, 06:01

Entrevista a Joan Cerdà Rull que publica hoy El Mundo.

GABRIELA CORRAZO

POLLENÇA.- Antes de cumplir una semana como alcalde reelecto, Joan Cerdà Rull (UM) se encuentra en su despacho trabajando tras la pausa de un año que pactó con su antiguo socio de gobierno Tomeu Cifre (PP) con una soltura que hace pensar que nunca dejó de ser primer edil. Ahora con nuevos socios más afines ideológicamente a su persona afronta la legislatura con ilusión y el reto de consensuar con todos los partidos de Pollença la aprobación de un Plan General de Ordenación, entre otras cosas.

P.-¿A la hora de negociar el PSOE fue menos exigente que el PP?

R.-No, el planteamiento es diferente, entendíamos que el PP tenía más votos que nosotros y por tanto era quien nos tenía que hacer ofertas. En cuanto al PSOE, éramos nosotros los que ofertábamos. Con el PSOE fuimos profundizando en la negociación y con el PP, entiendo que muchas cosas se podrían haber solventado, pero su solicitud de una partida presupuestaria para la delegación del Port de Pollença fue un escollo importante y no se pudo avanzar.

P.-¿El acuerdo con el PSOE fue impuesto desde Palma?

R.-No, yo sabía cual era la línea general del partido pero los pueblos teníamos libertad para pactar. Nos hubiera gustado llevar dos opciones a la asamblea porque nuestros afiliados hubieran visto las dos posibilidades, pero no pudo ser.

P.-¿Se siente más en sintonía con los socialistas que con los populares?

R.-En lo personal ideológicamente me defino como nacionalista y el PSOE ha sido más correcto que otros partidos en su manera en tratar el nacionalismo. A nivel municipal lo importante es entenderte con las personas que trabajan contigo. Con Francisca Ramón (PSOE) trabajé cuatro años y nos entendimos bien. Con Tomeu Cifre (PP) muchas veces se dijo que no conectábamos, lo que ideológicamente es verdad, pero en lo personal no tengo nada que decir él.

P.-¿Con respecto a Esquerra Unida está más distante ideológicamente?

R.-Sí, porque están a la izquierda del PSOE. Personalmente no tengo nada aunque es verdad que hemos tenido discusiones fuertes con su líder. Tengo amigos en el PNV que desde hace unos doce años trabajan una coalición con Esquerra Batua que es Esquerra Unida en el país Vasco y siempre me han dicho que el entendimiento es satisfactorio. En Pollença el pacto no pudo ser pero en la comunidad ambos pactamos, por tanto, se trata de acercar posturas, ver qué coincidencias tenemos y si un día será factible o no poder trabajar juntos.

P.-¿Cuál es la ideología de UM que le permite pactar tanto con la izquierda como con la derecha?

R.-UM es un partido nacionalista de centro y liberal y, por tanto, mientras los programas no estén escorados ni a la derecha ni a la izquierda, UM puede trabajar.

P.-¿En UM son xenófobos?

R.-En UM no hay xenófobos, no conozco en el partido a alguien que se le pueda llamar así. Estoy bien tranquilo de que mis compañeros de aquí y de Palma respetan a todo el mundo. Es difamar a la gente decir que en UM son xenófobos.

P.-Durante la campaña usted señaló que era necesario un pacto urbanístico en Pollença...

R.-Exacto, tenemos que adaptar el Plan General al Plan Territorial y entiendo que es una decisión que tendrá consecuencias durante doce años, por ello se debe conseguir el mayor consenso posible para que se haga un plan general de todos los partidos.

P.-¿Cómo lo hará?

R.-Pasando todos los datos que precisen a través de la comisión informativa, escuchando posiciones y negociando para un máximo consenso.

P.-¿Habrá disciplina urbanística en Pollença?

R.-Intentaremos poner más medios y más gente (celadores y técnicos) para controlar mejor el tema de disciplina urbanística y hacer actuaciones más rápidas.

jdt

xalets

jdt | 22/06/2007, 06:01

una altre bolet aviat sortira a la font,no tenem o millor dit no tenim vergonya de no fer res,
marina dor digame??
pollenca dor digame???
o millor dit...
oficina de urbanisme dor digame????

jdt

xalets

jdt | 22/06/2007, 05:42

fralokus,pens que haia molta de gent que te una hipoteca de un pis una casa .quant una persona fa un xalet per llogar i a damunt ilegal es el seu problema si li tomban.
i aixo de que haia gent que aixi pot pagar els estudis a n'els seus fills haia altres
maneres com un pla de pensions han la quota que puguis cada mes.perdona que sigui tant pesada pero a mi lo que me preocupa son aquestas primeras vivendas que son desorbitadas.

fralokus

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

fralokus | 21/06/2007, 21:25

El tema de la disciplina urbanística sempre he dit que té dos vessants, la primera l'edificació i per tant destrucció de sòl protegit, sòl amb poc interès però protegit.

Per altra banda els lloguers vacacionals que porten aquest tipus d'edificacions, ens fa tenir una renda "per capita" artificial, ja que la majoria de la població, no té aquests ingressos que indiquen les estadístiques i que fan que "CAPABOS", "EROSKIS" i altres xiringuintos tinguin la tarifa màxima a Pollença.

Per exemple hi ha articles entre el Caprabo d'Inca i de Pollença, ja no dic el del Port, amb una diferència del 15%, que no significa gens per als turistes i propietaris dels habitatges vacacionals, però sí per a la immensa majoria dels habitants de Pollença.

Si tu li demostres al poble, aquesta realitat, no dubtis que ells mateixos aniran a derrocar les cases il·legals, i no seguir venent-los la moto que això és bo per al poble.

Per altra banda sempre he dit que les administracions estan per a ajudar a les persones i no per a complicar-lis la vida, darrere de moltes d'aquests habitatges hi ha una hipoteca sobre l'habitatge habitual, derrocar-los el xalet seria manar-los a la ruïna, per tant abans d'usar l'excavadora cal tenir molta responsabilitat.

Analítica

Trist

Analítica | 21/06/2007, 21:03

Podeu consultar les analítiques de la Conselleria de Salut a l'enllaç, el 13 de maig ja deia que la qualitat de l'aigua de la platja d'Albercuix era deficient, però eran temps electoral i no es va fer res...

Pepe

Esperam que s'arregli

Pepe | 21/06/2007, 20:56

Toni March, el tècnic sé que va presentar un projecte que no es va aprovar, estic segur que si el tema té solució Toni i el nou regidor Jaume el faran.

Pepe

De tot un poc

Pepe | 21/06/2007, 20:52

Pens que la majoria del poble no vol que es pugui construir més en sol rustic, aquest tema pens que es de fàcil consens.El tema complicat és que hem de fer amb el que ja s'ha construit.
El que és clar és que si no parlam del tema mai es solucionará.
Com diu JRV viure a un lloc on es fan lleis que després no s'aplican perverteix tot i fa possibles els parts i quarts tan habituals.
A Matas esper que li vagin fatl els seus negocis i hagi de vendre el seu palacete.
Turgut un polític que pacta amb doblers públics no és un bon polític, per citar nomé sun exemple quan Matas va ser conseller de Medi Ambient no va donar ni un euro per millora la depuradora de Pollença, després la cosa va canviar... Això no és un polític é sun negociant

nino

PISCINA DEL MOLL

nino | 21/06/2007, 20:12

Per la piscina,del moll te solucio hi ha panels solar termo dinamics,vos sona malement inclus el deshumoficador que sa de instala tambe funciona amb,aquest tipo de instalacio http://www.solarpst.com/es

Pepe

Lleis i realitat

Pepe | 21/06/2007, 19:08

Gràcies @ tens raó en que l'esperit d'aquesta llei era " aconseguir els
objectius de protecció de la legalitat urbanística vigent i l’establiment d’una eficaç
disciplina". Però també has de aceptar que això ha estat una pretensió però no una garantia com dius. Jo coneix més d'una casa amb cédula que no compleix la legalitat vigent, i estic segur que tú també o no? Si el jutge revisa aquestes 110 cèdules estic segur que es trobarà més d'una sorpresa. Una cosa é sel que diuen les lleis i altra el que es fa.
De totes maneres no era una excusa, era un exemple més, el tema clau com t'he dit és que a Pollença no es compleix amb la legislació urbanística i supós que en aquest tema com el de que no falta cap revisió del PG ens donas la raó.

turgut

Matas

turgut | 21/06/2007, 19:05

De lo de'n Matas, jo crec que sera una retirada total, cansat de rebre punyalades de na Munar... be que fa, a jo m'ha agradat com a politic, però a Rei muerto rei puesto i no se'n xerri mes de'n Matas.

Joan Ramon Veterà

seny

Joan Ramon Veterà | 21/06/2007, 19:05

Bona la reflexió de turgut i sincera la resposta de Garci. Jo crec que els gobernants, encara que siguin de poble, han de prendre les decissions mes convenients per el comú, i crec que expricant-ho exaustivament i clarament fins i tot guanyarien vots. Lo que no pots fer son parts i cuarts, a un si a l'altra no, i que sempre, i sobre tot en questions d'obres, hi ha d'haver una retxa que ningú trasspassi, quan s'hagi marcada. Crec que a Pollença i a Mallorca fa decades que es fa comedia i s'enganya a la gent amb lleis que després no s'aplican. En el seu dia no es va aturar, i ara es mal de fer, i el punyetero cancer del be comú es l'electoralisme, en que ningú vol perdre vots i en el fons s'enganya a la gent en perjudici dels mateixos votants.

GArci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

GArci | 21/06/2007, 19:02

I dic derrota tot i haver guanyat les eleccions.

Adeu siau!

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 21/06/2007, 19:01

Jaume Matas abandona la política tras ser derrotado en una "segunda vuelta electoral hecha en los despachos"
Unión Mallorquina ha rechazado negociar con el PP para formar gobierno en Baleares

Aquest és el titular d'El PAis d'avui. Idò si no sap accsptar una derrota millor que se'n vagi a casa seva o a MAdrid o a on faci falta. Que trist i que prepotent és no saber perdre. Una reflexió: Se pot robar igual des de l'oposició que des del govern?

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 21/06/2007, 18:55

Realment, si la gent no s'ho pren en serio la democràcia te aquestes coses que fan més mal que bé al poble per l'egoisme de les persones.
Creus que una democràcia autodestructiva val la pena?
Jo no se que contestar-te. És una qüestió dificil d'afrontar.

GArci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

GArci | 21/06/2007, 18:48

Realment, si la gent no s'ho pren en serio la democràcia te aquestes coses que fan més mal que bé al poble per l'egoisme de les persones.
Creus que una democràcia autodestructiva val la pena?
Jo no se que contestar-te. És una qüestió dificil d'afrontar.

turgut

majories

turgut | 21/06/2007, 18:45

Garci, si esteim d'acord, pero la questio es que si fas una cosa que no vol la majoria, perdras les eleccions -es una manera de dir-ho- i ja no ho podras fer... aleshores que feim? passam de la democracia en benefici del be comu?

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 21/06/2007, 18:34

El concens és primordial.
PErò lo de la majoria del poble no se veu reflectit a les eleccions sinó a referendums, i no crec que en facem cap per abordar aquesta qüestió.
Que la majoria del poble vulgui una cosa no vol dir que sigui bona(Per exemple el nazisme). Crec que la majoria sense una informació, educació i reflaxió no és objectiva. Vivim en un món egoista que només pensa en el JO i l'ARA. La gent hauria de saber mirar pel bé comú i el futur. I amb el tema de l'urbanisme més que més perquè ens hi va el futur econòmic.
Sempre pens que quan la gent se prengui seriosament la democràcia, doncs serà llavors quan avancem en algún aspecte.

turgut

urbanisme i majories

turgut | 21/06/2007, 18:25

Una questió que pos sobre la taula es que per lo vist hi ha una majoria que vol que se pugui construir en sol rustic amb limitacions molt menors. No m'incloc dins aquesta la majoria però, que hem de fer si ho vol la majoria? Si un partit propugna esbucar les ilegals de sol rustic probablement no guanyarà les eleccions -perque aquesta majoria no hi està d'acord- i d'aquesta manera no podrà dur a terme els seus plans. Per tant, la solució ha de passar per un consens entre totes -o la majoria- de forces, entre les que s'haurien d'incloure les majoritaries PP i PSOE.

Garci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

Garci | 21/06/2007, 18:19

Ja he dit abans que basta fer un cop d'ull per foravila per veure que les casetes que s'hi fan no estan en consonància amb el metres permesos. A jo m'es igual lo de les cedules. A Pollença hi ha un greu problema urbanístic que no s'ha intentat resoldre, i jo diria més, que s'ha fomentat. I el culpable, tot i que Joan Ramon no vulgui cercar-ne, és UM perquè ha tengut la regiduria d'urbanisme les últimes 2 legislatures.
A partir d'aquí podem cercar solucions. I crec que aplicar la llei bastaria com a solució. Però sense voluntat política no nam enlloc. Cap altre partit parla clar en aquest tema perquè això fa perdre vots.

@

Més de cèdules

@ | 21/06/2007, 17:31

La cèdula d'habitabilitat (que expedeix el Consell de Mallorca) no garanteix tan sols el cumpliment de les condicions d'habitabilitat, sino també el cumpliment de la legalitat urbanística (Decret d'habitabilitat 147/1997: http://www.cime.es/NOVACIME/asp/docs/DECRET145-97.pdf). Un habitatge antic també tot treure enguany la cèdula d'habitabilitat, i potser no es podria fer nou, pero en el seu moment no estava prohibit. Potser que un any en concret es treguin moltes cèdules perque, per exemple, es faci una nova linea elèctrica en sol rústic i s'hagi de tramitar l'Interés General, i això no vol dir que s'hagin construit aquells habitatges de cop.
En qualsevol cas el que vull dir es que aquesta no es pot esgrimir com a excusa per no pactar amb UM i aficar a "altres" pel mig; pero per mi podeu fer el que trobeu.

Joan Ramon

SAlut

Joan Ramon | 21/06/2007, 15:27

Desgraciadament Pollença o és un exemple de desenvolupament desmesurat i això és una evidència en els darrers anys, més que cercar culpables, cal trobar solucions, però jo no i veig gairé voluntat, veurem si la tendència canvia...

GArci

Re: El jutge, el refugi i la piscina.

GArci | 21/06/2007, 12:32

Basta mirar com està l'urbanisme a Pollença per no pactar amb UM. No importen més excuses ni demosracions.
SAlut @

Pepe

Ley 6/1997, de 8 de julio, del suelo rústico de las Islas Baleares.

Pepe | 21/06/2007, 11:48

Artículo 25. Actividades relacionadas con el uso de vivienda unifamiliar. Redacción según Ley 9/1999, de 6 de octubre.

1. Las actividades relacionadas con el uso de vivienda unifamiliar sólo podren efectuarse en las zonas en que tal uso no esté declarado prohibido por los instrumentos de planeamiento general y las condiciones que en ellos se establezcan. Cuando estas actividades se efectúen en edificaciones existentes se sujetarán a lo dispuesto, con carácter general, para este tipo de actuaciones.

2. Cuando estas actividades supongan la construcción de una nueva vivienda, sólo podrá resultar una vivienda unifamiliar por parcela, que deberá tener la superficie determinada por el instrumento de planeamiento general que, para los terrenos calificados como suelo rústico común, deberá ser superior o igual a 14.000 metros cuadrados.

3. Para los terrenos calificados como suelo rústico protegido, el planeamiento municipal determinará las superficies mínimas aplicables, que deberán respetar o superar los parámetros mínimos fijados en esta Ley para el suelo rústico común, y cuando se trate de terrenos incluidos en el ámbito de la Ley 1/1991, de 30 de enero, de espacios naturales y de régimen urbanístico de las áreas de especial protección de las Illes Balears, los parámetros fijados en la matriz del suelo rústico, tal como queda definida en la presente ley.

Pepe

Ho dic clarament.

Pepe | 21/06/2007, 11:44

Gràcies per participar @.
La de fred no la veig tan freda com dius.
Les cèdules són un document que acredita que l'habitatge complix els mínims d'habitabilitat, no garantitza com dius tú que els habitatges siguin PERFECTAMENT LEGALS. Hi ha molt de cases amb irregularitats urbanístiques amb cèdula d'habitabiltat. Si multipliques 110 cèdules anuals pels 14.000 m2 necessaris per construir en sòl rústic veuras que no surten els contes
No s'ha de modificar cap Pla General per prohibir nous habitatges en sol rústic només s'ha d'aplicar la llei.
O sigui res de marejar la perdiu, el tema és clar i no fa falta donar-li massa voltes, a Pollença no es compleix amb la legislació urbanística i no fa falta ser un expert només t'has de passejar. Per nosaltres aquest tema és molt greu i la regidoria d'urbanisme fa 6 anys que la té Joan suficient motiu per no pactar.

El tema de la piscina és clar que es tracta d'un resultat més de les ganes de fer la foto abans de les eleccions.

@

Urbanisme i Piscina

@ | 21/06/2007, 10:28

Una de freda: No té res que veure en nombre de cèdules d'habitabilitat amb el pacte de govern. Si EU no no vol un pacte amb UM no ho pot justificar amb la dada de les 110 cèdules. Si el Consell de Mallorca concedí aquestes cèdules ere perque els habitatges eren PERFECTAMENT LEGALS, ja que la cèdula és un instrument per garantir la legalitat urbanística. Si EU vol que es modifiqui el Pla General per prohibir nous habitatges en sol rústic que ho digui clarament, pero no maregem la perdiu.
Una de calenta: Segur que la piscina coberta s'hagues fet més de pressa si s'hagues feta de bell nou, i millor. Aquesta no tindrà passadis de manteniment ni molts dels avanços que s'apliquen actualment a aquestes contruccions. Això de "piscina preparada per cubrir-se" va esser un camelo, un "passa tú".

Pepe

Un altre problema etern

Pepe | 21/06/2007, 07:12

Avui a la premsa podeu llegir una vegada més que la platja d'Albercutx, comprès entre el restaurant Mestral i l'Hotel Sis Pins, ha estat tancada després que s'hagin detectat filtracions d'aigües fecals.
Un canvi positiu és que aquesta vegada es varen telefonar per avisar-nos del fet i que s'ha tancat la platja. No ha estat com l'any passat quan varen tenir que fer una anàlisi i sortir a la premsa per denunciar fets com aquest.
Aquest ha de ser un tema prioritari i no es pot esperar més per solucionar-ho
S'ha de substituir l'antiga xarxa de clavegueram del Port i controlar les fosses sèptiques existents.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb