URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pacte de...

Alternativa | 25 Juny, 2007 11:37 | facebook.com twitter.com

El PSIB el Bloc han arribat per fi a un acord, després de l'assolit entre PSIB i UM.

En aquest nou Govern, Francesc Antich serà president, Munar encapçalarà el Parlament i Francina Armengol el Consell. L'acord inclou que el Bloc gestionarà en la pròxima legislatura les conselleries d'Ordenació del Territori i Mobilitat, Comerç, Indústria i Energia i Benestar Social, i els departaments del Consell de Mallorca de Cultura i Patrimoni, Interior i Cooperació Local.

Esperam saber  més d'aquest acord per opinar, ja que fins avui a les 9 semblava que era molt complicat, sobre tot per la falta d'acords programàtics i perque el PSIB oferia conselleries buides de continguts. 

Quin serà el nou nom d'aquest pacte? 

Comentaris

Pepe

Prou de càrrecs de confiança

Pepe | 01/07/2007, 09:58

Hola JRV, tinc molt clar que no es pot fer política pendents de l'electoralisme. S'ha d'acabar amb els càrrecs de confiança a llocs on realment no tenen cap sentit ( que són la majoria. Concurs públic i que guanyi el més capacitat.

Joan Ramon veterà

Pollença

Joan Ramon veterà | 01/07/2007, 09:00

Millorar la Transparéncia,participació,comunicació i informació ja hem sembla un bon cami, que ja veureu que no serà de roses, ja que l'electoralisme crònic hi posara traves i es mal de combinar amb la claretat i eficiencia en la gestió. Per començar, ja he vist dins el que m'afecta que s'ha posposat la gestió al puta electoralisme, i això que queden 4 anys.
En l' àmbit de la gestió de caracter tècnic, no veig que s'hagi de colocar abans el militant o simpatitzant, o simplement parent o amic que no es capaç de dinamitzar o simplement portar endavant la gestió del dia a dia, que a la persona qualificada, experimentada, motivada i honrada (Ja se que n'hi ha poques¡), i d'aixó casi tots els politics en pateixen. Així van les coses després en els serveis públics.

Pepe

Propostes

Pepe | 30/06/2007, 14:44

Només puc dir que donarem el màxim possible tant l'assemblea com jo mateix per intentar arribar al màxim de temes possibles. Si tots fem feina; equip de govern, oposició, ciutadans associacions estic segur que podem avançar en molt de temes.
En nostre cas tenim una base amb el programa (extens i concret) a partir del mateix anirem presentant propostes a l'equip de govern
De moment la primer prioritat és millorar la informació, transparència, comunicació i participació de l'Ajuntament.

Joan  Ramon

Prioritzar

Joan Ramon | 30/06/2007, 14:20

Jo pens que amb un sol regidor no és pot incidir en totes les arees del ajuntament d'una manera exhaustiva, per això pens encertat que diguis que s'han de prioritzar les accions, és més, tampoc l'equip de Govern pot resoldre totes les mancances en quatre anys, però també trob que han de definir les prioritats que tenen.
Així si tots son al seu lloc, podem esperar una bona legislatura, no és que jo siguí molt optimista, però s'haurà de mirar com evolucionen les coses.
JA vaig desitjar sort a tots els regidors, ara els i demanaria feina i bona voluntat.
Salut i República

Pepe

Realisme

Pepe | 30/06/2007, 12:01

Hi ha molt de feina per fer en quatre anys, ens hem de centrar en el possible, sense oblidar el que de moment a un govern de centre esquerra encara no és assolible.

Garci

Re: Pacte de...

Garci | 26/06/2007, 11:26

Gràcies Turgut. Pens qeu l'acord hauria de ser bó, però la manera en que s'ha fet és criticable. I tot se deu a un error des del principi que estava massa disposat a fer aquest pacte, ha basat la campanya en el pacte, i això fa que UM i PSOE anassin segurs de contar amb el Bloc i només li donin les sobres.
De totes maneres esper que els vagi bé.
Mallorca, i Balears, no pot aguantar 4 anys més de PP, ho sento Turgut.

Pepe

Repostes a la 1

Pepe | 25/06/2007, 23:08

Biel ja he seleccionat uns quants punts de l'acord per comentar demà.
Tens raó Turgut.

turgut

cadires, cadiretes...

turgut | 25/06/2007, 22:41

Pepe, no xerr de la gent del bloc, sino de l'esquerra en general. En tot cas, he de felicitar sobretot en Garci per la seva coherència.
Respecte les re-col·locacio, no crec que hi hagi diferències entre dretes i esquerres, cada cas es un món.

Pepe

No citar...

Pepe | 25/06/2007, 22:34

Hols Bustos no parlem de crisi abansn¡ de temps. Si aquest govern no funciona ens espera una majoria absoluta del PP i la illa no dona més de si.

Biel

El document del Pacte

Biel | 25/06/2007, 22:33

El document amb el contingut del pacte a:

http://www.mallorcaconfidencial.com/images/stories/periodico/politica/pacte%2025_06_07%20consell%20govern.pdf

Pepe

Col·locats.

Pepe | 25/06/2007, 22:32

Home Turgut pens que a aquest blog s'ha estat prou crític amb la cadiritis.
Respecte a que faran els del PP col·locats fins ara, són "legión" i no tots els tindran tan fàcil, els d'esquerres estam més acostumats.
No tots tenen d'amic a Florentino .-)))

Bustos

UN GOVERN MOLT FLUIXET

Bustos | 25/06/2007, 22:24

Aquest equip de consellers del PSOE el veig d'allò més mediocre. El defecte d'Antich és el de sempre: envoltarse de gent mediocre que no destaqui per damunt d'ell. Hauria de ser tot el contrari,però aquest home és així, no n'hi ha més.
La crisis al Pacte està mes que asegurada

turgut

cadires, cadiretes...

turgut | 25/06/2007, 22:23

Je, je,... que divertit! Si canviassim noms i fossin del PP i UM, estarieu tirant pestes del repartiment de cadires, no? Be, això es el que te la politica, s'ha d'eliminar aquesta hipocresia de l'esquerra. Respecte a que faran els del PP col·locats fins ara, supòs que el mateix que fa 4 anys feren els del Pacte: cadascu a ca seva i a fer feina de lo seu, qui mes qui manco se fa politic amb una excedència devall el braç.

Garrocho Pico

juan jamon

Garrocho Pico | 25/06/2007, 22:16

Direcció General de transport per Juan Jamon

Pepe

Consell Polític Interinsular

Pepe | 25/06/2007, 22:14

Garci respecte al Consell Polític Interinsular d'avui s'han comentat les dificultats de les negociacions, el que s'havia aconseguit i també les línies de programa que s'han pactat amb PSIB i UM.
Pens que ara podem analitzar aquet pacte programàtic.
Demà el penjaré

Pepe

Govern pel canvi

Pepe | 25/06/2007, 22:05

Buf Biel, més quinieles, ja estic fart... quines ganes de que començi a rodar tot.

En principi diuen que el nom triat pel nou govern serà Govenr pel Canvi,ara veurem cap a on va el canvi.

Garci

Re: Pacte de...

Garci | 25/06/2007, 22:02

Dona la sensació que és un poc un mercadet de cadires i poder. Quina llàstima. Esperem que ho facin bé i d'aquí 4 anys això se consolidi!

Pepe

No entraremos en el gobienro muncipal

Pepe | 25/06/2007, 22:00

Hola Josep, esto no cambia nuestra decisión. Si la dejamos clara en la campaña fue por que era una decisión meditada y votada por unanimidad por nuestra asamblea.Al hacerla pública también nos comprometimos con nuestros votantes y eso para nosotros es intocable.
Creó que nuestra presencia en la oposición no dificultará para nada las relaciones entre el Ayuntamiento y los órganos supramunicipales, presentaremos muchas propuestas en la línea del nuevo Gobierno y Consell.
En estos momentos pensamos que hace falta una oposción en la izquierda del gobierno municipal, si el gobienro de UM-UNPI realmente gira hacia la izquierda no habrá ningún problema. Igual que ha pasado en el tema de la playa cerrada tendrá todo nuestra ayuda y apoyo.

Biel

Les llistes...

Biel | 25/06/2007, 21:59

Ep Pepe ! Mateixa hora i mateix minut, quina casualitat !!. Diferentes fonts, diferentes llistes... ara venen uns dies de "quinieles" amb els càrrecs, i espera amb les direccions generals, empreses públiques... ambtot no deixa d'ésser graciòs veure com sonen i ballen els noms a les cadires :-))

Pepe

BLOC

Pepe | 25/06/2007, 21:52

Hola Biel pràcticament l'hem escrit a la vegada, et puc dir que els conseller del BLOC encara no s'han decidit, s'ha de fer el repartiment de càrrecs entre els diferents partits.

Biel

Govern i Pacte

Biel | 25/06/2007, 21:49

Per algún bloc corria fa una estona aquesta llista del nou govern...

President: Xisco Antich

Presidencia: Joana Barceló
Economía, Hisenda i Innovacio: Carles Manera
Salut i Consum: Viçens Tomás
Educació i Cultura: Mercé Amer
Habitatge: Jaume Carbonero
Interior i Funció Pública: Patricia Abascal
Treball i Formació: Ramon Morey
Agricultura i Pesca: Bel Oliver

Benestar Social: Fina Santiago
Comerç, Industria i Energía: Joana Lluisa Mascaro
Mobilitat i Ordenació del Territori: Miquel Ángel Llauger

Turisme: Miquel Ángel Flaquer
Medi Ambient i Litoral: Isidre Canyelles
Esports i Juventud: Dolça Mulet

El text íntegre del pacte a:

http://www.mallorcaconfidencial.com/images/stories/periodico/politica/pacte%2025_06_07%20consell%20govern.pdf

Majorment Cataònic

Carbonero consell d'habitatge

Majorment Cataònic | 25/06/2007, 21:49

Segons el blog Majorment Catatònic el PSIB ja ha repartit les carteres. El nou consell del Govern d'Habitatge és l'arquitecte municipal Jaume Carbonero.

AL GOVERN
President (Francesc Antich), Relacions Institucionals (Berto Moragues), Economía -amb Hisenda i Innovació- (Carles Manera), Salut (Vicenç Thomás), Educació (Bartomeu Llinas), Habitatge (Jaume Carbonero), Interior (Eivissa), Treball i Formació (Menorca), Agricultura (Antoni Garcies Simó)

AL CONSELL
Presidenta (Francina Armengol), Presidència (Cosme Bonet), Hisenda -amb Economia i Turisme- (Antoni Alemany), Ordenació del Territori (Mª Lluisa Dubón), Benestar Social -amb Igualtat, Joventut i Menors-

Josep Cladera

Re: Pacte de...

Josep Cladera | 25/06/2007, 21:45

Pepe, ¿entreras ahora en el gobierno de Pollensa? ¿Te gustaria asumir alguna area en concreto?

Pepe

La resta del que s'ha repartit

Pepe | 25/06/2007, 21:44

A les conselleries que havia comentat aquest matí hem d'afegir al govern les tres forces polítiques col·laboraran amb la cessió d'àrees als seus socis, per exemple el PSOE obtindrà la gerència de l'empresa pública dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), dependent de Mobilitat (BLOC), i el Bloc administrarà Política Lingüística i Formació del Professorat, en Educació i Cultura (PSOE).
Igualment el BLOC ha aconseguit el Senador.

Garci

Re: Pacte de...

Garci | 25/06/2007, 21:43

I per Palma com ha anat?

Pepe

La imatge sí importa

Pepe | 25/06/2007, 21:35

Veig que les valoracions sobre el Pacte són diferents. En el tema mediàtic la veritat que fins que el PSOE va anunciar que havia arribat a un acord am UM tot anava bé de portes a fora, que és molt important. La publicitat d'aquest acord s'havia d'haver evitat fins no arribar al mateix amb el Bloc. Després va sortir l'amenaça del PSM de tancar tot...
A la fí la imatge d'aquests dos dies ha tancat la bona imatge que havia fins ara. No valoraré qui ha estat el culpable, però és molt important evitar donar aquesta imatge. En aquest aspecte he de felicitar a nostres negociadors per mantenir la sang freda i a pesar de les dificultats i el dur que ha esta la negociació no airear res dabvant la premsa.

i la cosa

El nom

i la cosa | 25/06/2007, 19:32

No sé quin nom però el "de progrés" no és recomanable. Ja està gastat i connotat.

i gràcies

Enhorabona Biel Barceló

i gràcies | 25/06/2007, 14:48

Menys mal que el PSM s'ha posat fort a darrera hora, perque si no mos haguessin fet passar per les verguetes. El BLOC ha d'esser la referència progressista i nacionalista a Balears, no la crossa del PSOE.

fralokus

Re: Pacte de...

fralokus | 25/06/2007, 14:08

No m'acaba de convèncer, potser dintre de quatre anys m'hagi de callar, però de moment sóc molt escèptic.

Jaume

UFFFFFF

Jaume | 25/06/2007, 13:16

Quin alè deu meuet!!! Ja era ben hora. Quina angúnia i mal d'estòmac que he passat aquestes setmanes.
Quan he sabut la notícia m'he emocionat molt i he plorat una bona estona

joan ramon

Cal esperar

joan ramon | 25/06/2007, 12:50

Bé jo pens que tots els pactes són d'interès.
Però esper que aquest responmgui als criteris de millora de la nostre societat, estic d'acord en que serà molt complicat, doncs sorgeix de forces que representen ideologies bastant diferenciades, però també pens que aquest canvi pot ser positu per la nostre societat.
Crec que la legislatura pasada va patir polítiques molt regresives en quan a protecció del territori, Sanitat i Educació, aixó doncs esper que aquesta legislatura això canvii.
Damunt les consecions que haurà de fer qualsevol dels partits, persones... que integren aquest pacte, crec que s'ha de valorar si això significa un avanç o si senzillament és un canvi per canvi, això a dia de avui és prest per valoar-ho.
El pacte en si pareix iniciar-se d'una manera un poc trista, però esperem que el finaal siguí un altre.
Salut i República

sueldos que van en muchos casos de los 40.000 a los 70.000 euros anuales

PSOE, UM y Bloc se reparten más de 400 cargos en la Administración

sueldos que van en muchos casos de los 40.000 a los 70.000 euros anuales | 25/06/2007, 12:20

PSOE, UM y Bloc se reparten más de 400 cargos en la Administración

Las tres principales instituciones isleñas pagan sueldos que van en muchos casos de los 40.000 a los 70.000 euros anuales

F. GUIJARRO. PALMA.

El previsible acuerdo que PSOE, UM y Bloc van a cerrar para ocupar el Govern balear y el Consell de Mallorca, junto al ya conseguido en el Consistorio palmesano, va a permitir a estas formaciones políticas repartirse más de 400 altos cargos, direcciones y asesorías en las citadas administraciones, la mayor parte de ellos ocupados hasta ahora por personas vinculadas al Partido Popular. Hay que tener en cuenta que la citada cifra corresponde a la pasada legislatura, por lo que podría registrar ligeras variaciones dependiendo del numero de conselleries y departamentos que los nuevos presidentes decidan crear.

La Comunitat Autònoma es la que va a registrar el mayor volumen de relevos, empezando por su máximo responsable. A la vista de los acuerdos que se están alcanzando, Jaume Matas deberá ceder el despacho del Consolat de Mar y su sueldo anual de 70.000 euros a Francesc Antich. Junto a él, los 13 consellers populares van a dejar sus sillas vacantes, al igual que sus retribuciones de algo más de 66.000 euros al año, aunque todavía habrá que concretar el número de conselleries con que contará el nuevo Ejecutivo de centroizquierda que pueda nacer de las conversaciones que en este momento se están manteniendo.

Altos cargos del Govern

La lista de cargos que se van a ver afectados por el cambio de color político del Govern incluye a 68 directores generales y secretarios; los 29 gerentes de empresas públicas, consorcios y similares; y los 76 asesores, jefes de Gabinete y de prensa, entre otros, cuyas retribuciones suelen moverse entre los 23.000 y los 53.000 euros anuales. A todo este paquete de cargos se añaden en torno a un centenar más distribuidos en las diferentes empresas públicas y organismos controlados por la Administración autonómica. También estas cifras podrían variar dependiendo de la distribución de departamentos.

La segunda Administración que más puestos de trabajo va a aportar a las personas vinculadas a las tres formaciones políticas antes señaladas es el ayuntamiento de Palma, el principal bastión del PP durante las últimas legislaturas. En este caso, las sillas con relevo en su titular se acercan al centenar, empezando por la inquilina de la Alcaldía, que ahora ha quedado en manos de la socialista Aina Calvo tras la marcha de la popular Catalina Cirer, que percibía casi 64.000 euros anuales. Este paquete incluye a otros 14 concejales electos y tres no electos con áreas de responsabilidad, que percibían casi 55.000 euros al año; a ocho coordinadores generales y 19 directores generales del equipo anterior; a una veintena de asesores -que cobraban poco más de 28.000 euros anuales-, aunque su cifra con la nueva alcaldesa está por decidir; y a cerca de una veintena de gerentes y directores de institutos municipales, empresas públicas y similares.

Continuidad en el Consell

La lista la completan unos 65 altos cargos del Consell de Mallorca, aunque en este caso la mayoría de los puestos ya estaban ocupados por personal de confianza de UM, por lo que pocos se van a encontrar sin trabajo en la Administración, aunque pueda haber traslados.

Para empezar, el despacho que hasta ahora ocupaba Maria Antònia Munar -que puede verse al frente de la Mesa del Parlament en breve, desalojando del puesto a Pere Rotger- quedará en manos de Francina Armengol, si se cierran los acuerdos, al igual que el salario de algo más de 60.000 euros anuales.

Hasta ahora, en la institución había dos vicepresidencias, a los que se sumaban ocho consellers insulars ejecutivos, todos ellos con retribuciones superiores a los 50.000 euros al año. A la lista se suman 34 directores insulares y presidentes de institutos, 13 asesores y jefes de prensa y 11 directores de institutos, todos ellos con sueldos que van de los 30.000 a los 44.000 euros anuales. Hay que recordar que s´Institut es un departamento que ha estado controlado por el Partido Popular, el único que los conservadores se reservaron cuando cedieron el Consell a Unió Mallorquina.

Este listado se amplía, lógicamente, con los altos cargos de las restantes administraciones isleñas, como los Consells menorquín y pitiusos, o los restantes Consistorios de Balears.

Diario de Mallorca (25-VI-07)

Garci

Re: Pacte de...

Garci | 25/06/2007, 12:18

És bo aquest pacte? és bo ara? és bo pel futur?...
Tenc els meus dubtes, donem-li el vot de confiança però esper no haver de tragar massa polítiques regressives per part d'UM.

Catina

Por Fin !!!!!

Catina | 25/06/2007, 12:18

menos mal... todos temiamos el mal rollo creado por Biel, que ha hecho padecer a todos innecesariamente y ha creado incertidumbre y mala prensa, en vez que esperar y pactar limpiamente y una vez dentro, negociar mejores condiciones, ya que ahora tendrá que demostrar mucho, que vale y que esta a la altura, ya que claramente ha dejado mal sabor de boca.
Y no era pactar cualquier cosa y que no les tuvieran en cuenta, no era eso, ya se dijo en un principio que no seria una subasta de cargos, y al final es en lo que se convirtio, a ver si ahora se pone las pilas, y no "te aturada d'asa"

un

Re: Pacte de...

un | 25/06/2007, 12:16

se podria dir pacte d'interés.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb