URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollençalternativa

Alternativa | 05 Juliol, 2007 06:09 | facebook.com twitter.com

Iniciam la campanya i nova secció d'aquest blog “Pollençalternativa”. El nostre model seria el Bloc fotogràfic de Palmalternativa que mostrava la Palma abandonada per l'Ajuntament, encara que ens agradaria trobar un informàtic i  arribar a fer una web com el PSOE a Tudela de punts negres.

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blogd’enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l’Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Entre tots construiem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians per tal de millorar les petites coses que, per no ser macroprojectes milionaris, no interessen arreglar-les. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.

Per inaugurar aquesta secció tenim les fotografies que ens ha enviat fralokus de la brutor de l'Antic Col·legi Miquel Capllonch tant a l'entrada com dins el pati, on han tingut la bona idea de deixar entrar a la gent a jugar però no han pensat en fer net.

 

Comentaris

Pepe

Talaia

Pepe | 12/07/2007, 19:00

Biel ja hem fet la petició respecte a la talaia i tenim les fotografies ( les ha fet Joan Ramón) properament farem un article

Pepe

Net

Pepe | 11/07/2007, 22:18

Com durant les festes del Port s'estan fent activitats al pati del col3legi han fet net, hem d'estar atents a veure que passa quan acabin les festes

Pepe

Espai

Pepe | 09/07/2007, 16:11

JRV tens tota la raó, el mercadet no hagués molestat tant a la gent si no fos per que la resta de la plaça fa temps que ha estat envaïda de manera abusiva.

Joan Ramon veterà

generós

Joan Ramon veterà | 09/07/2007, 15:57

Si, fralokus, ets molt generòs diguent que Joan Cerdà ho ha "regulat", l'ocupació de la via pública. Jo diria que esta tan o mes emmerdat que altres anys. I de l'ucupacio de cadires i taules, "mas de lo mismo". Però es clar, els del mecadet no voten aqui, la major part, i els altres si, els de les cadires

joan ramon

Cal variar

joan ramon | 08/07/2007, 20:13

Jo també pens que s'ha de reccionar i no deixar fer un proces que pens hipotecara el futur del moll, i que va fent perdre qualitat i encant al lloc que fa uns anys era un dels referents de Mallorca com a atractiu turístic.

Pepe

Fa falta...

Pepe | 08/07/2007, 17:35

La degradació del Port de Pollença és evident, hem de reaccionar i aturar-la ja. Fa falta aplicar l'ordenança d'ocupació de la via pública, millorar la neteja, eliminar les barreres arquitectòniques, millorar l'aspecte dels negocis...

joan ramon

delicat el "moll"

joan ramon | 08/07/2007, 10:34

Bé per a mi la rel de tot és que el "moll" desgraciadament va cap a la degredació com a nucli costaner que no es va produïs als 60/70 com si va produïrse a llocs dell llevant de Mallorca i de la platja de Palma. No o dic per la fira en si, però si pel fet que actualment el sector serveis es sustenta en una competència salvatge i de perdua de qualitat, amb això vull dir que el "moll" s'ha degradat i no té de moment cap pla municipal per millorar la aposta turística, millorar els serveïs socials ...
I de mentre anam creixent

fralokus

Re: Pollençalternativa

fralokus | 07/07/2007, 23:15

El tema de l'estiu en el Port és per a tornar-se bojos, no se si us acordeu de les estàtues humanes que van proliferar fa uns anys, els llençaves una moneda i cobraven vida, ara són els castells de sorra en la platja, després la "presumpta artesania" i demà Déu sap que invent tindrem.

Hem de cuidar el nostre turisme, i amb això vull dir que menys ocupació d'espai públic per a negocis particulars, perquè els perjudicats som els pollencins de "sempre" els que estem aquí els llargs hiverns, per molt que els dolgui a alguns, per tant aplaudeixo a Joan Cerdà per la seva decisió de regular aquest tipus de "pseudo" mercats.

Pepe

Al mundo

Pepe | 07/07/2007, 15:41

Ara he llegit l'article de Gabriela al Mundo sobre el mercadet, pens que és el més exacte.
POLLENÇA.- La polémica por la ubicación de los vendedores de artesanías en Pollença alcanzó ayer una solución provisional. El alcalde de UM, Joan Cerdá, autorizó a 15 feriantes y artesanos, de un total de 30, a montar sus tenderetes en la calle Rubén Darío, en un lateral de la plaza Miquel Capllonch del Puerto de Pollença. Eso sí, sólo podrán permanecer allí por lo que resta de temporada.

El Ayuntamiento resuelve de este modo, siquiera parcialmente, la situación generada tras haber revocado a los comerciantes el pasado 25 de junio el permiso que los habilitaba para vender sus productos en la plaza. Y anuncia que el próximo año no se habilitará el hasta ahora tradicional mercadillo del Port de Pollença.

El argumento esgrimido por el primer edil para poner fin al mercadillo se basa en que el Ayuntamiento no puede determinar de forma fiable qué mercaderes son realmente artesanos y cuáles se dedican únicamente a revender productos pseudoartesanales, constituyendo así una competencia desleal a los comerciantes del Puerto que poseen establecimiento y que abonan anualmente sus correspondientes tasas municipales.

«Este tipo de mercado no nos interesa», acotó el alcalde. Además, Cerdà alega como uno de las principales causas de su decisión las constantes quejas de los comerciantes de la zona.

Aún queda por resolverse la situación de otros 10 vendedores los que deben cumplimentar toda la documentación requerida por el Consistorio antes de otorgar autorizaciones de este tipo. Cerdà no ciera del todo las puertas a la futura creación de un mercado estrictamente artesanal controlado en la zona: «podríamos hablarlo». De momento, señaló no sentirse «capacitado para decidirlo ahora».

La medida que les permitirá poder montar sus puestos, esta vez en un sector diferente de la plaza, fue comunicada ayer a los vendedores por el propio primer edil cuando salió de la Junta de Gobierno municipal mantenida con su equipo. Una junta convocada expresamente para tratar este tema. Anteyer los feriantes esperaban expectante frente al Ayuntamiento una respuesta para saber si iban a poder continuar este verano con su habitual dedicación, al menos por esta temporada.

Soluciones

Afectados por la revocación de su permiso de venta desde el pasado 25 de junio, los artesanos y vendedores han dejado de ganer durante estos días sin trabajar aproximadamente 1.000 euros en concepto de ventas.

A esas pérdidas habría que haber sumado los 552 euros que han abonado en concepto de impuesto para poder ocupar sus chiringuitos en la plaza. Una de las artesanas habituales del Puerto, madre de familia, comentaba la situación con resignación: «El lugar en el que nos han ubicado no es el más adecuado pero lo aceptamos; no hay más remedio». Los artesanos no quieren polemizar y entienden que cotnrolar quién vende réplicas y quién no es difícil, pero animan al Ayunamiento a buscar una solución intermedia.

Los comerciantes, por su parte, aplaudieron la medida adoptada por el Ayuntamiento.

Pepe

Mercadet del Port

Pepe | 07/07/2007, 15:24

Avui si llegiu el UH diu que s'ha retirat el mercat artesanat, en canvi al DdM diu que torna al carrer després de la seva regulació.
En aquest cas té raó el segon diari, però és una mostra de la confusió creada per la manca de respostes clares de l'Ajuntament

Pepe

Mercadet del Port

Pepe | 05/07/2007, 23:25

Aquests dies he estat reunit amb la gent del "mercadet nocturn del Port" i també he parlat amb Joan per trobar una solució a aquest "mercadet".
En aquest moment la situació és prou tensa. L'Ajuntament vol col·locar el mercadet al costat de l'església, i els "artesans" no volen, han pagat pràcticament 600 euros per estar al Passeig Saralegui. Després de 10 dies aturats estan desesperats i avui mateix Joan en una reunió amb ells ha tingut que cridar a la policia al seu despatx per mantenir l'ordre.
Demà Joan donara la seva resposta definitiva i si no ha canviat d'idea es pot armar un bon "fandanfo" a la plaça.
El tema és complicat si veus tots els punt de vista... ja faré un article amb els detalls

Pepe

Femns arqueològics

Pepe | 05/07/2007, 23:13

O sigui que els fems són ja arqueològics.

fralokus

Re: Pollençalternativa

fralokus | 05/07/2007, 22:50

El tema de la Talaia és sagnant, fa uns 12 anys, els radioaficionats van proposar (jo ho era ja, però no pintava gens) baixar els fems a canvi de poder tancar la carretera a l'altura del VOR (radiobalisa per a l'aviació), on està la cadena, algun cap de setmana de concurs ja que algun cotxe es va carregar alguna de les antenes que es muntaven allí dalt, ens van dir que no es podia perquè els turistes tenien dret a arribar fins a dalt amb el cotxe.

Pepe

Una bona recomenació

Pepe | 05/07/2007, 21:56

Tinc pensat anar a veure el documental si no sorgeix res de nou.

Pepe

Apuntat .

Pepe | 05/07/2007, 21:52

Apuntam el tema de la Talaia, procurarem pujar, però si algú ha de pujar aquests dies que ens faci arribar una foto d'aquesta marquesina. Supós que serà d'aquestes marquesines inútils per la majoria però un bon negoci per un parell (Leymen). Demanarem la seva ubicació on dius i també demanarem la retirada dels fems.
De moment farem la petició com un ciutadà normal o sigui fent una instància de l'Ajuntament, a veure si es nota el canvi de govern i contesten, si segueix igual i no contesten utilitzaren el telèfon del regidor de torn i si no soluciona el problema el portarem al plenari.

Biel

Torres de defensa i guaita

Biel | 05/07/2007, 19:05

Per cert, parlant de talaies, demà a l'Auditori d'Alcúdia es presenta un documental molt interessant fet pels pollencins Pere Salas, Toni Rotger i Toni Marques. Podeu veure "ELS GUARDIANS DE MALLORCA" demà divendres a les 21 h.

Biel

Talaia d'Albercutx

Biel | 05/07/2007, 19:00

Bona feina amb aquesta nova secció !!. Ja miraré de passar una foto, però si pujau a la Talaia d'Albercutx veureu a la part Nord de la torre, una enorme "marquesina" de fusta (iguala a les que anuncien les ecovies del CIM) que fa al manco 6 mesos que es troba a l'espera de col.locar-hi algún tipus d'informació (no se quina). Aquest artefacte em sembla mal ubicat, espenya la línea de la serralada on s'ubica la Talaia, és un atemptat paisatgístic de pimer ordre. CAL DEMANAR DIRECTAMENT QUE ES RETIRI DEL LLOC ON ES TROBA (es podria ubicar, amb informació útil i seriosa, a la vora de les velles instal.lacions militars, just on acaba la carretera asfaltada). També cal denunciar l'acumulació de fems que es produeix en aquesta zona tan singular del nostre municipi.

Joan  Ramon

Clar

Joan Ramon | 05/07/2007, 16:37

Bé sempre que pugui aportar-hi qualque cosa, li aportare.
Trob aque ara mateix és la millor opció per l'esquerra.
Si bé ara no tenc moltes ganes de vida de partit, les generals són a prop i esper que el bloc s'hi presenti i poder col·laborar en fer tasca de campanya.
Salut

Pepe

Aportacions

Pepe | 05/07/2007, 16:24

Per cert JR esper les teves aportacions a aquest projecte.

Pepe

Projecte

Pepe | 05/07/2007, 16:23

EL Bloc és l'únic futur possible però de moment em segueix donant la impressió de ser un mer instrument pràctic de repartir càrrecs i cadires.

Joan  Ramon

Si al Bloc.

Joan Ramon | 05/07/2007, 16:15

Jo pens que el Bloc a de ser una aposta de futur, el model que representa és necessari pel devenir de la nostre comunitat, sense fer renuncies bàsiques jo vull pensar que tots els partits han de ser prou generosos per posar davant un projecte de futur als interesos partidistes.
Bé, ja he mollat la "parrafada", però trob que seria trist tornar donar el poder a qui empra la política oblidant massa vegades el futur de la nostre comunitat.
Salut i República

Pepe

Entrades festival

Pepe | 05/07/2007, 15:37

Tenim dues entrades de protocol pel concert d'obertura del Festival d'aquest dissabte.
Si us interessen posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 656967751.

Pepe

Decisions

Pepe | 05/07/2007, 15:27

Per cert el grup parlamentari on es troba EU es diu Bloc per Mallorca i PSM-EV de Menorca Ara que ja s'han acabat de repartir les àrees s'hauria de parlar seriosament amb el que s'ha de fer amb el BLOC no hem d'arribar a les eleccions del 2008 amb els mateixos problemes que al 2007.

Garci

Re: Pollençalternativa

Garci | 05/07/2007, 11:55

Entre tots hem de fer que aquest projecte funcioni. Anims.

Pepe

Errada

Pepe | 05/07/2007, 08:38

L'article misèria i grandesa d'EU no és que hagi estat censurat, s'ha publicat avui per una errada, es publicarà aquest cap de setmana.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb