URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De plans generals, normes subsidiàries plans territorials...

Alternativa | 30 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 Nou article que ens ha enviat  Joan Ramon Bosch Cerdà, us recordam que aquest blog està a vostra disposició per publicar vostres articles, els podeu enviar a eurxella@yahoo.es.

Com diu Joan no fa falta ser un expert en urbanisme per saber que la Pollença que volem no és la que s'està fent.  La pena és que uns quants s'han encarregat de fer un entramat de lleis de llenguatge oscur per assegurar els seus negocis fonamentats en l'especulació i el desconeixement de la majoria de la gent d'algo tan important com la planificació de nostre municipi

Pens que tots estarem d’acord  en què una de les lluites per aconseguir el tan anomenat creixement sostenible és assegurar un creixement urbà raonable, per tal de no hipotecar el nostre futur, a més de evitar un consum de recursos que crea una minva de la qualitat de vida de la majoria dels ciutadans en benefici de molts pocs.

Així veig com darrerament es parla molt del Pla General del 1990, que a més de deixar via oberta al meu parer a construccions i urbanitzacions males de entendre, com és el cas dels horrorosos xalets que podem veuré a un costat del que un temps fou la finca de Boquer, a més de herències com Cala Carbó, (crec que amb voluntat majoritària a tots els partits de posar-hi remei) també casos com La Font i El Vila.... el pas de diferents consistoris no ha pogut , volgut o sabut(suposo que hi ha hagut casos de tot color) aturar un creixement que al meu parer no respon de cap manera al de garantir un habitatge digne per a tothom, sinó a interessos varis .

 

També considero que augmenta el nombre de ciutadanes i ciutadans que demana una regulació del creixement amb criteris de sostenibilitat,  i quan la societat demana mesures, els governants han de prendre nota.

La passada campanya tots els partits es van mostrar favorables a augmentat el control urbanístic i majoritàriament parlaren de no augmentar el sol consolidat, si això és així, haurem de menjar-nos algunes normatives dels passats anys, però es podria fer un canvi en positiu , això o dic evidentment amb el meu nul coneixement d’urbanisme, però vull confiar en una legislatura encaminada al procés de  garantir un creixement respectuós amb l’entorn i la garantia d’un control urbanístic efectiu, si atenem a la voluntat que expressaren durant la campanya electoral els diferents candidats, que penso s’haurà de fer efectiva durant aquesta legislatura.

Això, sense entrar en la creació de normes subsidiàries, adaptacions a Plans territorials de Mallorca i nous plans generals, entre altres coses pel meu grau de desconeixement i la seva complexitat si una persona no n’ha seguit el seu procés. Considero que la voluntat del regidor de torn no sempre és suficient i que cal involucrar-hi tots els agents implicats, crec també que la majoria de pollencines i pollencins volem poder viure a un poble on el creixement urbanístic no desbarati un entorn privilegiat que ens ha vist néixer, créixer i que no hem de destruir. Això hauria de ser suficient per tal de encoratjar els regidors per emprendre en valentia la tasca de garantir uns criteris raonables de creixement, molta sort a tots en la  tasca  de defensar l’interès general aquesta legislatura.

 

Comentaris

Pepe

Pas a pas

Pepe | 01/07/2007, 10:10

Nosaltres no caurem en electoralismes, ni en matemàtiques insensibles. No hem canviat, hem donat un pas més al tenir representació ara hem de seguir caminant amb vostres ulls i veus.

Pepe

Pas a pas

Pepe | 01/07/2007, 10:01

El primer pas ja l'hem donat que és començar a parlar del tema. El següent pas com dius tu JR és tenir un bon informe de la situació actual. Pas a pas.

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 30/06/2007, 18:52

Joan Et veig en forma, que eres a qualque balneari a prendre forces?
dem``a serem pel mercat a recollir firmes, meam si ens veim.
Salutacions

Joan

Re: De plans generals, normes subsidiàries plans territorials...

Joan | 30/06/2007, 17:03

Joan Ramon ja els hi he comentat que ara de moment com més renou surti de St. Vicenç millor. Més suroll junts i separats a l'hora. Aquesta gent no van de bromes ja veurem que sortirà de tot això. La "niña bonita" de l'àrea d'urbanisme ja comença a envellir a marxes forçades això vulgueu o no és bo. Ara van en "pinces" i molt alerta a patinar.

Joan

Re: De plans generals, normes subsidiàries plans territorials...

Joan | 30/06/2007, 16:57

Les lleis que s'han de llegislar amb criteris ètics i morals o siga, amb raonaments amplis i de llarg recorregut encefàlic, no curts i amb presses monetàries. Quan les lleis són correctament treballades no hi val excusa per a no fer-le cumplir. Ara tal vegada és l'hora de posar fí a n'aquesta angoixa i sangria "TERRENAL" amb normatives valentes i de futur. Una de les excuses del senyor RULL per a afavorir aquest "galimatias" rural pollencí era que abans els rics, destructors i especuladors sempre eren els mateixos(HOTELERS) i ara els rics, destructors i especuladors serem tots els pollencins. Quina retòrica més pobra.Això és l'apocalípsis total. Que trist aprendre del mals del passat per a dur-los cap al futur per a que tots i participem. Una llàstima que encara no ens regesqui cap ENT ecologista i haguem de ver-nos lastrats per matemàtics insensibles. Pollença vota Pollença mana. Pepe veig que estau al dia amb tot, ja puc dormir tranquil que amb vosaltres tenim ulls i veus per a la millora sostenible del municipi. Sort i gràcies per la vostra dedicació. Venga!!!

Joan  Ramon

Tema espinos

Joan Ramon | 30/06/2007, 15:13

Dificil que fer amb el ja construït, supos que fare de "polític" (en el mal sentit de la paraula) si dic que s'hauria de fer partint des de un informe jurídic i tècnic, però trob que aquesta si ha de ser una mesure presa per molts de agents polítics, socials... I desprès fer-se cumplir, perque el problema actual ve a rel de la incapacitat de molts anys peer fer cumplir les lleis, que proposo? dons per començar efectuar un estudi d'impactes i actuar sobretot a aquelles arees de major proteccio ANEI, ARIP... i fer comkpplir la normativa vigent, se que hi haurà entrebans, per això s'haurien de sospesar les diferents propostes.
Aqusta legisletura hauria de revertir aquesta situació.

Pepe

Notícia

Pepe | 30/06/2007, 14:48

Avui al UH i al Ddb podeu trobar una notícia sobre nostra opinió de que el repartiment de alguna de les àrees de de govern a l'Ajuntament de Pollença no s’han fet pensant en el servei eficaç als ciutadans.

Pepe

Tema

Pepe | 30/06/2007, 14:27

Ha deiam al programa;

Hi ha una resistència cultural de la gent a comprendre la necessitat de subjectar les actuacions sobre les seves propietats a una autorització administrativa, que consideren un enutjós tràmit burocràtic.

I que feia falta com primer pas;

Realitzarem una campanya informativa - educativa sobre la irresponsabilitat de l'actual situació d'indisciplina urbanística. Les seves conseqüències medi ambientals i econòmiques, i sobre les mesures coercitives que preveu la llei.

Parlant de "votants":

Evidentment molt de gent té una casa en sòl rústic fora d'ordenació, però som més els que no la tenim.

El que si que passa és que la majoria tenim familiars, amics o coneguts amb una casa fora d'ordenació.

Que s'ha d'acabar amb la desídia municipal i absència de control de l'activitat constructiva il·legal és clar.
La pregunta és que hem de fer amb el queja s'ha construit.

Garci

Re: De plans generals, normes subsidiàries plans territorials...

Garci | 30/06/2007, 12:33

Jo crec que l'excusa: "si tens una finqueta i vols passar-hi els estius t'has de poder fer una caseta", és molt mala de rebatir ja que la gent no entén el bé comú. "Si ell en te, jo també. A més, jo a cameva faig el que vull i ningú m'ha de dir que puc o no fer". Aquestes frases es diuen constantment i son molt males d'argumentar en contra. Que li importa a la gent si d'aquí 20 anys ja hi haurà tant de sól construit que el paisatge no existirà i ningú voldrà venir a visitar-nos... Que li importa als polítics de torn aquest tema si ficant-s'hi perden vots...

Pepe

M'imagin que és aquest tema

Pepe | 30/06/2007, 11:27

El tema de la Cala que ens ha arribat a nosaltres és el següent. Al costat de Can Botana el PGOU permitia fer apartaments plurifamiliars. Posteriorment es va pensar que no tenia sentit i en l'adaptació del PGOU al POOT es va fer una modificació i es va sustituir per habitatges unifamiliars. Però com encara no s'ha aprovat aquesta adaptació ( està pendent del Consell Consultiu) mentre l'Ajuntament ha donat llicències per fer apartaments. O sigui que fa mal olor.
Estam en contacte amb la persona que "dirigeix" una mica la protesta i m'imagin que no n'hi haurà mes solució que denúnciar.

Joan  Ramon

Endavant

Joan Ramon | 30/06/2007, 11:05

JOan, això de "Bloc" comú que va en segones?
Jo trob que tot Sant Vicenç és un inbdret a protegir, per això estaria bé que els veïns s'adherisin a la platafroma i també fessin les seves demandes, supos que no només estan convidats, sinó que i són necessaris.
Salut i branca

Joan

Mar de fons a St.Vicenç

Joan | 30/06/2007, 08:53

Bon Dissabte. Aprofitant l'article de'n Joan Ramon. Pareix ésser que a St. Vicenç hi ha mar de fons. Molts veïnats s'han juntat per a discrepar del pla d'ordenació urbana establert a la Cala. (NO tenen prou aigua per a tots i encara se recepcionen urbanitzacions a rompre). Avui els hi he enviat la fulla per a les signatures de Cala Carbó, però nosé si hauriem de fer un "BLOC" comú per a salvaguardar aquest indret tan meravellós i així promocionar una fulla de ruta per a la sostenibilitat paissatgística de CALA ST.VICENÇ. Pepe mem si t'informes del que passa (m'han comentat que volen denunciar-ho al fiscal de mediambient, pareix ésser que el creixemnt és desproporcionat en el temps i a més no hi ha les necessitats bàsiques cobertes). Aquí hi tendreu un bon berenar si hi trobau, des de l'oposició una solució que comulgui pels veïnats i la natura. Donar una solució definitiva, fora de les mans especuladores, per a que St.Vicenç siga la "joia de la corona Pollencina" un altre pic. Si empenyeu per a trobar-hi remei no hi haurà prtit polític que vos fagi hombra. A ne'n Rull (amb tots els respectes per a la gent baixeta)li surten "enanos" per tot...
Encara no he trobat cap foto apropiada i "sexy", pel gravatar. Ja sortirà...!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb