URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Acord del Govern pel Canvi.

Alternativa | 25 Juny, 2007 23:09 | facebook.com twitter.com

He triat alguns punts de les  nou pàgines de l’acord de govern, us recoman la seva lectura sencera .

 L’acord pel nou Govern  per a l’estabilitat política i el futur sostenible de les Illes Balears .

1.- El primer punt es compromet a desplegar el nou estatut: unes institucions renovades i un major autogovern.
En aquest punt es parla molt de aconseguir una bona financiació per l’Estat.

 Hi ha un apartat molt interessant on diu que el Ministeri de Medi Ambient destinarà una partida anual per a l’adquisició de terrenys, regeneració, actuacions o millora del litoral a les Illes Balears no inferior als quaranta milions d’euros en la propera legislatura, que es repartiran proporcionalment durant els quatre anys. Aquest és el punt on hem de fer feina tots els partits i la societat de Pollença, tots a una per requalificar Cala Carbó.

 També és interessant el punt que parla d’impulsar un Pacte Local per dotar de competències i recursos que el nou Estatut reconeix als governs locals. Ja és hora de dotar econòmicament bé als Ajuntaments que assumeixen molt de competències que no els corresponen.

2.- El segon punt parla de configurar un territori equilibrat i sostenible.

Es parla d’aprovar la Llei del Sòl i la Llei del Paisatge, i de preparar modificacions puntuals del Pla Territorial de Mallorca, sempre que existeix l’acord unànime de les forces polítiques signants, amb l’objectiu d’eliminar les ARTs ( una d’aquestes àrees és Cala Carbó – Ullal) i totes aquelles urbanitzacions que es puguin eliminar en funció del seu grau de consolidació (en aquest punt es podran inclure alguna de les urbanitzacions de Pollença?). Les desclassificacions que es puguin acordar es tramitaran mitjançant una llei i igualment per acord unànime.

-  Durant aquesta legislatura no s’aprovaran nous ports esportius ni macroampliacions dels ja existents, si s’escau es modificarà la Llei de Ports en aquest mateix sentit. ( Bye Bye al projecte d’un super espigó al Port de Pollença)

- Serà reforçat el departament de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca i

s’estudiarà la implantació del Síndic del Territori. ( Esperam que el reforç sigui de bons i de veres).

- Aprovar el Pla Estratègic de l’Habitatge per facilitar l’efectivitat del dret al’habitatge.

-  Donar prioritat al transport públic amb el desplegament del ferrocarril fins

Alcúdia i també es parla de  tramvies a l’aeroport, Badia de Palma i les Badies del nord de Mallorca . Un tramvia a la Badia de Pollença que després es prologues fins a Pollença seria una gran solució a nostres problemes de transport públic

les iniciatives intermodals que també inclouen el bus.

- Serà reformada la Llei de camps de Golf per tal d’impedir nous camps de golf acompanyats de creixements residencials i turístics. Serà elaborat un Pla Sectorial de Camps de golf a Mallorca, amb criteris restrictius. S’estudiaran els expedients en tramitació, tot aplicant els ja esmentats criteris restrictius. En qualsevol cas es respectarà el conveni signat pel Consell de Mallorca en relacióa Es Pujol de Santanyí. Aquest punt ens hagués agradat més restrictiu.

- Consolidar la xarxa balear d’espais naturals i estudiar-ne l’ampliació sempre amb l’acord dels propietaris, i la resta de sectors implicats, i amb l’increment de recursos econòmics per millorar la gestió i la conservació. Pensam que s’han de recuperar els espais naturals reduïts aquest quatre anys.

 S’estudiarà completar el Catàleg de zones humides protegides. Esperam la inclusió de l’Ullal.

3.- Fer de l’educació un instrument bàsic de redreçament del país.

 Increment progressiu del pressupost educatiu amb l’objectiu d’arribar al 6 per cent del PIB en el menor temps possible.

 Reforç a l’educació de 0-3 anys amb la creació de 4.000 noves places

d’escoletes en dues legislatures. A la fi escoletes municipals a Pollença?

 Gratuïtat dels transport a Batxillerat i FP. A la fí els alumnes del Port podràn anar a l’institut de Pollença de manera gratuíta?

4.- Garantir una sanitat moderna, d’excel·lència i confortable per a l’usuari.

 Paralitzar les obres de Son Espases i analitzar la situació econòmica, jurídica i patrimonial per tal de comprovar la factibilitat de construir un nou hospital al solar de Son Dureta. Obrir totes les plantes de Son Llàtzer. Ampliació d’àrees a l’hospital de Manacor. Dotar de més tecnologia i especialitats l’Hospital de Menorca. Garantir el desenvolupament complet dels hospitals d’Inca i de Formentera en un termini de dos i un anys respectivament....

5.- Donar prioritat a les persones: més atenció, més equitat, més igualtat d’oportunitats.

 Nova Llei de Serveis Socials.

 Garantir uns ingressos econòmics mínims a totes les persones grans de les Illes Balears mitjançant el lideratge d’iniciatives davant l’Estat i les Corts Generals.Complement autonòmic de les pensions més baixes d’acord amb la Llei 4/2005.

 Es destinarà el 0,7 per cent del pressupost total de les institucions a cooperació amb el Sud.

 Compliment estricte de la normativa de inserció laboral dins l’administració dels minusvàlids psíquics i físics. Es crearà un Fons Econòmic que permeti la integració laboral dels perceptors de la pensió d’invalidesa parcial i d’altres sectors anàlegs.

6.- Avançar cap a una societat més informada.

 Reestructuració de l’EPRTVIB, IB3, sota els criteris de l’equitat, la transparència i la cura en la gestió del pressupost.

 Assegurar la recepció normal a totes les illes dels canals de ràdio i televisió que emeten per a tota l’àrea lingüística catalana.

7.- Situar la nostra identitat cultural en un món divers

 Valoració i restauració dels elements patrimonials i arqueològics a càrrec del’1% cultural i la taxa de sòl rústic.

 Creació del Memorial Balear de la memòria històrica.

Fotografia de “Canvi”

 

 

 

Comentaris

Pepe

Dubte

Pepe | 28/06/2007, 15:27

Segons el Ddm. María A Crespi el diu el mateix Biel,
"El edil del PSM dijo ayer que aún desconoce si tendrá dedicación exclusiva para el cargo."
Per tant no és un remor i supós que el desconeix per què encara no sap si el col·locaran per Palma.

turgut

dedicacio

turgut | 28/06/2007, 14:55

Acab de llegir que es possible que en picarol tengui dedicacio exclusiva?? O es nomes un rumor??

Joan  Ramon

Pragmàtica-ideologia

Joan Ramon | 27/06/2007, 22:48

És cert Garci, i com ja et vaig dir, jo pens que s'ha de jugar a l'equilibri per poder dur a terme algunes mesures necessaries per aquesta societat.
Però les renuncies mai poden ser de gran pes, sinó és per l'essencia, on és l'equilibi és dificil de marcar, doncs cada individu té el seu.

Pepe

JRV

Pepe | 27/06/2007, 21:56

JRV pareix que és la darrera moda, al Govern i al Consell, això de llevar continguts a les àrees. Com tú dius no és pensa en la gent sino en acontentar als partits.
estic d'acord que el retràs i despesa d'energia del batle per pactar amb el Psm (o amb Biel) es culpa del mateix batle. Està molt clar que tenia molt d'interés en l'entrada de Biel al govern municipal; menys oposici i menys possibilitats de Bloc.

Pepe

Buenas noches Santiago

Pepe | 27/06/2007, 21:52

Dónde estabas Santiago, ¿Buscando trabajo a Matas por los Estados Unidos? o es que ¿te ha tocado una dirección general?.
Ya nos pasarás las normas, recuerda que nos debes un artículo sobre la fábrica.
Hoy se me ha ocurrido leyendo una carta al director sobr el Llaüt alzina que sería un buen sitio para el museo naútico que necesita Mallorca.

Joan Ramon veterà

discrepancies

Joan Ramon veterà | 27/06/2007, 19:22

La unió entre les forces d'esquerra en temps de normalitat només es una ilusió . L'esquerra només es junta realment en temps de perill o d'amenaça. Es part de la seva grandessa i de la seva miseria.
En quan als pactes de Pollença, i si es veritat el que m'han dit, ha sigut un repartiment de redolets, en que pareix que casi ningú porta un àrea sencera, pareix fet per acontentar a tot hom, al final el que pateix es la eficiencia en lo públic.
El retràs i despesa d'energia del batle per pactar amb el Psm (o amb Biel) es culpa del mateix batle, i si Biel ha posat condicions dignes, crec que era la seva obligació

SANTIAGO

HOLA A TODOS

SANTIAGO | 27/06/2007, 18:07

Buenas tardes a todos. Me voy unos días, vuelvo, y me encuentro sin Matas y con un nuevo gobierno en les Illes... No se os puede dejar solos. Es broma, eh?
Pepe tienes un correo en eursella, me dirás algo por favor.
Cambiando de tema. A todos los que durante días habéis hecho de este blog un lugar de "fils directes", "pardalades" y algún que otro insulto o descalificación, quiero deciros que la participación mediante comentarios en los blogs está regulada por ley, y que esta es muy severa con toda la gente que pueda calumniar, agredir verbalmente, insultar, descalifica, ofender... etc. Así que, precaución a todos los navegantes que estos delitos se pagan incluso con penas de cárcel, ojo al dato. A partir de ahora, cortesía, y opiniones constructivas. Os pasare estas normas en breve.
Bueno, saludos a todos

Pepe

Renúncies

Pepe | 27/06/2007, 17:29

Una persona moltes vegades no és coherent ni amb sí mateixa, si entras a un partit ja renúncies a algunes coses, si aquest partit se coaliga amb altres segueixes renuncianti si aquesta coalició governa amb altres encara més renúncies. Tots renunciam per què tos sóm animals socials i cadascú situa el límit de la seva renúncia on vol o on pot.

Garci

A Aina

Garci | 27/06/2007, 17:18

Molt de greu m'ha sabut a jo. El gran debat: pragmàtica o ideologia?
Joan Ramon, ja hem tengut aquesta conversació abans.

Pepe

De lo malo, lo menos malo

Pepe | 27/06/2007, 16:23

Pienso que UM es corresponsable de la destrucción de esta última legislatura. En Pollença el Consell gobernado por UM es quien ha realizado la segunda fase de circunvalación por ejemplo. Este es uno de los motivos por que aquí dijimos que no gobernaríamos con UM.
En el caso de Baleares EU tiene otros compromisos priomero está dentro del BLOC y si éste no apoyaba el gobierno PSOE-UM la opción era PP sólo o con UM.
Si has leido el acuerdo programático del nuevo gobierno creó que el PP no firmaría unas cuantas cosas, sólo en referencia al tema territorial:

Aprovar la Llei del Sòl, una nova Llei reguladora de l’activitat urbanística a les
Illes Balears. Serà un marc normatiu únic per a oferir sòl, essencialment per a
l’habitatge públic i industrial, i que possibiliti als ajuntaments que ho vulguin la
temporalització de les llicències urbanístiques.

Aprovar la Llei del Paisatge, amb coordinació amb els Consells Insulars i
Ajuntaments. Contemplarà mesures cap a l’agricultura i la ramaderia, gestors
indirectes del paisatge.

 Això no obstant, en paral·lel les Conselleries competents prepararan les
modificacions puntuals del Pla Territorial de Mallorca, així com les
modificacions de la legislació actual, que es tramitaran, sempre que existeixi
l’acord unànime de les forces polítiques signants, amb l’objectiu d’eliminar les
ARTs i totes aquelles urbanitzacions que es puguin eliminar en funció del seu
grau de consolidació. Les desclassificacions que es puguin acordar es tramitaran
mitjançant una llei i igualment per acord unànime.

 Durant aquesta legislatura no s’aprovaran nous ports esportius ni
macroampliacions dels ja existents, si s’escau es modificarà la Llei de Ports en
aquest mateix sentit.

 Suspensió de llicències de la urbanització de la Façana Marítima de Palma i
iniciar negociacions per un nou projecte de gran parc públic.

 S’eliminarà del Pla Sectorial de
Carreteres el projecte d’autopista Inca-Manacor.

 Serà reformada la Llei de camps de Golf per tal d’impedir nous camps de golf
acompanyats de creixements residencials i turístics. Serà elaborat un Pla
Sectorial de Camps de golf a Mallorca, amb criteris restrictius. S’estudiaran els
expedients en tramitació, tot aplicant els ja esmentats criteris restrictius. En
qualsevol cas es respectarà el conveni signat pel Consell de Mallorca en relació
a Es Pujol de Santanyí.

 Consolidar la xarxa balear d’espais naturals i estudiar-ne l’ampliació sempre
amb l’acord dels propietaris, i la resta de sectors implicats, i amb l’increment de
recursos econòmics per millorar la gestió i la conservació. S’estudiarà completar el Catàleg de zones humides protegides.
 S’aprovarà la Llei de la Reserva de la Biosfera de Menorca.
 Es derogarà la llei de mesures específiques urbanístiques d’Eivissa.
 Es farà una auditoria econòmica i tècnica de les autovies d’Eivissa.
 S’intentarà canviar l’emplaçament de la nova depuradora de Vila (Eivissa) fora
de zona ANEI, on ara està prevista.


joan ramon

una bona messura

joan ramon | 27/06/2007, 15:55

LA gran passa per a mi és que en aquest govern l'ordenació del territori queda en mans del Bloc.

Aina

Pepe te contradices

Aina | 27/06/2007, 15:53

"Cuando hablaba de destrucción me refería a la legislatura en general PP-UM. " Pepe garcía

Pepe si piensas que UM a destruido como dices tu, que coño hace tu partido invistiendo a la líder de este partido como presidenta del Parlament? Si tu partido es capaz de pactar con UM también podría hacerlo con el PP.

Aina

Pepe te contradices

Aina | 27/06/2007, 15:53

"Cuando hablaba de destrucción me refería a la legislatura en general PP-UM. " Pepe garcía

Pepe si piensas que UM a destruido como dices tu, que coño hace tu partido invistiendo a la líder de este partido como presidenta del Parlament? Si tu partido es capaz de pactar con UM también podría hacerlo con el PP.

Pepe

Carbonero

Pepe | 27/06/2007, 15:37

Curiosament el DdB diu que l'únic conseller segur d'Antich és Jaume Carbonero, arquitecte municipal al que Joan ha menysopreat.

Pepe

Llistes obertes sense dubte.

Pepe | 27/06/2007, 11:37

Cap sistema és perfecte però pens que les llistes obertes són millor que les tancades. El problemes que dius de demagògia i oratòria també existeixen a les llistes tancades, el que passa és que el vot afecta a tot el partit.
Amb les llistes tancades sobre tot a nivells supramunicipals els més crítics o que no diuen amen a tot són relegats. Els partits no funcionen democràticament i el primer no és normalment el més valit sinó qui millor es sap moure "a l'estructura del partit". Mirà les llistes muncipals de Pollença estic segur que t'hagués agradat més votar llistes obertes i no parlem de les altres llistes.

Garci

Re: Acord del Govern pel Canvi.

Garci | 27/06/2007, 11:18

Jo suscric lo que han dit en Pepe i en Joan Ramon. Però crec que les llistes obertes tenen un gran problema: és fàcilment manipulable. Ho dic perquè no només sortiria el més preparat. que seria lo ideal, sinó el millor orador, o el que sap emprar millor la demagògia,o el que tengui més influència. Així prima la persona davant la ideologia. Hauria de ser feina de les assemblees i bases dels partits triar les millors persones per encapçalar les llistes. En tot cas les llistes obertes haurien de ser a cada partit a l'hora de triar als seus candidats. La gent hauria de votar projectes i no persones.
Alhomillor m'equivoc perquè no entenc massa el sistema de llistes obertes.

Pepe

Pere Rotger

Pepe | 27/06/2007, 07:49

Hola Aina. No me he explicado bien, por lo que sé es cierto que Pere Rotger como presidente lo ha hecho bien. Cuando hablaba de destrucción me refería a la legislatura en general PP-UM. Lo que quería decir es que si el Bloc hubiese votado a su candidato o en blanco y hubiese salido elegido Rotger, Munar ya había dejado claro que rompería el pacto y tendríamos más de lo de los últimos cuatro años
Evidentemente en el PP hay mucha gente diversa y diferente pero todos al militar en el partido, como dice JR, tienen su parte de responsabilidad en lo que haga éste. Igual que yo tengo mi parte en IU. Pienso que los que militan en el PP pueden no esatar de acuerdo con puntos concretos pero supongo que aprueban el modelo del PP en las Baleares es claro apuesta por un desarrollo económico "ilimitado" basado en grandes infraestructuras, la construcción, el turismo de masas... Todo eso en un territorio muy limitado y frágil.

Si que pienso que sería bueno que el presidente del Parlament fuese de un partido diferente a los que gobiernan (una reflexión que podía haber hecho el PP en el 2003, 1995,1991,1987...), igual que creó que serían mejor las listas abiertas, el 3% como límite electoral, no utilizar las leyes de acompañamiento presupuestario para ocultar cambios sustanciales de otras leyes, facilitar el acceso a la información pública... La democracia es muy mejorable pero en muchos puntos no sólo en los que nos interesan cuando nos interesan.
Los modelos políticos del PP y el Bloc pienso que son antagónicos pero pienso que si que estaría bien negociar. Nunca hay que renunciar ni tener miedo al dialogo, si tú tienes las ideas claras, tienes un programa y pactas sobre éste ningún problema.
De todas maneras entiendo que dadas las diferencias y falta de confianza entre PP i Bloc el proceso de negociación entre los dos no es cosa de un mes.

Joan  Ramon

Error

Joan Ramon | 27/06/2007, 06:35

Quan he posat governat volia dir presidit.
I a Gran Bretanya la presidència de la camara a de estar presidida per un membre de l'oposició.

Joan  Ramon

Sort i bona legislatura

Joan Ramon | 27/06/2007, 06:31

Bé el fet és que desprès d'unes negociacions un determinats partits han decidit donar suport a un pacte de Govern, això baldament no agradi és tan legitim com que la passada legislatura UM governas siguent una de les forçes minoritaries al Consell Insular de Mallorca amb el suport extern del PP.
Estaria bé que el Parlament fos governat per un membre de l'oposició com passa a Gran Bretanya (estic d'acord) això crec que o haurien de voler tots els partits, quan governen i quan estan a l'oposició.
Esper que hi hagi una oposició constructiva (però no en confio), i crec que en Pere Rotger pot ser i segur que és molt bon batle, però totes les mesures de desprotcció del territori, decrets lingüístics.... Han estat votades per tots els parlamentaris del PP, per tant tots en són corresponsables,
Salut i República.

AINA MOLINERA

A PEPE GARCIA

AINA MOLINERA | 27/06/2007, 05:57

Pepe, Rotger como presidente no lo ha hecho nada mal y este hombre destruir, no ha destruido nada. Mira los resultados que Rotger a sacado en Inca, ¿crees que son de alguien que hace mal las cosas? No, hombre no, te equibocas en considerar que todos los del PP destruyen y en atribuir esos calificativos al presidente del Parlament. Ha sido un hombre totalmente parcial en su condición de presidente del Parlament, sinó vete a las hemerotecas y veras algún que otro enfrentamiento con Rosa Estaras, precisamente por pedirle esta su imparcialidad.
Además, en un pacto de gobierno de la comunidad, donde lo van a formar seis partidos, ¿no crees que sería bueno, que el presidente del Parlament hubiera sido de otro partido diferente a estos seis? Yo creo que hubiera sido más que bueno y hubiera demostrado varias cosas. Primero, esto era facil conseguirlo, únicamente faltaba la abstención del Bloc en la votación. Segundo, se le demuestra a Munar que o se hacen las cosas bien, o aquí no se va a ciegas a lo que dice esta mujer. Tercero, coherencia, el Bloc a votado a favor de Munar haciendo un acto de incoherencia ¿realment el Bloc queria a Munar de presidenta del Parlament? ¿es así?
Lo que es triste en toda esta historia, es que el Bloc i el PP no se hayan sentado en una mesa a negociar n posible pacto entre estas dos formaciones. Si este pacto se hubiera llevado a cabo se hubiera demostrado la grandeza de la democracia. Si no se hubiera llevado a cabo, se hubiera demostrado al resto de partidos que el Bloc es mucho más que un mero espectador en las negociaciones del Pacto i que tiene aiertas otras posibilidades y est hubiera dado más fuerza e importancia al Bloc.

Pepe

Elección

Pepe | 26/06/2007, 22:34

Hola Miguel como dices tú los pactos son los pactos, y en ellos siempre se cede.
Desde luego hasta el momento Munar no ha destacado por haber sido la presidenta de todos, ni en sus comentarios xenofobos ni en sus comentaris mallorquinistas reivindicativos frente a las islas menores...
Pero la alternativa era Pere Rotger y cuatro años de PP, prefiero a Munar de presidenta que seguir asistiendo a la destrucción de la isla.

MIGUEL CIFRE

incoherencia

MIGUEL CIFRE | 26/06/2007, 22:20

Los pactos son los pactos, pero la coherencia tendría que ser una prioridad en los políticos. Que Maria Antonia Munar haya sido elegido hoy presidenta del Parlament de les Illes Balears me parece una incoherencia total, por varias razones: es presidenta del Parlament un miembro del partido menos votado, sin representación en Menorca, Eivissa i Formentera.
La incoherencia apoya por el Bloc. No me gusta este inicio.
Saludos a todos

Pepe

Políticos por vocación, políticos por necesidad

Pepe | 26/06/2007, 21:55

Avui al DdM havia aquesta interessant carta de Gregorio Suau Vidal de Santanyí. Per opinar

Políticos por vocación, políticos por necesidad

Un artículo que el 20 de junio, publica este Diario firmado por Jeroni Salom, me obliga a escribir esta carta y exponer mi actitud ante uno de los casos que el articulista analiza, como es el "d´enviar a casa els polítics que no valen la pena".
Evidentemente, yo veo dos clases de políticos. Y esas dos clases se dan a nivel local, insular y autonómico. Presumo de estar en lo cierto, porque conociendo a ciertas personas enroladas en dichos ámbitos, sé cómo piensan y lo que pueden dar de sí. Hay personas valiosas y preparadas que se meten en política, como otras se meterán en un deporte concreto para que tenga continuidad, para que vaya a más, para ver complacidos sus deseos. A los que les atrae la política no buscan beneficios crematísticos, en todo caso ocupar siempre un puesto más elevado, sentirse realizados y desde ese puesto darse al pueblo, servir al pueblo, trabajar por y para el pueblo, para mejorar servicios comunes ya sea en belleza, comodidad o modernidad, efectividad y progreso.
Pero no todos los políticos son así. Al principio decía que había dos clases y el señor Salom proponía "enviar a casa a los políticos que no valen la pena". Pero, ¿cuáles son esos? Lo tengo muy claro: Aquellos que con o sin título la vida no les ha sonreído y buscan una teta que les facilite vivir más holgados. Aquellos a quienes las circunstancias les ha llevado a tutearse con el que está arriba y se agarran a él para que les incluya en las listas cerradas. Listas cerradas. ¿Hasta cuándo? Así las quieren los que pueden colocarse, pero no las quiere así el pueblo que desearía poder escoger los que antes de ocupar un puesto directivo se hubieran distinguido por sus conocimientos, por sus deseos de ayudar al necesitado, de colaborar con quienes les necesiten, de estar en todo para todos. Se trata de sinónimos de los valores antes apuntados. Así queremos que sean los políticos. No que estén situados en las nubes y nunca se bajen para que no se les moleste o mezclarse con la gente que camina por la calle.

Pepe

Hola Joan

Pepe | 26/06/2007, 21:51

Quan de temps sense veure la teva foto, no havies dit que la canviaries? pens que els consells de Jordi Bayona i el que dius coincideixen. Si llegiu el seu llibre "4-E - Els anys d'excepció. la novel·la el Pacte de Progrés", encara que evidentment sobrevalora el PSOE i Antich respecte a la resta, és una lectura molt profitosa.

Pepe

Reforma Senat

Pepe | 26/06/2007, 21:47

Estic d'acord Turgut fins que no es faci l'eterna reforma del Senat, aquesta és una càmara inútil.

Pepe

Consell Veterà

Pepe | 26/06/2007, 21:45

Estic d'acord amb JRV en que la gent amb experiència no ha de desaparèixer, ha de passar a un segon pla, a nostra assemblea tant Manolo com Pere de la Punta l'han fet molt bé.

Pepe

Vendre la moto

Pepe | 26/06/2007, 21:43

Enhorabona @pens que el pacte Joan- Biel estava ben cuinat abans de les eleccions, és la única explicació possible de tot el que ha passat. És la primera vegada que veig una negociació tan llarga amb un partit no necessari i amb tanta generositat. Si el PSM de Pollença vol anar a una unió amb UM-UNPI em pareix molt bé però que no intenti vendre la moto.

Joan

Joan fil directe from HOLIDAYS

Joan | 26/06/2007, 19:43

A partir d'avui no vull sentir a ningú del Pacte , feina seriosa i intel.ligent i els partits que els conformen callats. Ha de formar-se una màquina gestora que desenvolupi tot el programa pactat i punt i final. Les estira i arromsa de les negociacions hi estic d'acord, ara, una vegada establerta la fulla de ruta, "finitto". A treballar pel canvi, que a la primera estupidesa de gelosies de poder això ja s'acabarà per a sempre i no tendrem una altra oportunitat. Els problemes de portes a endins i cara a fora una única veu. Venga que això crec que pinta molt i molt bé. Salut.

turgut

senat

turgut | 26/06/2007, 19:29

Enviar una persona jove en ganes al senat avui en dia es cremar-lo de per vida. Al manco, tal com està el senat ara mateix, de cementiri d'elefants. Es una opinio general, perque no conec de qui esteu parlant.

JRV

Energia

JRV | 26/06/2007, 19:03

Tal volta el problema sigui no seber utilitzar l'energia. Estic d'acord amb tu, Garci, que si hi ha qualcú jove amb l'energia i ganes necessaries l'hi han de donar pas . Però hi ha de ser, i lo seu es que el vell, o veterà, o massa vist, passi a segon terme, no que desapareixi. Tal volta la meva edat influeix en aquesta opinió, però no crec que sigui erronia.

Garci

Re: Acord del Govern pel Canvi.

Garci | 26/06/2007, 18:30

No volia crear polèmica envers en Cámara. Jo se que ell va fer una feinada a Madrid, ho se segur. També se que se va cremar molt perquè res del que proposava sortia endavant. Pensau-ho bé, quin mitjà de comunicació és favorable a treure notícies d'un senador d'Esquerra Unida de Balears.
El problema no és Camara, ni la silenciosa feina que va fer, el problema és qualsevol persona que faci anys que se dedica a la política i no deixi pas als més joves, amb més ganes i més energia.

JRV

Llunyania

JRV | 26/06/2007, 18:23

Certament, no es va saber molt be el que va fer Camara en el seu periple per Madrid. Però de casi tots els que han passat per Madrid no s'ha sabut casi res, queden diluits dins l'activitat del Congrés o el Senat, i sobre tot dins la disciplina del partit que sigui, no tenen en compte on els han votat. La rumorologia tipus fil directe no la evitarem mai, i tots hen som un poc victimes i usuaris al mateix temps.

@

Re: Curiós (2)

@ | 26/06/2007, 17:26

No es podrà dir que el PSM no hagi lluitat les àrees que vol dur a l'Ajuntament.
Els arguments que el pacte ja estava cuinat abans de les eleccions es desmunten de tan poc sòlids que eren.
Com s'hagin repartit els càrrecs UM-Unpi-PSOE no me fa fred ni calor. Qui primer sent l'olor és qui du la merda aferrada.
En Càmara es va passar quatre anys per Madrid i no varem saber res d'ell. Que en posin un altre.

Pepe

Reforma Senat

Pepe | 26/06/2007, 13:45

Al Consell Polític Interinsular no es va dir res de noms, es va comentar que el tema del Senador com la resta s'havia de negociar amb la resta de partits del BLOC.

La reforma del Senat és una assignatura pendent de la democràcia i pens que seria millor no convertir-ho en un lloc on acabar carreres polítiques, amb tots els meus respetes per a Manolo Cámara.

Joan  Ramon

Cal nova gent., és cert.

Joan Ramon | 26/06/2007, 12:40

Jo també o penso, a més si bé a mi en Camara és una persona que trob a fet una tasca admirable com a sindicalista, el seu pas com a Senador a estat massa silencios, si bé no o atribuesc a la seva feina, que segur sabent la seva trejectoria que en va fer i molta, esitc d'acord a que s'ha de donar pas a gent nova dins la política.
Salut

Garci

Re: Acord del Govern pel Canvi.

Garci | 26/06/2007, 12:24

Algú sap si és veritat que el Bloc proposarà a Manolo Cámara per senador? Crec que si és veritat seria un gran error. S'ha de deixar pas a gent nova amb idees noves i moltes ganes de fer feina.

Pepe

No estic d'acord

Pepe | 26/06/2007, 11:57

Hola @ els teus arguments no em convencen. Una cosa és que no hagi pressa i altra que l'Ajuntament de Pollença sigui el darrer en repartir arees de govern per les negociacions amb un partit que no és necessari. Això està carregant de feina extra al batle i crea problema a àrees de l'Ajuntament (avui mateix m'han comentat un problema que no puc dir per mantenir la confidencialitat)
L'altre argument tampoc em convenç UM-UNPI-PSOE es van repartir les àrees sense tenir en compte el que s'ha repartit a Consell i al Govern i ara han d'esperar al PSM...

Perdona però "algo huele a podrido en Dinamarca".

@

Re: Curiós

@ | 26/06/2007, 11:41

Precissament perque el PSM no és necessari no hi ha cap pressa. A més a ningú escapa que és important saber qué durà el PSM al Govern i Consell per decidir qué vol a Pollença.

Joan  Ramon

Endavant

Joan Ramon | 26/06/2007, 11:17

A mi també em sembla la linea a aseguir, trob que tots em de fer un esforç per poder mantenir un Govern que canvii totes aquestes polítiques dels darrers quatre anys, que pens eren perjudicials per la qualitat de vida de la major part de les ciutadanes i ciutadans.
Ara cal com tu dius, debatre de portes endins, llimar desevinences, possar-se a fer feina perquè el canvi siguí real.
Salut i República

Pepe

Arees UM-UNPI

Pepe | 26/06/2007, 11:13

Respecte al govern de Pollença avui he escoltat a la ràdio a Joan que ha confirmat les àrees del PSOE (cap novetat). Respecte a UM segueixen esperant tancar l'acord amb el PSM però ha confirmat.
Joan no durà tot l'àrea d'urbanisme, l'ha dividit i s'ha quedat amb planejament urbanístic mentre que altres temes com llincències els portarà Michel ( no ha dit res de disciplina)que a més tindrà esport i festes.
Martí Ochogavía segueix amb Serveis, camins i cementeri.
Margalida Llompart; turisme i mercat d'eu moll.
Cati Campomar; Participació ciutana i part de cultura.

Blog Jordi Bayona

Consells

Blog Jordi Bayona | 26/06/2007, 11:05

Interessants els consells que dona Jordi Bayona al nou govern en el seub blog.

1. Que tots els partits del Pacte tenguessin ben clar que l'adversari no són els coaligats sinó el PP.

2. Que no hi ha actuacions parcials de conselleries que van a la seva sinó acció conjunta de Govern. Si algú creu que es pot salvar ell tot sol, amb una política de perfil propi, que revisi el que va passar durant 1999-2003 i tregui les oportunes conclusions.

3. La legislatura no és un sprint sinó una marató. Per tant, els "canviadors del món" amb frissors, tranquils.

4. Els que concebin la tasca com un concurs per sortir més que els altres en els mitjans de comunicació són els que sortiran més perjudicats.

5. Cap dels coaligats ha estat el partit més votat ni ha guanyat les eleccions tot solet. Encara hi ha un PP potentíssim pel que fa a engranatge i penetració social. Per tant, radicalismes fora. Els cementeris polítics estan plens de gent que tenien raó però per falta d'estratègia topàren amb una paret i desaparegueren a les següents eleccions.

6. Com diuen a Ciutadella per Sant Joan: Sort i ventura. I jo afegiria, optimisme, confiança i lleialtat.

Pepe

Canvi

Pepe | 26/06/2007, 10:52

Lògicament és un acord de centre-esquerra, no pot satisfer totes nostres aspiracions, però hi ha moltes de línies programàtiques per fer feina i canviar el desastre dels quatre darrers anys.
Ara fa falta que el govern solucioni les seves crisi de portes endins ( no com aquest cap de setmana) i tenir paciència. Davant hi ha un PP molt fort estructurat i ben organitzat que utilitzarà, com a 1999-2003 totes les armes possibles per acabar amb aquest govern.

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 26/06/2007, 09:42

Em referesc als acords del anomenat Govern pel Canvi.

Joan  Ramon

Cal un canvi

Joan Ramon | 26/06/2007, 09:39

A mi em semblen acords que fan confiar en un canvi real i necessari.

Pepe

Curiós.

Pepe | 26/06/2007, 09:37

Avui a la premsa (DdB, UH i Mundo) encara es parla de la negociació entre UM i PSM a Pollença per tancar el pacte de govern.
Segons el Balears UM ha oferit al PSM; segon tinent de batle??,Emser, la ràdio i la nova regidoria per cercar subvencions, i el PSM demana també Cultura.
Resulta extremadament curiós que les negociacions amb un partit no necessari per tenir majoria siguin més llargues que la de Palma, Govern i Consell.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb