URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Adéu Francesc Fiol, adéu

Alternativa | 03 Juliol, 2007 14:00 | facebook.com twitter.com

Aquest és un article que ens ha fet arribar Maria Antonia Valdivielso(Toñi) sobre una carta de comiat que va enviar el conseller Francesc Fiol als professors.

 

Despedida y cierre

 

Dissabte dia 29 de juny els diaris de les Illes varen publicar una carta del Conseller d’Educació en funcions, Francesc Fiol. Després d’haver llegit la missiva un parell de vegades, encara no tenc molt clar el seu objectiu. Crec que començ a entendre que va  dirigida, sense dir-ho obertament, als mestres i professors, però no acab de veure clar si ens dóna las gràcies o ens renya per no haver entès que tot el que ha fet ho ha fet pel nostre bé i no li hem pagat com ell s’ho mereixia.

 

Deixant de banda el to edulcorat i paternalista, sorprèn que es disculpi si ha ofès o molestat qualcú. Idò sí, sí que ha molestat qualcú, i de vegades ben conscientment, encara que ell digui que si ho ha fet no ha estat aquesta la seva intenció. Ha ofès l’escola pública, concertat batxillerats i escoles de l’Opus (quina vergonya que aquesta sigui la seva darrera decisió com a conseller!), oferint un model de trilingüisme fals i sense financiació... En fi, prenent decisions per afavorir sempre l’ensenyament privat –m’és igual si és concertat o no- i tirant terra damunt l’escola pública, que pràcticament no dóna vots al PP. Encara record les paraules del mai enyorat Jaume Matas quan, durant una visita a un centre privat va dir que allà sí que es notava que les coses eren com tocava, no com les escoles públiques, que eren nius de pessemeros...

Tornant a la carta, s’hi incideix molt en la idea de la “cultura de l’esforç”, que tant agrada al PP i que era la base de la ja difunta –afortunadament-  LOE. Evidentment, no xerra d’atenció a la diversitat, ni de immigració, ni de les condicions en què ha deixat moltes escoles públiques.

 

Afirma que la educació és “un interès comú de tota la societat i no solament d’aquells que fan feina en el món de l’educació”. Aquesta és una idea molt estesa avui dia: tothom pot opinar sobre educació en igualtat de condicions, i això no és veritat. Igual que no tothom pot discutir en igualtat de condicions un diagnòstic mèdic, no tothom pot opinar sobre educació. S’hauria d’escoltar més a aquells que ho toquen cada dia amb les mans, i això no ho ha fet en Francesc Fiol durant tota la legislatura. Si els pronòstics es cumpleixen i na Bàrbara Galmès (una persona que ve de l’ensenyament) es fa càrrec de la Conselleria d’Educació els pròxims quatre anys, podem tenir l’esperança que les coses començaran a canviar.

 

I el dia que ella se’n vagi, si escriu una carta d’acomiadament, si més no, segur que des del punt de vista estilístic estarà infinitament millor escrita.

Comentaris

Pepe

I...

Pepe | 04/07/2007, 10:06

Per no parlar d'ajudes a equips ciclistes, col·legis oberta abans de temps, institut d'Alcúdia...
Que la nova consellera sigui professora i directora d'un centre és un bon començament.

Joan  Ramon

cal un canvi en positiu.

Joan Ramon | 03/07/2007, 22:19

Bé ara jo vull confiar com dius que la cosa anirà per bé.
De fet en Educació estic segur que millorara, més vist el que a pasat aquesta legislatura.
salut

Mª

Re: Adéu Francesc Fiol, adéu

Mª | 03/07/2007, 20:43

M'ha agradat molt aquest article, jo pens igual que tú.

Garci

Re: Adéu Francesc Fiol, adéu

Garci | 03/07/2007, 18:18

A l'article li faltava una part que es degué perdre pel camí. Ara ja està complet.
Gràcies Toñi.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb