URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Primer ple extraordinari.

Alternativa | 16 Juliol, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Dimarts 17 es fa el primer ple d el’Ajuntament a les 13:00, també es té intenció de fer el següent ple ordinari del dia 24 a les 13:00.

Al ple extraordinari no n’hi plecs ni preguntes, ni es poden portar propostes però al del dia 24 sí. Ja hem fet un par de propostes que comentarem a aquest blog, de plecs i preguntes tenim un bon grapat. Ens podeu fer arribar vostres preguntes per traslladar al ple, segons la quantitat i urgència les farem a aquest ple o als següents. Per presentar propostes s’ha de fer amb 10 dies d’antelació, si teniu alguna la podeu fer pels següents plens

Al ple extraordinari de dimarts  es decidirà la periodicitat del plens, que en principi em va dir Joan que no canviarà ( els darrers dijous de cada mes a les 20:00). Nosaltres pensa protestar per la realització d’aquest ple a les 13:00 quan la majoria de la gent no pot assistir i demanarem que el del dia 24 es faci a les 20:00.

També s’aprovara la periodicitat de la Junta de Govern i la creació i composició de les Comissions Informatives Permanents.

Hi ha les següents comissions:

- Especial de Comptes.

- Informativa d’economia, hisenda i personal.

- Informativa de planejament, urbanisme i medi ambient.

- Informativa d’educació, cultura i assumptes socials.

També es presentarà la relació de càrrecs i els seus sous. En aquest tema Joan ha proposat partir de les retribucions proposades per la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears al l’any 2000 i signat per tots els partits. Aquest document parlava de 14 pagues anuals entre 2.253 i 2.854 euros bruts pels municipis de 5.000 a 19.999 habitants. Joan ha calculat un IPC d’un 25,8% del 2000 al 2007 .

Em principi la proposta de l’equip de govern serà d’un sou de 14 pagues de 3100 euros bruts pel batle, 2.750 pels que tindran dedicació exclusiva, 1.400 pels tinents de batle, 1.200 pels regidors de l’equip de govern i  400 pels de l’oposició.

La proposta de l’equip de govern serà de cinc dedicacions exclusives; Joan, Martí, Michel, Francisca i segurament Mª del Mar.

Les quantitat pens que són correctes, però no sé  per què s’ha d’aprovar això el primer ple amb la mala imatge que dona. I  sobre tot pens que cinc dedicacions exclusives són massa, amb dues serien suficients.

El sou dels polítics sempre ha estat polèmic, en un principi va ser un avanç, cobrar un sou va permetre arribar a la política a gent treballadora. Però clar després que la decisió de fixar els sous sigui en mans dels propis polítics dona lloc a  situacions escandaloses com la de Delgado a Calvià o el recent cas del batle de Mijas.

En quant al tema de les dedicacions exclusives, si aquestes realment els regidors fan feina de bons i de veres en benefici del poble va bé, però quan no es fan o són més per raons polítiques que necessitats reals són totalment condemnables.

Per acabar es nomenarà representants en òrgans col·legiats:

- EMSER.

- Patronat Municipal de Turisme.

- Institut de la ràdio.

- Patronat municipal de la Residència.

- Patronat fundació escola de música.

- Patronat municipal esports.

Tindrem un representats en tots llevat d’EMSER on  els seus estatuts només permeten un regidor de l’oposició que serà del PP. Demanarem aquesta legislatura un canvi desl estatuts d’EMSER, molt millorables en molt de temes, aquest seria un.

Ja informarem del desenvolupament del ple.

Comentaris

Pepe

No és per res

Pepe | 23/07/2007, 15:52

JRv entre els meus arguments per votar en contra i recollit literalment a l'acta... tenint en compte la baixa quantia d'alguns sous del personal de l'Ajuntament.
Avui ja tinc l'acta només afegir dades que faltaven que Juanjo el regidor d'Hisenda, Personal i Policia local tindrà una retribució de 1.925 € al mes (dedicació del 70%).

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 18/07/2007, 18:41

Hola JRV no entenc lo de que ens controlen o ens segueixen però la dada és molt significativa. Ells no és consideren treballadors, ells són POLÍTICS en majúscules, se posen el seu propi sou i amés se'l pujen quan volen

Joan R.Veterà

control

Joan R.Veterà | 18/07/2007, 18:32

Perque vegeu que hi ha gent que controla, o millor dit, segueix aquest blog, els sous que deis que s'han pujat, son aproximadament un 5% mes alts que els empleats públics dins el mateix periòde, IPC en mà.

joan ramon

Bon día.

joan ramon | 18/07/2007, 05:15

Bé això de fixar.se un mateix el sou, li donaran la justificació que vulguin, però qualsevol dels regidors que o defensa i que tingui una empresa proposa que els empleats es fxin el sou?
Per altre banda era massajove per poder opinar de la tasca de Jeroni Llobera, però el poc que conec em fa pensar que fou un regidor dels que marca una manera de fer política, i d'aquests en calen.
Salut i branca

Joan Ramon veterà

carta

Joan Ramon veterà | 17/07/2007, 18:22

Esta deesgastada, quasi il.legible, pero te la fare arribar. El seu interés rai en que es plenament vigent.

Pepe

Res de nou

Pepe | 17/07/2007, 18:18

Quan avui els he parlat d'austeritat, servei als ciutadans,i que s'ha tardat molt en fer les delegacions de govern alguns badallaven.
Al tema de l'aigua el 9 de juliol varen presentar un escrit demanam que el regidor delegat d’EMSER pregués mesures urgents per solucionar els previsibles problemes de subministrament i qualitat d’aigua al municipi. Aquestes mesures han d’anar encaminades a solucionar el problemes de subministrament elèctrics del pous de la zona de Son Vila i dotar aquests de filtres per evitar la turbidessa de l’aigua. CAP RESPOSTA.

M'encantaria llegir aquesta famosa carta, em podies fer arribar una còpia?

Joan Ramon veterà

imprescindibles

Joan Ramon veterà | 17/07/2007, 17:07

Des de mes o manco l'inici de la campnaya electoral, molts de serveis bàsics de l'Ajuntament estan completament deixats per part dels regidors d'aquestes àrees. Aixó vol dir que qui realment porta aquestes àrees es el mateix personal que hi traballa. Fins i tot al meu àmbit, que es una questió que consider vital, com es el subministrament d'aigua, fins avui no hauriem tingut contacte amb els dos principals responsables d'aquest servei (El primer es el Batle, per imperatiu legal, LBRL), si nosaltres no haguessim cercat ael contacte. La tasque que feim alguns dels que traballam al servei de tots els ciutadans, s'hauria de bassar, aixi ho diuen diferents lleis, el sentit comú i també ho diu la Constitució Espanyola, en el treball i gestió en critèris de: estalvi, economia,racionalitat i eficiencia. Però la sensació des de fa anys es de que com mes estàlviem, mes recionalizem i mes eficient es el servei, mes tenen els diferents equips de govern, per malgastar i tudar i per inflar uns sous que la qualitat de la seva activitat en absolut justifica.
Tinc exposada darrera la meva taula de treball la carta de comiat de l'any 1989 del que fou regidor d'esquerres Jeroni Llobera, un dels regidors mes responsables que ha passat per l'Ajuntament des de la reinstauració de la democracia. La situació que descriu aquell any no ha canviat, tal volta ha empitjorat. No dic això per desanimar a ningú, simplement que els que creuen i es moven per motius racionals i altruistes dins la politica, ho tenen dificil, i perque vegin que això no es nou, peró si ells han assumit aquest noble paper, enhorabona.

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 17/07/2007, 13:27

Quin rollo de ple! i a quines hores.

Pepe

Garci

Pepe | 17/07/2007, 08:39

La cançoneta molt bona Garci, al tema de la plaça Joan Cerdà l'únic problema és que l'àrea de serveis no fa el mateix amb totes les associacions. Segur que si hagués estat altra no col·laborarien tant.
Normalment vaig amb el meu nin a aquesta plaça i està feta una ...
De totes maneres el que necessita aquesta plaça és una palera per esbucar l'edifici horrorós que ens va regalar Joan la passada legislatura.

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 16/07/2007, 22:19

Per cert, que hi feia avui una brigada d'homes de l'Ajuntament, a més eren els encarregats dels camins, a la plaça Joan Cerdà? perquè han de fer neta la plaça per un sopar de l'associació de veins quan ni tansols els pertoca? per a això hi ha els encarregats dels parcs i jardins em sembla. Perquè la plaça pot estar plena de porqueria i només la renten per aquesta gent? tenen bo?...

Massa preguntes.

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 16/07/2007, 22:14

mama jo vull ser polític i sopar de gorra... mama jo en ser gran vull ser autoritat per que la gent em faci reverències... vull dur traje i corbata, vull llepades de cul i cadires a primera línia, vull cambrers personals que m'omplin la copa de xampany que mai pagaré, vull un cotxe oficial amb dues banderetes i un cd de la Balanguera que soni només obrir el cotxe...vull un xofer que digui si senyor i me rigui les gràcies, vull veure els focs del Moll a primera línia i sense gent al devora...la veritat és que soc alèrgic a la gent i aquest més de maig ja he complit, ara fins d'aquí 4 anys no els vull ni veure sinó és per aplaudir-me d'enfora...
Vull ser una autoritat política!!!!!

Pepe

Austeritat?

Pepe | 16/07/2007, 22:04

Es veu que nostra petició d'austeritat no ha arribat. El dissabte va venir el conseller d'esport, s'havia previst un refresc per 60 persones però només havia 20, evidentment no passa res pagarem 60. Ahir per acabar les festes d'eu moll havia sopar per les autoritats ( jo no era) a les 11 al costat de l'stay, varen tancar el pantalà i part del moll i va haver un mini motí popular, al final varen deixar passar a la gent que volia veure els focs artificials.

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 16/07/2007, 22:03

Que és autoriata? quina petició?
Per cert, m'alegro que no anassis a aquesta tudada de diners que són els menjars d'autoritats. És molt trist que 4 privilegiats es gastin els diners de tot el poble.

Pepe

Podías concretar

Pepe | 16/07/2007, 22:00

Hola dame algo, gracias por participar, perdona mi ignorancia pero a que empresa te refieres. Nord esport?
En el puerto vi que las actividades de lo sniños las relaizaba una nueva empresa que se creò el año pasado.

Pepe

Opininions

Pepe | 16/07/2007, 21:53

Que es faci així a gairebé tot s els ajuntaments no em serveix d'excusa, el més lògic seria fer-ho al mateix ple que s'aprova el pressupost.
Estic totalment d'acord Alexis, de moment molt de festa i poca feina, han passat un mes i mig des de les eleccions i un mes i un dia per fer el primer ple extraordinari ( he de comprovar si no s'han saltat el termini legal).

dame algo

LAS FIESTAS DE POLLENSA

dame algo | 16/07/2007, 21:53

Curiosidades en politica hay muchas y en Pollensa muchisimas. Estaria bien darlas a conocer y airearlas un poco.
Sin duda, una de las curiosidades de la pasada legislatura, y al parecer en esta pasara lo mismo, es ver, como todas las fiestas que se organizan a nivel municipal, se encargan a la misma empresa. Que curioso, verdad? Mucho michel, mucho micheln eh!!!!

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 16/07/2007, 21:50

Crec que lo més lògic seria esperar a principi d'any per a pujar-se el sou. La veritat és que ho haurien de fer com qualsevol altre treballador. Ningú entra a fer feina pujant-se el sou el primer dia. Lo de posar-se un mateix el sou és molt molt surrealista.

alexis

rentabilitat

alexis | 16/07/2007, 19:27

Dins les miseries de la democracia, hi ha això que diu Turgut de fixar-se els sous un mateix. Encara no sabem que donaran de si les dedicacions exclusives que es preveuen, però ja sabem el que pot donar de si la de Martí, fer un poc de comissari politic, cuatre cotorrades i qualque embull. I michel un poc mes. De tota forma el consistori en conjunt ja ha començat a mitg gas i això es un mal pressagi

turgut

primer ple

turgut | 16/07/2007, 18:11

Els sous s'han de fixar el primer ple... es fa aixi a gairebé tots els ajuntaments. Es el mes lògic, dins la ilògica que un mateix se pugui fixar el sou.

Garci

Re: Primer ple extraordinari.

Garci | 16/07/2007, 11:31

Martí amb dedicació exclusiva, per??? Que algú m'ho expliqui. Tant de temps duu gestionar la seva àrea?

Que trist!

miquel

adelante

miquel | 16/07/2007, 11:04

Idoi no afluixeu

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb