URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Misèria i grandesa d'Esquerra Unida

Alternativa | 07 Juliol, 2007 06:05

A la pàgina d'Esquerra Unida podeu trobar l'informe del Consell Polític Interinsular

1.- VALORACIÓ RESULTATS ELECTORALS (A DIVERSOS NIVELLS: AUTONÒMIC, INSULAR, LOCAL, ETC)

2.- PACTAR PER IMPLEMENTAR POLÍTIQUES PROGRESSISTES.

3.- EL RELLANÇAMENT D’ESQUERRA UNIDA.

 Ara que s'ha acabat el repart de cadires pensam que podem dir un parell de coses de las que ja hem comentat a nostres dirigents a les assembles.Per rellançar Esquerra Unida fa falta.

- Acabar amb les lluites de poder, amb les divisions internes i amb les manipulacions de les assemblees.

- Democràcia real, i acabar amb la por al debat, la diversitat, la diferència...

- Reorganització funcional del partit.

- Activitats formatives  pràctiques i polítiques.

- Iniciatives  des de la direcció per aprofitar l'estructura balear, nacional i europea del partit.

- Acabar amb procesos polítics com Alternativa o el BLOC promoguts des de dalt, no des de les bases, processos cuinats per uns pocs i assumits per la majoria. Defensem la idea de BLOC com projecte polític, però s’hauria d’haver començat a fer des del 2004 ( Progressistes) no a darrera hora amb unes mancances tremendes que han tornat a ser visibles durant la negociació del govern.

 - Autocrítica i renovació. Després dels resultats electoral hem vist molt poca autocrítica, poc anàlisi del que ha passat, i ningú ha assumit la responsabilitat de uns resultats electorals francament dolents. Pareix que amb la pèrdua de la majoria absoluta  del PP i entrant a formar part del govern tot està solucionat  Ara esperam alguna cosa més que "cortes de mangas" per part dels càrrecs electes i de la directiva del partit. 

Aquest projecte polític  té els millors militants de base que cap partit ha tingut mai, cuidar-los cada vegada queden menys, i si no canvieu un dia us trobareu que ningú penjarà vostres cartells. 

 MANOLO ETS EL MÉS GRAN.

Un dia va ser expulsat del partit, avui el trobareu fent feina com sempre pel partit, al que va expulsar a Manolo el trobareu de conseller. Tal vegada aquest exemple resumeix la grandesa i misèria d'aquest partit.

Els pitjors cartells en mans del millor "penjador de cartells" de Pollença Manolo García, sense ell no seriam res. Un exemple de feina, flexibilitat, suport, fidelitat... Es vol jubilar però no el deixam, que aprengui la gent de Palma.

Una part de l'assemblea al Puig abans de les eleccions, on varen triar el lema i els punts bàsics de la campanya. El paisatge que no la Verge ens va il·luminar.

Comentaris

Garci

Re: Misèria i grandesa d'Esquerra Unida

Garci | 12/07/2007, 22:39

Per cert, dic tot això essent uns dels que més "enfrontaments" té amb ell a les assemblees. Però la gent amb experiència sense afan de protagonisme és molt important. Tanmateix sap que no se jubilarà.

Garci

Petit homenatge

Garci | 12/07/2007, 22:35

La gent com el meu pare no pot retirar-se mai perquè duen la política a la sang. Fa més de 30 anys que roda primer per CCOO i després al PCE, UPP, EU, Alternativa... Molts haurien de fer com ell, deixar pas ajudant en tot el que pot però sense voler figurar ni càrrecs ni res. Curiosament molts dels que van començar al mateix temps son els que han tingut cadira amb el Bloc. Els de la barba anys 70 haurien de deixar pas. Si el meu pare vol estar més al marge és perquè confia amb el projecte i perquè confia en aquesta assemblea.

Pepe

Gràcies Tomeu

Pepe | 07/07/2007, 14:55

Gràcies Tomeu, pens que falta molt d'autocrítica als partits. Com el PP no ha aconseguit majoria absoluta pareix que tot va bé i si el PP hagués aconseguit majoria absoluta segurament no asistiriam a una autocrítica sinó a una autodestrucció

Pepe

Grandesa

Pepe | 07/07/2007, 14:44

Guapo, la grandesa d'Eu és que a pesar de tot t'agradi o no és la tercera força política de l'Estat.
Grandesa és que gent que va lluitar activament contra Franco encara avui en dia tingui forces i ganes per repartir propaganda. pegar cartells o aguantar nostres anarko-assemblees.

Pepe

Clarificar.

Pepe | 07/07/2007, 14:39

D'acord JR, un altre tema si realment no es comença a clarificar el projecte del BLOC, si és tàctic o estratègica la cosa pinta mal.

Pepe

T'has d'informar millor @

Pepe | 07/07/2007, 14:37

@ Personalment pens que no donas ni una.
Pens que ara era el moment de fer aquesta reflexió,ni durant les eleccions ni durant el procés de negociació.
EU sempre ha defensat la unitat, va ser el PSM el que va tenir un debat intens amb escissió inclosa per decidir tirar endavant un projecte unitari.
Sobre les despeses també estas mal informat, les despeses de la campanya s'han repartit igual que els càrrecs 60% PSM ( on va la quota del 10% d'ER) I 40% Alternativa EU_EV.

Tomeu

Auticrítica

Tomeu | 07/07/2007, 12:01

Em fa gràcia com davant l'autocrítica de aquest bloc, alguna gent respon demanant l'autodestrucció de la gent capç de fer autocrítica, quan segurament ells són incapaços de fer-ne de autocrítica. Enhorabona per l'article,la gent dels comentaris destructius...
quina gràcia.

guapo

?

guapo | 07/07/2007, 11:42

Grandesa?????

Joan Ramon

Militancia de base

Joan Ramon | 07/07/2007, 10:49

El tema de millitants de base també es pot fer extensible a altres partits, i crec que es dona desgraciadament més la desconexió entre cupula i militancia, això als partits d'esquerra els pot acabar passant factura, caldria una reflexió seriosa.
Noirmalment els militants d'esquerres donam suport a un projecte i no a estrelles de Hollywood.
Salut i República

@

Re: Misèria i grandesa d'Esquerra Unida

@ | 07/07/2007, 09:17

Per primera vegada alguna reflexió en tò crític cap a la creació del BLOC. Es cert que s'hauria d'haver començat abans, pero des d'EU no s'hi va posar gaire interés fins a darrera hora, i la feina i les despeses d'aquella campanya les va assumir un altre partit, no EU.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb