URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els eterns coliformes fecals

Alternativa | 23 Juny, 2007 07:42 | facebook.com twitter.com

Avui a la premsa l'exbatle, Bartomeu Cifre (PP-UMP) asegura  que les analítiques que féu la Conselleria de Sanitat de les platges de Pollença durant l'estiu de 2006 recomanaven tancar la platja d'Albercuix perquè presentava restes de fecals, però així i tot l'equip de govern (UM-PP) decidí no precintar la zona ni prohibir-hi el bany. Al mateix temps Tomeu acusa a l’actual batle, Joan Cerdà (UM-UNPI), de voler crear alarmisme després que ordenàs precintar un bocí de la platja fa tres dies.

En aquest cas pensam que té raó Joan Cerdà, primer l’hem de de donar l’enhorabona per informar-nos ràpidament del problema de la filtració de fecals a la platja  d’Albercuix, cosa que no es va fer la legislatura anterior També l’hem de felicitar  per tancar immediatament la platja  al bany. El primer és la salut, precisament el dijous un banyista es deia que tenia una forta otitis per culpa de les bactèries  fecals existents a l’aigua.

Com ja varen dir a un comentari  les analítiques de la Conselleria de Salut a internet ja el 13 de maig  marcaven que la qualitat de l'aigua de la platja d'Albercuix era deficient. A internet només diu si l’aigua és excel·lent, bona o deficient, pensam que s’hauria de ser més transparent i publicar els resultats complets de l’analítica.

 Segons Joan els resultat de maig es va posar en coneixement del regidor de medi ambient Joan Comas (PP) i el batle en aquell moment Tome Cifre (PP) però eren temps electoral i s’estava a punt de recollir les banderes blaves del municipi i  no es va fer res. D’aquesta manera es va perdre un temps preciós, una vegada més l’electoralisme i la propaganda guanyaven als interessos ciutadans.

A part d’aquesta baralla entre Joan i Tomeu  queda en evidencia el que hem denunciat una i altra vegada. Recordau nostra denúncia de l’any passat amb analítica inclósa (veure articles coliformes fecals)  i totes nostres denúncies del tema ( presentades a la premsa i a l'ajuntament), mirau la catergoria aigua.

Solucionar aquests abocaments ha de ser una prioritat de l’Ajuntament, no pot ser que un municipi que viu del turisme tanqui una platja en plena temporada per un problema que a més a més no és nou. Al primer plenari ordinari demanarem la realització d’un pla d’obres que permeti abans de la temporada 2008 fer una revisió i substitució a fons de la xarxa de clavegueram del Port. Si fa falta retallar partides d’altres àrees s’ha de fer, hem de començar a construir el municipi per la base.

 Nostra analítica d'octubre del 2006.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Sanejament port

Pepe | 28/06/2007, 15:30

El problema evidentment no pot ser només d'un sol habitatge com han dit.
Joan diu que en 3 anys d'obres de sanejament el 90 % del problema s'haurà solucionat. Volem estudiar com es pot donar aquestes solucions en un any, estam segurs que amb voluntat es pot fer.

turgut

abocament

turgut | 28/06/2007, 15:00

Aixo que he llegit de que un sol habitatge abocant fecals a la xarxa de pluvials ha provocat la contaminacio de la platja d'albercuix deu ser una broma no? Mos volen fer creure que un sol habitatge contamina una platja o que? i al periodista que li han colat no en parlem.

Pepe

Mejorar sin cerrar

Pepe | 24/06/2007, 22:27

El puerto es muy mejorable medioambientalmente hablando, desde la gasolinera a como se vacían las sentinas de los barcos. Es un tema en el que hay que trabajar, pero claro si te preoucpas más de repartir negocios ( cantina, lonja, stay, varadero...) pasa lo que pasa.
Pero el problema de Albercuix no es tanto el puerto como los fecales de todas las construcciones que en su día se hicieron sin permisos. Al menos es lo que dice la analítica, si se soluciona el problema y se mejora el Puerto no hay que cerrar nada.

Joan  Ramon

Salut pública

Joan Ramon | 24/06/2007, 21:39

JO també pens que s'ha de primar la salut per damunt de tot.
Que és més perjudicial, una platja tancada per motius de salut pública o una persona amb un problema de salut, per petit que siguí per negligencia de les autoritats?
En aquest cas trob que el Batle ha actuat com calia.
Salut

G.

playa de port pollença

G. | 24/06/2007, 21:30

El paisaje de Port Pollença tiene encanto propio pese a haber perdido esa imagen que se puede ver en alguna foto antigua. Me refiero a que de la antigua aldea de pescadores ni rastro... pero en fin cosas del progreso. Ahora bien el problema del agua es de dificil solución porque se trata de aguas portuarias. Las playas de puertos no deberían habilitarse para el baño.Toda esta zona de Albercuix debería estar cerrada al baño. Esta medida no alejaría a los turistas del municipio porque hay muchas otras playas hermosas y en mejores condiciones que la del Port.

Joan Ramon

Confirmació hora

Joan Ramon | 23/06/2007, 12:44

Ei això no sòn hores de confirmar l'hora eh ;-)
A les 15 30 al 1550, meam si s'anima algú mès.
Salutacions

Garci

Re: Els eterns coliformes fecals

Garci | 23/06/2007, 12:30

Lo de la brutor de les aigües ve de tan enrera i s'hi ha fet tant poc que no pot escandalitzar la brutor, sinó que encara no s'hi hagi fet res.
Hola Joan Ramon. A quina hora ens veiem per lo de cala Carbó?

Joan Ramon

Endavant

Joan Ramon | 23/06/2007, 08:10

Bé es un bon inici que es vulgui posar remei al tema.
LA feina feta comença a donar resultats pareix.
Esperem que això es compleixi també al plenari i no es quedi només en paruales...
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb