URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'urbanisme en acció. Can Botana.

Alternativa | 14 Juliol, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem estat fent feina en torn a l'urbanisme de Pollença, adaptació del PGOU ( Pla General d'Ordenació Urbanísitca) al PTM ( al Pla Territorial de Mallorca). Adaptació que havia d'estar acabada el 1 de gener d'enguany.

En principi hem d'alabar que Joan està cercant el consens de tots els grups polítics amb representació per donar el vist i plau a uns criteris bàsic (10 fulls).Us tendrem puntualment informants d'aquest tema, per nostra part tenim la intenció de que aquest procés sigui el més obert i participatiu possible.  

Relacionat amb l'urbanims també hem fet feina respecte a la UNAC 33, un tema complex. Una sèrie de parcel·les al costat del Torrent de Can Botana on segons el PGOU (Pla General d’Ordenació Urbanísitca) s’haurien de construir apartaments, a l’adaptació al POOT es va considerar s’havien de construir vivendes unifamiliars. Aquesta adaptació encara no s’ha aprovat definitivament però mentre s’han donat llicències per fer els apartaments. Com he dit el tema és complicat, al tema urbanística hi ha un munt de legislació amb un llenguatge tècnic molt abstracte. Els tècnics de l’Ajuntament consideren que s’han donat bé les llicències, seguint el PGOU actualment vigent mentre que un altre tècnic considera que és discutible amb el fonament d’un decret del 96 respecte a densitat de població, que amb aquests apartament seria excessiva.

El tema és que quan es millora la legislació per protegir o reduir l'impacte a un indret és massa tard. Ens trobam amb decisions preses fa disset anys que actualment són molt complicades o impossibles de revocar i que suposem un vertader “atemptat ecològic”.

En vermell la famosa UNAC 35, apartaments o vivendes unifamiliars? 

 


 

Comentaris

Garci

Re: L'urbanisme en acció. Can Botana.

Garci | 14/07/2007, 12:57

No hi ha dret que coses aprovades en el temps siguin eternes. Abans no és el mateix que ara, si la percepció i el valor de les coses com el medi ambient i el paisatge canvien amb el temps no és just que permisos de fa molts anys(no només ho dic per aquests de fa 17 anys, n'hi ha de molt més antics) segueixin vigents sense més.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb