URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Àrees de govern surrealistes

Alternativa | 02 Juliol, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

A Alternativa EU-EV estam contents que a la fi, s'hagin tancat  els acords del govern semiprogressista i s'hagin repartit les àrees, a Pollença  després de setmanes de negociacions entre UM-UNPI i PSM.


Respecte al repartiment d’àrees del govern, que s'ha anunciat a la premsa, ens ha sorprès la partició de l’àrea d’urbanisme. A Alternativa pensam que l’experiència d’aquests quatre anys a Pollença de que el batle ( el darrer any conseller) fos també regidor d’urbanisme no ha estat una bona experiència, però la solució que s’ha adoptat,  resulta al manco peculiar. Serem el primer consistori que tingui una cosa tan extravagant com un regidor de festes, esports i llicències d’obra !!! (Miquel Ramon UM) mentre que Joan segueix com cap d’urbanisme. 

També resulta força estrany un regidor de Cultura i EMSER, o que normalització lingüística i mediació cultural s’integrin en Participació Ciutadana, que Cati Campomar compaginarà amb Agricultura.

Tot plegat ens pareix que dona com resultat  que el repartiment de les àrees en el cas d'UM-UNPI i PSM (les del PSOE tenen lògica) no s’han fet pensant en el servei eficaç als ciutadans sinó com un intercanvi de cromes entre els partits assenyalats. La conseqüència és que al final el que pateix és el ciutadà.

 

Pdt. Estam a l'espera de llegir el Pacte de Govern entre UM-UNPI i PSM, per donar una opinió raonada sobre el mateix.


Comentaris

Pepe

Joc

Pepe | 04/07/2007, 10:03

Jugarem i farem un govern impossible de concentració.

Batle i participació ciutadana. Pepe (EU-EV)

Cultura. Garci (EU-EV)

Medi Ambient. Tonina (EU-EV)

Festes i joventut. Ramón (EU-EV).

Urbanisme. Juanjo Mir(PSOE).

Educació. Miquel Ângel Sureda (ER)

Turisme. Mª Antònia Beltrán Oliver(ER)

Camins i espais públics. Joan Ramon Bosch (PSM)

Hisenda i personal. Biel Cerdà (PSM)

Serveis Socials. Malena Estrany (UM)

Delegat del Port i la Cala. Rafel Lorente (UMP).

Economia. Tomeu Cifre (PP)

Garci

Re: Àrees de govern surrealistes

Garci | 03/07/2007, 18:07

La veritat és que és molt difícil fer aquesta aliniació. Però deixaria fora a UM i PP ja que no és real que governin amb l'esquerra. I ja m'agradaria que en Pepe tangués Urbanisme, Jo(si m'he d'incloure perquè entri na Tonina) m'agradaria Medi Ambient, Tonina cultura, Ramon, sens dubte, Joventut i festes. La resta, incluida la batlia, les repartiria entre 5 regidors de PSM i ERC. A Miquel Angel el veig més a Educació, a Biel a Hisenda, i com que conec poc a la resta no opinaré, però m'estaria bé un Govern PSM-ERC-EU-EV

@

La meva aliniació

@ | 03/07/2007, 17:09

Per que no diguin que els d'esquerres ho criticam tot, propós que cadascú faci la seva aliniació ideal de regidors amb els que es presentaren a les passades eleccions, amb les àrees que gestionarien. Que cadascú escombri cap a ca seva, pero no s'hi val tots del mateix partit, que no és creible.
Aquesta és la meva:
Batlia: Biel Cerdà, PSM
Joventut i festes: M.A.Sureda , ERC
Urbanisme: Tomeu Cifre, PSM
Medi ambient: Pepe Garcia, EU
Educació i culura: Marga Carbonell, PSM
Hisenda: Juanjo Mir, PSOE
Brigada municipal: Joan Cerdà, UM
Turisme: Maria Buades, UMP
Esports: Pepote Ballester, PP
Serveis Socials: Magdalena Pascual, PSM

Pepe

Interés general

Pepe | 02/07/2007, 22:56

L'altre dia em demanaven per què les obres de la segona fase de la circumval·lació no s'aturen com la resta. El motiu és que són obres declarades d'interès general per part del Parlament.

Pepe

Amoralidad

Pepe | 02/07/2007, 22:32

Publicat avui al DdM aquest magnífic article de Pep Vilchez per reflexionar.

AMORALIDAD.

Existe gente desprovista de sentido moral. La amoralidad aporta al que la posee unas ventajas sociales importantes habida cuenta de que su presencia va frecuentemente acompañada de la carencia de escrúpulos. El que miente y simula suele ejercer su actividad en los límites que marca el miedo. A los amorales los hallaremos, en general, en los borrosos bordes de la ley ya que cuando se traspasa ese lindero la sociedad actúa a través de los mecanismos que posibilitan la persecución de lo que se convierte en delincuencia. Pero un amoral no es necesariamente un delincuente aunque la mayoría de delincuentes sean inmorales.

La verdad y la honestidad atesoran menos recursos ya que su actuación se circunscribe a los hechos y a la rectitud de intenciones. El engaño y la carencia de escrúpulos proporciona al que los practica un marco de actuación holgado, al no ajustarse a unas reglas éticas lo que le abre la puerta a la tergiversación de los hechos y a la consiguiente manipulación de la realidad según la conveniencia oportuna de cada momento.

Un excesivo clima de relajación, tolerancia y connivencia tácita o expresa es el marco adecuado para que la desestructuración cívica se desarrolle y consolide. A modo de ejemplo, en Mallorca, no es inusual oír, con cierta frecuencia, comentarios del estilo "no siguis beneit!" lo que quiere significar, ni más ni menos, que todo es corrupto y que, por tanto, la honestidad pertenece al mundo de los imbéciles. Incorporándose así la mentada tolerancia a un cierto sentido común que impulsa a "no dejar pasar la ocasión" bajo la redundante aseveración de que "todos lo hacen" o "si no lo haces tú, lo hará otro".

La verdad y la honestidad sólo lograran imponer su supremacía cuando posean la complicidad activa de la mayoría de los ciudadanos, y, por tanto sean eje central del sentido común, -una "idea hegemónica" en sentido gramsciano- de ahí la importancia de romper con los tópicos que contribuyen a minorizar las prácticas cívicas.

Y bien, se preguntaran, ¿a qué viene esta disquisición? Pues, sencillamente, se trata de constatar que lo que existe entre la sociedad civil acaba reflejándose en el mundo político que aparece, hoy por hoy, como receptáculo privilegiado de la amoralidad. Prueba de ello nos la dan diariamente los medios de comunicación de aquí y de allá.

Así ocurre que si bien es verdad que la derecha política sitúa buena parte de sus prácticas en la ausencia de pudor, no es menos cierto que la izquierda también posee su calvario. Ahora que la izquierda o centro-izquierda -o como se desee denominar- usufructuará altas cuotas de poder político en nuestras islas, es previsible que los amorales acechen en espera de utilizar sus artes para obtener sus objetivos invariablemente ajenos al interés general.

Así, pues, no nos engañemos: la corrupción -hija predilecta de la amoralidad- debe combatirse desde una perspectiva que nos atañe a todos y, en este estado de cosas, es conveniente afirmar que, como es obvio, en nuestras islas existen personas que defienden con uñas y dientes ideas conservadoras e incluso reaccionarias, equivocadamente o no, pero con convicción, honestamente, y, por ello, a ellos se les debe preferir antes que a los amorales ya que éstos son enemigos acérrimos de la convivencia cívica, la democracia y el interés general de los ciudadanos.

Pepe

Concretear

Pepe | 02/07/2007, 21:40

Hola JRV no sé si podies ser més especific a les teves males vibracions respecte al nou equip de govern, ja han fet alguna o només és intuició?

Pepe

Apuntat

Pepe | 02/07/2007, 21:38

Gràcies per participar Servera. Tots els regidors hem fet una declaració de patrimoni, estaria bé la seva publicació. A la nova llei del sòl ja s'obliga. Ens has donat una idea és una petició que farem durant aquesta legislatura.

joan ramon veterà

100 dies

joan ramon veterà | 02/07/2007, 19:14

Es molt assenyat que fralokus o qualsevol altre demani 100 dies( de cortesia, de silenci o de tancar els ulls). Però veient el començament, ja hem pega plorera, deu ser que ho veig de molt aprop i ja hem pega la pols als ulls. I també que començ a coneixer els coixos d'asseguts.

POSSAM-HO DINS UN SOBRE

VOLS RES?

POSSAM-HO DINS UN SOBRE | 02/07/2007, 18:02

Si has de manester res ja ho saps. si vosl que t'ho arregli t'ho puc arreglar

POSSA LA MA, JA HO VEUREM

COMISSIONS

POSSA LA MA, JA HO VEUREM | 02/07/2007, 17:59

Ja hi ha carreres per sebre qui serà el Pere Capó del nou consistori

Servera

CURIOSITATS DE LA POLÍTICA

Servera | 02/07/2007, 17:56

En política hi ha coses molt curioses. Una d’elles es veure com els qui entren de regidor tot d’una es compren coses: un cotxe, una moto...
Pereix ésser, que un nou regidor ja s’ha comprat una casa. N’hi ha que no tenen mirament. Estaria bé, a final de legislatura, veure l’augment de patrimoni d’alguns regidors i, sobretot, veure d’eon surten els doblers per pagar tot això.
Salutacions

Pepe

Intuició

Pepe | 02/07/2007, 15:20

Abans de jugar un partit si veus una alineació tan rara ja pots pensar que la cosa no va bé.
Les regidories pens que han de tenir certa relació o lògica; joventut amb esport la tenia, ara festes i esport amb llicències la té en el sentit de que igual algun dia han de sortir corrent i farem una festa.
En quant als 100 dies els tenen els regidors nous, no els que ja tenen experiència com el que ha fet aquest repartiment,

Garci

Re: Àrees de govern surrealistes

Garci | 02/07/2007, 11:58

Ja veurem si funciona.

fralokus

Re: Àrees de govern surrealistes

fralokus | 02/07/2007, 07:24

100 dies, plis.

@

Prejudicis

@ | 02/07/2007, 07:18

És curiós que abans que es posin a fer feina ja es digui que el ciutadà és qui pateix. Es diria que es una posició amb un prejudici format (per suposat, les del PSOE tenen lògica...). Urbanisme i llicències ja va estar per separat amb Fca.Ramon de batlessa. Potsr en M.Ramon no en té ni idea de llicències...com el que ho duia afins ara.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb