URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El mercadet del Port

Alternativa | 25 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana passada ha arribat a la premsa la polèmica  del mercadet del Moll. a la plaça Miquel Capllonch. Aquest mercat es va instal·lar a final de maig, i s’instal·la cada dia de 7 a 12 de la nit) . L’anterior batle Tomeu (PP) va atorgar, segons la premsa, 29 llicències i cada  paradeta  paga una quota anual de 600 euros. 

D’aquest mercat hem rebut queixes de comerciants i de veïns que han vist com l’espai públic central de la plaça, uns dels pocs no ocupats per les taules i cadires dels restaurants i on es podia passar una estona agradable amb el nins, ara està ocupat pels mercadet. Inclòs alguns veïns ens havien dit que algun venedor d’aquest mercat ells havien llevat dels bancs públics.

També havien rebut queixes d’algun artesà d’aquest mercat que demanava tornar al seu lloc original, al passeig Anglada Camarasa- Vora Mar.

El problema és  una vegada més l’ocupació dels espais públics per part de negocis privats (a Pollença tenim molt d’exemples, camins, costes, fondeigs, carrers, places...). En el cas que ens ocupa el tema és més greu per que  la plaça Miquel Capllonch era un dels pocs espais de relació social lliure de negocis del Port. Ara s’ha convertit en un espai mercantilitzat més.

La meva opinió és que només s’hauria de deixar  fer mercat als artesans  i  a aquells que no fan competència directa als comerciants (per exemple hi ha una dona que es dedica a entretenir als nins pintant) i que lloc del mercat hauria de ser el Passeig Anglada Camarasa.

Fralokus ens ha enviat aquesta fotografia, un bon exemple d'ocupació de l'espai públic. Davant de la pasivitat de l'Ajuntament per fer complir les seves ordenances, els  negocis entran en un guerra de cartells en mig del carrer i els ciutadans hem de fer slalom

Comentaris

Pepe

Necessitat

Pepe | 25/06/2007, 21:18

Fa falta revisar la normativa d'ocupació pública i fer-la complir.

Joan  Ramon

Excessiu

Joan Ramon | 25/06/2007, 13:13

és una constant.
És trist com veuré gent major que ja no intenta sols passar per plaça, un fet, molta gent que va al club de la tercera edat del Port de Pollença a de fer una gran voltera per tal de poder passar, degut a que molts carrers ocupen aceres, part del carrer que es va peatenolitzar i que s'ha convertit en terrasa de resteurants...

Garci

Re: El mercadet del Port

Garci | 25/06/2007, 12:17

És molt trist que les places s'hgin convertit en llocs de consum. Pareix que si no consumeixes no has de poder passejar o simplement seure a les places. Hem de recuperar els espais públics per a la gent i no fomentar tant el consum massiu d'objectes i bens innecessaris.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb