URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Camí coll de Síller i Cala Carbó

Alternativa | 04 Juliol, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

El proper dissabte 14 de Juliol farem  una  Excursió per demanar que s’asseguri el dret de pas per el camí del coll de Síller, que enllaça el Port de Pollença amb Cala Sant Vicenç i que consta al catàleg de camins del municipi amb el numero 135. La sortida serà a les 17 hores davant els apartaments Habitat, a la Rotonda de Gotmar  a la carretera de Pollença al Port de Pollença (MA-2200) al punt quilomètric 58,0.

L’excursió anirà del Port de Pollença a Cala Carbó, on també s’aprofitarà per demanar la protecció d’aquest indret pels representants de la Plataforma Cala Carbó no té preu, grup que s’ha adherit a la convocatòria.

La excursió és a peu, i l’organització de la mateixa és a càrrec de la plataforma  pro camins públics i oberts, si bé   s’hi adhereixen i col·laboren Plataforma Cala Carbó no té preu, GOB, Iniciativa Ciutadana per Pollença, Maules, Amics de cala carbó i Secció de Muntanya Club Pollença.

                                   El Camí  del Coll de Siller.

 El camí del Coll de Siller comença al Port de Pollença  a la zona de Siller per un camí de terra que trobem just desprès de passar per les cases de Siller, agafarem un camí de terra que en el seu temps fou pas de pescadors que s’enfila fins arribar a la part alta del coll, poc més endavant trobem  una esplanada on comença un camí d’asfalt que fou fet per tal de adequar la possible construcció d’una urbanització als costers de cala carbó i el seus voltants, aquest camí ens condueix cap a Cala Carbó i d’aquesta a Cala Molins.

 Aquest camí surt al catàleg provisional de camins de Pollença amb el numero 135, però trobem que és un camí amb poca  documentació dins aquest catàleg i a més val a dir que consultant el PGOU del 1990 observem que no s’ha grafiat, i per això algun dels entrebancs que troba a l’hora de defensar aquest camí.

Per tot això es va fer una declaració jurada de camins per part d’alguns Pescadors el passat 21 d’Abril de 2006, que certificaven que ja als anys 33 s’emprava aquest camí com a pas de pescadors, aquestes persones són Ignaci Borras Llompart, Melchor Bosch Rotger, Melchor Bosch Vicens, Juan Alberti Enseñat, Mateo Alberti Enseñat, Guillem Payeras Serra,  Felipe Bellini Ballesteros i Antoni Bosch Cerdà. Per altre banda a l’obra Die Balearen de l’Arxiduc Lluís Salvador que reflecteix la realitat cultural del segle XIX es troba alguna referència a aquest camí, com a exemple parlant de recorreguts del municipi i en referència a la connexió entre el moll de Pollença i Cala Sant Vicenç ens diu “... més curt és el camí que hi va pel Coll de Síller, on en mitja hora s’arriba al Port de Pollença...".

                                          COMUNICAT ADJUNT

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts volem expressar la nostra voluntat de col·laborar amb el nou govern municipal i Insular en la recuperació i defensa de camins públic i d’ús públic.

També volem  recordar la necessitat de l’aprovació definitiva del catàleg de camins del municipi de Pollença, aprovada provisionalment el 27 d’Octubre de 2005, així com també expressar el desig de que es tinguin en compte totes les aportacions per incrementar la documentació del catàleg.

 Així com recordar que tots els membres de la Corporació tendran la nostre col·laboració en la defensa dels camins d’ús públic del nostre municipi.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comentaris

Pepe

Bona nit

Pepe | 04/07/2007, 22:29

El tema de la fortalesa és un dels múltiples temes que tenim preparats per donar l'oportunitat a Joan de demostrar les mil coses que l'uneixen a l'esquerra.
Bona idea Santiago, el dia 14 et presentaràs?

Garci

Re: Camí coll de Síller i Cala Carbó

Garci | 04/07/2007, 22:18

Lo dels BIC no interessen al govern ni quan se fan malbé. Per tenir al regidor d'urbanosme de Pollença de patrimoni més val que hi hagi un de fora. Aquí a Pollença hi ha molt patrimoni per excavar, adecentar o simplement preservar, i ningú hi fa res. El el millor dels casos se fan lleis que després no es compleixen.

SANTIAGO

EXCURSION

SANTIAGO | 04/07/2007, 17:49

Me sumo, ire a la excursion el dia 14. Estaria bien que hicierais extensiva la convocatoria a las asociaciones y colectivos de Pollensaa: asociaciones de vecinos, ongs, etc, etc.
Saludos a todos

joan ramon veterà

fortalessa

joan ramon veterà | 04/07/2007, 17:28

Ciclicament surt el tema de recuperar l'espai de la base d'hidroavions per a Pollença, no se si tans sols es una questio per guanyar vots , o va en serio. Però el cert es que el castel de l'Avançada, que dona nom a la Fortalessa, fou declarat en la legislatura 1999-2003, bé d'interés cultural (BIC), i no hi ha forma de raspetar el que s'acordà, no de poder visitar un troç important de la nostra Història, ni els indigenes ni els turistes, ni amb el Coseller d'Identitat i Pratrimoni pollenci. Tal volta els ho podrieu recordar.

Joan  Ramon

Tothom a l'excursió

Joan Ramon | 04/07/2007, 15:27

Meam per un jove com tu Garci, això de no haver-se recuperat a les 5 del capvespre no és creible, jo encarà, però tu.
Enga Dissabte 14 tothom davant habitat.
Jo confio que hi hagi gent, i segur que n'hi haurà
Una excrusxió per cremar toxines, nedar, bon ambient... que més podeum demanar
Salut

Pepe

Recuperar-se

Pepe | 04/07/2007, 14:53

Hi ha temps de recuperar-se i de cremar toxines a l'excursió.

Garci

Re: Camí coll de Síller i Cala Carbó

Garci | 04/07/2007, 12:56

Esper que siguem molts els que vendrem a l'excursió! Tot i el problema de dia, el dia després de les eleccions de Moros i Cristians. Tots a recuperar el que és de tots.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb