URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Llei de dependència.

Alternativa | 27 Juny, 2007 06:18

Joan Ramon ens ha fet arribar aquest article sobre la Llei de dependència. Un dels avanços d'aquesta legislatura (a pesar del que diu el PP no tot ha estat negociar o no amb ETA). Pens que a Pollença aquesta legislatura hi haurà avanços importants en els Serveis Socials, Joan va citar el tema a la seva investidura com batle i pens que tots els partits som conscients del dèficit actual al municipi. Ara fa falta invertir en la millora real d'aquests serveis.

El 9 de Maig es van acordar les prestacions al any 2007 que podran sol·licitar aquelles persones avaluades com a grans dependents, dins el marc de la llei de dependència. Els serveis que podran sol·licitar són:

-         La prevenció i promoció de l’autonomia personal.

-         Teleasistencia.

-         Ajuda a domicili (entre 70 i 90 hores mensuals pels casos més greus).

-         Centre de dia i de vespre.

-         Atenció residencial.

En cas de que no existeixi oferta pública del serveis requerit, les persones amb gran dependència podran rebre una sèrie de prestacions econòmiques:

-         Prestació econòmica vinculada al servei que es requereixi, les persones amb gran dependència podran rebre una sèrie de prestacions econòmiques.

-         Prestació per tenir esment a l’entorn familiar. De manera excepcional , el depenent beneficiari podrà optar per ser atès al seu entorn familiar, el cuidador rebrà una compensació econòmica per això, i haurà de figurar de alta a la Seguretat Social al Regim General (el cost de la cotització a la seguretat social i de les accions de Formació corre a càrrec de l’estat).

 El Govern ha destinat a Balears per cofinanciar (El Govern ha d’aportar una quantitat igual) aquestes mesures contemplades a la llei de Atenció a la dependència de 4.405.561Euros.

A la  vegada el Consell de Ministres ha aprovat la creació del Consell Estatal de les Famílies, com consell consultiu del Govern en les polítiques que afectin a les famílies espanyoles i de participació de les organitzacions socials representatives de les mateixes.

He volgut fer-vos arribar aquesta noticia  doncs la considero una passa important en l’atenció de les persones majors i/o amb discapacitat, si bé tampoc li vull fer una lectura de color de rosa, doncs en moltes ocasions en lloc de  crear-se nous serveis públics segurament s’engreixaran noves empreses de serveis creades amb ànim de lucre, que faran que molta gent que treballi en aquest sector tinguí un treball precari i que l’atenció als dependent no tingui el caràcter de servei públic que penso mereix, aquest serà un punt a vetllar.

Per altre banda això em serveix per recordar un fet: Tots els partits polítics parlaren de millorar els serveis socials al municipi de Pollença, especialment al moll durant aquesta legislatura que just comença. Trobo que aquesta ha de ser una batalla irrenunciable , no podem créixer i mantenir uns serveis socials de fa gairebé 20 anys (el moll ha de tenir una oficina pròpia de serveis socials), entre altres temes a millorar.

foto de  http://www.ideal.es/jaen/

 

 

 

Comentaris

turgut

Evita

turgut | 28/06/2007, 09:17

Ok, d'acord al PiP no fa falta. Una a n'Eva personal podria ser que si, pero com que llegeix el blog per lo vist ja ho veura

Pepe

Platja oberta.

Pepe | 28/06/2007, 09:12

Joan m'ha telefonat per avisarme que le analítiques de la platja d'Albercuix són positives y que s'ha ordenat obrir la platja.

Pepe

Bon dia

Pepe | 28/06/2007, 09:11

Hola Turgut ja he enviat una nota a Tomeu, al PIP no pensava enviar cap nota, pens que seria donar-li més importància de la que té i donar l'oportunitat per repliques i contrarepliques.
En el tema de la residència pens que UMP s'ha precipitat, a més de que a un regidor nou se l'han de donar 100 dies,Francisca Ramón està convalescent d'una operació.
Jo també esper que la directora de la residència sigui per oposició no un càrrec de confiança.

Joan  Ramon

sorry

Joan Ramon | 28/06/2007, 08:37

Perdó, veig que o he enviat dues vegades, deu ser la falta de calma Turgut.
A mi aquesta "potedeta" d'avui em pareix molt enfora de fer una oposició constructiva.
En podriu borrar un si va bé? enga salutacions i bon dia.

turgut

100 dies

turgut | 28/06/2007, 08:35

Un poquet de calma, jo tambe apost pels 100 dies,... :-)

Joan  Ramon

Residència

Joan Ramon | 28/06/2007, 08:31

Veig que avui Guillem Vila i MArgalida Reynes Denuncien la mala gestió de la residència, és una mica sobtant que na Margalida Reunes faci aquest descobriment desprès de 4 anys con a encarregada de sereveïs socials.
Supos que ara voldran fer creure que amb ells funcionava bé, i si, l'enxufe a la directora si que va funcionar, esper que aquesta vegada la directora entri almenys en qualque tipus de oposició.

fralokus

Re: Llei de dependència.

fralokus | 28/06/2007, 08:25

El tema del PiP tampoc li donaria importància, totes les publicacions tenen una línia editorial que cal respectar, i tu mateix tries si vols llegir-la o no, i si la llegixes la comparteixes o no.

Per altra banda, creo que a qualsevol govern sigui autonòmic o local, cal donar-los els 100 dies de cortesia, avui sense anar més lluny en la premsa ja hi ha crítiques del PP-UMP sobre la residència d'ancians, sembla que les consignes del Sr. Aceves s'estan posant en practica, malgrat que sempre he defensat i afirmat que el PP de Pollença no era el PP de Aceves o Zaplana.

turgut

ortografia

turgut | 28/06/2007, 08:11

No he llegit encara el PiP, pero no em digueu que n'Eva s'ha ficat amb l'ortografia!! Aquest blog esta ple d'errors ortografics i crec que es una cosa que es respecta tacitament no ficar-se amb aquests errors, perque aqui s'escriu ràpid i sense pensar-hi. I supos que el discurs es va escriure sense pensar amb l'ortografia, sino per ser llegit. Lo de n'Eva es ben trist, ben trist...
Pepe, si d'altres vegades has escrit el PiP i t'han fet cas per coses que consideres importants, crec que s'imposa una nota de queixa al PiP per fer servir el material aqui publicat per una critica tan mesquina... com a persona, no com a politics.

Pepe

Contestación

Pepe | 27/06/2007, 22:35

Ya te he contestado Santiago, Manuel Castell es un buen sociologo pero creó los chatos en el bar ayudan más que el chat a la sociabilidad.
Yo puedo esperar sentado a que me ofrezcan nada, ja, ja...

SANTIAGO

HOLA DE NUEVO

SANTIAGO | 27/06/2007, 22:29

Perdonar mi ausencia estos días, he estado de reuniones con Florentino haber si podiamos colocar a Matas en algún sitio sin la necesidad de enviarlo a EEUU junto a su amigo Josemari... (jajaja)
Me han ofrecido un puesto en el nuevo Govern (no voy a desvelar en que consellería) pero he decidido no aceptarlo. No por nada, simplemente porque mi vida está encaminada en otras cosas...
Le deseo a este Pacto la mejor de las suertes.
Pepe, te haré ese artículo. Dame algo de tiempo y cuando puedas contestame al correo de eurxella. Gracias

SANTIAGO

INTERNAUTAS.ORG

SANTIAGO | 27/06/2007, 22:17

Buenos noches a todos.
He encontrado esto en internet y me a parecido interesante comentaros.
«Los usuarios de internet son más sociables, más activos, tienen relaciones de amistad y familiares de alta intensidad y son también más participativos en la sociedad. Internet aumenta la sociabilidad». Según un estudio dirigido por el sociólogo Manuel Castells y la rectora de la UOC, Imma Tubella. Leído en internautas.org

Pepe

Contrapunt

Pepe | 27/06/2007, 22:03

El que me sap greu d'aquest article és que pens que ha utlitzat la transcripció del discurs d'aquest blog. Un discurs que era per ser llegit no publicat i que Tomeu ens va deixar publicar. Per això pens que no és correcte que Eva es fique amb l'ortografia.
Per altra part Bernat pens que expressar una opinió amb aquest exabrupte no aporta res, si vols fer un comentari argumenta-ho procurant no insultar. Em sap greu però he esborrat el teu comentari, esper una opinió raonada sobre l'article si vols.

Joan  Ramon

Mud

Joan Ramon | 27/06/2007, 22:00

De Pollença "no comment", no tenc paraules...

Garci

Re: Llei de dependència.

Garci | 27/06/2007, 21:58

Millor sense insultar. Però ha quedat ben retratada en el seu comentari, encara que a nosaltres ens fan bastant de cas.

Salut Bernat, esper trobar-te més sovint per aquí.

joan ramon

Ordenació del Territori

joan ramon | 27/06/2007, 21:57

A mi em sembla curiós que es digui que la incoherència del pacte sigui que el bloc fa conscecions en temes de territori al donar suport a Munar, quan serà el bloc qui gestionara la cartera de ordenació territori, així que primer s'hauria de valorar si la protecció del territori millora aquesta legislatura.
ës cert que el Bloc es prou distant de UM, per` per pactar s'ha de saber cedir, a vegades fins i tot a contracor, però en el tema territorial el Bloc a fet valer la seva forçá, i gestionara aquesta conselleria, així doncs res a objectar en aquest aspecte al pacte, i dessitjar que això vagi endavant.
Per Cert Bernat, jo no em consider cap valedor de Eva Cerdà, però trob que les grolleries i insults són de més.
Salut i República

Garci

Re: Llei de dependència.

Garci | 27/06/2007, 18:45

PiP 285, Contrapunt, Eva Cerdà:
" Així és, Tomeu Cifre, així és: en Joan Cerdà te capacitats no sols per ser el batle de Pollença, sinó també el de tots els ciutadans que hi habiten sense excepció ni diferències. Per això, entre altre raons, na Francesca Ramon i en Biel Cerdà s'han volgut sumar al govern de centre-esquerra i nacionalista per treballar per Pollença sense rancúnies ni envejes."
Les paraules parlen per si soles, crec que no fan falta massa interpretacions ni explicacions.

joan ramon

Salutacions

joan ramon | 27/06/2007, 15:53

Àixò garci, cagondena...
jo pens que el tema de llistes obertes és complex, però s'han de fer passes, i una de les pases seria donar un cert pes a l'oposició com pugi ser més presència a les gamaras legisltatives, pens que el tema de la presidoencia de les meses seria una bona mesura.
Esper que la legislatura siguí profitosa, ara cal un temps per poder començar a evaluar.
De Pollença "No comment".
Salut i República.

Pepe

Garcii...

Pepe | 27/06/2007, 14:36

No siguis provocador. Prou.

Garci

Re: Llei de dependència.

Garci | 27/06/2007, 12:56

Que raro, un article de Joan Ramon des de les 8 del matí i encara no han aparegut els seus "amics" a comentar-lo i a insultar, com pot ser?
Tot lo que sigui avançar amb mesures socials és bo. S'ha avançat en aquest aspecte, però encara queda molt camí per fer...

Pepe

!

Pepe | 27/06/2007, 11:39

Ja m'imagin que es refereix a que l'altre Tomeu no és ell, però aquest comentari no té continuitat en aquest blog.

Garci

Re: Llei de dependència.

Garci | 27/06/2007, 11:26

Hola, crec que el comentari de Tomeu anava pel bloc del PSM on l'ha publicat igual.
Hi ha dos Tomeus.

Pepe

?

Pepe | 27/06/2007, 10:56

M'he perdut Tomeu.

Tomeu

Participació al Blog.

Tomeu | 27/06/2007, 09:17

Tomue fictici. Com és que emprees el meu nom per escriure aquí? Tantes ganes tens de embullar la cosa?
Bé, jo pens que el Ramon Maria Calderon fictici almenys a mesurat les paraules, cosa que feia falta amb la gent que participa al Bloc, aquest és un bloc obert a tothom, i és un bloc del PSM, no de'n Biel Cerdà, fins i tot gent com tu participa, gent que mira de crear mal ambient. On tenen aquests mitjans el PP, UM i PSOE de Pollença?

Pepe

PSm dins el govern de l'Ajuntament

Pepe | 27/06/2007, 08:01

Avui es confirma a la premsa que el PSM entra a format part del govern muncipal. Gestionarà l'àrea de Cultura (sense normalització i mediació cultural), EMSER ( compartida amb UM).
També ens ha arribat el remor de que Biel tindrà un càrrec a Palma, segurament en premi al seu suport al BLOC.

El 29 de maig a nostre article pactes, pactes ja parlaven d'aquest pacte i donavem una primera opinió, esperam tenir tota la informació per fer un article.

El 29 deiam el següent:

"UM-UNPI & PSOE & PSM El pacte de govern que més s'escolta en aquest moment. Avui el comentava amb companys del PSOE i del PSM. Els primers no enteniam que Joan volgués introduir a Biel dins el govern sense necessitat, el argument que els dona UM és que fa falta més gent per governar. Evidentment no l'ha dit però és clar que també és una manera de desactivar al PSM com oposició i de dificultar el BLOC a Pollença. Els companys del PSM amb els que he parlat tampoc veuen amb bons ulls l'entrada de Biel al govern quan no és necessària, sobre tot per què és un tema que havien parlat quan es discutia la possiblitat del BLOC a Pollença, i Biel va assegurar que la seva oposició al BLOC a Pollença no tenia res que veure amb possibles pactes post-electorals i cadires. Suposam que si finalment Joan convenç al PSOE de la necessitat del PSM per governar, aquest partit haurà de fer una assemblea per decidir el que fa, i la possibilitat de governar és molt temptadora, però a vegades s'ha de tenir paciència (falta molta a la política)."

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb