URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Promessa per nassos.

Alternativa | 28 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

El diumenge Pep Roig al diari Ultima Hora  va dedicar mitja pàgina a comentar una fotografia on prometia el meu càrrec de regidor. La veritat que l’article i la fotografia em van fer riure una bona estona. Segons Pep feia temps que havia perdut la seva capacitat de sorpresa, ni el Prestitge l’havia immutat, però  la meva fotografia ell va il·luminar, una revolucionària forma de prometre amb el dit al nas. A l’article diu que seria una bona idea tocar-se alguna cosa com símbol de l’escora política, el diu que els de centre s’haurien de tocar la punta del nas com feia jo, els de la dreta la tempra dreta (jo diria que s’han de tocar la cartera), el d’esquerres la tempra esquerra ( jo diria el cor), el cogote els independents, i UM qualsevol part del cos de manera aleatòria segons els convingui,  que per això son els que sempre manen.

La veritat que el dia abans de l’acte de Constitució de l’Ajuntament li donava voltes a la idea d’afegir alguna frase a la meva promesa, com han fet altres diputats o regidors del BLOC, "sense renunciar al dret d'autodeterminació del nostre poble" o "per imperatiu legal". Finalment vaig decidir no dir res més que Sí promès, vaig pensar que la resta eren redundàncies. No he renunciat ni a lluitar pel dret d’autodeteminació, ni per arribar a la III República (m’encanta que a la fotografia es pugui veure la meva bandereta republicana). Seré lleial a l’Estatut la Constitució i al rei però lluitaré dins les meves possibilitat legals i polítiques per canviar els dos primers i enviar a l’atur al tercer. No faré com els militars que varen jurar lleialtat a la República per després eliminar-la mitjançant la violència.

I després de tot això va nostre nou batle i ni promet, ni jura, simplement va dir SÍ, i és que com deia l’article de Pep Roig , ells sempre manan i el tenen clar

Encara ha estat pitjor els diputats que han hagut de prometre sobre una Constitució amb l'escut preconstitucional, una biblia i un crucifix. 2007? Estat democràtic i aconfesional?
 

Es veu que a pesar de observar sempre les formes de na Munar no he après i en un moment m’han retratat, que consti que aquest gest no va durar ni un segon a pesar de que hi ha coses a la Constitució i a l’Ajuntament que fan mal olor.

 

Pdt. Em sap greu un article tan personalista, però Garci m’ha demanat penjar la foto .

Comentaris

Pepe

Mucho trabajo

Pepe | 28/06/2007, 21:57

Hola Santiago, en el Puerto no te sabría decir,con tanta mesa, silla, cartel, plástico...es difícil ver a los turistas. En la Cala es un auténtico des astre.
Lo de la "Ç"ha sido un verdadero desastre (¿qué será del famoso velero?) con unos fallos tremendos i sin repercusión. mque a mi parecer no sirve para nada más que gastar dinero.
¿Qué ventajas tendría una empresa municipal de Turismo con respeto al patronato?,
Los planes están muy bien pero primero hay que cuidar el día a día. Cosas como el infame carrer del bot (acceso de los turistas del Pollença Park i el Panorama) a la playa, el transporte público ( ver a los turistas dehabitat andando por el arcén es más que triste, el saneamiento del Puerto ( cada año la misma historia con las playas), la estética del Puerto, la ocupación de los espacios públicos, las barreras arquitectónicas....
En fin nos podemos pone a hacer planes pero hay muchos detalles en los que trabajar ya.

Garci

Re: Promessa per nassos.

Garci | 28/06/2007, 21:44

crec que no val la pena discutir si a Eu hi ha feixistes. Crec més bé que és un partit clarament contrari al feixisme. Sobre el liberalisme crec que no ha existit, que la ma invisible és gairebé sempre la de l'estat. Basta mirar els casos dels estats titllats de més liberals del món: EE.UU. i Anglaterra, són paisos on l'estat controla molt l'economia. Però el sistema liberal-capitalisme te n problema d'arrel. Per haver-hi rics hi ha d'haver pobres. Ja se que és un tòpic, però és real. Valorar que és millor si que hi hagi pobres o que l'estat reparteixi els bens i els diners és un debat molt gran. Però si s'ha imposat el capitalisme és perquè als que governen el món els és més fàcil d'aquesta manera.De totes maneres tampoc magrada que l'estat tengui el poder total de la soietat, pensan-t'ho bé no m'agrada que l'estat tengui el més mínim poder sobre les persones ni que cap persona en tengui damunt les altres. Però aquest és un debat ideològic que no se si val la pena encetar.

Joan Ramon veterà

Pràctic

Joan Ramon veterà | 28/06/2007, 19:21

Un comentari als que no son de cap partit: Certament, la gran majoria de ciutadans i ciutadanes no "son" de cap partit. Però de cada vegada mes, s'enadonen de qui defensa millor els seus interessos, i per aixó voten un partit o l'altre. Evidentment que no n'hi ha cap de perfecte, com no hi ha cap persona perfecte i ideal. Tampoc el lliberalisme es bo o dolent, o les dues coses, però es on els egoistes i insolidaris tenen el camp mes obert per fer-se rics a costa dels altres.
Santiago, cert que es poden prendre moltes iniciatives, per exemple per atreure turisme de qualitat mitjançant un organisme, digueli el que vulguis. Però la meva experiencia es que aquest ajuntament , no era, ni es capaç de gestionar ni un puesto de pipes correctament, tot s'en va en electoralisme i fotos.

turgut

liberal-comunisme

turgut | 28/06/2007, 19:13

Tots els corrents, economis i politics, sorgeixen de necessitats/descontents socials i s'han d'analitzar en perspectiva. L'aplicacio del liberalisme a determinades societats ha duit resultats catastròfics i a d'altres molt millors... igual que el comunisme. Pero això son discusions filosofiques que queden lluny de la politica local, i estan be per xerrar-ne amb un parell de cerveses, no?

turgut

liberal-comunisme

turgut | 28/06/2007, 19:13

Tots els corrents, economis i politics, sorgeixen de necessitats/descontents socials i s'han d'analitzar en perspectiva. L'aplicacio del liberalisme a determinades societats ha duit resultats catastròfics i a d'altres molt millors... igual que el comunisme. Pero això son discusions filosofiques que queden lluny de la politica local, i estan be per xerrar-ne amb un parell de cerveses, no?

SANTIAGO

TURISMO

SANTIAGO | 28/06/2007, 18:16

Buenas tardes a todos.
Hoy he estado en el Puerto Pollença observando, y mi percepción es que hay muchos menos turistas que años pasados.
Creo que el nuevo regidor de Turismo tendría que plantearse nuevas iniciativas turísticas, más allá de la "Ç", que a mi parecer no sirve para nada más que gastar dinero. Creo que tendríamos que plantear la creación de la empresa municipal de Turismo, y de allí iniciativas como un plan de estrategia turística y un plan de Excelencia Turística. ¿Qué pensáis de todo esto?
Saludos a todos

El boib

Tocant els nassos

El boib | 28/06/2007, 17:14

Un altre exemple de liberalisme pepero, que he pogut llegir al blog "Mallorca nacionalista" http://manac.balearweb.net/

"Avui podem llegir al BOIB que la Conselleria d'Educació i Cultura pagarà al Sr Calatrava 1.200.000€ per a la Redacció i presentació d'avantprojecte de la famosa Ópera.
Per més inri l'Entitat adjudicadora és l'Institut Balear d’Infraestructes i Serveis Educatius i
Culturals, el mateix que no ha tingut duros pel nou insitut d'Alcúdia.

Per cert, això no ho tendria que pagar el PP? ;-)

Pepe

Cor i cartera

Pepe | 28/06/2007, 15:22

Les comparacions són odioses, com diu gandalf igual són simplistes, tal vegada ho redueixen tot a blanc o negre, a bons o dolents, però serveixen per entendre al manco el diferent tarannà d'uns i d'altres

Delgado (PP) si que va prometre amb la mà a la cartera.

Delgado ha passat d'ingressar 60.000 euros bruts anuals a embutxacar-se'n 90.000, a raó de 14 pagues de 6.428'5 euros mensuals. Molt més dels que perceben els ocupants de la presidència del Govern i de la del Consell de Mallorca: 70.000 i 60.000 euros bruts anuals, respectivament.

Mentre que Aina Calvo(PSOE) igual ha promés més amb el cor:

la batlessa de Palma ha decidit incrementar únicament la quantitat que correspon a la pujada interanual de l'IPC, el sou mensual de l'alcaldessa serà de 4.554,87 euros bruts (14 pagues).

Pepe

Opinions

Pepe | 28/06/2007, 15:09

Gandalf em confirmes el meu comentari, amic de na Munar no ets per tant hagis votat o no;na Munar t'ha robat la cartera.
A na Munar l'han fet "todopoderosa" (no és per tant)tots els partits uns abans, altres ara.
No abuseu de la paraula feixista.
I el PP no s'ha distinguit precisament pel liberalisme, una de les premises d'aquest pensament ets la no intervenció de l'estat en economia i el PP s'ha distinguit per la seva intervenció sobre tot per afavorir alguns negocis. Per exemple al debat jo vaig dir que podia donar suport a 10 de les 11 propostes del PP, a la que no podia donar suport era a la primera que no era gens liberal:
"Promoció de les vivendes turístiques vacacionals com producte turístic i de qualitat"
Tampoc el suport a l'esglèsia catòlica entra en la ideologia liberal.

turgut

discusio inutil

turgut | 28/06/2007, 13:07

No es un atac ni molt manco, es un complement al teu comentari. que tu no en coneguis cap no vol dir res. Ni que tots condemnin el feixisme tampoc, res a veure en ser-ho.

Garci

Re: Promessa per nassos.

Garci | 28/06/2007, 12:52

No n'hi he vist cap. Tots condemnam el feixisme, encara que no tots el totalitarisme de caire comunista. Respondre amb un atac a EU no és molt argumentat, a no ser que acce`tis que al PP si que hi ha feixistes, liberals...

Gandalf. Potser no votis. Tens raó.
Però la major part de la vent vota i per tant està més o menys propera a un o altre partit. Quaso tothom te unes idees polítiques. I tu en tens, i no crec que te consideris d'esquerres, doncs pens que ets de dretes, però això no te la menor importància per a jo, ni per a opinar.
Salut.

gandalf

Re: Promessa per nassos.

gandalf | 28/06/2007, 12:36

Crec que també he deixat clar que no em consider d'UM. Garci,t'oblides d'una possibilitat. També puc ser una persona desencantada de la política que no es considera de cap partit ni té intenció de donar-li el vot a ningú.
No entenc aquest interés a posar etiquetes; o ets dun partit o de l'altre. Crec que a la majoria de la gent que li demanis de quin partit és te dirá també que de cap.

turgut

feixistes

turgut | 28/06/2007, 12:11

I dins EU i tot, que tambe n'hi ha de feixistes.

Garci

Re: Promessa per nassos.

Garci | 28/06/2007, 12:05

El liberalisme, com el feixisme i el conservadurisme són aspectes diferents. Però dins el PP hi ha totes aquestes vessants. Podem discutir-ho però les fotos de Zaplana amb banderes franquistes, el que està (no record el nom) al FMI, i l'Aznar. Són tres dirigents del PP cadascú representant una línia però tots d'acord. No se si m'explic. A la dreta Alemana o francesa no li diem feixista, allà ja hi ha els propis partits feixistes. Aquí van tots junts de la mà.

turgut

dretes

turgut | 28/06/2007, 11:25

Jo es que crec que el que no existeix son les esquerres i les dretes, es una estrategia de marketing dels autoanomenats "progresistes" per desprestigiar el liberalisme relacionant-lo amb el feixisme.

Garci

Re: Promessa per nassos.

Garci | 28/06/2007, 11:21

Escolta Gandalf, igual m'equivoc. Pel teu comentari contra en Gonzàlez consideres que és d'esquerres. Per tant només et queda UM i PP. Per jo tots dos son de dretes. Alomillor no ets del PP. I si vols considerar-te de centre o gris, endavant. Crec que el centre no existeix, només els oportunistes que cerquen amb aquesta etiqueta guanyar vots i poder pactar amb tothom.
Salut

turgut

pp i carteres

turgut | 28/06/2007, 10:45

Vale no us enfadeu. Jo ja li he dit que no som del PP, crec que ara ja s'ho han cregut. Encara n'hi ha d'altres del blog que m'ho van dient,... malaltia amb la que s'ha de conviure, la relacio del liberalisme amb altres epoques i etapes de la historia.
Els del PP necessiten posar-se la ma a la cartera perque no els hi prenguin els lladres de devora, per res mes. :-) (Aquest es el toc d'humor)
Un poc de Pau i harmonia, germans.

gandalf

Re: Promessa per nassos.

gandalf | 28/06/2007, 10:43

A na Munar la pot vigilar qui vulguis, ara l'heu feta totpoderosa.

gandalf

Re: Promessa per nassos.

gandalf | 28/06/2007, 10:41

Que és això de que mos han robat la cartera? A tothom qui és una mica pragmátic amb les teves idees ja l'associes directament amb el PP. Si no mira quantes vegades li has dit o insinuat a n'en turgut, sense importar les vegades que tho ha desmentit. Jo ni tan sols t'he dit que sigui de dretes. Si a tothom que pensa una mica per lliure i no va en la teva linea el mandes al PP et quedaràs tot sol.

Pepe

Vigilància

Pepe | 28/06/2007, 10:30

Pens que aquesta legislatura Munar estarà vigilada 24 hores, no per nosaltres sino pel diari el Mundo.

turgut

mail

turgut | 28/06/2007, 10:29

t'he enviat un mail, es meu no es plagiat. Si me contestes, a la mateixa direccio no al blog
Salut!

turgut

carteres

turgut | 28/06/2007, 10:27

El meu tambe anava amb humor... de principi ni l'he contestat al de la cartera.
Xerranr de robar la cartera, amb na Munar penmig millor que vos la penjeu al coll per Palma, no te'n dones compte i ha donat una subvencio amb els teus dobers!

Pepe

més

Pepe | 28/06/2007, 10:17

De totes maneres a aquestes eleccions us han robat la cartera.

Pepe

Cor

Pepe | 28/06/2007, 10:15

Sabia que el comentari del cor i la cartera us tocaria el cor... anava en la mateixa línia de l'article una mica d'humor :-)

turgut

esquerres

turgut | 28/06/2007, 10:02

D'acord en aquest cas amb gandalf, pero ja se sap, els d'esquerres, si no fos per ells,... estariem a un mon gris i brut, amb tot ple de monstres dolents que mos encassen :-(

gandalf

Re: Promessa per nassos.

gandalf | 28/06/2007, 09:43

quina cosa més poètica: "els de dreta que es toquin la cartera, els d'esquerra el cor", i a la vegada és el comentari més simplista que he sentit mai. Ho redueixes tot a o blanc o negre, o bons o dolents, o amb mi o contra mi. Amb una visió de la vida tan simple, sense grisos, no pots arribar mai a entendre la política. Per altra banda, si als d'esquerra no els piqués la cartera tant o més, encara estarien al govern. Per colque cosa en gonzalez es un dels que mes ha ficat ma a les arques en la historia despanya.

Pepe

Nas

Pepe | 28/06/2007, 09:16

L'article va ser simpàtic però si no tampoc passa res.
Que parlin d'un encara que sigui mal.

fralokus

Re: Promessa per nassos.

fralokus | 28/06/2007, 08:15

Perdoneu, però ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja.

Per l'angle d'enfocament de la instantània no importa ser del C.S.I. per a veure que l'individu que va fer la foto està al costat de María del Mar.

Aquest és el culpable, encara que per a mi és una anècdota.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb