URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Equip de govern i PSM.

Alternativa | 12 Juliol, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Esperàvem la publicació al seu blog  de l'acord per a l'entrada del PSM en el govern de Pollença per fer una valoració del mateix. En vista de que tarden  massa ( varen anunciar la seva futura publicació el 29 de juny) ens hem decidit a fer una primera valoració.

A alguns no els agradarà que opinem d’altre partit, els recordam que els dos formam part del BLOC, i a més que és millor parlar clar i en públic.

Igual que no ens va agradar la decisió del PSM de Pollença de no apostar pel BLOC municipal. Una decisió que ha llevat a les forces del BLOC un o dos regidors. Ara no ens ha agradat l'entrada del PSM a l'equip de govern,  una decisió que desactiva al PSM com oposició i que dificultar la possibilitat de crear un BLOC a Pollença.

Hem de recordar als companys del PSM la diferència que n'hi ha entre una aliança  tàctica i una aliança estratègica. Pensam que el BLOC ha de ser una aliança estratègica per aconseguir la unitat futura entre tots els partits a l'esquerra del PSOE, encara que de moment és clar que no ha funcionat més que com una aliança tàctica per les eleccions.

El govern am UM i PSOE només és una aliança tàctica per canviar les polítiques fins ara desenvolupades per PP i UM, i donar estabilitat a un govern de centre esquerra, només es pot entendre des d'aquest punt de vista l'entrada del BLOC al govern. 

A Pollença no calia l'entrada del PSM a l'equip de govern, per molt bo que sigui l'acord signat. Hem de recordar que aquest equip de govern esta dirigit per UM un partit que s'ha negat a negociar res amb el BLOC a nivell de Govern i Consell i que  ha contribuït ,governant amb el PP, de manera decisiva a la destrucció del territori i al retrocés del català amb l'aprovació del decret a favor del trilingüisme. Si parlam de Pollença a més podem parlar d'un partit que ha contribuït al tancament de camins públics, a la manca de disciplina urbanística, a fer política d'una forma partidista, censora i propagandística...

Per altra part pensam que a pesar de que totes les decisions del PSM a Pollença s'han fet de manera assembleària, Biel Cerdà ha tingut un paper molt importantl. Quan es va negar ni tan sols a negociar el BLOC a nivell municipal, mentre donava suport al Bloc autonòmic, ja ell vaig dir que jugava a dues cartes, tant si el BLOC fracassava com si era un èxit sempre guanyaria. Ahir el mateix que deia "per coherència no puc encapçalar una llista electoral del BLOC quan ja havia votat en contra d'aquesta aliança al Congrés del PSM a Palma" era nomenat director insular de patrimoni pel mateix BLOC que ni tan sols va voler negociar a Pollença.

 

 

 

 

 

A continuació  la resolució de batlia on delega en els regidors de govern. Dilluns serà el ple extraordinari per aprovar aquestes delegacions, sous, comissions...

 

Ir. Delegar en la regidora Maria Francisca Ramon Pérez de Rada l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcci6 de les àrees de DELEGADA DE SERVEIS SOCIALS 1 SANITAT, comprensiva de les matèries de benestar i atenci6 social, servei d'ajuda

 

domiciliària, tercera edat, Residència Sant Domingo, dona, centre de dia, protecci6 de menors, salubritat publica, campanyes sanitàries, centre de salut, punt d'assistència continuada, i les restants relacionades amb les àrees esmentades i DELEGACIÓ DEL PORT DE POLLENÇA.

 

 

2n. Delegar en el regidor Marti Ochogavia Mayol l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcci6 de les àrees de DELEGAT DE SERVEIS 1 CAMINS VEÏNALS, comprensiva de les matèries de Brigada municipal d'obres, manteniment i neteja de vies publiques i mobiliari urbà, manteniment i neteja de dependències municipals, magatzem i serveis generals, jardins i zones verdes, cementiri, electricitat, camins rurals, conservaci6 en general i les restants

relacionades amb les àrees esmentades.

 

 

3r. Delegar en el regidor Juan Josep Mir Polar l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcci6 de les àrees de DELEGAT d'hisenda PERSONAL i POLICIA LOCAL, comprensiva de les matèries de planificaci6 i gesti6 de recursos econòmics, intervenci6 i

 

dipositària, recaptaci6, rendes, exaccions i inspeccions tributàries, despeses i deute public, drets i patrimoni municipal, recursos humans, policia i seguretat publica i les restants relacionades amb les

àrees esmentades.

 

 

4rt. Delegar en el regidor Miquel Ramon Amengual l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcci6 de les àrees de DELEGAT DE LLICÈNCIES D'OBRES i D'ACTIVITATS, ESPORTS 1 FESTES, comprensiva de les matèries de Ilicències d'obra,

llicències i control d'activitats, instal·lacions esportives, promoci6 d'activitats esportives, festes

populars i les restants relacionades amb les àrees esmentades.

 

5è. Delegar en el regidor Gabriel Cerdà Buades l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcci6";. de les àrees de DELEGAT DE CENTRE CULTURAL, BIBLIOTECA, MUSEU i FESTIVAL DE POLLENÇA comprensiva de les matèries de promoci6 i divulgació de la cultura, activitats culturals, biblioteques i instal·lacions culturals, promoció i gestió del festival de musica de Pollença i les restants relacionades amb les àrees

esmentades.

 

6è. Delegar en la regidora Margalida Llompart Lorenzo l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció de les àrees de DELEGADA DE TURISME i COMERÇ i DELEGACIÓ del MERCAT del PORT DE POLLENÇA, comprensiva de les matèries de promoció i activitat turística, oficines d'informació turística, coordinació de sectors turístics, promoció i dinamització del comerç, desenvolupament local, relacions amb associacions de comerciants i de les matèries relatives específicament amb el mercat del Port de Pollença, i les restants relacionades amb les àrees esmentades.

 

7è. Delegar en la regidora Catalina Campomar Escalera l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció de les àrees de DELEGADA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA, NORMALITZACIO lingüística, mediació CULTURAL, CULTURA POPULAR i SECTOR TERCIARI comprensiva de les matèries de relacions ciutadanes, promoció d'associacionisme, drets de la ciutadania, ràdio municipal, política Lingüística i promoció de la llengua, integració i mediació cultural, protecció, promoció i divulgació patrimoni històric i cultural, activitats de cultura popular i les restants relacionades amb les àrees esmentades.

 

8è. Delegar en el regidor Jaume Plomer Salas l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció de les àrees de DELEGAT DE MEDI AMBIENT comprensiva de les matèries d'espais naturals, energia, Agenda Local 21, contaminaci6 atmosfèrica, residus, contaminaci6 acustica, àrees protegides, platges i les restants relacionades amb les àrees esmentades i DELEGACIO DE LA CALA SANT VICENÇ.

 

9è. Delegar en la regidora Maria dei Mar Sastre Llompart l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direccio de les àrees de DELEGADA D'EDUCACIÓ i JOVENTUT comprensiva de les matèries d'educacio en general, promoció de l'ensenyament, Fundació de l'Escola de Musica, manteniment de centres escolars, transport escolar, centre d'adults,joventut en general i les restants relacionades amb les àrees esmentades.

 

10è. Assumir personalment les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció de les àrees de PLANIFICACIO i GESTIÓ URBANÍSTICA 1 PROJECTES i OBRES MUNICIPALS comprensiva de les matèries deI PGOU, planificació i gestió urbanística, cartografia, plans de desenvolupament, convenis urbanístics, projectes i obres rnunicipals, infraestructura en general i les restants atribuïdes per la legislacio i no

expressament delegades.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Més democràcia

Pepe | 15/07/2007, 22:41

En tots els partits s'accepten mal les crítiques, i sempre n'hi ha veus que voler treure de fora als discordants per tenir partits uniformes i sotmesos a les decisions dels seus líders.
Ara al repartiment de càrrecs s'ha visualitzat perfectament.A Esquerra Unida també l'he vist,tots els submisos tenen cadira, dels crítics pocs.
La democràcia interna dels partits és una de les grans mancances del sistema actual

Garci

Re: Equip de govern i PSM.

Garci | 15/07/2007, 11:37

Hola Maria. Això estaria molt bé. Acumular càrrrecs segurament significa abandonar o no dedicar-se tot el que se podria en els afers que aquests càrrecs comporten.

Garci

Re: Equip de govern i PSM.

Garci | 15/07/2007, 11:35

Hola Alexis. Crec que no era gent del PSM qui va intentar treure fora a aquests que molesten, son ells mateixos qui no volen participar com abans perquè no estan massa d'acord amb les formes i amb el camí que ha agafat el projecte. En certa manera ningú els ha fet fora. Com bé han dit, personalment ningú els ha dit res. Tot i que jo pens que a molta gent del PSM ja els aniria bé que ho deixessin estar, sobretot aquesta gent més moderada i partidista que no pot veure a gent amb ideals pròpis que protesta quan creu que les coses no van per bon camí. En el sí dels partits és bo que hi hagi discrepàncies i diferents punts de vista.
Una al·lota que fa feina a patrimoni me va dir: "està bé que nagin posat a Biel, no en té ni idea i deixarà fer als que si en saben". Lo dit, el repartiment de cadires i retorn de favors amb col·locació incluida té una part positiva.

Maria

Cohèrencia

Maria | 15/07/2007, 11:31

Quan n'Anisakis diu que quans més pollencins progressistes a les institucions, millor, ens diu que en Tomeu Cifre substituira en Biel a l'ajuntament per no acumular càrrecs?
Això estaria molt bé.

alexis

sous

alexis | 15/07/2007, 10:38

Anisakis, hens segueixes prenent per imbecils. "Crec que Biel hauria de deixar la seva activitat professional...". Però si el que vol Biel es fugir corrent de Can Crespi!! Això apart, es evident que si vol fer la feina be, s'haura de dedicar a la feina a Patrimoni, i, sense posar en dubte la capacitat de Biel per aquest càrrec, l'escàs dinamisme de Biel no el capacita per portar moltes coses en al mateix temps. Es veu que ets un "acerrimo defensor de los cargos", passi el que passi, mentres siguin del teu partit ( millor dit, del teu CLAN)Escriu qualque cosa al Blog del PSM, que esta mes mort que carracuca des de que vareu intentar fotre defora els que diuen les veritats molestes, i vareu donar suport als anònims.

Pepe

Ple

Pepe | 13/07/2007, 17:53

Finalment el ple extraordinari serà dimarts a les 13:00

Pepe

Visió diferent

Pepe | 13/07/2007, 14:44

Turgut gràcies per recordar-nos "la viga en el ojo propio", la teva presència a aquest blog és molt necessària

Pepe

Bloc

Pepe | 13/07/2007, 14:42

Em sap molt de greu el que dius de la fotografia Anisakis, esper que et vagi bé amb UM, sort la necessitareu.

L'acord contitiu del BLOC ( vigent fins 2011)deia;

El PSM-Entesa Nacionalista i Alternativa EU-EV comparteixen una mateixa visió de la necessitat d’oferir
a la societat de Mallorca una proposta política amb voluntat de sumar allò que aporten el nacionalisme
progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític.
Totes dues forces polítiques coincideixen en la necessitat de respondre a la demanda ciutadana d’acabar
amb la majoria parlamentària de la dreta i de trencar la tendència al bipartidisme. Els governs de la
dreta suposen, per a Mallorca i per al conjunt de les Illes Balears, una greu amenaça per a la protecció
del territori, per a la cohesió i la justícia socials, i per a la preservació de la nostra llengua i la nostra
cultura.
El PSM-Entesa Nacionalista i Alternativa EU-EV saben que és més allò que les uneix que allò que les
distancia. El nacionalisme progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític poden confluir en
una proposta programàtica unificada. L’espai resultant d’aquesta confluència té la vocació d’esdevenir el
referent polític per a les persones que volen un avanç en l’autogovern, en la defensa de la llengua, en la
protecció del medi ambient i en la igualtat i la justícia socials.

Pepe

Anisakis

Pepe | 13/07/2007, 14:35

Hola Anisakis, el tema com ha dit JR és que no va haver cap negociació, i a l'estiu del 2006 quan el PSM va donar suport a la decisió de Biel d'anar tot sols nosaltres encara no havien decidit que no pactarien amb UM.
Pens que t'equivoques al fer una valoració a curt termini i reduir-la a estat al govern o a l'oposició de partida.
Com diu JR no és bo acumular càrrecs i personalitzar tant el partit a una persona. Ser director general implic més responsabilitat de la que Biel te a la seva feina.

Avui fa dues setmanes que al blog del PSM es va dir; "Properament publicarem el Pacte de Govern"

Garci

Re: Equip de govern i PSM.

Garci | 13/07/2007, 12:16

L'acció política no té perquè passar per cap carrec polític. Això és un error o visió de qui creu que només els polítics fan política i que cal anar a votar i quedar-se de mans plegades.
No anar amb UM era una condició molt important que haguessim exigit per fer el Bloc, però la realitat que 3 regidors de Bloc a Pollença no és lo mateix que 1 PSM+1 EU+ 1ERC=3 Bloc. El Bloc és un partit únic no només sumar vots a les eleccions. La proposta de Joan Ramon me pareix de lo més coherent, Biel hauria de deixar pas.

joan ramon

Salut Turgut

joan ramon | 13/07/2007, 11:15

Crec que has volgut entendre el que has volgut turgut, jo el que crític ès que des de les sigles d'un partit ès facin unes polítiques inpròpies del que defensa aquest partit.
Cadascú té dret a defensar el que trobi més adient, i totoes les postures són respetables, però sempre tro que s'ha de fer des de el lloc que pertoca. No consider jsut que des d'u partit anomenat socialista per exemple, es facin polítiques pròpies dels "tories" per exemple, pel demes res a dir.
Trob que el teu cel en la defensa del liberalisme t'ha de dixar veuré que l'únic que defensava ès que no s'emprin unes sigles per fer polítiques contraries al que representen, o al volta no 'he expressat bé, et puc assegurar que dimonis no es solc veure´més que per Sant antoni, i també que soc apaç de respectar qualsevol postura, però també de ir el que penso sense renunciar a la meva ideologia.
Salut

turgut

visions liberals

turgut | 13/07/2007, 11:03

Joan Ramon, no puc estar d'acord amb tu, que tot el que consideres moralment reprobable ho fiques en el sac de "lo liberal" per desqualificar precisament el liberalisme. Es una visió molt simplista de les coses: lo liberal, lo liberal, que arriba el dimoni!!!

joan ramon

Polítiques liberals?

joan ramon | 13/07/2007, 10:51

Anisakis per tu pareix que la política és una cursa per veuré meam qui obte més càrrecs, una visió bastant liberal al meu parer...

joan ramon

Coherència i decència

joan ramon | 13/07/2007, 10:44

Un partit de esquerres a d'intentar ser el màxim de participatiu, acumulant càrrecs en una sola persona aquest principi és perd, a més sèria una bona oportunitat de donar entrada a les institucions a una persona molt valida, com ès Tomeu Cifre. No crec que els personalismes dins un partit siguín bons, i a més així el PSM tendria dues cares vissibles a Pollença.
En quan a per qui es van rompre les negociacions, per començar no n'hi va haver, i una cosa és que volgue que els militants siguín lleials, i l'altre que siguin cegos, jo per l'actitud de alguns membres veig que les persones critiques no són benvingudes, i per tant la meva militancia ara és mante pel projecte de Biel Barcelo, si a algú no li agrada ja m'ho dirà, perquè personalment ningú m'ha dit res llevat de amb anònims.
Salut i República

turgut

sous i poder

turgut | 13/07/2007, 09:45

Redueixes a una simple questió de poder el formar part del BLOC? Tal vegada amb això se demostra que criticar sistemàticament al PP per ambicionar el poder és criticar-se a un mateix. Això si, quan la resta te dos dous, son dos sous. Quan un te dos sous, es perque fa el doble de feina i per tant els mereix. De vegades val mes callar que mostrar el llautó.
PD.: L'accio politica no passa sempre pels càrrecs institucionals, com exemple en Pepe.

Anisakis

Foto

Anisakis | 13/07/2007, 08:54

Trob que la foto és improcedent. No surten esquerdes a coses que mai han estat lligades.

Anisakis

Càrrecs

Anisakis | 13/07/2007, 08:51

Ningú ha dit que en Biel hagi de tenir 2 sous, estic segur que només en tindra 1. A en Tomeu Cifre (PP) s'el va criticar per tenir 2 sous, no per tenir 2 feines.
Crec que per en Biel i per fer de regidor serà millor alliberar-se de la seva activitat professional per fer de Director Insular, que no haver d'anar al curro 8 hores cada dia i després haver d'entrar a l'Ajuntament.
L'acció política passa pels càrrecs institucionals i el PSM és un partit polític, no una ONG.
Enhorabona a en Miquel Àngel pel seu nomenament, quants més pollencins progressistes a les institucions, millor.

Anisakis

Tornem-hi amb el BLOC

Anisakis | 13/07/2007, 08:44

Aquí al final la pregunta és:
Si s'hagués fet el Bloc per Pollença, EU hauria acceptat un possible pacte amb UM?
Si la resposta és SI crec que el PSM es va equivocar en la seva desició i que EU seria poc coherent. Si la resposta és NO crec que el PSM ha fet bé d'anar totsol a Pollença perque el BLOC hauria nascut tarat, i vistos el resultats pel PSM haura estat probablement més profitos.
BLOC:PSM+EU+ERC: 1 regidor PSM a l'oposició.
PSM sol : 1 regidor PSM governant 2 àrees.

Garci

Re: Equip de govern i PSM.

Garci | 12/07/2007, 21:50

Aquí tot el que no corre vola per tenir un càrrec de polític o assessor o qualsevol altre invent. Que trist estar governat i gestionat per quatre amics que se paguen els favors. Ho dic per Biel, Miquel Angel, Toni...i tants i tants altres col·locats per la seva fidelitat partidista i el repartiment dels percentatges de poder a les institucions.

Alexis

adornar

Alexis | 12/07/2007, 16:30

Quina punyetera forma d'adornar les coses, Anisakis, es nota un cert tufo d'incondicionalitat. Hem recorda la foto de campanya de Rosa Estaràs, va quedar molt guapa, però no la coneixia ni la seva mare, però per molt que l'aguessin maquillada, deia les mateixes collonades i feia les mateixes mulades. Vestir les espantades i incoerencies de Biel de lleialtat , es prendre l'electorat per colló.

Pepe

Més càrrecs

Pepe | 12/07/2007, 14:55

Altres càrrecs de Pollença:

Toni Oliver (UM) dirigirà l'Institut d'Estratègia turística , o sigui que ja sabeu a quin haveu de demanar plans i estratègies per millorar el turisme a Pollença.

Miquel Angel Sureda (ER) serà director general a la conselleria d'interior.

Pepe

Salut i branca

Pepe | 12/07/2007, 14:40

Enhorabona a tots els que estau fent feina per salvar Cala Carbó. Les pancartes han quedat molt bé.
Us recoman anar tant al blog d'Iniciativa http://iniciativa.balearweb.net/
com de Cala carbó no té preu
http://calacarbo.balearweb.net/

Dissabte esper que l'excursió sigui un éxit.

Pepe

Massa

Pepe | 12/07/2007, 14:36

Massa sou i massa feian per una sola persona.
Nosaltres demanarem que Biel renuncie al seu sou municipal i esperam que per coherència el faci.
Pens igual que JR que Tomeu Cifre ha de ser el regidor a l'Ajuntament

Pepe

Recompenses

Pepe | 12/07/2007, 14:32

Anisakis gràcies per participar.
La necessita de l'entrada del PSM al govern de moment no té cap explicació (esperam veure l'acord).

Nosaltres el tenim molt clar, era nostre tercer compromís de partida;
"Només serem regidors de Pollença, ni assessors, ni consellers... ni res fora del municipi, on hi ha molta de feina per fer."

La combinació regidoria- direcció no és bona per fer feina pel poble, ja tenim l'experiència de Joan com conseller i a una direcció encara s'ha de fer més feina. De moment et diré que a les dues reunions que ha hagut per adaptar el PGOU al PTM un tema important Biel i per tant el PSM no han estat (ha estat l'únic absent.

Com tu dius s'ha recompensat a una persona sense més.

Ni nihilisme ni mirar enrera, miram al futur, el que passa és que "de estos polvos vendrán los lodos futuros".

Joan

Llençols d'AMOR per Cala Carbó

Joan | 12/07/2007, 14:19

Hei... he estat 2 dies sense internet i es veu que hi ha hagut moviment. Garci gràcies per les fotografies i per contestar al de la ràdio. Esper que ja tengui el contacte. Sorry per canviar el tema de discussió.URXELLA és l'ONLINE més directe. He traduït les fulles a l'Anglés per que Diumenge molta gent extrangera ens volia signar. Venga ja vos les enviaré !!! Li vaig comentar a N'Antònia per a ajudar-lis a penjar els Llençols d'AMOR però no em va dir rés, pel que veig no estaveu per gent de falta. Ens veiem

Garci

Re: Equip de govern i PSM.

Garci | 12/07/2007, 13:58

Després voldrà una dedicació exclusiva.
Ha quedat prou retratada la seva manera de fer les coses. Esper que ho faci bé almenys.
Que és això de reconpenses? Que és això de jugar amb la gestió pública i repartir-la entre els amics i afins, i no a la persona que millor ho pugui fer? Així no anam enlloc!
I com diu Turgut, pens que hauria de renunciar a un dels sous.

turgut

xerrar

turgut | 12/07/2007, 11:29

Venga venga, despres de xerrar 3 anys, qui tengui 2 sous que en deixi un...

josep

cadiritis

josep | 12/07/2007, 10:52

S'ha de pagar la lleialtat a tots els militants del PSM? o és que a e Biel se l'hi ha de pagar perque sigui lleial?
El feina més honest jo.
Vaja Peçaaaaaaaaaaaaaaaa¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Joan  Ramon

Necessaria?

Joan Ramon | 12/07/2007, 07:42

no o veig així. Supos que ara per coherència a no voler acumular carrecs, en Tomeu Cifre serà el regidor. Els pdefensors del Bloc a Pollença estam contents, també o estarem si es demostra en fets la lleialtat a un projecte.

Anisakis

Erre que erre amb el PSM

Anisakis | 12/07/2007, 07:33

L'entrada del PSM en el Govern municipal no era imrescindible numéricament, pero sí molt necessària. Ara la combinació de regidoria-direcció insular dona a l'acord més sentit que mai. El principal prmotor del BLOC, Biel Barceló, ha recompensat a en Biel Cerdà la seva lleialtat amb el PSM. Si EU s'enrroca en en nihilisme i en mirar enrera, allà vosaltres.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb